Желая да имам дете от човека до мен, но той иска да изчакаме. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Желая да имам дете от човека до мен, но той иска да изчакаме.
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1930 пъти
На 22год съм и имам сериозна връзка от 3г, и може да се каже, че живеем заедно от 2 години. От няколко месеца с приятеля ми говорим как искаме да имаме дете, което да отгледаме заедно и да бъдем щастливи, да аз наистина го искам, той също или поне така казва. Имам му огромно доверие и винаги си споделяме каквото ни мъчи. Аз не работя, но той има работа, според него жената до него не трябва да работи, защото това е длъжността на мъжа.
От скоро му казвам, че аз се чувствам готова и искам да започнем с бебеправенето, а той ми казва че ще изчакаме още малко или почва да овърта.
Та въпроса ми е: Как да му обясня, че наистина искам бебчето и съм готова на всичко, за него и детето! Как да го накарам да поговорим сериозно върху желанието ми?
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 72015a8d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " Как да му обясня, че наистина искам бебчето и съм
готова на всичко, за него и детето! Как да го накарам да поговорим
сериозно върху желанието ми? "
ТИ си готовa, ТВОЕТО желaние. A той? A неговото желaние?
Много егоистично рaзсъждaвaш aвторке. Че предпочитa дa си стоиш в къщи и не рaботиш, съвсем не знaчи, че е слугaтa, който те издържa, по- скоро е оня, който ще свири музикaтa, a ти ще тaнцувaш според нея.
Дa, сегa нямa дa го рaзбереш, но скоро. Ти продължaвaй тaкa дa нaстоявaш зa нещо толковa сериозно, изтъквaйки своите си желaния и нужди и... aми ще рaзбереш зaщо предпочитa дa си стоиш у домa.
Кaкто и дa е товa, тaкa или инaче, товa е сериозен aнгaжимент зa двaмa. Трябвa дa го желaе и той, трябвa дa е готов и той. Дa бъде създaнено с любов и плaнове все пaк. Товa не е игрaчкa от мaгaзинa, купувaт ти я дa ти угодят, пък кaто ти писне ще я хвърлиш.
Офф, що ли си губя времето и aз...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: aecd8dba8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какъв е този мъж, който ти забранява да работиш? Това е много странно! Като станеш на 65 кой ще те издържа, като нямаш пенсия? Децата ти ли?
Моето мнение е, че ти си още много млада, за да раждаш. Съветът ми е да си поживееш малко, да си свободна, да се забавляваш с приятелки, да видиш и добрата страна на живота. Защото след като родиш, все едно животът ти свършва. Занимаваш се само с бебето, 24 часа го гледаш, нямаш време за себе си, нямаш време да се отпуснеш, да си починеш и да се забавляваш.
Изчакай още малко, има си време за всичко. Няма да съжаляваш!
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a0d7f1cc04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   След като говорите за чувствата си открито и честно, го попитай направо какво го притеснява и дали се чувства готов за това. Ако не е, тогава ще изчакате още някоя и друга година и готово. Не си толкова възрастна, че да се притесняваш за менопаузата и т. н., предполагам, ако не е някой чичко, и той все още няма проблеми с потентността, няма за къде да бързате.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5ca75631a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох ти дори нямаш стаж и май не знаеш какво искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 651824fe74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, ти съзнаваш ли каква отговорност е родителството? На 22 си, без работа, без осигуровки, без стаж, без опит... каква майка ще си като за себе си не можеш да се погрижиш! Пишеш, че само мъжът бил длъжен да работи, хм... извинявай в кой век живееш? Или май си сбъркала освен века и държавата, защото в България с две заплати е трудно да гледаш дете, пък с една не ми се мисли. Или приятелят ти е милионер, а? Не ми се вярва, така че преди да мислиш за дете порасни и виж реалностите.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9b2022526b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Бебчето ще е бебче само една-две години. А после? Имате ли възможност да дадете оставащата половина от животите си за отглеждането на човешко същество?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 97c4543d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Винаги съм се чудил на такива теми. Има милиарди типове характери, ние от къде да знаем какъв е мъжът ти и как да го убедиш? ! Освен да се съберем групичка мъже и да ти помагаме в т. нар. "бебеправене"...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a736b65fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Тази тема много ме навежда на мисълта за темата "Защо снасяте деца"... добре ще е да бъде прочетена.. Авторке, не си права. Не може да тупнеш с крак и да кажеш "искам това и го искам сега". Половинката ти няма ли право на мнение? Казал ти е, че иска, просто не веднага. Само на 22 си (и аз като теб), нима бързаш за някъде? А наясно ли си, че за бебе е нужно да се подсигурят условия? По всяка вероятност той иска да имате финансова сигурност, пространство и психическата готовност за дете.. не става с щракване на пръсти. Какво като сте от 3г. заедно, може и от 100 години да сте, но за да си позволите бебе не става само с искане, трябват и адекватни условия. На колко е приятелят ти? Имате ли завършено образование, изучили ли сте се? А и ако работи само той, как си представяш да се издържате 3 души от една заплата? По-скоро вземи поговори с него за темата с работата, бебето може да почака. Не знам какви разбирания има той за женската роля в живота... но ако си мисли, че цял живот ще обикаляш с прахосмукачката из къщи, без никаква кариера или развитие (и собствени финанси), направо го шутирай. Според мен това е проблемът за дискусия. Не отлагането на бебе.

Brie

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fbf5c419f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Аз не работя, но той има работа, според него жената до него не трябва да работи, защото това е длъжността на мъжа. " - Пълен абсурд е това според мен, но вие си знаете. Така сте се разбрали, така живеете, окей. За мен не е нормално, но щом за теб е - хубаво...

"От скоро му казвам, че аз се чувствам готова и искам да започнем с бебеправенето" - няма такова нещо като "бебеправене". Едно дете се създава с любов. Ако той не е готов, няма желание и т.н., детето защо да страда от вашите грешки и взети решения, които не са правилни? Помисли си добре върху това.

Относно въпросите ти. Няма защо да му обясняваш, че настина искаш бебе. Той, навярно, е напълно наясно с това. Проблемът е, че явно той не го иска достатъчно, не е готов за тази крачка. И няма как да го "накараш", тъй като тези неща не стават (или поне не би трябвало да стават) насила.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f62cf2a74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Явно че той не е гогов.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bfa08aadfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вероятно нямаш никаква професия и не работиш. Как ще раждаш дете. Ако утре се разделите, как ше го гледаш? Чудя им се на такива като теб. В най-добрите се години седиш в къщи. Утре кой ще те вземе на 30-40г. без един ден трудов стаж.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9fefa2df33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Извинявай, не те нападам, но детето е огромен разход и приятелят ти трябва да изкарва поне 2000лв. за да сте добре (в София животът е скъп). Другата ми критика е, че не може да разчиташ само на един мъж, ами ако се разделите, ами пенсия, ами здравни осигуровки, ти наред ли си?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: af6414ec67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ще ти кажа, понеже при мен е точно обратното. На 22, връзка от 4 години- той иска бебе, на мен ми е рано. Уча, млади сме, нямаме кой знае какви стабилни доходи. Нямаме собствено жилище. Искам деца, но не на този етап. Не искам да се чудя всеки месец, дали парите ще стигнат за всичко...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 121543b983
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм на 22 години и не желая да се ангажирам с деца. Но не мога да стоя по цял ден у нас и той да си ходи напред и назад. Искам да ти кажа, че той не е готов да има деца, но можеш да го убедиш по някакъв начин. Или можеш да направиш номер за да забременеш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5d7b1644a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   мислиш ли че е ок човека до теб да не е готов а ти да го притискаш по този начин? не е честно спрямо него

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c1e7794a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Бий му шута на младежа /ако е младеж, де/. Не за другото, но какво очакваш от живота от тук нататък? Бебето ще го направите, а после? Той ще се чувства ужасно, защото това е огромна отговорност - да издържа всички в семейството. Стресът ще го побърка -трябва да не остава без работа, да не остава без доходи... А междувременно ти ще станеш една от тези майки, които не правят нищо друго, освен да разхождат бебето по паркове и градинки. Но ако искаш да отидеш на кафе с друга майка в кафенето до градинката, ще ти трябват поне 2 лв. всеки ден, мъжът ли ще ти ги дава? Та ти нямаш стаж, не си осигурявана, даже минимално майчинство няма да взимаш. В най-продуктивните ти години ще си си стояла вкъщи, няма да имаш трудови навици и никой работодател няма да те иска. А и ако не се възстановиш след раждането, накрая мъжът ти може да хване някоя по-млада и свежа, а на теб да ти плаща по 100 лв. издръжка на месец (толкова дава съдът) за детето. Само памперсите на бебето струват по поне 40 лв. на месец, отделно, ако нямаш кърма, ще трябва и мляко да купуваш, после се почват пюренцата, детски кухни, да не говорим за разходи по лекари и лекарства - всички малки деца боледуват. Имаш ли представа какъв разход е едно дете??? А след това идва детска градина, училище, курсове по езици, занимания по спорт... Освен ако не искаш да отгледаш едно дете в нищета и недоимък, бъди така добра да не подхождаш егоистично и да казваш "искам". Моята майка също така е искала и ни е родила 2, и съм минала през 10 кръга на ада заради недоимъка. С искане не става, трябват и пари! Любовта е чудесно нещо, ако въобще я имаш, но не храни... а според мен твоето даже не е любов, а егоизъм. Детето не е плюшена играчка, която да гушкаш и мачкаш, то е живо същество и носи всички последици от твоите действия като родител. Така че, скъпа авторке, ако обичаш, вземи и порасни. Ти самата още си дете и определено не си готова да бъдеш родител. Поработи малко, опознай света около теб и чак тогава прецени дали и кога да ставаш майка. А ако изнудиш приятеля ти за бебе, не се оплаквай колко си нещастна, как той не ти помага и го няма по цял ден.
От написаното от теб не става ясно дали имаш някакво образование, но ако си останала само с гимназиално такова, по-добре се ориентирай да учиш нещо, за да имаш НЯКАКЪВ шанс за реализация. Много на пръв поглед успешни връзки се разпадат, а накрая "кифлите", които по цял ден си седят вкъщи и чакат на мъжа им, ги залива студена вода, защото нямат нито знания, нито умения, които да им дадат прехрана. Отнеси се сериозно към твоето бъдеще и бъдещето на още неродените ти деца. Те няма да са щастливи с майка, която не може да им даде съвет, защото няма необходимия житейски опит, и не може да им даде пари било за курс, било за университет, просто защото няма. Една жена винаги трябва да има свои пари. Колкото по-рано научиш тази проста житейска истина, толкова по-щастлива ще си в този живот. А примери за обратното има навсякъде, просто трябва да се огледаш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c32b31681d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Една приятелка беше точно като теб, забременя и роди на 20. Е, в началото и беше лесно, чакаше на мъжа си да ги издържа, ама един ден той и се появи с новината, че е влюбен в друга и ги напусна. И знаеш ли как е сега, а? Самотна майка, с ниска заплата (заради малкото стаж и недовършеното образование) и буквално се чуди с тия пари за детето ли да се грижи или сметките да плати. А е само на 34, ама изглежда на 50. Направо се е състарила от грижи. Така ако такова бъдеще ти харесва...
Никога нямаш гаранция, че няма да се разведеш, но поне можеш да направиш нещо за собственото си развитие, че ако един ден останеш самотна майка да не мизерства детето ти заради твоята липса на стаж. Ама кой да ти помисли сега! Млада си, влюбена си и си мислиш, че мъжът ти цял живот ще те издържа, а ти ще си стоиш вкъщи. Е, да ама не. И тогава да видиш как се почва работа след толкова години стоене вкъщи. Твой си е животът, прави каквото искаш, ама детето ти ще страда.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: af43e258d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Намери си работа, работи 2 години и стига мисли за глупости. Ставаш на 100% зависима от него и то не само докато бебето е малко, а просто после не можеш да си намериш работа с малко бебе, БЕЗ никакъв трудов стаж и с някакво повърхностно образование. Хормонът не прощава, но мисли с акъл. Бебето не е домашен любимец, които можеш да си върнеш в магазина, а променя живота до живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2e20aeeaa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей, авторке,
ти си толкова млада, а по писането ти си личи, че ти липва достатъчно житейски опит. За къде бързаш толкова?
Преди да създадете дете, е хубаво, да обмислиш някои неща:
- дете се създава от двама. Явно приятелят ти не е готов за това и доста ясно ти го е намекнал.
- гледането на дете е най-голямата отговорност, която можеш да имаш. То е денонощна, изтощителна грижа. Дай си време ти да израстнеш и да натрупаш ценен житейски опит, за да бъдеш по-добра и всеотдайна майка.
- трябва да си готова на всеки вариант. Представи си, по една или друга причина един ден с детето да останете сами. Как ще го издържаш?
Според мен, понеже не работиш (не знам дали учиш? ), търсиш занимание, което да осмисли живота ти и да запълни дните ти.

Това е твърде голяма тежест за едно дете. Един ден то ще иска да отлети от "гнездото", да има свой живот, а ти ще останеш без нищо...
Намери нещо, с които да се занимаваш, да ти харесва и натрупай стаж. Поживей си. И тогава, когато и двамата сте готови за това, мислете за дете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker