Да му кажа ли, чувствам огромна вина.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му кажа ли, чувствам огромна вина..
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2779 пъти
Здравейте. На 19 години съм и живея с приятеля ми в голям град в чужда държава. Заедно сме от 4 години, обичаме се. Той е много ревнив и винаги внимавам да не го нараня или обидя по някакъв начин. Винаги е държал на мен страшно много, обича ме, и знам, че трудно ще намеря по-добър от него, не би ми изневерил.
Проблемът:
Преди два дни се пребирах от работа, когато младо тъмнокожо момче ме заговори - попита ме дали съм испанка. Така се заговорихме. Попринцип не говоря с непознати, но бях в настроение и реших да не го игнорирам. Обясни ми, че е от САЩ и работи тук, тренира усърдно за състезания по бягане. Първоначално не му повярвах, че е известен състезател, но ми показа фен страницата си, и наистина беше той, стана ми интересен като личност, нищо повече. Помоли ме да му дам номера си, а тук чувствам най-голяма вина - дадох му го. В този момент усетих, че не постъпвам коректно спрямо приятеля си и му казах довиждане, а той ме прегърна наистина приятелски и каза : "Някой ден може да излезем на по питие или вечеря", а аз се усмихнах и тръгнах. В този момент осъзнах, че ако приятелят ми беше отстрани, щеше да е много разочарован от мен. Моментално блокирах номера му, и това е..
Споделям тази история, защото чувствам вина, чувствам се като предателка, заради това, че толкова лесно дадох номера си на непознат и го прегърнах. Знам, че за много хора, това може би е нищо, но това ме изяжда отвътре. Тук хората са по-разкрепостени, по-общителни и приятелски настроени, но ако споделя на приятеля си, се опасявам, че ще го разбере погрешно, много ще се ядоса, ще изгубя доверието му, в противен случай ще ми тежи на мен..
Какво да направя, вие как бихте постъпили, мислите ли, че е безобидно и трябва ли да му кажа за това?
Много благодаря, всеки съвет ще ми бъде полезен....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: dbde321ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Блокирала си му номера, казваш? Добре. Но не разбрах последно - той ли е прегърнал теб (непознатия "бегач") или ти него? Защото казваш първо едното, после другото. Но щом чувстваш толкова силна вина - сподели с приятеля си и се опитай да му обясниш, че всъщност се чувстваш виновна. Бъди искрена и не крий нищо, от личен опит ти казвам - криенето и лъжата не живеят дълго. :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5ccf48ed6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   от авторката:
Той се протегна да ме прегърне, уж приятелски, а аз отвърнах.. Това се случи по средата на улицата, наистина беше обикновена приятелска прегръдка, нищо повече, но това не ми дава мира...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f22d9496c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не казвай нищо на приятеля ти, просто нека ти бъде за урок тази случка и запомни че следващия път може и да нямаш този късмет.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0e30e248aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цялата работа идва от там, че е "известен".
А ти си просто човек.
Ако Брад Пит или който и да е там от известните пожелае да целуне някоя непозната... коя ли би му отказала?
Нещата са относителни и всяко правило си има изключения.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fe4327ac06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре де, не си постъпила коректно, направила си грешка, но никой не е безгрешен. Така че просто си прости и забрави за тази случка. И без това не е станало кой знае какво, все пак не си спала с него. По-добре, че е станало така, че да си имаш едно на ум друг път, че да не стане, докато се усетиш, да се събудиш в нечие легло. Но не прави грешката да мислиш за това постоянно, защото няма полза от това. Станалото-станало, просто забрави и гледай да не се повтаря.

Не те оправдавам, но мога да те разбера. Твърде си млада, хормоните ти бушуват, все още нямаш самоконтрол, а и той е по-разговорлив явно, пък и екзотичен и ти се е приискало нещо различно.

Имай предвид, че щом от толкова малка си с него, вероятно с времето все повече ще ти се иска да опиташ нещо различно, но от теб зависи дали ще се изкушиш. Но да ти кажа, ако връзката ти наистина е хубава, не прави тази грешка. Ще съжаляваш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cc990ce828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много си млада, тепърва ще разбираш много неща в отношенията мъж-жена. Ако питаш мен, хич не се тревожи, а се грижи за себе си. Бъди позитивна и не се натоварвай с глупости. Защото това са глупости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 284761cb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вижда се, че си чист и съвестен човек, щом толкова се тревожиш - реално нищо не се е случило - разговор с непознат. Щом си блокирала вече номера, остави нещата, както са. Няма нужда да въвличаш и приятеля си в драми. Направила си правилния избор, недей да се обвиняваш.

Ако искаш да човъркаш в ситуацията, по-добре помисли, какво е, което те е привлякло в момчето? Дали просто егото ти е било поласкано или пък нещо в отношението му, което иначе ти липсва. Анализирай случката, така и ще я осмислиш и ще я преодолееш. Остави вината, по-добре опитай да осъзнаеш причините, които са провокирали реакцията ти - ще ти бъде по-полезно :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ab26b0082e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не казвай нищо на никого!!! Не е станало кой знае какво, че да драматизираш. Почувствала си се ухажвана и си се отпуснала, затова си дала и номера си. Няма нищо лошо или страшно в това. Нормално е след години рутина във връзката, да имаш нужда от повече внимание и лъскане на егото. Споко. Но имай предвид, че кажеш ли сега на приятеля ти, който е доста ревнив, ще си навлечеш ядове от няма нищо. Ще започне да те дебне постоянно и да ти вдига скандали за щяло и нещяло. Ще се отървеш от чувството за вина, но ще си навлечеш далеч по-сериозни проблеми. Бъди разумна! И не мисли, че на твое място един мъж не би постъпил така. Напротив. Може да стигне и по-далеч.

Аннабел

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8f80e7386c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дала си тел. си номер и се чувстваш виновна? Малеее, какъв е тоя ревнивец до тебе, спасявай се!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 48f66ce0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кажи му, а после кажи няколко молитви за спасение на душата си. Все пак има заповед - не пожелавай чернокожия мъж на ближната си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 931ea40421
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Глупости!
Освен да развалите отношенията си за някакъв период от време, а вероятно и да ти го натяква до последно и да те държи отговорна за нещо, което реално е нищо, друго няма да постигнеш казвайки му!
Щом за теб това не е било нищо преднамерено, нито пък целящо нещо сериозно, защо се измъчваш така и защо би поставила приятелят си в ситуацията да се измъчва и той горкия за нещо подобно!?
Игнорирай всичко, цялата ситуация и продължавай напред!
Извадила си си поуките, не би го сторила отново, ако не за друго, то поне от чувството на вина, което очвеидно изпитваш, така че не виждам причина да измъчваш себе си или да вкарваш мухи в главата на приятеля си за нещо толкова несъществено!
Радвайте си се и се обичайте един друг! Нищо друго няма значение!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 44aded6ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не е станало нещо трагично. :) Наистина не си постъпила коректно спрямо приятеля си, но не е кой знае какво. Все пак навреме си разбрала, че не е правилно. Няма за какво да се обвиняваш, все пак някои момичета дори не се замислят, че това не е правилно. Няма за какво да изпитваш вина, все пак не си направила нищо, но ако задълбочиш нещата с този човек мисля, че ще трябва да се замислиш колко държиш на приятеля си. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0e404a7a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   На това се вика да ти обърнат внимание и да се опитат да те прелъстят. А ти ако искаш да си почешеш катерицата и преглътнеш това, че ще те шибат и ще те зарежат продължавай да си даваш телефоните на пръчовете.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 69c90e2886
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Няма от какво да се тревожиш, нито си го целунала, нито си спала с него. Не казвай на приятеля си, защото тепърва ще има мъже, които ще те свалят, ще ти искат номера и т.н. Просто забрави историята, нищо фатално не се е случило. Отношенията ти с гаджето по-скоро биха пострадали от това, че възнамеряваш да му вкараш муха в главата. Просто от тук насетне имай едно наум за мъжете. Щом си млада и хубавичка ще те свалят, ще те желаят, ще искат да те прелъстят много мъже и ще се опитват всячески. От теб зависи дали ще се поддадеш. Вие жените като ви се създаде малко емоция и спирате да мислите окончателно. Това се е случило, станал ти е интересен, накарал те е да се усмихнеш, забавно ти е било, изпитала си нещо ново, непознато. Абе типична реакция на жена. Усетила си се навреме и явно държиш на гаджето си. Забрави за чужденеца и толкоз! И друг път знай, че ние мъжете рядко говорим на жените просто историйки, а в крайна сметка искаме чрез тия историйки накрая да ви смъкнем гащичките. Аз например не мога да бъде приятел с красива жена, която ме привлича сексуално. Харесва ли ми като жена, просто или я свалям или я игнорирам, но приятелство не става!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a75bd0162d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Изпята му е песента на твоя приятел. Ти вече търсиш нещо ново.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker