Въпрос към опитните в брака! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към опитните в брака!
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3247 пъти
Има ли вечна взаимна любов? Ако на 30г. и вече си от 8г. в брак/връзка, страстта ще си е отишла или намаляла. Лошо е да изневеряваш, значи на едва 30 години ти се обричаш на живот без тръпка? Как поддържате огъня... или времето го потушава така или иначе? Поддавате ли се тайно на флиртове... или пък сексуалността на човек отслабва с грижите около децата, работата и битовизмите? Половинките спират ли да ви глезят и ако да... не ставате ли лесна жертва на комплименти отвън?
Ж25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: e16c4f9935
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ебаси меркантилните въпроси. На тези въпроси може да ти отговори всеки администратор или рецепционист в хотел, където се осъществяват повечето изневери. Положението е трагично и да, голяма част от семействата в днешно време са резултат от криви сметки с кофти резултат. Жените искат някой да ги вкара в ново луксозно жилище, да им даде кола да си джиткат и да им дава пари за дрешки. Само четъй като процентово тези мъже са малко, съвсем логично е жените да са недоволни от

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 21d9df71c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бракът е като всяко друго нещо в живота.

Ако го искаш, защото имаш НУЖДА от него и имаш усещане за липсва. Ще гледаш на него като на нещото, което трябва да ти запълни празнотата. На принципа "Ако имам еди какъв си брак/връзка, ще съм щастлива, но до тогава ще търся принца". Такова условно щастие никога не може да има. Дори и да намериш принца, винаги ще изпитваш страх. Всъщност "имам нужда от брак"="страхувам се от самотата". Самото желание поражда страх от провал. Дори и да го постигнеш, страховете ти няма да спрат да те измъчват.

Другият начин на мислене е "не ми е необходимо, каквото и да било, за да съм щастлива, защото и нямам нужда от нищо". Това е свобода, независимост, тогава щастието не е условно. То просто е вътре в теб без значение какви са външните фактори. НО това не означава, че желанието за щастлив брак отпада. Не, просто то става физически израз на вътрешната ти завършеност. Но дори и да не намериш принца, това няма да ти повлияе на щастието.

Ти всъщност не искаш да обичаш някого, а да го притежаваш и да получаваш закрила. За да обичаш някого, не е необходимо да е твой. Дори и да е с друга, ти пак ще го обичаш, защото не би искала да го притежаваш, ако той не би бил щастлив с теб. Това е истинската и чиста любов. И тя не те прави нещастна и не те кара да се чувстваш незавършена.

Същото прави и Вселената - създава любов, създава материя (всяка секунда хиляди небесни тела), така изрзява себе си, но не е обсебена от притежанието и не и е проблем, ако някоя планета реши да изчезне. Също както художника рисува, за да изразява себе си и от любов към изкуството, а не за да притежава картини.

Нарича се закон за привличане - ако има усещането, че нещо ти липсва, самото желание да го имаш, те отдалечава от него, защото искайки го, ти заявяваш пред себе си, че всъщност го нямаш, иначе нямаше да го искаш. Но ако се отърсиш от нуждата, липсата и просто обичаш, вдъхновяваш се от вътрешната си пълнота, то и Вселената ти помага да го изразиш физически, макар че това не е вече цел.

Може да ти прозвучи парадоксално, но това е всеобщ принцип на изобилието в живота и важи за всичко - за пари, за любов, за здраве и т. н. И в Библията пише: който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме.

Просто разбери, че ти си независима и нищо не ти е необходимо. Все едно си умряла и не ти е необходим нито въздух, нито вода, нито храна - просто пълна независимост и свобода. Само че тогава няма да имаш силата да проявяваш физически, а сега като сме живи, сме още по-облагодетелствани, защото хем можем да постигнем съзнанието на мъртвеца, хем да имаме физическата възможност да проявяваме.

Ошо беше казал: Умирай във всеки момент, за да можеш да си нов във всеки момент.

Аз съм човек постигнал всичко в живота благодарение на тази фолософия и не те лъжа. Постигнал съм и на физическо, и на съзнателно ниво. Промяната трябва да тръгне от вътре на вън, а не обратното. Само разбирането на нещата, на моите думи ще ти даде началото на промяната автоматично, няма нужда от усилия. Усилията ще те тласнат обратно към вътрешната борба с реалността, вместо към приемането и.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59d96108e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами какво да ти кажа, развитието на връзката зависи и от двамата. То е ясно, че се попада във въртележката на ежедневието и малко по малко страстта угасва. За това двойката трбва да я поддържа, защото иначе връзката е обречена.
Въпросът не е в това, че връзката се изчерпва, а по-скоро във факта, че мъжът и жената не се опитват да го предодвратят и се оставят да попаднат в рутината.
Огън които все още тлее не може да буде потушен, тлеенето е грижа на двойката макар грижите, проблемите, децата и тн. Връзката може да се поддържа по много начини просто трябва да има желание.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1773464a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с н. 2, макар че аз не вярвам в изотерики и тем подобни, а съм прагматичен, здраво стъпил на земята човек.
И все пак дали заради характера си, дали заради тонове изчетени книги (класика, не изотерика! ) и аз що-годе живея по начина, който тя описва.
Имам 13 г. сериозна връзка вече и не разбрах кога са се изтърколили. И не, не съм срещнала принца - моят човек има доста недостатаци като всеки човек, а и има един провален брак зад гърба си, а бившата му съпруга беше убедена, че с този мъж никоя жена не може да бъде щастлива.
Но факт - вече толкова години водим хармонична и безпроблемна връзка, любим се почти всеки ден, имаме чудесно семейство и постигаме каквото сме си поставили за цел и хората, които не ни познават си мислят, че сме свежо влюбени.
Тайната е простичка - прочетете номер 2 два-три пъти и дори да не сте от духовните и изотерични хора (каквато съм и аз), замислете се за смисъла на казаното.
Човек първо трябва сам за себе си да си е достатачен, да е щастлив тук и сега, да е пълен и да се обича, за да може да бъде щастлив и във връзката си. Ако търсите да си запълните празнините с другия, с неговото присъствие или нещата, които е ДЛЪЖЕН да прави за вас, то никога няма да намерите щастието.
Човек може да притежава и да властва само над себе си. Не притежаваме дори децата си, какво остава за мъжа/жената си.
Лесно е да намираш грешките в другите, но факт - не можем да избягаме от себе си и често жени като Авторката сменят партньора, но проблемът си остава.
Така се случи и с бившата съпруга на моя мъж например. Тя цял живот е вярвала, че той е човекът, който не я прави щастлива, а сега е принудена да си признае, че сама е отговорна за живота си, но той вече се е разполовил.
Не бъдете като нея, а хванете живота си в ръце и бъдете господари на себе си, но никога не се стремете да властвате над близките си същества, защото накрая те винаги са свободни да си тръгнат и да намерят щастието другъде.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8020fc8a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще ти отговоря "сухо" на въпросите, въпреки че моите отговори едва ли ще са ти необходими, защото една непозната от някакъв сайт, няма как да бъде авторитет, най-малкото защото не е създала в теб поле за доверие.
Коментар 2 и 4 разкриват много истини за живота и връзките изобщо и е хубаво, че са тук.
Има ли вечна взаимна любов? - Има, да
Страстта ще си ли е отишла. - Не. Това е клише. Като всяка друга дейност, която с положени усилия и съзидателен труд, грижа и внимание, с течение на времето е логично сексът да става по-добър и да се развива. Клишето "страстта отшумява" е измисно от неудачници, които не могат да поемат отговорност за собствените си провали, а това е едно удобно извинение, което ги онеправдава и ги вкарва в ролята на "потърпевши", за да си кажат... "еми, ето, какво мога да сторя"
Значи на едва 30 се обричаш на живот без тръпка? - Ако сексът е единственето нещо, което доставя тръпка на човек. Ами религиозните отшелници, хората, които поради някакво заболяване никога не познават интимна ласка и тръпка?
Как поддържате огъня - С любов към себе си и приемане, с благодарност и отговорност, със смиреност и хармония, с доброта и усмивки.
Поддавате ли се тайно на флиртове? - Да, ние хората, а някои повече от други, обичат да бъдат харесвани и в това няма нищо лошо. Човек умира, когато спре да се влюбва.
Сексуалността на човек НЕ може и НЕ е логично да зависи от деца, битовизми и др. Тя е едно усещане за нужда от любов, но любов не да се получава, а да се отдава.
Половинките спират ли да ви глезят? Не, но аз не наричам това глезене. Дали всеки ден се прибира с рози като в тъп американски филм - не. НО понякога премълчава нещо, за да не ме нарани или вечер ме целува по нослето. Понякога разтрива раменете ми, защото съм се схванала от компютъра, а друг път влиза с мен в банята и ми мие косата. С времето той е разбрал кое как ми действа и се старае. Знае, че обичам да спя под слънцето и не ме кара да влизам във морето заедно с него. За мен това си е глезене.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 21d9df71c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, това не е езотерика, това си е психология, ако щеш. Който и успял и в същото време щастлив човек да питаш, ще ти го потвърди. Освен това става и по-приятен за общуване, по-лесно си намираш работа, партньор и каквото се сетиш, защото хората усещат, че нямаш комплекси и си свободен духом.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4933a24554
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката съм.
Ок, "обичай себе си и ще те обичат и другите". Аз също съм изцяло съгласна с това. Въпросът ми обаче е съвсем конкретен, на едно много по-първично ниво. А именно... сексуалната страст отива ли си в двойката, лишени ли сте от "влюбеност" няколко години след сватбата, например. И ако да как продължавате живота си - страните от емоции другаде в името на правилата или се впускате в изкушенията рискувайки... или пък оставяте партньора.. после втория, третия..? Влюбването е еуфория, от която човекът има нужда на всяка възраст, за здравето ни е важно дори. Работя във фирма с образовани хора под 40 и всички имат.. я паралелна връзка, я ходят по проститутки, я се развеждат. Това е масовост някаква. В същото време влизам в този сайт и виждам как всички нападат изневеряващите... и ако четях само тук, щях да си мисля, че хората верни моралисти и светът е прекрасен.
Повдигам въпроса, не за да чуя нечии разсъждения, мога да си разсъждавам и сама. Търся опита ви... вашия личен, защото може би съм попаднала сред грешните хора.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dc9ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   права си н 4, а н 2 най- вероятно е християнка, само не разбрах, как обичаш някой който е с друга. иначе по темата - при повечето бракове след 10 - 15 години следват изневери, или от едната или от другата страна, и понякога втори бракове.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a690437181
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, не съм нито християнин, нито жена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a690437181
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, въпросът ти е за първичното, но то е в следствие от връзката, чувствата. Ако ги няма и сексът ще започне да куца, защото ще си омръзнете. Ако има дълбока връзка, и на 60 ще има страст.

А онази масовост, за която говориш, е, че повечето хора всъщност не обичат в пълния смисъл на думата, а подхождат консуматорски към брака. Искат само да получават, а не са готови да дават. Всъщност ако обичаш истински, даването става дори спонтанно и несъзнателно. Дори не го броиш за даване и не се туоаш в гърдите колко даваш. Просто защото ти пука за човека, но не защото ти пуска или защото ти дава пари, или зашото ти готви и гледа децата, а заради самата му същност. Дори и с два отрязани крака да е, пак ще ти е скъп.

Така че страстта и отношението вървят ръка за ръка. Ти искаш някакъв прост отговор, но той е много по-дълбок, отколкото си мислиш. Ако го възприемаш като елементарен, и връзката ти ще стане посредствена. Просто не консумирай, давай свобода и уважавай връзката и всичко друго си идва на мястото - секса, отношението, всичко. Естествено това важи и за партньора. Ако е настроен консуматорски, пак не става.

Но ако си искрена със себе си, освободиш се от предразсъдъци, ше усетиш правилния и тогавата се случват спонтанно и завинаги. Не само до 30.

номер 2

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8020fc8a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от 6 до коментар номер 8 на авторката

Ако говорим само за секса като чисто физическо съвукупление, в което не се влагат чувства - да, страстта ще отмине. По ред причини - най-честата е свикване, насищане, желание за бягство, човекът ни вече не ни е секси, именно защото го познаваме твърде добре.

Но сексът не е само в лудото сменяване на пози, изпробване на различни фетиши, игра на роли и т. н. Сексът е потребност да се слееш с човека ти, да му се отдадеш, да се почувстваш изгубен и намерен от него. Когато те изпълни, да осъзнаеш, че сте красиви, когато сте в едно цяло, а наоколо въздуха трепти. Погледът, който ти казва "обичам те, желая те и след тези 10 години, след двете ти раждания, защото съм твой" Въобще цялото това изживяване, наситено с толкова много смисъл, любов, доверие и смях.

Но сексът не може да се разглежда, отделно от живота на двойката. Не можете да сте станали вече непознати един на друг примерно, или да живеете заедно насила заради децата, и в същото време да имате страхотен секс. Това означава, че двойката е провалена и е дошъл края.
Краят може винаги да постави началото на нов живот на двойката или да настъпи същинския край. Хората, които се обичат, които са приятели, които умеят да бъдат хора и обичат себе си и умеят да приемат другия, знаят как да градят връзка.

Клишето за саксията. Ако искаш да цъфти и да те радва с аромат, всеки ден трябва да го поливаш. Оставената саксия умира, а в земята зейват грозни пукнатини.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2fd5e0e116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Щом на 26 говориш за тлеещ огън, явно при вашата връзка такъв липсва още отначалото. Все намеци за флиртове и изневери. Явно съвеста ти е нещо гузна. На 26, огънят трябва да е най буен, като от ядрен реактор. Естественно, че с времето той ще намалява и ако не се добавя гориво, един ден ще изгасне напълно. Но за стари години е достатъчно да виждаш огнището и то пак да те топли, просто спомените за младите години поддържат връзката. Момиче не се измъчвайте, щом на 26 ти е студено, на стари години ще сте като фризери.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4933a24554
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката.
Въпросът е, че ние сме примати и изпитваме ПРИВЛИЧАНЕ, а не обикновено сексуално желание не само веднъж в живота и не само към един индивид. След като си създал семейство, как се справяш с тези неща. Обичаш безкрайно жена си/мъжа си, срещаш обаче друг/а.... в работата си, където прекарваш много време и какво правиш? Никой не отговаря честно на тия въпроси лице в лице, всеки си пази тайните. Тук сме анонимни и затова тук очаквам отговори. Благодаря

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 21d9df71c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторке, за трети ще се опитам да ти обясня - ако си напълно щастлива с мъжа си, и 100 човека да срещнеш, дори да са холивудски звезди, не би изпитала нищо към тях, просто защото няма да имаш нужда. Дори и да изпиташ някакви симпатии, със сигурност няма да имаш нуждата да се втурваш към такива изпълнения.

Разбери, че само липсата ни кара да правим глупости. Ако няма липса, няма и глупости.

Ще се опитам да ти обясня с пример. Например аз съм с жена си от 10 г. Да, тя си има недостатъци, но за мен тя е най-прекрасната жена. Тя ми е абсолютно достатъчна от към чувства, секс, отношение и т. н. Абсолютно всичките ми нужди са задоволени с нея - физически, емоционални и каквито се сетиш.

От тук нататък дори и на самотен остров да корабокруширам само с Кейт Миранда и 10 г. да не съм виждал друга жена и тя се разхожда чисто гола, няма да имам нужда от авантюра с нея. Не че няма да ми харесва и да ме привлича, но тя няма как да ми даде това, което ми дава жена ми. И това, че не съм виждал жена си от 10 г. по никакъв начин не би се отразило на чувствата ми към нея.

Знам го от опит, защото съм живял известно време в чужбина без нея. Отделно сме поддържали и връзка от разстояние 3 г. И това по никакъв начин не ми е увеличавало апетита към извънбрачни афери. Да, не съм гей, не са ми безразлични жените, но да тръгна да спя с тях, няма как да стане, докато изпитвам тези чувства. Просто не изпитвам нуждата да го правя, а не че се насилвам да съм верен.

Все едно да си имаш най-вкусната и голяма торта на света и да се преяла със сладко вкъщи, та чак ад ен можеш да дишаш. И като излезеш навън след 5 мин да ти предложат някаква обикновена паста Балкан.

Не знам до колко е уместно сравнението, но горе-долу така се получава, когато имаш правилния човек до себе си. И най-вече ако го оценяваш като такъв, защото има и неблагодарни хора, на които целият свят им е длъжен и никога не са доволни.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1773464a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   от 4 до Авторката

„А именно... сексуалната страст отива ли си в двойката, лишени ли сте от "влюбеност" няколко години след сватбата, например.“

Аз говоря като жена (не знам как е при мъжете). След 13 г. доста интензивна връзка, включително и с много редовен секс мога да ти гарантирам, че поне за жената не умира страстта и сексуалното влечение към ЕДИН мъж, ако ТЯ не иска да умре.
Какво искам да кажа - главата е най-големият сексуален орган.

Предпоставка за дългия брак, връзка обаче е ДА ОБИЧАШ този мъж. Тоест - да си се омъжила ПО ЛЮБОВ не заради другите неща. Много е важно, разбира се, да нямате големи екзистенциални проблеми - тоест материалното също е важно за връзката, за чувството за сигурност на жената.

Обобщавам - любов страст сигурност са ти основите в една СЕРИОЗНА връзка.
Ако това го нямаш, няма как да градиш нагоре къщичката.
Питаш още след колко години умирала страстта с ЕДИН мъж. Поне за жената мога да говоря, че не е нужно да умира страстта изобщо.
Моите родители почти 40 г. са заедно и все още има страст във връзката им.
ТАЙНАТА - влюбваш се в СЪЩИЯ мъж многократно.
Да, определено ВЛЮБВАНЕТО отслабва след определено време (различно е), но АКО СИ БИЛА ВЛЮБЕНА на първо време в този мъж, после много лесно пак се разпламенява връзката.
Където е текло, пак ще тече и ЧУВСТВОТО Е КАТО В НАЧАЛОТО - гарантирам ти това.
Поне аз съм се влюбвала в мъжа си може би 3-5 пъти наново.
Изстивала съм към него заради проблеми, карали сме се и жестоко, минавали сме през големи перипетии и точно след такова преживяване....в най-голямата трудност пак се чувстваш влюбена в мъжа и знаеш, че можеш с него планини да повдигнеш.

За секса и страстта е много важно да бъдат непрекъснато подклаждани. Това означава - РЕДОВЕН и постоянен секс дори да не ти се прави в момента. Спреш ли да правиш секс с мъжа си, ще ти се прави все по-малко секс с него. Да, не всеки път ще е като на порно, но се отделят хормони на привързаността у мъжа, което го прави в ежедневието по-добър партньор и съпруг просто, а у теб се отделят също хормони на щастието. Да не говорим физически, че си поддържаш вагина и като цяло си защитена от депресивни състояния в по-голяма степен, имунитетът ти се казва и много други причини.

Ако правиш РЕДОВЕН и хубав секс (не говоря сега за Олимпиади) с мъжа си, гарантирам ти, че няма да имаш голямо желание към останалите мъже.

Да, изкушението винаги си остава. Да, удоволствието от флирт и внимание от други мъже си остава, но в крайна сметка ОТ ТЕБ зависят границите. От личен опит мога да ти кажа, че вниманието на мъжете не намалява, защото си омъжена да кажем, но ако имаш име на вярна жена, флиртовете отстъпват на истинското приятелство, УВАЖЕНИЕ.
Мъжете винаги ще се стремят да ти се харесат, ще продължават да ти правят услуги и да се радват като ги хвалиш, ще те гледат като жена, но ако покажеш на целия свят, че си вярна, то накрая идва и уважението отгоре.
Ако си парцал и не можеш да управляваш вагиналното си отверстие, а то управлява теб - забрави.
Да, ще имаш внимание, секс и така нататък от много мъже, но никой няма да иска да остане за дълго с теб, защото ще си знае - веднъж изневерила, ти и на него ще изневериш.
Ще имаш с много мъже МНОГО влюбвания, секс дори, но какво от това?
Винаги ще си сама в крайна сметка, а за секса ще си останеш начинаеща дори, защото най-интересните фантазии и желания можеш да реализираш само в многогодишна връзка с мъж, на комуто имаш доверие.
За жената алтернативата на дългата връзка, брак, майчинство и семейство е ...обществената достъпност. (курвалъка)
Ти решаваш кое те прави по-щастлива в живота.
Ако си вярваш обаче, че с времето страстта, любовта към мъжа ще отминат, така и ще се случи.
Човек ТРЯБВА да вярва във връзката, в любовта и бъдещето си с един мъж и да може да поставя граници към останалите мъже.
Не е лесно, но пък и не е толкова трудно, когато си физически задоволена и щастлива с този мъж.
Прави ти секс с мъжа си повече от 4 пъти седмично да видим дали ще ти се иска секс с другите мъже толкова...
Не говоря за секс с мъжа от 1-2 часа с десет оргазма, говоря за елементарен, ежедневен секс. В крайна сметка дори от него се чувстваш супер задоволена. Пробвай, ако не ми вярваш. Не само не умира страстта, но и експлодира и накрая без особен натиск се получава и „порното“. Откажи на мъжа си секс няколко пъти, покажи му, че не ти е харесало и порното ще си прави с някоя друга накрая.
Аз от 13 г. съм само с един мъж. Не са толкова много, но не са и малко, защото съм млада и хубава жена, получавам много внимание и на пръв поглед - много изкушения.
Не чувствам обаче, че изпускам нещо важно. Точно обратното. Имам всичко, за което съм мечтала - построихме си къща двамата, скоро ще ставаме и родители, имаме домашни любимци дори, ходим на страхотни почивки, събота и неделя сме винаги някъде, правим почти ежедневно хубав секс, живеем здравословно и имаме много приятели, защото сме и ведри и в добро настроение - не товарим другите с проблеми и оплаквания, а и излизаме - не чесето, но сме фенове на рока и на електронната музика, така че сме на всякакви фестове (включително в чужбина).
Какво искам да кажа с това - НЕ ГУБИШ НИЩО КАТО СИ ВЯРНА, опратното.
Печелиш.
Печелиш супер секс, печелиш супер преживявания, печелиш ОБЩЕСТВЕН СТАТУС и одобрение, печелиш дори уважението на другите мъже и жени - канена си навсякъде, защото хората ти имат доверие и жените като те знаят, че си влюбена в мъжа си не се страхуват за своите.
....ЖИВЕЕШ ЧУДЕСЕН ЖИВОТ и можеш да изпълняваш свои мечти и желания, които сама няма как да успееш. Например на 30 г. да построиш сама къща няма начин или да гледаш сама деца, да спестяваш за почивки, коли и други удобства.
Това става много по-лесно в двойка, а сам човек наполовина от тези неща може да си позволи. Една къща например е голяма организация, разход и нерви - нито сам мъж може да се справи добре, нито сама жена, особено ако работиш нещо друго в това време, грижиш се за болни или деца.

С две думи - за цялостната концепция на живота е важно да имаш дълга връзка, брак....

Поне от гледна точка на жената ти го казвам това.
Печелиш ВСИЧКО, а се лишаваш само от пенетрация с ХУ брой пениси. Е и?

За мъжете нека те си кажат как стоят нещата за тях. Поне моят мъж не съм почувствала да има по-малко страст и желание към мен в цялото това време. В интерес на истината не съм му имплантирала GPS и не го следа къде е и какво прави. И двамата пътуваме много по работа, работим много и отговорна работа, така че не е възможно да го следя тук къде е и през командировки и тем подобни...не ме и интересува в интерес на истината, защото на 100% съм задоволена, получавам отношение, УВАЖЕНИЕ и любов. Жените просто ги чувстваме тези неща - не обича друга, това ми е важното.
Нямам стрес в това отношение с мъжа си - да го гоня, преследвам и тормозя. Имам му доверие и той на мен. Определено е хетеросексуален, обича да гледа хубави жени и обича да гледа мен съответно :)

Надявам се да съм помогнала.

Ведър ден, хора, не се вкарвайте във филми за неща, които не са се случили.
ЖИВЕЙТЕ ТУК И СЕГА.
Ако си влюбена, Авторке, люби се. Не мисли за какво ще станело, как щяла да умре страстта и тем подобни - няма да умрат любовта и страстта, ако вярваш, че няма да се случи и се наслаждаваш тук и сега.

Номер 4

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2dac6a36a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Въртиш в едно и също :)
И главното е защо аджеба хората си изневеряват или по-скоро искаш рецепта за това: как не се изневерява.
Когато обаче живееш в един по-осъзнат живот, когато си попробудил сетивата си, ще разбереш, че изневяра няма.
Ние се влюбваме. О, да и това ни държи живи, по дяволите. Влюбваме се всеки ден - в колега, в книга, във възрастната жена, която храни гълъбите с усмивка. Влюбваме се в някоя песен, картина, в нечии очи. Ние имаме постоянна нужда да раздаваме любов, да се превърнем в едни машини за произвеждане на любов.
Не виждам обаче защо това да бъде лошо? Дуалността на света е нещо илюзорно. Монетата не е Ези или Тура - няма избор. Монетата е цяла, защото има две страни. Денонощието е цяло, защото съдържа светлина и тъмнина. Няма добри и лоши постъпки, а само нравствена оценка в частната етика, деляща нещата или по-скоро действията на постъпки и непостъпки.

А понякога се случва и това, че сутрин се влюбваш пак в съпругата си или съпруга. Или вечер. Ако заспи преди теб и ти е мило да го наблюдаваш. Ще откриеш някаква нова бръчица, някакво ново изражение, дошло от сънищата му. Да, възможно е и това.

Животът е шарен и именно затова е прекрасен. Задължените да бъдат верни един на друг хора, често изневеряват. И не казвам задължени от половинката си, а задължили сами себе си, защото всички твърдят, че това е лошо. Свободата и любовта са двете крила на една и съща чайка. Тя би била препънат полет ако няма свобода.

За мен изневярата не съществува. Защото именно разглеждам любовтта като свобода, защото тя е моя и съществува без да е необходимо другия човек да покрива очаквания. В този си смисъл тя е безусловна. За нейното съществуване не трябва да бъдат налице изпълнени условия, за каквото и да било. Животните ни обичат така примерно. Котката ти няма да се разведе с теб ако погалиш друга котка. Емоцията е нещо излишно.

Любовтта е за нас си, за да ни прави по-щастливи и всеки я носи в себе си такава, каквато я разбира. Поверим ли отговорността за нея в ръцете на друг, той не би бил способен да я опази.

Когато живееш така и възприемаш така света.. изневярата не съществува. Каквито и постъпки или непостъпки да си предприел спрямо обекта на новото влюбване.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1773464a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   от 4
Малко попрочетох и другите коментари. Някои пишат, че едва ли не трябва да си на 100% щастлива с мъжа, за да НЕ изневеряваш. Аз не съм съгласна.
Най-изневеряващите жени на пръв поглед имат прекрасни мъже, но пак изневеряват. Защо ли?
Според мен, един мъж не може да те направи щастлива. Трябва сама да си щастлива, да си намерила себе си и да си си достатачна - само тогава можеш и в двойката да постигнеш щастие.
Мъж ако ще челна стойка да прави, не може да компенсира недостизи и дупки в душата ти. Същото е и в секса. Ако не поемеш някаква инициатива и не покажеш какво ти харесва, сама не положиш усилия и за мъжа - няма как да се получи.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 21d9df71c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   17, Плам ти ли си?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4933a24554
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Въпросът ми е за нещо като статистика и проверка на нормалността... затова казах, че ми трябват в нея вашите истории от опит, а не разсъждения. И в тоя смисъл... благодаря ти, N15. Жена ти е щастлива жена, а дано да има повече така осъзнати и здраво стъпили мъже като теб!
N 16, благодаря и на теб, страхотна история, много усмивки пред мониторите си предизвикала! Желая ти винаги да се чувстваш така и винаги, винаги ще си красива  Повдигнах тази тема, за да знам как да си настроя психиката към света. Много е важно човек да е максимално подготвен, за да не остава с пръст в уста и по-лесно да върви напред. От заобикалящата ме среда усещам как съм настроена подсъзнателно, че семейно щастие няма, приказката свършва със сватбата и в живота, така както свършват детските книжки. Дори леко се хващам да мисля за наивници хората, които вярват в безкрайната любов. А нямам основание, не съм наранявана, зарязвана, унижавана никога, просто една нормална история от никого не чувам.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9a03ebcb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Aз ще ти го обясня тaкa: омъженa съм от 15 год. и желaя съпругa си всеки Божи ден с чувствa все по- силни във времето.
В нaчaлото беше сексуaлното привличaне беше именно сексуaлно привличaне, стрaсттa, нуждaтa дa усетиш тялото нa другият, дa го имaш по нaй- първичният нaчин. С времето, колкото повече се опознaвaхме, толковa повече имaх нуждa дa дaм и получa лaскa, целувкa, нежност, любов. Сегa, дори сaмо кaто го видя вечер уморен, косaтa рaзчорленa, просто отвътре ми се нaдигa желaнието дa го докоснa, гушнa, приберa чорлaвите кичури и... зaвършвaме със секс. Но вече не е сaмо онaя първичнa нуждa, вече е и обичтa, доверието, увaжението и нежносттa, трупaнa в годините. Сaмият секс кaто тaкъв понякогa е диво ч** aне, друг път слaдко любене, според нaстроението, емоциятa в моментa.
Дa, виждaм много хубaви мъже нaвън, виждa и съпругът ми други хубaвици, още повече живеем нa място, където крaсивите изкушения сa нaвсякъде. Отрaзявaм крaсотaтa, не съм сляпa, рaзменяме понякогa одобрителни усмивки с някого, възхищaвaм се нa извaяните кaто скулптури телa, но любовтa, желaнието зa секс и интимност, желaнието дa дaм и получa си остaвaт единствено и сaмо към съпругът ми. Някaк не могa дa си предстaвя, че ще отидa ей тaкa с някого зa чист секс, кaто че нямaм свободни хормони зa други хорa. Aми че той сaмо кaто ми се обaди дa ме чуе през деня, кaто не сме зaедно, ме обливa еднa тaкaвa приятнa топлa вълнa, ще ми се дa минa през някaк през телефонa и дa го гушнa и рaзцелувaм. Ето вчерa, звъни ми следобед и ми кaзвa, че някaкво коте се зaигрaло с него, било едно тaковa ухилено... и той се сетил зa мен и зa товa ми звънял. Е, кaк дa не се рaзтопя и кaк дa не се метнa нa врaтa му от врaтaтa още.
Тa, тaкъв е моят брaк. Инaче, имaм еднa дългa бившa връзкa, изневерявaхме си и двaмaтa. Той още от нaчaлото, aз след вторaтa годинa вече също нямaх зaдръжки, пък и желaех други, не него. Той ме обвини, aз с усмивкa признaх, той реши, че ще ми държи сметкa, нaкaзвa и някaкви тaкивa, aз пък му кaзaх, че зa мен вече просто е някaкво присъствие без особено знaчение... Схвaщaш ли aвторке? ! Нямaх причинa дa увaжaвa бившият, нямaх му доверие, съответно кaквито и чувствa дa е имaло, те сa били преобрaзувaни в отрицaтелни.
A със съпругът ми с всеки следвaщ ден имaме все повече положителни емоции. Кaкто с единият сa се трупaли негaтивите, тaкa с другият се трупaт позитиви.
Тa, зa вечнaтa любив не знaм, бих моглa дa кaжa в крaя нa животa си, поне след още 100 год. :-), но сегa, след 15 год. ние се обичaме повече, стрaсттa ни е по- силнa. Още кaто дa видя голият му гръб, зaдникa му в дънки, или оня зaмъглен поглед полудявaм. Aко искaм дa ми се "нaхвърли", сaмо трябвa невинно дa го погледнa нaд рaмото си, дa се протегнa дa вземa нещо от високо по тенискa или "случaйно", докaто той в холa гледa телевизия, aз в спaлнятa дa орaвя нещо по гaщички по близо до огледaлото, което се виждa от любимото му кресло :))).

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dc9ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   аман от такива, които искат, а не им стиска, заради някаква къща. всъщност такива са изключение. Работила съм на място, където имаше много изневери и това е напълно нормално. н 2 като си мъж, как разбра, че някоя ще обича някой, дори и да е с друга. от женска гл. точка е точно обратното. и... християните четат Библията, щом не си. това че някой изневерява, не означава че не го уважават, всъщност уважението няма нищо общо с изневярата. 16 с дългото си изявление е много ограничена и изостанала от нормалния живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a690437181
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, браво бе, с няколко реда ни направи на пух и прах.

Би ли обяснил/а какво искаш да кажеш с "и... християните четат Библията, щом не си. "? Не е редно да чета Библията ли или?

Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 47fe3e8c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравейте, много се радвам, че намерих тази тема. Чета коментарите и гледам като дете през витрината на сладкарница. Много истина има в тях - усещам я подсъзнателно и искам да стане и моята истина. Това е нещото, което търся - но още не съм намерила. Нямам предвид идеалната любов - а правилното отношение към нещата. Наистина, заобиколена съм от хора и примери, които не го потвърждават или разбират - които ме карат да се съмнявам в себе си. Давам си сметка, че в мен е причината да се влияя от тях - явно още не съм пораснала, колкото ми се иска. Благодаря, че пишете!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d044e46eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Истината е, че идеално няма. При мен е така, както го описваш. Без тръпка след 30, едно ежедневие, като смазан часовников механизъм сме. Перфекционизирахме допълването и разпределението на задачите. Добре ни е като цяло, има хумор и забава, но тръпка няма. Страст няма.

Имам приятелка, казва: "В леглото всеки път е като първия". Те пък имат много скандали за ежедневни неща.

Аз не познавам двойки без проблеми и такива, които да имат и човешко разбирателство, и тръпка. Говорим за връзки над 10г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6dd8aadea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Номер 22, това твоето само доказва тезата, че всеки, който не е заразен от всеобщата лудост го обявяват за луд.
Според теб това, което си видяла нормално ли е?
Ако да-живей си така, но остави ограничените и изостаналите да си живеят техния живот
И не мога да разбера защо липсата на желание за изневяра, трябва непременно да е някакво отклонение от нормите или пък да се смята, че не ни стиска, заради къщата? Вземи си прочети коментара отново и си направи равносметка за начина си на мислене и дали няма да ти създаде доста главоболия в бъдеще. Само се опитвам да помогна, иначе ако искаш чети,ако искаш си прави равносметка, отговорността за мисленето и действията си е твоя, следствията от тези твои деяния ще си ги изпиташ ти.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dc9ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   н 27, това е реалният живот, ограничените и изостаналите сте просто изключение.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6dd8aadea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От н 27 до 28- да това е реалния живот, но за масата хора.
Ако нямаше ''ограничени" и "изостанали", то тогава човечеството нямаше да търпи прогрес.
Силно се съмнявам, че ще разбереш за какво иде реч.
Пожелавам ти всичко най-хубаво

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 49baf2164b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   никой не е безгрешен, въпроса е как ти го усещаш и дали искаш да заложиш на карта скучното ежедневие по твоите думи срещу няколко оргазма и спомените за тях
м42 19 год брак

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dc9ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   доста мои приятели се разведоха заради изневери, та определено не става дума за "няколко оргазъма ", съмнявам се, че разбираш за какво става въпрос и... прогреса няма нищо, ама нищо общо с изневерите.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 877c7609de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   до 19 от 17

Аха... точно Плам :) Много рядко вече пиша тук и все забравям да се подпиша

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dc38e462fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   до 31, номер 30 съм, ами нали в моя коментар е заложена ирония, за това ти го казвам дали си готова да понесеш последствията, раздяла със сивото ежедневие заради и много добре разбирам за какво става дума, притиснати от ежедневието, забравяме за романтиката но това не значи нищо, за нас мъжете на първо място са грижите за дома и семейството, образованието на децата, почивките и т. н трябва да се търсят начини да се покрият финансово

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 50f342bfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Имам брак от 26г... Да запазиш тръпката през толкова години е изкуство. Аз преоткривам всеки ден мъжа си и връзката ни все повече укрепва и се затвърждава. Постоянно показвам обичта си, уважението си и доверието си към него. Ако имаме спор за нещо-до вечерта той трябва да се изглади и си лягаме сдобрени... Не винаги получавам проява на обич по начин по който желая, но това не ме кара да се съмнявам, че е повече уморен и изнервен от ежедневието отколкото от липса на любов. Посрещам го с целувка. Старая да не обръщам внимание на думи казани в яда. Умея да прощавам.... Ако съм се сърдела за нещо в предния ден-в следващия все едно нищо не е било.
Проявявам търпение, грижа и отношение така, че да държа жива тръпката в отношенията ни.... За всичко това обаче трябва да има и взаимност-отношение и разбиране И от другата страна, иначе не става.
За нас семейството е ценност, която и двамата поддържаме и се радваме на добри резултати... Давам му въздух и лично време. Не мрънкам и не съм ревнива. За щастие не е злоупотрябявал-поне аз не съм разбирала.
Любовта е като цвете-трябват ежедневни грижи, за да расте, да се развива и да дава красиви цветове. Не се ли поддържа и се занемари-то умира....

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dc9ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34, не всички са способни да търпят обиди и да не се сърдят като тебе, патриархата не е добро нещо и патриархата не е семейство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1773464a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Aз съм съгласна с 34 и подобно на нея успявам да поддържам страстта в брака си вече 15 г.
Не намирам, че спорът е обида. Спорим понякога много жестоко, но също трябва проблемът да е решен до края на деня. Двустранен е процесът, но като жена правя повече компромиси. Случва се и днес да си говорим до 2 ч вечерта за наши си планове, за хубави спомени. Правим почти всеки ден секс и го желая дори все повече. И двамата имаме лично пространство, време за себе си и се съобразяваме с другия. Имаме сходни политически и други убеждения, но не винаги сме на едно мнение и ако се караме ще да е за абстрактни неща, но в истински важните неща сме на едно мнение и сме екип.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker