Много държи на мен ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много държи на мен ...
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 3843 пъти
Преди два месеца започнах да излизам с един мъж, с когото се познаваме от ученици, но така се развиха нещата, че не се бяхме виждали 9 години. Намерихме се във Фейсбук. Оказа се, че за този период са ни се случвали много сходни неща – и двамата сме учили за кратко извън България, преживели сме дилемата след 2-3 годишна връзка да разберем, че не е това човека, с когото искаме да прекараме живота си. Междувременно се е появил друг такъв човек и за двамата, но и в двата случая не е бил реализируема алтернатива (при него другата не е споделяла чувствата му, в моя случай момчето има сериозни здравословни проблеми).


Първият път като излязохме той ми разказа какво не му достига в последната връзка – приятелката му е 4 години по-голяма, мисли за семейство, той не е сигурен, сексът е еднообразен, той иска да експериментира във всяко отношение, да пътува, опознава нови места и култури и т.н. Каза ми, че връзката им почти приключва. Много бързо скъсихме дистанцията. Имахме две много бурни нощи, от които и двамата останахме много доволни. Такова изригване на емоции беше. Просто невероятно. Споделяхме си все повече и повече. Или иначе казано появи се потенциал за по-сериозна връзка. Докато бях за10 дни извън София непрекъснато ми звънеше да ми каже колко му липсвам, как иска да заминем някъде на почивка само двамата, как няма търпение да ме види. Междувременно се оказа, че имат резервация за море с вече бившата му приятелка и са отишли заедно. За това време от няколко дни ни вест ни кост. После отново искаше много да ме види и да прекараме време заедно. И пак като дойде момента да се видим, охладня. Обяснява ми, че е много объркан. Междувременно си сменя работата, а предстои и да се нанесе в ново жилище. Всичко е нерви и проблеми. Подканям го да споделя с мен и че искам да му помогна да се чувства по-добре, а той ми отвръща, че и той не знае какво би му помогнало в случая. Последното, което ми каза, беше, че оценява, че не ми е безразличен и че много държи на мен. Беше обещал да се видим тази седмица, но не го изпълни.

А аз имам чувството, че се влюбвам все повече в него и мисълта, че прекарва време с бившата си приятелка ме побърква. Не мога да разбера какво значеше това, че много държи на мен – дали беше „Изчакай да си изясня какво искам” или „По-скоро искам да сме приятели”. Ще се побъркам вече. Нито мога да съм по-настъпателна, защото ще го отблъсна, а седенето безучастна също не е решение. Споделете какво мислите, ще съм много благодарна.

G.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6154d8b32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато говориш за този човек все едно описваш моя живот. Тъпа работа нали? Знам...знаеш ли още по тъпото е, че и аз не мога да ти дам смислено обяснение защо е така. Може би, причината е някъде в това, че той е свикнал с приятелката си, но същевременно не вижда бъдещето си с нея. Донякъде може би го е страх от това какво би излезло от вашата връзка. Знам ли...тъпа работа както казах. :) Знам и че хич не съм ти помогнал. :))) Аам, казваш, че животът му е на кръстопът и има проблеми. Може би точно затова не иска да прави промени в личния си живот точно сега.
Ралф

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 17703ba668
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А в твоя случай, Ралф, какво се случи най на края? BTW благодаря за коментара. За пръв път попадам на човек, който в прав текст да ми казва "Объркан съм. Не знам какво искам". Всеки до сега ми е отговарял с "Искам/не искам да съм с теб"

G.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6154d8b32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе и аз по принцип съм от хората, на принципа или да или не и дори се дразня от нерешителни хора...амаа :) И колкото до това какво е станало най-накрая...и аз незнам къде му е края. :)) Историята ми е неэавършена, иначе щях да ти напиша какво е станало. Абе, съвета ми е да избягваш такива откачени мъже. Остави ни да си трошим главите.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ae9ecd68af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Излиза, че сте около тридесетгодишни и все още не сте наясно какво търсите. Животът доказва, че по-добре са онези, които много не мислят, бухват се в някаква връзка, приемат даденостите, впоследствие изневеряват неведнъж и приемат и това за даденост, и така неусетно животът им си върви. Вие сте от мислителите, стараете се да направите правилния избор, отлагате, търсите и така все повече изпадате в съмнения и изборът ви става все по-труден и невъзможен - какво да те посъветвам - освен господинът да решава, защото времето си върви не във ваша полза.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 812e029ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е приключил една връзка, почва друга, която го обърква. Смяната на работата, новото жилище - купчина от емоции, с които не може да се справи. Наистина не знае какво иска, а може би иска от всичко по малко, но осъзнава, че не може така, но отлага решението. Бъди до него. Може да успееш да му помогнеш да го вземе.

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: e3d5d6bc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен най-разумното в този момент е да не се превърнеш и ти в проблем. Тоест, не го преследвай, не го напъвай и не искай нищо от него. В същото време не трябва и да го свикваш когато му скимне да е с теб.
Ако намериш златната среда между тези два казуса мисля,
че ще го спечелиш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ac7af56382
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много благодаря за кометарите. Ралф, и на мен ми се иска да можех ей така да си кажа стига, вече няма да мисля за него, ама не мога да го оставя да си "троши главата". Днес той звучеше по-обнадеждаващо - "За мен ти си опора и човек, на когото мога да разчитам". Отново заминава за две седмици извън София и смятам да не го закачам, за да си подреди мислите. Благодаря осбено на номер 6 - това се мъча и аз да направя, да не ме възприема като поредното бреме, но и да не си позволява да си играе с чувствата ми. И аз имам достойнство все пак и като ми предложат романтичен уикенд някаде, а на следващия ден се отметнат, ще стисна зъби и ще преглътна, но няма да е за дълго.

G.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: f8c49b9023
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ЖЕНА С ОПИТ,ще се опитам да ти го кажа направо без ЗАОБИКАЛКИ...
Изживял е с теб "БУРНИ НОЩИ ".....И се е осъзнал , или по-точно е ОЦЕНИЛ приятелката си ...
Ако искаше и досега да бъде с теб,...Щеше да е с теб ????
Много случаи има като вашите.....РУТИНА...БИТОВИЗЪМ...
И идва ...момент в който се изтрезнява ...И....вече РАЗБИРАШ какво искаш от живота.....
РОСИ РОС

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Роси, и аз така си мислех в един момент - ако толкова много искаше да е с мен, щеше да бъде. Обаче се оказа, че нещата не са толкова рязко черни или бели. Но на него хем му се иска, хем няма смелост.
G.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 4bca8768f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хм, думите ("Много държи на мен") имат нулева стойност, когато не се припокриват с действия. Не мисля, че е въпрос на смелост. Когато много искаш нещо, просто се бориш за него, но на мен не ми е ясно какво точно иска той - теб, или другата?!
Аз лично не бих могла да съм с мъж, който не е само с мен - би ми било обидно! Дори и само защото по този начин доказва поредното разминаване между думи и действия ("Каза ми, че връзката им почти приключва", "Междувременно се оказа, че имат резервация за море с вече бившата му приятелка и са отишли заедно.").
Да, няма само черно и бяло, но тук иде реч за липса на откровеност - поне аз така го приемам-, която би довела до пагубни компромиси и "отстъпки" в отношенията, самоуважението и други основни принципи, с които една уважаваща себе си жена би трябвало да е "въоръжена".
Ти знаеш какво очакваш от себе си и от хората около себе си. Помисли, дали това, което той ти предлага, е търсеното от теб.

Мегън

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 68575910c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не знам защо казваш "бившата му".Щом е с нея, значи е настояща,а с теб той просто й е изневерил, както правят 99 % от мъжете, за да си разнообразят живота и да си пддържат либидото.Така, че недей да таиш големи надежди.Може би те използва.В най -добрия случай е един стрхливец, който не може да избере.Моето мнение е ,че трябва да го забравиш, защото ще те нарани.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: f8c49b9023
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   РОСИ РОС:
ТИ сама си го каза :на него хем му се иска ,хем няма смелост....,ПРЕВЕДЕНО БУКвално...ХЕМ МУ СЕ ИСКА ХЕМ НЕ МУ стиска.
Абсолютно съм съгласна с номера № 10 и 11.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 0a87626fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ама как така ще го чакаш той да взима решение,нали и ти си човек,имаш си чувства и достойнство?!Дистанцирай се и го остави да те потърси сам,но не само за секс.Човекът е страхлив и се плаши от неизвестното с теб.Омръзнало му е да греши в избора си и се страхува и ти да не се превърнеш в рутина.Предпочита навиците пред новото и неизвестното .Това е като старите ни обувки-стари и изхабени,но удобни.Новите са красиви,но дали няма да ни убиват по пътя?

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 68575910c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Най-нормалното поведение на мъжа, който е решил да изневери на постоянната си партньорка е да я оплюе добре, за да предизвика съжаление, бе с една дума да му се вържат. Аз бих попитала такъв "Като не я обичаш, защо си още с нея? Хайде, като се разделите, ми се обади."
Той, разбира се, като е тръгнал по този път, ще намери друга, която да му повярва и......другото го знаеш.
Изчакай встрани и ако не може да живее без теб той ще направи каквото трябва, но не се примирявай със сегашната си роля.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 0e4b289f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вярно е че трябва да гоним щастието си,но бих попитала авторката как би се чувствала ако утре е на мястото на това момиче...

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Първо наиситна благодаря на всички за коментарите. Аз си мислех, че добре разбирам и познавам въпросния човек и си смятах, че дилемата пред него е тя или аз. Вчера обаче след един разговор с него вече не знам какво да мисля, не знам как се чувствам. Призна ми, че е бисексуален. Малко ли беше, че се конкурирам с вече бившата му приятелка ами и това сега? Дилемата при него е доста по-основна - дали иска връзка с мъж или с жена. Въпреки че твърди, че може да обича само жена, а между него и мъж да има само чисто сексуално привличане.
G.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: c672226a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Миличка, направо ти съчувствам. Но...би ли споделила дали сега пред теб съществува някаква дилема, и ако да - каква?

Мегън

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Към 15 - случвало ми се е да и тогава другата девойка беше голяма му любов.
Мег, твърде съм шокирана, за да имам каквато и да била дилема. Мисълта за това, което разбрах з анего, се блъскав главата ми и не мога още да я възприема.
G.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 9e05ce5e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   След като си говорихме доста с него за преживяванията му, си давам сметка, че като бисексуален мога да го приема. Но се страхувам, че той е неосъзнат хомосексуален. Тогава нямам никакви шансове, а е невероятен човек - приятел, с когото да споделиш, много интелигентен човек, с когото да си говориш за какво ли не, буден и креативен, който катализира и ти да мислиш малко по-разчупено, чаровен и нежен мъж, до когото искаш да се събудиш.
Той ми разказа, че е "забелязал" привличането, което изпитва към мъже по-рано. Като ученик е имал 6 годишна връзка с по-възрастен и по-осъзнат мъж, който бавно го е предразположил и научил на много неща. Към жени е изпитал привличане чак на 19-20 години. Има едно момиче, което той нарича голямата си любов. 5 години с нея и тя го е напуснала и се е омъжила за друг човек. След нея се появява сегашната му бивша приятелка. За последните 5-6 години той е излизал и правил секс само с жени.
Та това е картинката. Май историята вече стана за друг раздел, ама и аз не знаех срещу какво се изправям. Само знам, че не мога да спра да мисля за него.
G

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 31e56fc470
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Приятелят ти е един неориентиран човек,който изпада непрекъснато в дилеми и крайности.Не е намерил себе си.Успокой се и не обсъждай с него нещата от живота муАко той имаше ясна и категорична позиция щеше да ти я каже.Знам,че държиш на него,но представяш ли да ти е съпруг?Човек със 101 дилеми?Несигурно бъдеще и много въпроси.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 6007416c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Голяма глупачка си от мен да знаеш! Дано да те зареже и цели 5 години сама без друг мъж да те погледне да си!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Към 21: не винаги всичко, което правим е рационално. Аз ти пожелавам да се обвържеш емоционално достатъчно силно и тогава да се замислиш какво си ми пожелал/а.
G.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 0f959dbf82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   ООООООООО 21!Вещица или магесница си?!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Надявам се нито едн от двете :О))))) Въпреки, че като се замисля, може някой вече да ми е направил магия, така че да попадам на мъже с най-разнообразни проблеми, които да пречат на да имаме една нормална връзка. То списъкът включва заминаване отвъд океана, не го привличам сексуално достататъчно, майка му не ме харесва, има дете на 6 години, има сериозни здравословни проблеми, пада си по мъже ... и т.н. Tь със заклинанията на опашката моля :о))))
G.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: f8c49b9023
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   росирос:
Започвам да си мисля ,дали не ти е казал ,че бисексуален.......
ЗА да го оставиш на мира ? Варианти много ...нали.......Тогава какво прави с неговата приятелка ...все още .......????????????

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 43d920f270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ами след 2 месеца неяснотии снощи ми каза, че е приключил връзката си и вижда у мен доста от нещата, които търси от у жената до себе си. Има желание да опитаме да сме заедно, но и се нуждае от малко време да си подреди мислите в главата. Изреди ми какво не му е достигало в предишната връзка, аз му казах какво очаквам от един мъж и така. Междувременно е започнала на го тормози да се съберат отново по предишната му приятелка и тя дори си позволила да са скара по телефона с вече бившата му приятелка. Та двама се карат третия печели се получи :о) Спечелих битката, ама още не знам за войната.
Благодаря на всички още веднъж за съветите и мненията.
G.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker