Трудният избор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трудният избор
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1823 пъти
Здравейте!
Реших да добавя моята история, след като не успях да намеря решение. Близките ме съветват различни неща, от които се обърквам още повече.
Както подсказва заглавието, става въпрос за избор... и то между мъже- бивш и настоящ.
С бившият сме били заедно 3 г. Като цяло сме се карали за глупости, но никога не сме имали сериозни скандали. Въпреки, че има много дефекти по характера, съумях да ги напасна към себе си и да открия баланс. Мислехме за дом, семейство. Но изникна един проблем - един близък мой роднина се постара да ни раздели. Няма да обяснявам как, защото историята е дълга. Бившият беше в тежък момент- остана без работа, аз почти не се прибирах, защото уча в друг град и ми се бяха натрупали ангажименти, и така връзката приключи.... без да имаме вина.
Опитах се след време да се чуем, но безуспешно. Беше изпаднал в депресия.
След няколко месеца срещнах друг човек. Той е добър, забавен, мил, но много затворен в себе си. Все пак си казах, че това е моята ''награда'' за страданието с раздялата, което изживях с бившия. Направихме скоро 1 година.
И.... бившият отново се появи, започна да ме търси, да ми казва колко съжалявал. Първоначално не му обърнах внимание и дори бях готова да го отпиша. Но когато се видяхме, аз усетих онзи пламък, онази искрица... усетих, че не съм спряла да го обичам, напротив, заблуждавала съм се. Аз винаги съм била негова, просто с ъм се опитвала да лекувам стари рани с ново лекарство.
Колебая се какво да сторя, защото не желая да нараня новият заради отминали любови. Но пък ако остана с него, дали съм готова да жертвам себе си? Да, и него обичам, колкото и абсурдно да е, но просто не го обичам толкова силно както бившия. Нормално е, дори пръстите на ръката не са еднакви, няма как всичко да е същото. Имам чувства към новия, имам и към старият.
С новият имаме проблем- в момента не живеем сами на квартира (аз уча в друг град). Налага ми се да дишам постоянно цигарен дим, тъй като съквартирантите му пушат вътре- просто терасата е закрита, няма къде да отидат... а и според думите на моя ''не искали да обгазяват стаята си''. Ние живеем в отделни стаи с другите хора, но не ми е комфортно. Някак си се чувствам потисната. Наскоро четох тук подобна история и ето, че и на мен ми се случи.
Започнах да получавам пристъпи от цигарите, и с натиск да моля настоящия да се преместим. Той все още отказва и дава срокове до края на годината. Здравето ми е разклатено.
И в този момент се яви старата любов. Любовта, с която винаги съм правила планове за семейство. С настоящият не сме го говорили, той е затворен и много рядко споделя. Усещам, че ме обича, но по негов си начин. Така, както и аз го обичам, но.... като се яви друг, защо се разколебах? Защо се поддадох? Защо всичко се обърка? Защо.... Защо....???
Моля Ви, помагайте. Защото аз не мога да си помогна. Сърцето казва бившият, разумът настоящият.
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: c0a17f07ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нито един от двамата. Ще намериш друг! :)
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e77d4c0f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти го кажа като мъж, никой истински мъж няма да може да преглътне това че си го забравила и се хвърлила в обятията на друг, ще става и заспива с тази мисъл, че след него друг те е докосвал и едва ли ще издържи много, за новия ти приятел това че е нерешителен и за в бъдеще ще си остане такъв, никоя жена не желае да изземва ролята на мъжа, в случая ти го правиш, инициативата за преместването и т. н, млада си не бързай.
М45

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8d28a26832
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Прощавай, но според мен си човек, който не знае какво иска. Не може да зарежеш мъж, защото е в депресия или заради някакъв цигарен дим. Просто не е сериозно! Най-добре се дистанцирай за известно време и от двамата и помисли на спокойствие. И още: определено ти е рано за семейство.

Alpha

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 69638df11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, първо си отговори на един много важен въпрос - абстрахирай се от настоящият си приятел. Помисли след това дали ако нямаш друго момче в главата и бившият ти иска да се съберете би се върнала при него? Моето мнение е че веднъж прекъснала ли си отношенията по - различно няма да бъде. Но пък ме притеснява, че явно нямаш сериозни чувства към настоящият, щом си допуснала бившият отново в мислите си. Не бъркай искрицата към бившия с нещо истинско, това са мимолетни усещания, които с времето се размиват и изчезват, плюс това сега той ти носи интрига и усещане за движение, че нещо се случва в живота ти. Не се води по това. Помисли пред кой от двамата се държиш най - близко до начина, по който се държиш когато си сред родителите и семейството си. Момчето, правилното момче за теб трябва да те отпуска и да бъдеш себе си. Явно има нещо помежду ви, но може би сте били още малки и затова са ви разделили някакви обстоятелства? Иначе, ако бяхме на 25 - 30 години щяхте да сте си взели живота в ръце и да го следвате. Явно вече сте дорасли, надявам се да не звучи грубо, и можете да си дадете втори шанс? Моят съвет е да оставиш лека по лека този запалянко, който няма никаква ценностна система и да пробваш с момчето, с което си имала планове. Явно и той е имал такива планове към теб... Моето усещане е че трябва да си с бившия.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d7b5fabafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   разума търси новата емоция, тази от новата връзка, а сърцето казва тази която ти е давала сигурност, въпросът който трябва да си зададеш и да си отговориш е простичък, коя любов търсиш първичната или олегнлата

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ef48d3493a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Млада си, всичко е пред теб още. Каквото и да избереш и да сбъркаш няма да е фатално. Едва ли и двамата ще са последните мъже в живота ти.
Просто се вслушай в себе си и помисли, как ще се чувстваш ти най-добре, тях двамата не ги мисли и щади... като решиш, какво е по-доброто за теб - действай.
След като вземеш решение, не поглеждай назад и не съжалявай за избора, от който си се отказала :) Погледът само напред.
И по-спокойно, няма какво толкова да объркаш..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 83db4e6380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се измъчвай мила недей, върни се при бившия. Ако сами не мислим за себе си кой всъщност ще го направи? ! Няма нищо по хубово от това да отдадеш сърцето си на някого, защо си усложняваш живота? ... Просто върви при бившия или по точно единственния. Защото ако не беше нямаше да се колебаеш и пишеш тук. За момчето с което си не се тревожи Бог помага ще те превъзмогне, моли се за него да срещне някоя с която да е ок. За малко сме тук, нека сме щастливи!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e10f96126c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Просто седни, помисли на трезва глава, претегли плюсовете и минусите с единия и другия и най- вече следвай сърцето и интуицията си. При нас жените тя е силно развита и винаги дава правилните отговори. Просто понякога пропускаме да се вслушаме в нея.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 62655e6389
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако това, че бившият ти не те е лъгал, предавал, унижавал и т. н е вярно и той е свестен, и ти си влюбена в него и въобще няма никаква пречка между вас, защо не опиташ отново? Ако със сегашния не се чувстваш добре... помисли си, кой от двамата ти е по-тръпка.. ние няма как да знаем по-добре от теб в кого си влюбена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 057ce692bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   ОТ АВТОРКАТА :
Благодаря за отговорите. Наистина решението е само в моите ръце.
Забравих да отбележа, че съм на 25; бившият на 33 г., а сегашният - 31 г.

Относно номер 3 -Alpha, бих Ви отговорила : Не съм зарязала бившият заради депресия. Той ме заряза, защото се затвори в себе си и отказваше да говорим. Търсих го известно време, след като се ''разделихме'', и исках да му помогна или поне да изясним ситуацията, но той така и не пожела да се видим.
За цигареният дим... за мен си е сериозен мотив, тъй като развих алергия. Дойдох в квартирата му с уговорката, че ще е докато си намерим друго жилище - т. е. до 2-3 месеца. Ето, така сме вече 7 месец и той твърди, че ще търпя и до края на годината, ако трябва, защото не му се местило.
Иначе като отношения е добре, не ме тормози, старае се да ми помага в домакинството. Но стигнем ли до взимане на важни решения, винаги отлага и протака. Опитва се да печели време и времето да напасне нещата. Налага се да го заплашвам и да му повтарям проблема, за да се сети за някакво компромисно решение.

Всичко добро.

В. Г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker