Липсва ни комуникация. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Липсва ни комуникация.
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2189 пъти
По принцип цял живот, и цяло детство бях много затворен тип, не излизах, а контакт с жените нямах. Бях социален отшелник, интроверт. Едва наскоро вече на възраст минала 20-те(някоя друга повече ;) ) години се запознах с момиче, уж сме във "връзка" вече над месец, но комуникацията ни се разпадна.

За моята възраст, не обичам да се хваля, и не се опитвам да го правя, но като стане въпрос за връзки съм сериозен тип, докато момичето разсъждава с много друг акъл, на 18 е.

Твърди, че съм студен към нея, че не и говоря мили неща, че и викам по име, а не на галено или дори думи от сорта на бебе и т. н. Твърди, че си пишем като обикновени приятели, а аз не се опитвам да го правя нарочно. Просто такъв тип съм. И тя така започна да се държи в чатовете, и въпреки, че и казах да спре още преди над седмица, нищо не се е променило.

Наистина много често АЗ нямам какво да и кажа, сядам през фейсбука с цел да и пиша, ама нищо не ми идва на ума. За един ден си пишем 10-20 реда, от сорта на какво правиш и подобни изрази.
Тя вече дори не се и опитва да ми пише, въпреки, че общуваме чат-пат по телефона. Но май усещам, че и там ще спре скоро.
За сметка на това, си пише с поне 10-20 момчета едновременно.

Много неща ми се иска да споделя, защото не само комуникацията ни е проблема, ама това ми е дерта в момента, че просто нищо не ми идва на акъла да и пиша, западна ни комуникацията, и проблема съм по-скоро аз, защото ще съм такъв с което и да е момиче.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: d692ae4106
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се радвам ако обърнете внимание на следните редове:
Най-важното: Може да е клише, но бъди себе си! Ако опитате да се промените, до известна степен би било добре, но няма да ви кара да се чувствате комфортно, ако не сте настанен в собствената си душа и характер. Единственото което бих Ви препоръчала, е да опитате лека промяна в себе си, но видите ли че не се получава, не се напъвайте защото насила винаги си личи ако нещо се прави. Най-вече ви препоръчвам да се виждате, лице в лице. Комуникацията с това се оправя. С комуникиране. Но по интернет при всички хора е така. Имам подобни случаи. Намирайте някакви нови методи да я изненадате, нещо което тя би поискала, но е пропуснала да ви спомене. Ако сте от различни градове и затова общувате само чрез телефона, може поне да използвате скайп, говорене. Разказвайте и как е минал денят ви - подробности, искайте ги и от нея. Така тъкмо може да се изгради взаимно доверие. Всяка връзка може да се спаси преди да е скъсана. Едно въже е направено от хиляди, малки връвчици, и една да се скъса, винаги остава нещо здраво. Здравината е във вашите ръце.
Можете да ме потърсите пак, само коментирайте за някаква информация.
- Начинаещ Психолог

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8369d77de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми то и аз до 20 не ставах от компютъра и не бях много комуникативен, бях като дете, но в пубертета не бях .. не ставах буквално. На 23 си хванах първата сериозна приятелка и до ден днешен съм с нея. Късали сме 100 пъти, но аз съм малко по-разговорлив, а тя не е, мен това ми е проблема. Аз започвам и говоря глупости, празни приказки от които няма смисъл, това пиша, това говоря.. понякога й е смешно, забавлява се, понякога не, но тя не казва почти нищо, никога. Не си пише с никакви момчета, даже и с приятелки, адски а-социална е понякога и на мен това много ми тежи. Когато сме се разделяли аз не съм този който първи да я потърси, свиквам, спира да ми пука, тя ме потърсва с думите, че ме обича много, че не може без мен. Започваме пак да сме разговорливи и двамата, тя да си говори нейните глупости, аз мойте и така, докато пак дойде момента в което нещо се скъсва и тя спира да говори, става а-социална и става много тъпо. НЕ знам приятел, като не ти е отвътре общуването винаги ще тежи на приятелката ти. В нашата връзка с моята може би аз се държа повече като момиче, а тя като момче и на мен ми тежат тия работи, които каза ти, че на нея й тежат в теб. Аз мога буквално да говоря с някой хора с часове, и то без почти нищо кой знае колко важно да си кажеме, но да ни е приятно и на мене и на човека отсреща, но когато е като приятелката ми да не ми схваща мислите, да не говори много и да е а-социален, много е болно, много ми е тежко и прочие. Ако говори, говори простотии в които няма никаква логика, ако не говори, пак гадно и така няма угодия в моя случай, но в твоя ти си човекът, който може да промени случващото се, само ти.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 37e63c7ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Добре, защо сте тръгнали, какво хареса у нея, тя какво хареса у теб? "Защото ще съм такъв с което и да е момиче" - аз също съм мълчалив тип, но ако някое момче ме очарова със сигурност ще опитам да го опозная по-добре. Като се осмеля де :D Но вие вече сте заедно, така че няма място за притеснения. Тя не иска да и говориш просто заради говоренето, приказка да става, повярвай ми. Иска да я питаш как е, какви са и мечтите, да и кажеш колко е красива, да изслушаш проблемите и, вероятно и да споделиш своите, да я поканиш на среща (какви са тия чатове, чатовете са само, за да се разберете да се видите), да я разсмиваш може би, опора да и бъдеш... Две личности, живеещи в собствени светове, и искаш да кажеш, че няма нищо, нищичко, което да споделите един с друг - от опита, хобитата, плановете за бъдещето, надеждите, разбиранията за света, странностите ви, т. н.?
Ти си човек със сериозни намерения, казваш. А каза ли го на нея? Показа ли го? Говориш ли и за това колко са сладки бебетата, колко хубаво би било да живеете заедно... Това ли имаш предвид под сериозни намерения? Тя е на 18, т. е. учи, т. е. още не може да печели пари, т. е. ти ще трябва да печелиш. Ако тя изобщо е готова за цялата ти "сериозност". Ако искаш да се "вържеш" с нея завинаги, всеки ден ще трябва да и даваш дозата вълнение, която да я държи при теб. Какъвто и да си, ако ще и ням. Опознайте се взаимно, после опознайте света заедно, после опознайте тенденцията в промяната на характерите ви, после опознайте тенденцията в промяната на света... Няма за какво да си говорите? Ха. Ти завоевател ли си или какво? Завладей я. Омагьосай я. Наричай я с галени имена не защото искаш, а за да и направиш удоволствие. Т. е. защото искаш. Ти искаш да и доставяш удоволствие, нали?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d8c532ff32
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Погледни на нещата от друга гледна точка: не ти идва нищо за казване, просто защото си човек, който НЕ се занимава с празни приказки. Не се обръщаш към нея с галени имена, защото за теб привързаността не се изразява с думите "мило" и "сладкишче", изречени/написани на всеки пет минути, а с действие и отношение, които се проявяват и сияят най-вече при по-трудни и заплетени ситуации. С други думи, просто не си лигльо и отдавна си надрастнал тази фаза от живота си. Просто си МЪЖ.

Тя, обаче, не е жена, а момиче. Предполагам е нормално за възрастта й, все пак е само на 18. Що не си потърсиш някоя интровертна и затворена мома? Според мен са много по-интелигентни и интересни.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 741feda5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моето поколение (на 44 съм) намираше писмата и въобще общуването в писмен вид за старомодно нещо, за отживелица. Сега вие пак ги върнахте на мода. Какви са тези епистоларни излияния, в които се тренирате по цял ден, не мога да разбера... Естествено, че ще ти липсва комуникацията! Покани момичето на среща, почерпи го нещо, хвани го за ръка, погледни го в очите и тогава ще проведеш смислен разговор.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: deef5653b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:

Момичето ми отказва да излизаме много често. Тя сама ми каза, че за нея е нормално веднъж в седмицата, дори веднъж в месеца да се излиза, за да не си омръзнем. Днес я поканих да излезем, отказа, нали сме се били видяли преди два дни ми каза. А преди това не се бяхме виждали от цели 2 седмици.

Оправданията са много, няма смисъл да ги изброявам тук. Така че, не е че не искам, а тя ми отказва.

Към номер 3. В началото комуникирахме много добре, говорихме с часове по телефона, мина една седмица и замря всичко. В началото си мислих, че имаме много общи неща, но после разбрах, че не е така. Моите хобита и виждания са така различни като небето и земята.
А това за бебета, казах и го. Тя сама ми каза, че много хора на моята възраст не мислят така, това наживо си го казахме, но уви...
Отделно, завоевател ли съм? Ами досега не бях имал приятелка, въобще. Програмирах си на компютъра, и социализирането остана на много заден план, после изведнъж бях във връзка. Много от нещата, които би трябвало да правя като приятел, са ми толкова странни и извънземни както е на повечето от нас Китайският език.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 40e8e3038f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   липса на комуникация - ликвидация..
по-добре направи нещо, стартирай някакви теми , или предприеми действие, да се видите, да тръгне разговорът..иначе няма как да се получи..в комуникацията е ключът..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker