Родителите ми се развеждат!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми се развеждат!!!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1967 пъти
Здравейте, аз съм момче на 13 и нашите са в лошо положение!!!
Една вечер майка ми искаше да и кача няколко снимки от телефона във фейсбука и тогава се натъкнах на някакви снимани съобщения от вайбъра на друг телефон. Питах мама какви са тези съобщения а тя ми каза че някаква нейна колежка е хванала мъжа си в изневяра и за да не я хване той че тя го е хванала е пратила тези снимки на майка ми. Аз й повярвах но на по следващата вечер ме извикаха в кухнята пи тях и когато отидох те бяха в много лошо настроение. Майка ми каза че е хванала баща ми в изневяра и че тези снимки които ми е показала по миналия ден са били от вайбъра на баща ми с тази която е изневерявал на мама. Аз не можах да дойда на себе си когато чух тези думи. :( Те почнаха скандали пред мен, но аз не исках да слушам и си отидох в стаята. На следващия ден майка ми ми показа фейсбука на тази която му изневерява и много плачеше :(. Когато баща ми си идваше от работа се държаха сякаш изживяват нова любов, но като бяхме насаме с майка ми аз виждах че тя много страда. Всяка вечер ги чувах как правеха секс но знам че това беше поредния опит за съхранение на семейството. Баща ми нищо не правеше. Единствено майка ми го прегръщаше и го целуваше. Почнаха да ходят по кафета и нощни барове. Виждах как майка ми просто се опитва да запази семейството и беше страшно тъжна. От време на време имаше и скандали. Миналата вечер майка ми ми каза че няма да може да издържи повече а аз освен това разбрах и за други случки с баща ми подобни. Вече ми е пределно ясно, че ще се разведат!!!
Искам просто малко съвети какво да правя в тази ситуация, защото ми е страшно тежко и се чувствам в негодувание как изобщо се стига до тук от спокойния живот който имахме :(!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 073304b3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само за пред теб живота ви е бил спокоен, майка ти е прикривала много, за да те "предпази", но може би ако те е била оставила да видиш истинската ситуация, сега нямаше всичко да ти идва като гръм от ясно небе. При мен беше същото(само дето баща ми не е изневерявал, но не се разбираха) и майка ми прикриваше всичко, а после едва не се побърках. Един ден дойде и ми каза всичко, изпаднах в лека форма на депресия. Затова трябва родителите да са открити с децата си, а не да им създават лъжовни представи за едно невероятно семейство, в което проблеми не съществуват! Това са илюзии и родителите са много виновни, сега не се понасят, но го погледни от добрата страна-очите ти се отварят-живота не е розов, има. и лоши моменти, но знай, че всичко ще премине!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5120c252ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И нашите се разведоха когато бях на 10. Баща ми не е изневерявал, а майка ми и даже ни водеше в къщата на любовника си доста често. Тогава не осъзнавах много какво става и нямах против, сестра ви, която е 2 години по-голяма от мен доста негодуваше, но не разбирах защо. Сега осъзнавам колко жалка е била постъпката на майка ми в случая и на твоя баща. Не знам цялата история, но мога да ти кажа само да избереш да отидеш при този, с който се чувстваш по-добре. По принцип децата остават при майка си, но аз лично познавам и такива, които са избрали бащите си, това си е твой избор. Аз въпреки изневерите на майка ми останах при нея понеже баща ми нямаше да живее повече в града, което означаваше да се откъсна от приятелите си, да сменя училището и изобщо живота ми да се промени коренно. Приеми това, че вашите не се разбират и е по-добре да се разведат. Вече много двойки са така и сме свикнали да го приемаме катон ещо обичайно. Помоли ги да не те замесват в техните конфликти и така. По принцип в началото родителите съзнателно или не започват да използват детето/децата си като оръжие срещу другия родител, което е травмиращо за самото дете. Помоли ги да те държат на страна до колкото е възможно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cd33207ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Такъв е живота това е кръговрат дошло е момента на лошия етап, но бъди сигурен, че ще дойде много скоро и добрия просто не губи надежда. Бог да ти помага :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9c96e65760
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж дете не страдай при много семейства се случват тези неща седни при тях на вечеря примерно или когато можеш и поговори с тях големите понякога вършат неразумни неща за който след време съжеляват или поне някой но неискам да те отчайвам поговорете преди предполагам са били задружно и любящо семейство майкати може и да му прости но това не се забравя казвам го от опит но ако бащати прекрати всички тези глупости който е вършил и осъзнае найстина грешката си майкати както казваш че иска да запази семейството ще му прости обясни им го че това е глупост че това все пак е и твоето семейство че по този начин те карат теб да страдаш защото наранява майкати а ти я обичаш защото всяко дете шска да има и майка и баща който да се обичат и да даряват и него с любов и разбирателство че неискаш да се разделят и неискаш таткоти да е с други жени и да и изневерява при тези думи няма как който и баща да е ще му стане мъчно и ще усъзнае че е сгрешил можеби заради теб така ще се оправят как само те си знаат но ако искаш да запазиш твоето семейство опитай нищо не губиш може само да спечелиш оспокой и майкаси просто така са мъжете понякога немислят но като осъзнаят какво са направили повечето съжеляват особенно заради дечицата си както теб в случая не се тревожи поговорете си все пак сте семейство и ако таткоти се осъзнае пойскай да ти обещае че няма да го прави повече ще я боли майкати но ще и мине заради теб но дори и да не се оправят ти не се тревожи те ще си останат твой родители завинаги и ще те обичат винаги и двамата понякога чувствата между възрастните отминават но никога чувствата към децата им не се променят дори и да не са заедно ще те обичат и ще правят всичко възможно да си добре :) не е приятна тази история но ти не се притеснявай.

Късмет дано ако решиш разговорът да мине добре и да си оправят отвошенията :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6affe59cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз бях на 14, когато нашите се разделиха. Не ми пукаше, ама хич... Даже бях доволен, че го направиха... Баща ми се изнесе и има повече място за мен. Знам, че изглежда егоистично, но си е така... Никога не са се карали, никой на никого не е изневерявал. Просто си омръзнаха, не си говориха. Абе като непознати бяха.. Та всичко стана изведнъж.... изпитах единствено задоволство.... :D

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 37d11abef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нашите цял живот са се карали, никога не са били семейство. По едно време си мечтаех да се разделят, но все още си живуркат 30 години заедно, макар в различни стаи. Цялата работа е заради майка ми - още носи травмата на дете на разведени преди 1989 родители, когато това е било срам. Стана така че ме отвратиха завинаги от семейния живот. Не ти трябват подобни гледки и в развода няма нищо срамно, особено днешно време. Щом баща ти хойка, значи много отдавна всичко между тях е разрушено. Няма смисъл да продължават да са заедно, защото от това ще си изпатиш самия ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 29a71976e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По-добре да се разведат отколкото да стоят заедно и да се мъчат още. Моите родители също са разведени и мога да ти кажа, че от тогава живота ми стана много по-добър. За теб не знам, но по-добре подкрепяй майка ти, защото сега тя има нужда точно от това. А като всяко нещо и това ще отмине, така че не го приемай толкова навътре. В днешно време почти няма семейство, в което родителите да не са разделени. Щом си под 18 родителските права ще отидат у единият родител, но тъй като те имат проблеми помежду си, а не с теб и другият ще може да те вижда. По закон ще може да те взима събота и неделя, а ако родителя с правата е съгласен може и повече. Когато навършиш 14 ще можеш сам да решаваш дали да се виждаш с другия или не. Въобще положението не е толкова драматично, колкото го виждаш. Много деца минават през това.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 29a71976e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   По-добре да се разведат отколкото да стоят заедно и да се мъчат още. Моите родители също са разведени и мога да ти кажа, че от тогава живота ми стана много по-добър. За теб не знам, но по-добре подкрепяй майка ти, защото сега тя има нужда точно от това. А като всяко нещо и това ще отмине, така че не го приемай толкова навътре. В днешно време почти няма семейство, в което родителите да не са разделени. Щом си под 18 родителските права ще отидат у единият родител, но тъй като те имат проблеми помежду си, а не с теб и другият ще може да те вижда. По закон ще може да те взима събота и неделя, а ако родителя с правата е съгласен може и повече. Когато навършиш 14 ще можеш сам да решаваш дали да се виждаш с другия или не. Въобще положението не е толкова драматично, колкото го виждаш. Много деца минават през това.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ad5d601a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Благодаря на всички които отделиха време да прочетат историята и да коментират за да помогнат. Говорих с тях и нищо ново :(

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d62b131e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съжалявам че немога да ти помогна но не се притеснявай дори и да се разделят ще те обичат много и ще ги виждаш и двамата пак.. няма да сте под един покрив но те винаги ще са твой родители и ще са до теб когато имаш нужда :) Прото опитай да ги разбереш сега на майкати и е трудно можеби найстина иска да запази семейството но ще и е трудно дори да опитва това трябва да го знаеш а таткоти не е постъпил правилно но можеби има причини и той :) остави ги тях те да се оправят ти се успокой че училището ще почне още малко и ще трябва да се съсреточиш за да можеш да учиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker