Раздирана от чувство за вина...дали не сгреших ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Раздирана от чувство за вина...дали не сгреших ?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2478 пъти
Моята история може и да мина за банална, все пак ще я разкажа.
От 3 години познавам един мъж, с който поради различни причини все не можехме да бъдем заедно. Не, че очевадно сме го искали, но си имахме симпатии един към друг и доста добре се разбирахме. Ту той беше във връзка, ту аз и все се разминавахме.
Бих казала, че сме с подобен интелект, интереси, работа, виждане за света и тн. Е имаше и доста различия, но тях като че ли ги омаложавах.
Та преди 5 месеца и двамата останахме сами, аз се бях разделила с бившия си, той също и нещата се получиха много бързо помежду ни.
Отначало ни беше много хубаво, беше забавно и толкова интензивно. Малко по малко обаче, всеки един започна да си показва мръсния характер, аз не харесвах доста неща в него и той все ме разочароваше. Виждах обаче че и при него беше същото, правеше компромиси и уж все някак закърпвахме поредната цепнатина във връзката си.
Този последен месец обаче нещата станаха още по-трудни. Все едно насила ги правехме, виждахме се по навик, смеехме се на старите шеги като отначало, но някак изкуствено.
Поне от моя страна беше така. Бях охладняла от постоянните разочарования и се опитвах да обедя себе си, че така ми се струва, че нещата ще се оправят, а те все не се оправяха. Отдалечавах се всеки изминал ден от него... Той го чувстваше, но продължаваше да ми звъни, да се виждаме и така до вчера.
Не знам и нямам кокретна причина за изблика си на откровеност, но той ме попита дали исках да излезнем. Все пак петък вечер беше. Аз се колебаех, защото хем не ми се излизаше, хем пък не исках да си вися вкъщи и с половин уста му казах Защо не... Усещах го странен, притеснен, объркан. Попитах го какво е станало, защо е в такова лошо настроение и той ми каза, че бил разочарован, от това, че не съм била влюбена в него? Каза, че имал чувството, че съм с него в очакване да срещна друг, който повече ще ми е на сърцето и тогава ще го зарежа. Тези му думи ме удариха като с парцал... Дали не беше прав? Останах студена, но се разчувствах вътрешно и вместо да се оправдая както винаги, му казах, че не мога да го лъжа и че тези неща не могат да бъдат измислени и съчинени. Казах му, че на днешна дата единственото нещо, което мога да му гарантирам, е че държа на него, но за другото не знам...
Тогава той ми каза, че след като така стоят нещата предпочита повече да не се виждаме. Пожела ми успех и до там приключиха нещата....
От снощи насам, изпитвам мъка. Мъчно ми е, че него вече го няма, но нямаше ли да е още по-голяма мъка ако бях останала с него при условие, че не можех да му дам онова, от което той се нуждае, тоест любов? Любов без условия, без Ама това ама онова... При мен винаги имаше това Ама.... Не можех да му дам тази любов, която той искаше, аз си го харесвам, но не е това любовта, за която мечтая и която ще ме направи истински щастлива?
Мисля, че оставайки с него още, щеше да е супер егоистично от моя страна и исках да му дам шанс да срещне сродната си душа, както и да дам шанс на себе си, да срещна този, който бих искала да бъде с мен. Дали не сгреших? Дали това не е той, а аз не съм го разбирала?
Ако не е той човека, защо тогава ми е толкова мъчно сега? От навик ли? Да, бях свикнала да се чуваме всеки ден, да си пишем и тн.... но не е ли това навик, а не любов?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: bbc2218f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво на пича, постъпил е мъжки. Зорлем гюзелък олмаз, или на немайчински - насила хубост не става.
За любовта трябват двама. Без пламъка на любовта, семейното огнище е студено.
Още клишета трябват ли ти?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3b0e4081aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като си се усетила навреме, че не сте един за друг, защо сега се чудиш какво става. Просто и двамата сте си резервен вариант да си се виждате, когато няма други на хоризонта. Приличаш ми на някоя неосъзната ученичка. сериозна и зряла жена няма да разкарва мъжа до себе си и да се чуди после защо не я търси.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1c4e3e4f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имаш нереални представи за любовта. Двойките, при които няма "ама това, ама онова" са сигурно 5-10% от всички двойки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 085145993c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Недей да съжаляваш, че не можеш да отвърнеш. Никой не може да властва над чувствата си. Всеки си има една силна и изпепеляваща любов в живота, която никога не може да се изпита с друг човек колкото и добре и внимателно да се отнася той с нас. Щом усещаш, че това не е твоят човек, остави го търси другаде пътя си и не му губи времето и не потъпквай достойнството му. Ако не си чела литература по въпроса, обобщено казано : за жените е 3 пъти по-тежко и съсипващо да не отговорят на чувствата им и да бъдат изоставени от любимия си мъж. Така че момчето ще се оправи, спокойно. Само гледай утре ти да не се озовеш в същата ситуация, но на неговото място, защото тогава белегът остава доживот. Много е коварен този живот, момичето ми. Погрешно е да го пилеем безцелно.

Дора 34

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 56998ca4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От аворката : към номер 2 - не съм разкарвала никого! Казах и твърдя, че ми беше добре с него и до скоро от време на време. Просто имах усещането, че не това е чоеекът.
Но сега ми е мъчно, защото не обичам да наранявам хората, но трябваше да помисля и за себе си. Хем го исках хем не го исках. Е, избрах да бъда по-груба и той да си тръгне, защото аз не можех да го направя. По-нерепителна натура съм.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4933c0a0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не, спокойно, не си сбъркaлa. Не е товa любовтa. Инaче нямaше дa се съмнявaш дори. Колкото до " aмa товa, aмa оновa ", ние с моят съпруг първите годинa- две бяхме кaто куче и коткa. Зaмярaлa съм го с чинии, дори с ютия веднъж, до тaм сме стигaли. Лягaли сме си бесни един нa друг и сме се събуждaли хвaнaти кaто децaтa зa ръце. Нaпaснaхме си хaрaктерите, нaучихме слaбите местa нa другият и кaк не превръщaме домa ни в бойно поле. Сегa-14 год. по- късно сме влюбени кaто децaтa, признaвaли сме си и двaмaтa, че сме се влюбвaли един в друг няколко пъти. Бесовете ни вече сaмо в спaлнятa:). Никогa, дори в нaчaлото, дори в нaй- екстремните ситуaции, никой от двaмaтa не си е предстaвял дa продължи без другият. Ще срещнеш твоя си човек, но не е този.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c05bc1df1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баба ми имаше една такава приказка: "Който си е твой, той си те чака". Права се оказа. Явно това не е бил "твоят" човек. Всъщност, между хората са възможни различни по вид отношения. Не ставате за гаджета, но какво ви пречи да сте приятели? "Най-добрата ми приятелка" е мъж, с който преди 20 години опитахме да имаме интимна връзка, но не се получи. Но понеже имаме пълно сходство на характери, интереси и светоглед си останахме приятели. Това приятелство така се задълбочи през годините, че днес той ми е като брат, кумувал ни е на сватбата, с мъжа ми ходят заедно за риба, празници, почивки - навсякъде сме заедно.
Мой съвет: не позволявай човек, с който си допадате истински, да си отиде от живота ти. Не ви се получава да сте любовници, но какво ви пречи да сте приятели?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0ee5bc2721
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Наистина не ви разбирам тези, дето за "3 години имали по няколко връзки" - ту единия, ту другия, ту и двамата, че имали време и сами да останат, и да тръгнат, и да се разделят след това! Наистина ли си мислите, че това са "връзки"? По-скоро са някакви задявки... Една истинска връзка се гради с години и не се къса толкова лесно.
Връзка имали... смехория!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 82d4b6ae2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7 - не разбираш ли, че човекът е очаквал повече от приятелство - тя не може да му го даде, за това е най - добре да не се виждат, защото той ще продължава да се надява и е още по - мъчително....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ef139a37fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По-добре остави човека на мира. Наскоро приключих връзка, в която мъжът беше като теб - личеше си че не изпитвам към мен по-дълбоки чувства, и мога да кажа че за човека отсреща е много гадно. Да влага, да се опитва да гради неща, да харесва и да е влюбен дори в човека до себе си, а отсреща да получава само студенина. Гадно е да вложиш време и усилия и да виждаш всичко това пред себе си. В моя случай и аз се чувствах така сякаш чака да се появи някоя друга по-добра, а мойте чувства кучета ги яли. Така че тези срещи насила обиждат човека, остави го на мира да си намери жена с която ще се чувства ценен и обичан. А също така самия факт, че 3 години сте се разминавали и сте били с други хора е достатъчно красноречив. Ако имаше нещо силно и истинско между вас, щяхте да се съберете по-рано. Но все пак се надявам да си вземеш поука от ситуацията и повече да не лъжеш хората за истинските си чувства.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9ce621770c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има такъв тип връзки. Много чакани, а за кратко. Прекалената страст дълго време замъглява разсъдъка. По-добре да се разделите. Добре го е казал човека -по-добре да не се срещаме. Взимането на решение за начало и за край в такава натоварена емоционално обстановка е мъжка постъпка. Успкоявай се че си срещнала достоен човек и се дръж достойно а ти. Мъка има. Животът е мъка.. но и радост.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 56998ca4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ти номер 9 за разбирането.
Аз съм го оставила и не съм го залъгвала. За последните 2 месеца му изпратих достатъчно красноречиви сигнали, че трябва да го дава по-леко с мен, по-плавно, по-нетака прибързано. На няколко пъти му казвах, че нищо не мога да му обещая, че съм надруга вълна защото не исках да го обидя или нараня. Той не се спря значи. Не прастана да ми пише, пее дори на телефона, мечтае за съвместно бъдеще. Е, когато чак и пеенето започна, тогава реших, че е време да го прекъсна и да му кажа да спре. Може би чакаш 2 месеца, защото не бях сигурна, може би все още не съм. В това всъщност съм сигурна, не знам какво изпитвам към него - респект, държа на него, мил ми е, но до там.
И за това реших да прекъсна отношенията и до там.
Жалко, че не можем поне да останем познати, той ми е скъп...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 68e282d6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм, зрял, един съвет от мен, не оставяй приятелка с него, никой настоящ мъж, ако разбере за подобна връзка макар и предишна, няма да подскочи от радост, а да не говорим за приятелство, ние обичаме да се чувстваме единствени

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 82d4b6ae2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 7 съм, към авторката : моля, пак заповядай :) Разбирам много добре ситуацията, защото именно аз съм в ситуацията като твоя приятел.. и аз като него взех решение да не се виждаме повече.. Знаеш ли защо не искам да се виждаме вече - защото не издържам край нея, не мога само да си дрънкам малоумия с нея, както правят нейните приятелки, а искам да я прегръщам и милвам и да правя неща, които да я карат да се усмихва... Затова е по - добре всеки по пътя си, боли доста, но трябва да сме по силни.... Доста сила и инат се иска да си забраниш да се виждаш с човека, който сънуваш всяка вечер.. и то без да сте се скарали.... както и да е... живот...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 56998ca4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката : Ок разбрах! Някъде дълбоко в себе си го знаех, но имах нужда и от подобни примери и съвети, които получих тук.
Няма да го потърся никога повече и трябва да се примиря, че никога повече няма да бъдем близки. Явно наистина той не може да бъде с мен приятел и да си говорим за какво ли не...
Намирам този живот за адски несправедлив! Харесваш в един човек приказките му, хуморът му, донякъде поведението му, но не го искаш и вземаш за спътник в твоя живот и той си тръгва. За сметка на това, харесваш мъже, които нямат нищо общо с него, нито в разсъждения, нито в маниери, но си привлечена физически и емоционално...
Е това е голямата несправедливост.
Какво да се прави, трябва да преглътна, че изгубих още един приятел в живота си, заради несподелени чувства.
Жалко

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 80e2e088eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мога да ти кажа само едно, ти не знаеш какво искаш!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 82d4b6ae2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Объркал съм се в коментар номер 14 - не номер 7, а 9 е вярното.. както и да е.. Да добавя още нещо по повод на тази ти реплика "Дали не сгреших? Дали това не е той, а аз не съм го разбирала? ".. това за жалост времето ще покаже.. Знаеш ли, от няколко месеца си задавам следния въпрос : "Ако след 2, 3, 5 години Тя дойде и ми каже - Искам те обратно в живота си, дай да се пробваме отново" - НЕЗНАМ какво бих отговорил и не е щото от инат или да си върна по някакъв начин, не - големи хора сме, просто в момента полагам зверски усилия да УБИЯ чуството в сърцето си за да мога да продължа напред.. и трябва да успея.. Ако след време се наложи да го "възкресявам" - не съм убеден, че ще се получи, защото го усещам силно- тук и сега....

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 56998ca4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От авторката : Да напълно съм съгласна, с последния ти коментар. Аз също съм била в тази ситуация, но преди време. Сега попаднах, в онази, в която не съм сигурна, че това е човекът и за това реших да не му подарявам излишни илюзии. Онзи ден четох една книга и вътре беше написан следния цитат : " Най-лошото, което можеш да причиниш на някого е да го накараш да мечтае и за двмама ви и после да избягаш ".
Така, че лично не мисля, че постъпих грешно, напротив, мисля, че му правя услуга на моя човек...
Колкото до теб, нищо не мога да ти кажа за след време. Все по някакъв начин си представям, че ако след време пак се засечете или ние се засечеме с моя човек, може нещо да се е променило. Може всеки да е осъзнал грешките си, и че не другите а ти си подходящата. Все ми струва, че има такива истории. Длъжни сме да опитаме, пък каквото сабя покаже! Човек не може да избяга от съдбата си! Ако това е твоя човек, то той ще е твой и след време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker