Господи, как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Господи, как да постъпя?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 4258 пъти
Мъж съм, на 45. Няма да пиша дълги предистории, ще обясня ситуацията възможно най-кратко и ясно.
Женен съм от 12 години и имам 2 прекрасни дъщерички. С жена ми много се разбираме и я обичам. Имаме една обща семейна приятелка - най-добрата ми приятелка мога да кажа без съмнение, с нея винаги споделяме всичко и сме много откровени един с друг. Познаваме се от деца с нея, като се запознах с жена си ги запознах и те също станаха близки и много се имат и уважат. Отношенията ни цял живот са били изключително платонически, тя още от първи курс в НАНТФИЗ се самоосъзна като лесбийка - тогава това не беше нито модерно, нито общорпието, криеше се, и до ден днешен си е такава, а аз винаги съм я уважавал и не съм си правил никакви опити за сближаване интимно, тя също. Но годинките текат, хората се променят, желанията им също. Приятелката ми винаги е била "жената" в отношенията си с другите жени, в момента е на 42, има дългогодишна връзка. Тук идва трудната част. Приятелката ми много иска дете. Осъзнава, че вече няма време и иска да хване последния влак, както самата тя се изрази. Не иска да си осиновят, иска сама да си го износи и роди, както си му е редът. Винаги ми е казвала "Ако имам дете, искам от теб да е", но на майтап, аз също на майтап и отговарях "Няма проблеми, само се обади, може и жената да се включи" и сме се смяли на тези шеги, както си мислих тогава. Обаче онзи ден съвсем сериозни ми заяви, че иска дете от мен. Не иска донори, още повече пък осиновено, иска да е от мен. Каза че няма значение как ще го зачене, може изкуствено, а може и по естествен начин...сещате се, че гледах като втрещен след тези думи, буквално не знаех какво да кажа, взех да пелтеча, че се шегува, но не, тя беше напълно сериозна. Аз никога не съм гледал на нея като на интимен партньор, някак си с годините приятелство свикнах с това, че тя е лесбийка и никога не съм гледал на нея като на сексуален обект. Тя иначе е много хубава, миловидна и годините не и личат изобщо, дето се вика грехота е да не опиташ да я прелъстиш. Каза ми, че приятелката и нямала нищо против аз да съм бащата, помоли ме да попитам жена си и да се съберем някоя вечер заедно у тях да поговорим сериозно. Аз сега не знам какво да правя, да кажа ли на жена ми изобщо, моята е малко ревмива, но съм и доказал, че може да ми има доверие и изведнъж това... Аз от своя страна много искам момченце, с жена ми имаме две момичета и тя вече не ще да чуе за нов опит... От друга страна аз трябва да се откажа от детето, каквото и да е, ще съм му някакъв чичо с когото майките му се събират от време на време... Осъзнавам, че няма да съм му баща в истинския смисъл на думата... Много съм объркан, дойде ми като гръм от ясно небе, не знам какво да правя... За жена ми съм почти сигурен, че няма да приеме да учавствам в подобни начинания, а не искам да се карам с нея, наистина си я обичам...от друга страна знам, че ще нараня приятелката си с отказа нея също много обичам като истински приятел разбира се както казах вече, и държа на нея като на един много скъп за мен човек.
Много моля да ми публикувате историята, още не съм казал на жена си, и не знам да и казвам ли изобщо и ако да как да подходя...боже мой, всичко е толкова странно и объркано за мен, досега не бях изпадал дори в близка до тази ситуация...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: a1ebea8b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе човек, какво чакаш? Писмена покана ли?
В Русия след войната, когато е имало огромен дефицит на мъже заради загиналите на фронта е било нещо съвсем нормално един мъж да има второ, трето семейство и да се грижи за всичките си деца, доколкото може.
Според моето скромно мнение всеки уважаващ себе си мъж би постъпил еднозначно в подобна ситуация.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: fb84caf892
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Това забременяване може да са му необходими много опити. 42 г. е сериозна възраст за раждане. Не се занимавай според мен. Жена ти може да го приеме много зле и само ще си разбуташ семейството. Тая ти приятелка няма какво да губи, но ти имаш. Въобще не вярвам, че ще си само чичо дори всичко да стане според тоя налудничав план. Ще ти се стоварят всички отговорности като баща на това бебе. На човек понякога всичко като му е наред сам си създава проблеми. Ако си умен избягвай я тая приятелка, нищо чудно да сервира всичко на жена ти и дори да й каже, че си съгласен. Има всякакви откачалки.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 02c3442e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   не приемай, трудно се живее с мисълта, че там наблизо расте твоето дете, а ти не можеш да правиш нищо

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: da2017ac4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И според мен недей... Ти би ли понесъл жена ти да стане майка на дете от друг мъж? Отблъскващо е като го помислиш... Не си разваляй подредения живот, мисли с главата си...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 76d86c6230
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Или просто много искаш да топнеш чушката, но дори и пред себе си не можеш да го кажеш. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6030c25e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   не се забърквай, нещата само ще се усложнят за теб и за всички останали. не вярвам да станете всички едно голямо щастливо семейство, само ще разбиеш собственото си семейство и живота на жена си и децата си. не си струва, тази жена и животът й не са твоя отговорност.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 29 дни
hash: 1875c60879
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие нормални ли сте, тези които ти казват да правиш дете на тая - те подиграват. Не се занимавай с тея лесбийки, заебавай и се махай. Ако направиш дете на тази, това ще е най-голямата грешка в живота ти!

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: c952c7096c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Изобщо не се връзвай и най-важното - кажи на жена си! На никоя сериозна ''приятелка'', както я наричаш няма и през ум да й мине да ти изтърси нещо такова. Има толкова донори на сперма в днешно време, че твоята приятелка съвсем спокойно може да се запише и да си чака реда, ако бъде одобрена. Звучи егоистично, но изразът ''Приятели сме, но на маса всеки си плаща'' важи в пълна сила. Мъжете, които даряват сперма понякога се терзаят, въпреки че не знаят коя жена е оплодена с материала им, та какво говорим за близка ''приятелка''. Това с естественото оплождане е пълно безумие, без коментар!!! Авторе, дори не знам как може да си задаваш тези въпроси...

П. П: умишлено съм я нарекла ''приятелка''

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: b90451cf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Недей. Помисли и за дъщерите си! Как ще го понесат това? ! Аз лично бих превъртяла. Не че мога да знам де. Баща ми почина. Но пак не бих се съгласила. Не сисъсипвай семейството. Не си заслужава! Послушай ме. Не го прави. Не служай тази твоя приятелка. Дори и намеренията й да са съвсем приятелски ще си съсипеш семейството. Ако беше истинска лесбийка нямаше да ти предлага И ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН. Тази е някаква скрита лимонка. Зарежи я. Така само ще нараниш и жена си и децата си. Не го заслужават. Зарежи лесбийката. Бъди верен на семейството си.
Ж15

 
  ... горе^
преди: 9 години, 29 дни
hash: 3cc213206f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Това, което питаш е абсурдно! Дори не ми го побира ума как може да се замисляш за такива неща, вместо директно да откажеш и да изхвърлиш този човек от живота си. Имаш ли преценка за морални и неморални постъпки? Наистина ли си толкова наивен да мислиш, че помагаш?
Или скрито имате чувства един към друг? Я се осъзнай какво е всъщност. Както ти казаха хората, има донори, и ако една жена иска дете, може да си го направи от всички останали мъже на планетата, но не, виж ти, тя е решила, че иска да е от теб, женен мъж, най-добър 'приятел', как ли пък не... И децата не се вързаха на тея приказки, дори 15-годишното момиче в горния коментар ти го написа - тази е скрита лимонка. Неина отговорност е дали ще е хетеро, или нещо друго, ти не си длъжен на никого за нищо. А помощ, помощ се оказва, когато е на базата на морал, честност и справедливост. Това е някаква псевдо-помощ, която застрашава всичко стойностно, което имаш. Нима това е цената на приятелството? А нима един приятел би искал такова нещо от теб??

 
  ...

...
преди: 9 години, 27 дни
hash: fd79a7720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Като чета коментарите и се чудя как може да има хора с толкова ограничено мислене. Приятелю, няма нищо лошо да помогнеш на приятелката си в това нейно начинание. Няма да си първия нито последния. Тя не те моли да изневериш на жена си, а ти предлага алтернативни методи за зачеване на дете. Вярно е, че това дете няма да е от съпругата ти, но ти даряваш живот и ще направиш приятелката си щастлива. Ако жена ти наистина държи на теб не би трябвало да има нищо против, ще бъде шокирана отначало, но в последствие ще трябва да го приеме. Явно приятелката ти сериозно е решила да направи тази крачка, а и на нея не и остава много време да отлага. Тя при всички случаи няма да се откаже от тази радост да отгледа дете. Това дете ще има нужда от присъствието на мъж в живота си. Ако тя си осинови дете или забременее от някой случаен дарител на сперма би било много тежко за детето. Детето е богатство, не се отказвай от него само заради предразсъдъците си.

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 77ec3f22b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   14, защо той да не е един от всички мъже на планетата, да не е прокажен, той не е ли пълноценен мъж? Жената избира кой да е бащата на детето й. Така иска тази жена, от всички мъже на планетата, иска дете точно от този. Какви сте вие да го съдите, да не сте по читави?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 27 дни
hash: fde1abfda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Категорично "не"! Въпросната приятелка е трябвало досега да е решила, а не на 42. Това бебе е самоцел, а деца не бива да се създават по този начин. Класиката на човешката психика - годините минават, всичко е от ден до пладне и искам дете, за да не бъда сам/а - най-погрешната причина, за да се създаде дете! Горе са ти казали, че на тази възраст е почти абсурдно да се зачене по естествен път. Не бива хомосексуалисти да отглеждат деца. И друго - тази жена не е приятел в истинския смисъл на тази дума. Полезен ход нямаш - трябва да кажеш на жена си, защото ако говориш само с приятелката, отношенията ви ще приключат или ще охладнеят най-малкото и жена ти ще забележи. Не се знае и самата приятелка какво може да снесе на жена ти и да се окажеш в небрано лозе. Казваш на жена си, говорите с приятелката и тримата и отказваш. Нямаш причина да правиш опит да ставаш баща на детето на приятелката си лесбийка, освен ако не изпитваш любов към нея като към жена. Но и така да е, тя не изпитва любов към теб като към мъж. Вземи правилното решение, защото иначе цената ще се окаже неплатима.

ж46

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: d59706881e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   17, сигурно нямаш 30 години. Никой не го съди, а си дава мнението излизайки от житейски опит най-вече. Нещата изобщо не са толкова прости, колкото ти изглеждат написани тук. Жената иска дете, но е обратна. Ти как си представяш, че ще се случи това при положение, че нито тя, нито той гледат един на друг като на сексуален обект? Няма да стане по естествен път, а по изкуствен- той става донор. И то не от първия път, с огромна вероятност, защото тя е на 42. И защо е целият този зор - за да задоволи тя егоизма си, а той егото си и да стане евентуален баща на син. А ако не е момче, а отново момиче? Изобщо едно нещо като започне да се тика, никога не завършва добре. А на №15, ако му се случи в действителност ситуацията на автора му пожелавам да си остане толкова широкоскроен, колкото е в момента отстрани.

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 3cc213206f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От 14 до 17 - защото е женен, но ти явно нямаш представа какво значи брачен дълг, отговорности и вярност. Изказването ти е манипулативно, така че нямам намерение да ти отговарям ако пишеш пак. Просто не съм съгласна с теб, и това е. Също така, човекът моли за съвет, това е бил моят съвет, негово си е решението дали ще го вземе под внимание или не. Хубав ден!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 25 дни
hash: af39c0dbf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И според мен не трябва да приемаш. Кажи на приятелката си да намери донор, има хиляди варианти. Ако е истинска приятелка ще разбере, че не искаш да рискуваш да съсипеш отношенията си с жена ти, а освен това ще си баща на детето, за което няма как да си затваряш очите. Кръвта вода не става и един ден истината ще лъсне, а ти най- вероятно ще се луташ между децата и не се знае жена ти дали ще остане до теб след всичко.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 83e360c22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Добре ти го бяха написали по-горе-ти ще се съгласиш ли жената да забременее от друг мъж (напр. хомосексуален), защото той иска да си има дете точно от нея?
На мен този вариант ми е ок, само ако ти не беше семеен или ако поради някакви обстоятелства с жена ти не можехте да имате деца и двамата намирахте идеята за добра.
Дръж се като мъж и поставяй СЕМЕЙСТВОТО СИ на първо място, а от такива ''приятелки'' стой по-надалеч и вече си имай едно наум!

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: db66708401
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Доста сложен казус. Според мен, това сериозно решение трябва да го вземете двамата със съпругата ти. Аз лично не бих имала нищо против мъжът ми да даде биологичен материал за зачеването на дете, още повече, ако жената ни е обща приятелка. Защо не? Здрав е, умен е, с добра физика, няма наследствени обременености, т. е. идеален материал за бъдещо поколение. А и приятелката ни ще е по-спокойна, че няма да роди негърче примерно. Но аз съм широко скроен човек, не всички жени са като мен. Ти си познаваш половинката най-добре и можеш да предположиш реакцията й. Но действително, не може да решиш подобно нещо еднолично, при положение, че си семеен. Обсъдете го. И ако тя каже "не", се откажи от идеята.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3aa3c4d1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Според мен не си играй с огъня да влизаш в подобни взаимоотношения, които могат да объркат цялото ти същество. Представяш ли си да имаш семейство и още едно дете създадено по този начин. Не знаеш какво ше стане в бъдеще с тази така наречена лесбийска двойка. Детето е отговорност винаги.
Би рискувал семейството си и личното вътрешно спокойствие, за да изпълниш мечтата на твоята приятелка. Заслужава ли си при положение, че има и други начини да се осъществи нейната мечта без да бъдеш замесен ти.Това е моето мнение разбира се каквото и да решиш да направиш е твое право. Сподели го с жена ти ако смяташ да го направиш. Това е много важно решение. Тя би трябвало да знае и да го обсъдите.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 15507aa76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторе, какво стана? Даде ли сперма за приятелката си?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1e1df0e008
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Дал я е в НАНТФИЗ, лесбийката е поръчала антифриз от същото заведение и са се натровили

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 74b42d58db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До 24

Да!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1b775e990b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, най-близките ти хора са съпругата ти и децата ти. Каквото и да стане с теб, един ден те ще са ти опората, не някаква лесбо двойка решила със закъснение да си играе на „женени с дете". Приятелството е хубаво нещо, но без да си мешате телесните секрети, че тогава нещата стават наистина грозни. Не си набутвай таралеж в гащите, защото последиците ще ти струват скъпо. Ти да не си бик-разплодник, та да си задължен да правиш деца извън семейството си? Подло и гадно е да го правиш зад гърба на жена си. Тази на 42 като ѝ е зор да я оплождат, да си намери друг донор. Има услуги, които не се правят, това не е като да ѝ поправиш пералнята. Тези двете ако се разделят, ако по някаква причина не могат да гледат детето, ти какво ще правиш? Ще понесеш като баща да го гледат чужди хора ли, ще го доведеш на жена си в къщи ли? Как въобще можеш да си и помислиш за подобно абсурдно нещо- да правиш дете, защото някоя си така искала? За подобна „услуга" бих се развела с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1b775e990b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Номер 17, тя тази жена може да иска дете и от Брад Пит, ама това не значи, че той ще иска да ѝ го направи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker