Да се правя ли, че нищо не е станало? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се правя ли, че нищо не е станало?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3301 пъти
С приятеля ми сме заедно от 2 години, живеем заедно от 1 година. Той е страхотен... през повечето време. Проблемът е, че от време на време изпада в едни такива странни състояния. Особено като го накарам да свърши някоя работа вкъщи (като например да оправи капещото кранче на мивката или да отиде на автомивка да си измие колата, защото последната 1 година не я беше мил изобщо).
Разбирам, че е изморен - той няма почти никакво свободно време, работи по 10 часа на ден 6 дни в седмицата и постоянно се оплаква от колегите си, че нищо не вършат. Общо взето има доста проблеми на работа, които постоянно обсъждаме. Затова като се прибере и ако случайно го накарам да свърши нещо след много дълги уговорки и отлагания (понякога със седмици) се захваща, но започва да се цупи, спира да ми говори и след няколко часа му минава.
Последния път бяхме решили да боядисваме терасата (това по-скоро беше негово решение). Аз много обичам да боядисвам и цяла седмица му говорех, че искам и аз да боядисвам. Дойде свободния му ден обаче като започнахме уж искаше да направим всичко перфектно, даже махахме старата боя. След това исках да избърша едно място което беше доста прашно, а трябваше да се боядиса, но той се ядоса и ми вика "няма да го бършеш, давай по бързо, ако отидеш на работа ще те изгонят още на първия ден" и пак нещо се нацупи, млъкна, взе си четката и започна сам и за мен остана само едно валяче, с което нямаше какво толкова да се направи, защото мястото не позволява. И го оставих сам да си боядисва, при което той ми каза "ти си безотговорна като колегите ми, които нищо не правят". Аз го попитах какво иска, той каза "айде прави се поне, че вършиш нещо". Помогнах му колкото можах, но вече 2 дни не му говоря, защото ми омръзна да си го изкарва на мен без причина.
Сега не знам какво да правя - да чакам да се извини или просто да се направя, че нищо не е казал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3fee3f6a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Раздели се с него, с такъв човек трудно се живее. Някой може да започне и да те бие.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9b4a0f8e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, каквото и да ти казват, ти нямаш вина за настроенията му и той не бива да си излива яда от работата на теб, като не му харесват условията или да се примири или да си смени работното място. Аз лично много мразя с някой да се разберем да правим нещо или да ме помоли за помощ, а да не ми даде възможност да свърша нещо и после да излезе, че аз съм виновната. Няма за какво да се извиняваш. Той трябва да се извини, че се държи лошо с теб заради работата си, а и такива ремонтни дейности са по-скоро мъжка работа и никой не трябва да очаква от теб да боядисваш или ремонтираш нещо, така че сщом живеете заедно е редно неща които засягат общото ви място да ги свърши веднага щом се появи проблем, а не да се извинява или офлянква.
Относно бърсането на терасата... ти си била права да искаш да го направиш, защото боята трябва да се нанася на чисто място, а той не е прав, защото честно казано, ако беше майстор у нас и го видех так ада претупва нещата просто щях да го изхвърля на момента. Не е важното някаква работа просто да е отметната, а да е качествено свършена.
Дръж си на своето и дано започне да се отнася с повече уважение към теб.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 962fc560c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Най-погрешното поведение на една жена е да се сърди. Мъжете наистина не разбират какво означава като им се нацупим. Мислят си, че ще ни идва или просто си казват "ще й мине" и не мислят за причината.
Ще си спестиш доста проблеми за в бъдеще ако се отървеш от този навик и придобиеш друг - "пряко куме в очи".
Изречения от типа " Мило, чувствам се зле, когато си изкарваш нервите на мен. " Най-вероятно е да чуеш "Не си ги изкарва" или "Ма какви нерви" или "Не си мисли глупости", но ще го помисли.
Директно си казваш коя негова постъпка, какво ти е причинила. Звучи много сухо, но с времето се свиква.

Когато искаш да поправи нещо вкъщи:
"Мило, би ли оправил кранчето, не мога да се справя без теб"
"Мило, ще ходиш ли да измиеш колата, на мен ми е много тежко"

Без мрънкане, сръдни и цупене. Мъжете не разбират от такива неща - като искаш нещо си го казваш директно.

Прочети "Жените са от Венера, мъжете от марс" - има я в мрежата безплатно. Има много добри практически примери в нея и на мен ми помогна да подобря общуването си вкъщи

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7f03c23a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо си мислиш, че си го изкарва на теб без причина? Според мен си има причина и то голяма. Знаеш ли какво е да бъхтиш по 10 часа на ден и особено тежка физическа работа (не казваш дали е такава) и вечер да се прибереш вкъщи и някой постоянно да ти мрънка да поправяш разни неща и т. н. След като обичаш да боядисваш, защо не го направи сама, докато той е на работа, а в почивния му ден да излезете някъде за да може човекът да си отдъхне от напрегнатото ежедневие. Вместо да му мрънкаш сготви му вечеря и изтегли някой филм. Не казвам, че е много хубаво мъжът да не върши никаква домашна работа, но във неговия случай го разбирам. Не си е измил колата, не защото е изпаднал в някакво странно състояние, или е мързелив, или иска да те ядоса, а защото няма това време да го направи. Замисли се- този човек не може само да работи и да спи. А ти работиш ли? На колко си години? По начина ти на мислене ми приличаш на безработна 19-20 годишна, която си играе на "семейство".

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f59e84d3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм същият :) Ами .. няма оправия, но това е любовта, да си прощавате след като се скарате за такива дреболий. Принципно не са дреболий един мъж да е мързелив и да не помага, но имам го в себе си и аз. Не ми се отделя време и енергия за такива безполезни неща, иначе като си имах приятелка я обгрижвах, не може всичко да е идеално, приеми го !

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 215494f20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сръдливостта му не е добра услуга нито за него, нито за теб.
Реално това са дребни кахъри, които при хора живеещи години заедно не са проблем, но има и възможност да епровокирано поведение заради нещо друго. Често се получава така, че двама души да не могат или да ги е срам да говорят за конкретен проблем и заеади това да търсят поводи в доста понезначителни такива. Ако правилно съм разбрал от думите му, ти не работиш, имаш скучно ежедневие и като той се прибере ти търсиш вниманието му под формата на нареждания които той да изпълни. Ако това е така прощавай, но на негово място нямаше да ти се размине само със сръдни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a087d48cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aз пък имaм въпрос към теб. Кaзвaш, че момчето рaботи 6 дни в седмицaтa, също, че многи обичaш дa боядисвaш. Хaйде сегa обясни ми нещо, щяхa ли дa ти пaднaт ръцете, aко беше поне подготвилa сaмa терaстa зa боядисвaне, дори зaщо не, зaпочнaлa идaостaвиш мaлко зa негово включвaне. Ей тъй, дa остaне зa около половин чaс рaботa, която дa довършите зaедно, зa дa сте свършили нещо общо. И после дa ви остaне свободно време, зa дa си почине и се зaбaвлявaте. Aми и aз бих решилa, ( ЖЕНA СЪМ) че си мързеливa, безотговорнa, бих си помислилa, че нямaм никaквa подкрепa и нaй- сериозно бих се зaмислилa зa общото бъдеще.
Не е кой знaе колко сложно дa се боядисa еднa терaсa, особено aко ти хaресвa дa го прaвиш. Тaкa че, нaпълно подкрепям момчето.
A и то товa кaто цяло, говори и зa всичко остaнaло. Aко поне мaлко се чувствa подкреоян, отменян зa някои нещa, с усмивкa и кеф, ще попрaвя рaзвaлените крaнчетa у домa.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7c9d7a821f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   8. Абе за какви глупости се карате. Еми много ясно че вината не е в него а в теб. При положение че работи 6 дни в седмицата по 10ч. и има само един свободен ден. Какво искаш да става така каквото кажеш и да му изкараш душата ли. Такива неща се плануват когато ще излезе в отпуск. Ако продължаваш така, най накрая ще му писне и ще го загубиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 097683791e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката
По принцип не ми пречеше и сама да я боядисам, но както вече казах - той много държеше всичко да е перфектно направено, затова искаше да вземе някаква машинка от работа (нещо като флекс с шайба), за да може да махне старата боя. След това и с шкурка я минавахме. Затова и исках да забърша, защото всичко беше покрито с прах от шкурката, но тогава вече той се разбърза и започна да претупва нещата, а уж искаше да е както трябва.
Но проблемът не беше в боядисването, а в начина по който ми говори. Написах, че си го изкарва без причина, защото разбирам да го бях ядосала с нещо, но той както си седя нещо му прищрака и изведнъж му станах крива.
Аз поне така си го обяснявам, че се чувства недооценен на работа, защото в неговата фирма заплатата зависи от това колко време си работил там. Така старите работници си пият кафето по цял ден и взимат повече пари от него и това определено го ядосва. Но не мисля, че това го оправдава, защото нито съм му шеф, нито съм му колега и не на мен трябва да ги каже тези неща, а на тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 13f8e174ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А ти ходиш ли на работа, защото от така разказаната история не става ясно. Ако си безработна, нищо чудно той да се ядосва, защото все пак понася цялата финансова отговорност за домакинството ви. И нищо чудно да те усеща като допълнителна тежест - все пак живеем във време, в което хляба трудно се вади. И това да е причина за силния му гняв - не умората, а усещането че си има дармоед на домашно отглеждане. Ако наистина си безработна - намери си работа, а ако не - докато стоиш у дома, се опитвай сама да се научиш да вършиш някои задачки, а не да чакаш единствения му почивен ден, за да го ангажираш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a087d48cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Aми "прищрaквa", кaкто си седял, зaщото нямa подкрепa, нормaлно. Тий си го е кaзaл в прaв текст, че AКО СИ НA РAБОТA, ще те изгонят първият ден. Нищо ли не ти говори товa. Първо, че явно не рaботиш, второ, че явно нямa и кой дa те трaе- муднa, мързеливa, чaкaщa някой дриг дa свърши всичко и т.н.
Идеятa ми йе е дa те обиждaм, a сaмa дa се зaмислиш зa грешките си и дa го порaботиш, aко искaш дa зaдържиш товa момче.
Aми то излизa, че не сaмо, че не помaгaш, a и пречиш, когaто той зaпочне дa прaви нещо.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7c9d7a821f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11. -от 8. Май не ме разбра или не искаш да разбереш. При положение че човека бачка по 10 часа. как искаш да стане работата толкова на бързо, да се върне от работа и да почне да бачка по заплануваните детайли ли. Когато има време ще се наредят работите, не пришпорвай нещата оставиги така както са.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1e45716307
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не! Говори със него защо се държи така поискай обеснение защо си го изкарва на теб, дразниш ли го с нещо или някой друг го дразни, всичко е до споделяне. Искала си да свършите една полезна работа двамата и той се е ядосал бог знае за какво е било, ти нямаш вина дори по това което чета ти е казал че едва ли не за нищо не ставаш, обидил те е! Може да продължи да се държи така със теб и ти какво, ще търпиш ли?
И какво значение има момичето дали работи или не.. важно е да се разбират а ако не могат по добре да не се измъчват със сръдни и караници!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 006b5b5fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   здравей,
от историята разбирам, че е добър и работен човек.
Определено смятам, че трябва да смени работата, защото първо не го оценяват достатъчно добре и второ - чувства се неудовлетворен.
Настроението на човек може да се смени за секунди от твое действие или дори дума. Трябва да влезеш в неговото положение, но единственото решение на проблема екакто казах по-горе - смяна на местоработата. Това освен, че му създава проблеми с теб, може и да си развали здравето след време

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 938bb13bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Е, добре, де, горкото момче, много работи! Аз също работя 6 дни в седмицата и то не по 10, а по 12-13 часа, но се прибирам вкъщи, гледам си детето, а в неделя с мъжа ми се хващаме и се занимаваме с глупавите битовизми. Мъжът ми работи п 12 часа всеки ден без неделя. Да, понякога ни мързи, понякога имаме различни планове как да прекараме почивния си ден, но се разбираме без да мрънкаме. И ако мъжът ми го мързи да поправи мивката например и една седмица след като съм го помолила не го е направил, викам майстор и давам сметката на мъжа ми. Отначало се сърдеше и се карахме, сега вече се бъзикаме.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7b56e75876
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Еми, много ясно, че на човека нищо няма да му се прави като се прибере. Аз съм долу-горе в същото положение, работя по 10-12 часа на ден и през месеца поне два-три почивни дни също ми са работни. Най-често работя от 1-во до 15-то число без почивка. Събота и неделя наистина нищо не ми се прави и искам да си почивам.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 10379c6666
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз бих напуснал такъв човек, това поведение е отблъскващо

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 081961f648
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз пък друго ще кажа на авторката. Стига сте я обвинявали! Нормално е като всяка жена да иска да подреди свой уютен дом. Тя няма изобщо вина, че приятелят ѝ е неудовлетворен от работата си и че няма никакво време. Той как смята да гради семейство изобщо-жена му ли трябва да се грижи за всичко, понеже той винаги е зает и изморен? Извинявайте, ама това не е мъж на място. Като толкова го натоварва работата или липсата на свободно време, да си потърси друга работа и да заживее в хармония с половинката си. Тя не е длъжна цял живот да се съобразява с това негово състояние, продиктувано от явната му служебна неудовлетвореност. До кога? Да търси начини да промени нещата! Винаги ли ще я кара да се чувства виновна, че го е помолила да свърши нещо в къщи? Ами това не са нормални и хармонични отношения и ще избие нанякъде.
Авторке, ако мислиш, че съм права, седни поговори с него и го попитай как смята да я кара занапред. А ти вдигни глава и не преглъщай, защото с времето това се натрупва и ще развиеш непоносимост към него.
Ж37

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a69ee4d7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Според мен приятелят ти е просто преуморен. Не е правилно да си го изкарва на тебе. Не е правилно да нервничи и да не прояви търпение спрямо теб при положение, че други го напрягат. Като цяло наистина не постъпва парвилно спрямо теб. Но въпросът е, че човек не е от желязо.
Няма как да каже нещо в работата, защото най-вероятно каже ли, ще остане без работа. Отделно да работиш 6 дни седмично е изключително натоварващо. Аз работя в офис, от време на време ходя по командировки, но да кажем, че това е 1 път седмично и работя от понеделник до събота. А не мога да си представя, ако някой работи 6 дни и то физически труд. Просто човек има желанието да свърши много неща - и аз имам желанието да отида примерно на гости при брат ми, и да си видя приятелките, и на дискотека ми се ходи, и искам и да пребоядисаме в спалнята, и да отида за един ден на планина - ама истината е, че накрая човек просто иска да се наспи и се чувства неудовлетворен. Хем не си е доспал и отпочинал, хем имаш чувството, че дните си минават и ти нищо не правиш за себе си, а само работиш.
Ава

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6778b6845d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Дребнава жена си, затова мъжа ти се изнервя. Мъжете не обичат самонадеяните жени.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1e45716307
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   И аз не обичам такива жени,имал съм две такива които постоянно ми мръкаха за нещо което трябва да свърша,опитвайки се да ми се наложат.Ако твоят мъж е слабохарактерен някакъв ще останете заедно,но ако е малкo по твърд и не позволява да му се качват на главата ще ти бие шута!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fe570eb619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ако един мъж работи прекалено много, почти не се застоява вкъщи, дразни се от всичко, което жена му го помоли да свърши, обикновено има друга причина и тя не е нито работата, нито характера на жена му. Той просто иска да бъде някъде другаде, с някоя друга, но не му стиска или обстоятелствата не му позволяват. Така че най-добре си потърси друг вариант докато си още млада и нямате деца.

Това е съвет от жена, която е минала през това.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7b56e75876
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Номер 19, човек може да иска много неща, но важното е да може да си ги позволи. Момчето да не работи само за себе си? ! Авторката като иска приятелят й да има повече свободно време, нека да се хване на работа и да започне да изкарва нормални пари. Така на него няма да му се налага да работи толкова много.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f96c31e4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Номер 19 - ти и гордо си се подписала, че си жена на 37... Я да попитам, ти сериозно ли ги мислиш тези работи... "ей тъй да си потърси друга работа, за да не е толкоз натоварен или изморен за да може да живее в хармония с половинката си - демек да й угажда?? ! Сещаш ли се в какво време живеем.. или то сигурно и теб някой те гледа, та за това даваш такива "съвети"... "Тя не е длъжна цял живот да се съобразява с това негово състояние, продиктувано от явната му служебна неудовлетвореност. " - а той кво - той е длъжен след работа да си играе на кукли ли...?? или да сбъдва желания като златната рибка?? Не оправдавам начина му на троскане и избухване, но нека да се разберат в спокоен разговор... Ти заключи "такъв не ти трябва и готово".. всички не могат да намерят толкова голям идиот, че след тежък работен ден с кеф да играе ролята на Дон Кихот...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1e45716307
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Номер 25 защото изглежда че не им се получават нещата, ако приятелят й си мисли за друга едва ли сериозният разговор ще им помогне, знам го защото и аз съм се държал така и причината беше друга жена!

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c8673dcb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Не бих стояла с такъв човек... Ако е моментно и се е случило веднъж да, но да избухва постоянно и аз да съм виновна за всичко.. твърдо НЕ!
Успех!
Ема

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker