Пристрастяване! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пристрастяване!
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2629 пъти
Не знам дали пушете или пък дали сте пристрастени към нещо. Това е подобно, но бих казал по - силно.
Пушил съм трева - отказах я, чист съм вече 3г. И ако не ми предложат не бих си търсил. Ако ми предложат - трудно ще откажа, но имам друга пристрастност - която ме кара да действам, дори да знам че в затвор мога да вляза, ме кара да действам, пренебрегвайки опасността от възможните последствия. Не искам да е така, но да се спра не мога.
Пристрастен съм към това да управлявам социалните отношения и не със всички, а просто с някоя, с един човек.
Когато видя момиче, което ме гледа жадно, независимо от възрастта и особено ако то покаже слабост. Се чувствам като гладен вълк, гледащ ранено агне.
Едно такова момиче срещнах преди две години. Дадох най - доброто от себе си, действах както никога до сега и това момиче силно се привърза към мен. Загуби своята самостоятелност и живота ѝ се промени, идея нямам как да оправя това. Чувствам се виновен - да спра не мога. Тя все още се радва на всеки жест към нея и е много добра и послушна, превърнах я в момиче без забележка. Дали я обичам - да но, доколкото ми е възможно, но по - силно обичам самите действия на оказване на контрол и гледането как променяш човека. Как тя се отказва от себе си, за да ти се подчини. Ей каква наслада е това, макар и гадна да е, не може да се спре.
Не съм склонен да оставя това момиче, което може би ако го направя, ще посегне на живота си и може би успешно. И преди го е правила, но аз се връшах при нея и тя се оправяше. Сега се чувствам много сигурен в нея. Но сега я чувствам като превъртяна игра, не откривам нищо ново с нея.
И тръгнах да търся друго момиче - а не липсват подобни момичета. Сладостта от новото, от началната вътрешна борба, да не се влюбва в мен, да не се пристрастява, да не губи самостоятелността си, да запази поне част от себе си и последователното предаване в различните етапи. Ме карат да се чувствам гладен вълк. А вината от възможното самоубийство на сегашното момиче - отстъпва.
И да мразя тази пристрастеност и да проклинам - смисъл няма. Дойде ли време просто действам.
Това вече е по - силно от дрога. И не пожелавам на никой да ме разбира, още по - малко да му се случва.

Две неща ме плашат от моята пристрастеност.
Майка ми да разбере за тази ми зависимост - не мога да си представя разговор с нея. На брат ми, на баща ми, ще се наложа, на майка ми не мога да отговоря.
И да ми се роди момиченце.
И двете неща ме плашат до смърт, но не до толкова да ме спрат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 734a7361e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти изобщо даваш ли си сметка колко тежко в кармично отношение е това, което вършиш? Опасявам се, че е лукс, на който ако знаеш цената - никога не би ти и хрумнало да си позволиш...
Заключването на креативността на определена духовна същност, отнемането на нейната идентичност и свободна воля са едно от най-тежките духовни престъпления (известни още като "грехове") след самоубийството.
Казваш, че си пушил трева. Това е предпоставка да си понадникнал поне с едното око в този план на Битието. Нищо обезпокоително ли не видя там в това отношение?
Ако не си агент с определена мисия, която включва точно това, което правиш, направо ти е спукана работата от това колко много си цапаш Кармата по този начин.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 318ad8290a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Брей първите 3 коментари - изтрити. Сигурно доста са ме оплюли. Аз против това нямам, но админите са имали.
Аз не разбирам много от карма и не, не знам колко е тежко.
За цена - какво имаш в предвид - материална, енергийна стойност. Там я знам и мога и съм готов да я платя.
Добре че не съм вярващ като християнин. Имам си моя иделогия за живота. Мисля че съдбата харесва хората на действието - мисля, че няма рай и ад, но има прераждане което пък е рестарт.
Не нищо лошо не видях в пушенето - но е много вредно както за мисленето, така и за бюджета, за здравето и е безсмислено. И е нормално да го оставя.
Спокойно ти за моят рай не се притеснявай - няма нужда да палиш свещи за мен.
Агент ако бях - щях ли да го знам? Но като се замисля - аз в църква не мога да вляза, само ако много ми се наложи - ще се прежаля. Тъй че едва ли съм агент - без да вярвам и зачитам божествата.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 26b52b1b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Значи, аз съм долу-горе като теб, но нещо ме спира вътрешно - имам съвест. Винаги съм имал усещането, че мога да хвана по-лабилните хора и да ги подчиня на своята воля. Всъщност съм доста добър манипулатор, на моменти гранича с психопатията. Така се организират цели социални течения - хваща се един да се прави на гуру и събира съмишленици. Но както казах мен нещо вътрешно ме спираше да действам в тази насока, дори на индивидуално ниво.

Според мен тези неща за кармата са за да плашат. Не вярвам в кармата - тя е малко като десетте божи заповеди - "някой там казва, че е еди как си... ". Има обаче логически изведени закони, които е препоръчително да се спазват в човешкото общество и тези закони се наричат морал. Това, което правиш, явно е неморално.

Въпросът вече опира до самия теб - дали ти искаш да се промениш или искаш да продължаваш така. Моят личен съвет е да развиеш малко повече съвест - манипулирай си, но нека няма самоубийци. А за раждането на момиченце - всъщност да имаш дъщеря е много по-добре, защото до много по-голяма степен ти гарантира предаването на гените. Просто човешкото общество е сбъркано и си измисля някакви анти-природни привички (като с големите гърди).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b7b5137ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, може би Номер 4 има предвид че това което правиш ще ти се върне и то с лихвите. Знаеш ли аз също не съм много вярваща, но има нещо в което вярвам, изпитала съм го на свой гръб. Когато причиниш болка на някого и постъпиш зле със него.. ти се връща, може да не е веднага а след време. Просто, разбери не може винаги ти да си този който ловува все ще случиш на ловец. Авторе, аз имах връзка с подобен човек като теб но много трудно се измъкнах от него, или може би той от мен и аз не знам кое от двете всъщност :D. Има лек за твоята болест, почни да търсиш човек който да приемаш плюс недостатъците му, човека такъв какъвто е.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a0b98cbf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Незнам на какво се дължи това твое вманиячаване. Но ти задавал ли си си този въпрос, защо момичето до теб мисли за неща като самоубийство?
Съжалявам, че ще ти го кажа, но се нуждаеш от психолог!
И то веднага, голям манипулатор си и явно водиш някакви борби със теб и се чувстваш несигурен в себе си. Или семейството ти са упражняваи страхотен контрол върху теб, незнам!
Но това, което правиш към приятелката ти няма да доведе до решение на твоите собствени вътрешни проблеми! Това не е пристрастяване, а нещо друго.
Вманиачаване на тема контрол, което не добре за теб и за околноте.
Продължаваш ли да я"възпитаваш" контролираш може да посегне на живота си преди да си си тръгнал. Може би е доста податлива на манипулация или има чувства към теб, но ти направо си я разрушил!
Момичето е добро, но явно много объркано.
Все пак, опитай се да гледаш на хората като човешки същества! Всеки има чувства, които никой няма право да потъпква. Всеки има свое лично мнение и виждания за каквото и да било, осазнавайки го или не.
И когато човек като теб се налага, налага някакви разбирания, контрол и т. н човека до теб вече не е толкова щастлив от връзката ви.
Тя да не би да е някакво куче, че да я дресираш и обучаваш. Момичето е правило опити за самоубийство, това нищо не за теб, май?
Авторе.. плачевно се нуждаеш от психолог докато е още рано за каквато и да било смърт.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 598e492c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен трябва да си намериш някакво занимание, което да даде нов смисъл в живота ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b7b5137ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако продължаваш да се занимаваш със нея е възможно да има трагични последствия.Ти вярно имаш нужда от психолог,но тя има още по голяма нужда,това момиче е психически нестабилна и трябва да потърси помощ.Говори със някой нейн близък човек да се погрижи за нея!Да си играеш със живота на човек не е шега работа,остави го това момиче на мира.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2936335120
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Един духовно зрял човек не би постъпил толкова нечовешки. Да , тя от обич може да се е превърнала в куче да ти изпълнява като майка прищевките, но ти си заслужаваш или як бой, че да се осъзнаеш и поправиш,или да ти се случи същото.
Духовно си на ниско ниво още. Даже момичето е на по-високо , че е толерантна към такива и ги търпи..Ще я търсиш един ден, но господ няма да ти я даде като подарък втори път, защото тя няма да се самоубие, а ще намери друг, който ще оцени доброто й сърце!!! И тя няма да се върне при такъв като теб използвач и играч с чувства и контрольор!!
Ами засрами се малко, поправи се, ти като си по-силния пол и дай да й се наложиш!!! ПОне да беше за добро!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1677f6831d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Енергийно вампирче - манипулаторче, сподели с някой истински приятел - пък белким се навие да ти удари 2 шамара и да те свали на земята..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: da497dd9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз пък не бих казал че това което си направил може да се счита за някакъв тип престъпление, но със сигурност е зависимост от която колкото и да ти е трудно трябва да се избавиш. Според мен, самото момиче се е оставило да я контролираш, дори е правила няколко опита за сомоубийство ако не се върнеш при нея.. ами това не ми се струва никак нормално и се чудя как е възможно да сте все още заедно. Човек, почвай да мислиш начини как да прекратиш тази връзка защото си се забъркал в големи лайна!

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b57c82a2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 6 - Съвест имам и аз, но както казвам това е доста силно, по - силно е от волята ми. Инак виновен се чувствам и аз, не ей така постанах тема тук.
Момичетата които си избирам не бих казал, че са лабилни - всъщност е по - добре да са по - умни. Това че им липсва любов и се нуждаят да я получат, затова не мислят много как и с кого, не бих казал, че са лабилни.
Психопатология - означава умиране на части от мозъка - а за да водиш този живот - ти трябва да си много мислещ.
Както казах - не пожелавам на никой такава пристрастеност - никога не съм си мислил да се правя на гуру.
Моралът произтича от 10 - те съвета на Моисей. На тях са изградени и съдебните закони.
Казвам аз друг живот не познавам и дори да не искам ще си продължа по - старому - не знам как да се променя и едва ли някой може да ми помогне - но се надявам някой да може.
Обаче тук дори не разбираш какво казваш! - Манипулирай си - нека не се стига до крайности.
Ти да не мислиш, че нарочно го правя - то малко зор ще кажа, че е без да искам - но си е точно така.
В началото просто заговарям момичето - държа се добре с него и в един момент то се е превързало силно към мен, то дори ме обича. И тук аз не мога да кажа - до тук е границата и спирам. А продължавам и после си мисля, ако я напусна колко ще я нараня и оставам при нея продължавайки с поведението което е подтикнало да се влюби.
А и то не осъзнава как вече съм и отнел живота - никой не разбира това, докато не стане късно.
А да имам дъщеря се страхувам поради факта - че това ще е може би най - зависещият човек от мен. А тогава не смея да си помисля какво би станало.
Точно тази зависимост от другата страна ме подтиква да продължавам и ако нея я няма - не бих се опитвал да правя каквото и да е. Така че пълната зависимост на дъщеря ми към мен - може да ме подтикне към пълно завладяване на мозъка. А тя - собствената ми дъщеря няма да има възможност да стане пълноценна личност и едва ли не се страхувам, че мога да я направя лабилна.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b57c82a2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 7 - не мога. В миналото толкова ме нараняваха разни предателства. Че аз престанах да чувствам. И ако изпитам емоция на типа искам да съм с някоя - то в мен непременно се включват защити, напомнящи ми колко ще ме наранят ако приема да се отпусна и оставя на течението. Не благодаря - не бих се доверил отново, няма пак да страдам.

Номер 8 - аз си мисля, че причината за нейното посегателство на живота си, е защото тя просто не знае как да живее без мен. Ами да самовлюбеност - но пък така мисля.
Трябва ми психолог - вярно е - но ме е страх да отида - това което казвам би навредило сериозно на живота ми, ако се разчуе, а как да вярвам, че психологът би си мълчал.
Да борба със себе си водя, чувствам се несигурен и са упражнявали контрол върху мен - не отричам. Но и да е така аз съм потиснал толкова дълбоко тези моменти, че дори не знам дали е така.
Тук не знам как да ти отговоря - тя не е правила никакви опити за посегателство над себе си докато съм с нея, и не не спирам да се държа по начина по - които съм се държал.
Разруших я - ами нали трябваше да я изградя отново - този път по - добре от преди. Да добро момиче е и да объркано е.
Да ти кажа ако ми бе казал това в очите - щях да те изслушам, да замълча и да продължа, сякаш нищо не си казал.
И да значи много за мен опита и да се нарани, но пък не може само с една, завинаги, ами това омръзва.

Номер 9 - аз имам и друго занимание освен това. То се състой в изкарването на пари. Парите са най - голямата ми слабост и заменя всичко останало. Обаче пък пари плюс свободно време е много по силна манипулация. Защото вече не само знам как да предизвикам нещата, а дори имам ресурсът да го направя.

Номер 10 - ще оставя това момиче на мира, както казах, омръзва ми. Ще се насоча към друга. А пък това може и да го посъветвам да отиде на психолог, правил съм го, но не ме слуша.
Как да кажа на нейн родител какво съм направил със дъщеря им.
Ти представяш ли си го - абе аз съм еди кой си. Изиграх и манипулирах дъщеря ви, много успешно до сега. Аз бях причината, да се радва или плаче. Досега тя действаше както и кажа. Обаче знаете ли омръзна ми вече и ще се насоча към друга. Вашата може до убийство да стигне сега, казвам ви го ей тъй да знаете.
И те какво - а да добре, не е проблем. Лично аз бих станал и забил един стол в главата на този който ми го съобщи. Не знам дали сте ме разбрали но аз не искам да страдам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b57c82a2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 11 - Не може да ми се случи същото - пазя се. Ако се влюбя ще оставя момичето и ще го погледна чак когато вече не чувствам любов към него. Вече казах защо.
Мен трудно ще ме е набият - знаех и преди какво може да ми се случи от околните и съм се подготвил за доста сериозна битка.
Но и да ме набият - като изляза от болницата пак ще се захвана с това. Даже този път още по - мощно. Мен не може просто да ме набиеш - почнеш ли - ще трябва да ме убиеш. Умра ли - едва ли ще ми пука за нещо.
Доста объркано мислене имаш.
Последното момиче в което се влюбих с която можех да имам мечтаната от всички любов. Бог само ми показа - каза хей виж има такова нещо, виждаш ли - можеш да я имаш. Ау бих дал живота си за нея. И после какво - тя изчезна безследно - ама буквално. Не можех да я намеря никак. Тогава разбрах какво е страдание. И после си казах, че ще намеря пак отново подобна любов и вярно намерих момиче което ме обичаше не по - малко. Е не веднага - създадох си го. Но пък бях престанал да чувствам вече.
И сега се чудя ако бог прави така, че да ми покаже за кратко виж какво можеш да имаш, но не няма да го имаш. То тогава за какъв бог говорим. Ако човек ми го причини - ще му отмъстя както аз си знам.
О то има момче което я обича толкова силно - колкото тя обича мен и страда с нея, когато тя страда. Но аз и казах, че ако продължи да общува с него ще я напусна. И тя не леко но вече не му говори.
Тъй че тя избра мен. Нищо аз ще поправя тази и грешка като избера друга.
А и не се налагам понеже съм мъж. А защото мога да го направя и тя ми позволява това.

Номер 13 - : - ).

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: db678a9804
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Това твойто не е зависимост, а болестно състояние. Зависимостта е при момичето. И моя бившия беше такъв. Отне ми страшно много усилия и емоционална енергия да се откъсна от него. За това и вече вярвам в енергийните вампири. В кармата не вярвам съвсем, не знам... Но ще ти кажа нещо по-реалистично. Когато вече успях да се отърва от него - успях и да намеря и своето щастие, да намеря себе си отново и да тръгна напред. Успях да намеря истинска любов.
А той - той продължава да живее в същите игри, драми, манипулации... Само сменя партньорките и с всяка минава през абсолютно същите етапи. Дали е щастлив - не, може би единствано при първоначалната еуфория.
Той никога няма да може да усети щастието от истинска любов, това да даваш или да правиш добро за някого, без да имаш причина.
И това е вашата карма или съдба - вие не можете да обичате, това е което губите.
Ако можеш - опитай се да се лекуваш. Моя бившия дори не осъзнава че има проблем, така че за него е съвсем загубена кауза.

Дерзай

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 47adb505aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От 8
Интересно... защо ли неможеш да ми повлияеш да мисля в посока, която ти искаш, не смамо на мен, но и на другите под темата?
Авторе не буди толкова самонадеян!
Само това бих те посъветвала!
Казваш, че повече ти харесват умни момичета и към тях се целиш, но да ти се връзват така.. явно не са толкова умни! :)
Хубаво е че все пак си признаваш недостатъците и споделяш терзанията си, НО не говори за бой и не дей да бъдеш с толкова вирната глава и да казваш, че ще продължаваш дори още по- мощно. :-D :-D
Разбери, че никой не може да промени собстеното си аз или някой друг да го промвни.
Може да подтиснеш дадения човек(да му влияеш по-някакъв начачин докато е с теб) и да си мислиш, че си го променил, но ти заблуждаваш само себе си!
Виждаш, каквото искаш да виждаш, но вътрешно човека не е променен.
А това, че нарочно ги караш да се влюбят, не се притеснявай.
Повечето мъже я играят тази игра! Като ти омръзне с нея, излизаш на "лов" за друга. Така е..
Все пак мъжа за секс е готов и да обича!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f69d25382e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да така е номер 18.
Номер 19 - напротив колкото са по - умни момичетата толкова по - лесно е. Когато са влюбени те насочват своето мислене в това как да те спечелят и когато чуят от теб красивите думи - тогава изпадат във възторг, опянение ето постараха се и спечелиха. Супер сега нека насочат мисленето си в това да ни задържат, да не загубят спечеленето. Браво а усетиха ли се, че с това да не ни загубят те загубиха себе си. Ами не - вече мисленето им е насочено в друга посока, да запазят нас, а не да запазят себе си.
Секса ми е последна грижа - не всичко е секс - така както нормалните хора не го правят 24/7 - Важното е самата игра, да видиш как всяка дума и поведение е предизвикало предвидената реакция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker