Това ли е Любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Това ли е Любовта?
преди: 9 години, 9 дни, прочетена 2805 пъти
Преди да се влюбя за първи път в едно момиче, наивно вярвах, че искам да прекарам живота си с една единствена жена. Да изпитаме щастието от това да сме си първи и единствени.
Сега се смея на тези си вярвания и се плаша, защото в някакъв смисъл, те се сбъднаха.

През живота си досега съм имал около 20 жени. Кои за по-дълго, кои за по-кратко. Един 4 годишен брак, едно дете, един развод, две дълги връзки и една жена. Една жена, която ме плаши. Да, на 38 години не ме е страх да си призная, че има една "тя", която ме плаши, защото не разбирам какво изпитвам към нея.

С нея имахме връзка. Такава връзка, че сякаш бяхме герои от приключенски роман, или от драма, или от комедия. Просто с нея изживях ВСИЧКО.

Запознахме се преди 10 години, тя беше девствена, въпреки че не й личеше, защото просто е страстна. Дори когато си седи мирно някъде, тази нейна страст витае около нея, в извивката на устните, в погледа, в начина по който си оправя косата, в начина, по който се храни. Господи, обожавах да я гледам как се храни. Не ми се беше случвало да се възбудя от такава гледка. Но тя, тя живее със страст. Гори.
Когато идваше срещу мен по тротоара - вкаменявах се, приятели. От походката, от присъствието й. Не знам.

Разделяхме се и се събирахме сто пъти. Междувременно за тези десет години аз се ожених и разведох, тя се омъжи, сменихме работи, телефони, навици, приятели. Животът си тече, ние се променяме, а винаги пак се срещаме.

С нея всичко е позволено. Правихме неща в секса, които не вярвах, че някога ще сбъдна. Или пък говорехме с часове като най-добри приятели. Тя ми дава всичко, наистина всичко. Като усещания, като емоции, като преживявания.

Обичам я и винаги ще я обичам. Без да мечтая за нея, без да ми липсва в делника, без да се търсим. Просто я обичам толкова дълбоко се вмъкна в сърцето ми, че и до до днес не осъзнавам как се случва и защо.

С нея сме се карали. Тя ме е обиждала с някоя истина или пък просто си изчезвахме. И след няколко месеца, съвсем ненадейно получавам съобщение от нея "Да пием по кафе? " И аз не мога да й откажа, и не съжалявам за това. Друг път я търся аз. Тя реагира точно като мен. Виждаме се, разказваме си какво сме преживели, понякога се целуваме или правим секс, но това сякаш отива на заден план, защото ни е хубаво да общуваме просто. Да се смеем, да се дразним, да си споделяме, да си мерим езиците.

Всеки път се заричам да не я търся повече, или ако тя ме потърси да не й отвръщам, но просто не мога. Опитахме да бъдем приятели, но и това не става, защото когато сме малко повече време заедно, или се виждаме редовно започваме да се желаем.
С нея секса е вълшебен, уникален. Тя... тя не е като никоя друга. Толкова човек, отворен към това да получава удоволствие, да гори, да бъде обичан, да живее. Не просто, че в леглото няма задръжки, тя прави цялото изживяване... пълно. Нямам думи да го опиша правилно даже.

И винаги откликва на настроенията ми без да съм й казал и дума. Случвало се е няколко пъти да ми е сдухано и тя се появява сякаш съм я повикал с мислите си и ми вдъхва отново вярва и положителност. Ако съм развеселен, тя също е такава. Ако ми трябва плесница, не се двоуми и ми стоварва такъв порой от думи, че много бързо ме връща в правия път

С нея няма трудно - всичко е лесно, всичко е достъпно, всичко се случва просто от само си. Не зная защо не сме заедно, някога направихме грешни избори и просто се разминахме. Преди исках да се оженя за нея.

Нямам амбициите да я търся, да я крада, да я правя своя. Тя си е моя и го знам, въпреки че не е до мен. И винаги остава, каквото и да се случва, какъвто и да съм. Обича ме точно, както ме обичат родителите ми - всякакъв, с всичките ми грешки, добри и лоши черти. Думата май беше безусловно.

Вчера я мернах на улицата. Разхождаше се със съпруга си и се смееха нещо, държеха се за ръце. И вместо да ревнувам или нещо, на мен ми стана хубаво, че я виждам усмихната, че я виждам обичана.

Какво е това хора? Някой да ми обясни, защото аз не успявам. Това ли е любовта, онази, за която пише в дебелите книги?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 дни
hash: 8ecbe805e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, това е е любов, просто елементарна нужда да правиш секс, останалото сам си си го усложнил

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: a6fe2b5fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох милия... Абе тя както "гори" с тебе, така сигурно е с всички - познавам такива жени - просто такъв им е характера и светоусещането. За тебе това е любовта, ти така си се влюбил. За някой друг е нещо друго. Ако се задоволяваш с това да се виждате от дъжд на вятър и ти е добре - много хубаво. Даже по-малко ангажименти имаш на главата. Но не се заблуждавай, че е твоя или нещо подобно.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 8114f5d8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Товa приятелю, е твоятa духовнa половинкa. Онaзи, с която се обичaте вече няколко животa. С която ще се обичaте и в следвaщият. Товa е положението! Не ми вярвaш ли? ! Избери си добър хипнотерaпевт и сaм ще се убедиш в думите ми. Имaте си обaче явно предвaрителнa договоркa, която не си "спомняте" сегa, дa си изпълните други зaдaчки, с други хорa. Aз имaх щaстието дa срещнa моятa си "вечнa" половинкa в момент, в който можехме вече дa бъдем зaедно, без дa нaрaнявaме други хорa. Всеки с по един брaк зaд гърбa и децa от него. Рaзпознaхме се, нa секундaтa. Моментът беше... не бих моглa дa го опишa с думи. Просто знaехме.
Не знaм кaк ще зaвърши вaшето, но при всички положения, дори и дa не е тук и сегa, вие пaк ще сте си зaедно. Животът тaкъв, кaкъвто го познaвaт повечето хорa, съвсем не е товa, което се виждa с просто око. Инстинктa дори ни подскaзвa други нещa, но "логикaтa" или егото ги отхвърлят, смaчквaт.
Дa, товa е вaшaтa си любов! Съвсем не знaчи, че трябвa нa всякa ценa дa сте зaедно. Ти сaм го кaзa, видял си я щaстливa и обичaнa и товa те е зaрaдвaло. Нямaло е егоизъм в чувството.
И друго, което също ти кaзa- знaеш, че е твоя, без знaчение, че е с друг и дори щaстливa. Е, щaстливец си и ти, духовното, любовтa ти сa по силни от всякaкви чисто земни и елементaрни други чувствa.
Единствено могa дa ти пожелaя дa зaпaзиш този дух и щaстие в сърцето си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: 0621b7ba6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Брат, много ми е позната ситуацията ти. При мен положението е горе долу сходно. Такъв тип съм, че много трудно допускам някого до сърцето си, но стигне ли се дотам, е почти невъзможно да го залича някога. В живота си съм се влюбвал истински и дълбоко само веднъж в едно момиче. В моите очи винаги е била много по-различна от другите., всеки път като се изправи пред мен и токът по тялото ми тръгва с пълна сила. Лошото е че животът ни раздели, но и на мен това не ми пречи да си я обичам все така. Наскоро я видях. , а месеци наред не се беше случвало и отново изпитах същото странно усещане. Просто сърцето ти подсказва че това е твоят човек. Можем да си говорим с часове ако искаме щото имаме много сходни интереси. Предполагам, че е разбрала, че в мое лице винаги ще има мъж, за който тя е ЖЕНАТА с главно Ж в живота му с колкото и други да сме аз или тя. Смятам че тези неща не е нужно да се говорят много., те се усещат със сърцето. Сега, след като видях, дори се чувствам по- добре, защото знам., че любовта на живота ми е щастлива, а определено изглеждаше така. Тази усмивка, която ме плени преди 5 години, е все същата и неземно прекрасна. Гласът й ме разтопи за пореден път. Разговор за около 10 секунди с най-любимия ти човек е безценен в сравнение с години наред съвместно съжителство с друг, към който никога не би могъл да изпиташ подобни емоции. Аз също съм се зарекъл да не я търся повече и ще удържа на думата си, защото ненавиждам отмятането и лицемерието и съм решил твърдо да оставя на живота и съдбата да си свършат работата. За себе си мога да твърдя спокойно и без срам, че след толкова години все още не се е появил заместител, който да ме накара да я изтръгна от сърцето си. Ако тя е успяла тотално да ме забрави, бих се радвал много за нея. Важното е само да е щастлива. И, хора, повярвайте, любовта наистина съществува. Казвам го с ръка на сърце!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 39d2f68591
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, знаеш ли че ме разплака... Някак съпреживях твоите чувства и дори мъничко ти завидях. И на жената също. Макар че, никога, ама никога не съм одобрявала изневерите. А доколкото разбирам, дамата е омъжена. Аз никога не съм преживяла това, което описваш. Макар че в очите на всички, които ме познават, имам перфектен брак. Май не трябваше да чета твоята история...

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 010b650854
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сродна душа - от вътрешния ти кръг.
Заедно сте от хилядолетия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: ef650f9cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имаш нещо много ценно. Не го разваляй с банална извънбрачна връзка или не дай си Боже - с брак. Не и с тази жена. Едно битово съжителство ще унищожи това, което имате. Такива дълбоки връзки са за цял живот и техния смисъл е именно в дистанцията. В това, че никой не принадлежи никому. Свободата ви събира. Близостта ще ви раздели. Не зная дали това е онази Любов с главно Л. Може би е, а може би е просто духовно разпознаване, както пише и първият коментирал.
Аз имам такъв приятел, платоничен обаче; и при нас съществува такава мистична връзка.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: a614b4d6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много хубаво написана история, но има лека тъга в нея, или поне на мен ми се вижда тъжно... Виждаш и осъзнаваш всичко толкова добре и го описваш толкова добре, това е знак, че тази жена е Жената за теб... Така си го написал, сякаш между вас няма напрежение, а само огромно доверие и обич... Мисля, че тя е твоята сродна душа в пълния смисъл на думата. Опитай да си я спечелиш или да си я върнеш, защото такива отношения се срещат рядко... Има една поговорка, че птичката каза веднъж на рамото, не я изпускай. Ти си един щастлив човек, че си успял да се докоснеш до такива отношения, някои хора не успяват цял живот... Желая ти успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 24ef272870
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с №1

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: 0f54344359
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Дори не осъзнаваш какъв щастливец си! Колко малко хора са имали щастието да срещнат другата част от свето АЗ? Едва ли са много. Така, че тайничко ти завиждам за това.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 дни
hash: ca3b1f6623
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ами щом е била девствена, не е като други, които още на 17 са се прецакали и се оплакват, че няма любов... може би на това се дължи че е такава, нямала е негативи от предишни връзки.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 9bb5535598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има такива "двойки" :) Напълно те разбирам, случва ми всеки път с един определен човек. Сякаш си четете мислите. Нямам идея какво е, но е адски силно и истинско, толкова истинско, че плаши. Много повече от любов е. Просто сте сродни души.
След това всичко ти се струва половинчато и някак елементарно...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: cdc741aa4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Срещнал си сродната си душа. Това е любовта. Онази любов която не познава граници, която е безусловна, която е най-хубавото нещо което може да се случи на всеки. Знаеш, че това е твоя човек. Усещането е неповторимо.
Срещнах го. От тогава мина доста време, години. Мислех, че всичко ще отмине, ще го забравя. Нали времето лекувало. Лекува-друг път. И аз като теб съм се чудела любов ли е това. Впоследствие разбрах, че аз обичам този мъж, безусловно. Щом той е щастлив и аз съм щастлива. Няма егоизъм, няма везни. Не знаех, че съм способна да обичам по този начин. Свикнах с болката, че никога няма да е мой, че никога няма да мога да му кажа колко го обичам, че никога няма да мога да го прегърна по начина по който аз искам.
Ако не е любов какво е това?

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: d4c8f63f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мда... това е любовта. Тя е твоята половинка. Радвай се, че си сред хората, които са имали щастието да изпитат това. И аз имах такава връзка. Когато за първи път минах покрай него без дори да го погледна, ми се преобърна всичко. Все едно винаги сме се познавали. Говорехме като стари познати. Нямаше никакви задръжки. Но животът ни раздели. Независимо от това, всеки ден съм благодарна на Господ, че успях да изпитам тези чувства. И сега дори и да има друг живот, аз все още го обичам, всеки ден го търся сред тълпата от хора, всеки ден се моля за него и му желая да е щастлив. Имам чувството, че ще бъдем пак заедно някога.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 35b8d77e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   "Какво е това хора? Някой да ми обясни, защото аз не успявам. Това ли е любовта, онази, за която пише в дебелите книги?" - Това е свободно съчинение за раздел проза. Не, това не е любов. Любовта гори и убива, а ти авторе се радваш, че момичето е в ръцете на друг!? По скоро ми прилича на объркан разум, ти просто не знаеш какво искаш, защото в главата ти е хаос. Подреди си мислите и приоритетите в живота и всичко ще се подреди. Най добре, консултирай се с психолог за помощ.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 56f9b21cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторе, бори се за нея , стига си стоял и гледал! Любовта е , за да е споделена!!!!
И тя те обича, и ти!
И седите! МОже ли така? НЕ! ХАйде , отивай при нея и се сдобрявайте !

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 64476d891b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Всичко, което казваш е вярно, но къде е твоето дете в цялата картина? Защо то остана без баща (или без майка, ако е при теб)? Има грешки, които тежат повече, и това да направиш дете и после да го оставиш без един родител е една от тях. Твоята духовна половинка е взела по-правилни решения - останала е в семейството си. Не знам защо споделяш това тук, тъй като, когато човек преживее такова нещо му стават ясни причинно-следствените връзки - защо и как се получават нещата в живота, един вид - проглежда.
Какви въпроси си задаваш ти - това ли е важният въпрос (който си задал в заглавието), или просто искаш да констатираш нещо пред някой си? В края на краищата, не е важно как ще изживееш живота си, а какво ще оставиш след себе си, защото всички ние сме звена от една верига, която съществува във времето. В този смисъл, детето е това, върху което трябва да насочиш усилията си - то да стане пълноценен човек благодарение на теб.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 14c667ab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Бях забравил, че съм писал тази тема.
Извинявам се за забавянето на отговорите.
1. Не е само секс приятелю, не е. Друго е, мамка му - много по-хубаво от секса
2. Надявам се и вярвам, че е гори с всички, да, защото е щастлива и й личи, има умението да бъде щастлива. Моя си е - не се заблуждавам в нищо, не в смисъла, че я имам и че я притежавам, моя е.. не мога да ти го обясня с думи, както и аз съм нейн... като посвещаване е
3. Благодаря за пожеланието.
4. -
5. Разговор 10 сек с любим е безценен в сравнение с 10 години съжителство с друг - не знае колко истина за себе си откривам в тези думи
6. Да, омъжена е и мисля, че е щастливо омъжена и брака й е хубав и спокоен. Аз нямах нейния късмет.
7. Ще прочета повече за сродните души. Никога не съм вземал насеризно подобни неща, но и на мен са ми се завъртали такива мисли в главата
8. Имаме нещо ценно, така е. Нищо не сме тръгнали да разваляме.
9. Нееее, аз няма и пръст да посегна на онова, което тя е градила с години. Няма да означава, че я обичам ако си го позволя. Никаква борба. А тъга? Понякога може би има
10-
11 :-))
12 може
13 Наистина си четем мислите, тя моите със сигурност. И наистина всичко после е някак непълно. Даже се замислям, че жените след нея визуално приличат на нея, или търся в тях черти от нейния характер, а после разбирам, че така ми се е искало да е
14 Да, вече знам, че е любов... оная нечовешката..
15 Пожелавам ти да бъдете
16 Мисля, че имаш погрешно разбиране за човешките взаимоотношения. Ако връзката с някой ме кара да не съм щастлив, да ревнувам, да умирам, то именно тогава едва ли е истинска?
17 А ние не сме скарани :) Не, няма да се боря
18. Не разбрах какво за дъщеря ми. Тя е при майка си и при мъжът, с когото бившата ми съпруга ме смени. Нито аз съм бил инициатор за развода си, нито съм си заразял детето. Нали заради нея живея, работя, изкарвам пари и дори се помирих с любовника на майка й, за да може тя да расте в здрава среда.
18

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker