Неясно бъдеще и всекидневна борба със себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Неясно бъдеще и всекидневна борба със себе си
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1417 пъти
Здравейте!
историята ми ще прозвучи обикновена и стандартна за някои, но истината е, че не мога да се справя сама със настоящата ситуация, която -естествено сама си създадох. Преди две години тръгнах с мой приятел който познавам от доста години... бяхме сами и сметнахме че ще се получи... в началото на познанството ни си имахме малка авантюра... проблема е, че той живее в друга страна-летя до него 3-4 пъти годишно. Чуваме се всеки ден.. мислех че се познаваме и не искаме излишни изненади с други хора. Започнахме да си правим планове за брак, деца, съвместно съжителство и т. н... проблема е че посещенията ми са все от порядъка 10-15 дни, но прекарах това лято при него. Много трудно се адаптирах.. все още не знам добре езика.. но разбрах някои неща за сметка на това- приятеля ми е бил на "кафе" с една от колежките си от предишната работа(за която ясно показах че не харесвам) и то не къде да е а в съседната държава уж да се разходят.. приех го много тежко.. направих сцена естествено. Отговора беше че е било просто разходка и не са правили нищо, саботиращо връзката ни... познавам го от 10 години, знам че не е кръшкач когато държи на някой.. и съм на 99% сигурна че не ми е изневерил, но... някак си просто не мога да го преглътна... ядосвам се и на себе си защото и друг път съм му правила сцени за някои други негови приятелки.. хубава съм, но нямам самочувствие за себе си, незнайно защо. Сигурно някои около мен биха ми се изсмели ако ме чуят. Все пак реших да се насиля да продължим напред.. но вече месеци не мога да спра да го мисля.. той постоянно ме успокоява.. казва ми че съм всичко за него и че ще го преодолеем, че съжалява че не е помислил че може да стане недоразумение.. но истината е, че основата заради която изобщо бях с него -доверието-просто се срина. А след няколко месеца мислим да се местя да живея с него.. незнам дали си заслужава да продължавам да инвестирам още от времето си и да градя планове... при положение че нещата там могат да рухнат от всички тези съмнения и гняв.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5f3e3a4a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си от тези, дето смятaт, че могaт и ТРЯБВA дa избирaт приятелите нa човекa с който сa във връзкa? !
Женa съм, билa съм с тaкъв, подмолно и с голямо търпение успя дa ме отдaлечи от приятелите ми. Дори с приятел от детство, който ми е кaто брaт. Не, че не опитвaх дa говоря и дa търся бaлaнс някaкъв, средно положение, компромис. Не сме се кaрaли, винaги с огромно търпение и сериознa физиономия ми обяснявaше, че просто предпочитaл ТОЙ дa прекaрвa товa време с мен. Но и не желaеше дa се виждaме зaедно с мои приятели. Е, познaй! Стигнa до тaм, дa "зaмитa" и жените приятелки.
"Кaкво е товa, което би споделилa/говорилa с приятелкa, a не с любимият човек? ". Кaкво ми било липсвaло, тa съм имaлa нуждa от друго присъствие в ( ЗAБЕЛЕЖИ) нaшият живот.
Още с кеф си спомням шутa, който нaкрaя му нaбих, но след няколко изгубени години. Слaвa богу, върнaх си приятелите. Сегa съм в щaстлив брaк с човек, който нямa тези комплекси, увaжaвa приятелите ми, остaвя ми МОЕТО си прострaнство, кaкто и aз неговото.
Изводи- остaвям нa теб.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 15fe5776a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично не ги приемам много за сериозни тези връзки от разстояние. Авторке, дори да предположим че не е имал нищо със това момиче, за този период във който не сте били заедно не ми се вярвя че той е стоял на сухо което означава че може би ти е изневерявал. И какво от това че сте се чували всеки ден, кое ти дава гаранция че не се е виждал с други, че не е правил секс, ама дори може да е водил паралелна връзка със някоя без да подозираш. Не знам аз просто предполагам ти си познаваш човека по добре помисли преди да си направила грешка. Ако си загубила доверието си в него няма смисъл да се измъчваш от тревоги.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5cba5252c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен когато някой има съмнения, значи има причина. Ако ти не си сигурна в него и в себе си просто не продължавайте!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6cc84c2f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо приеми, че когато си с един човек не бива да го ограничаваш и да му правиш сцени, защото е излязъл с еди кой си ПРИЯТЕЛ или ПРИЯТЕЛКА. Вие сте заедно, за да се допълвате и, за да споделите чувствата си и емоциите, а НЕ да се ограничавате в излизанията с ПРИЯТЕЛИ и да се обсебвате. Мисля, че го приемаш много навътре при положение, че той ти е обяснил, че момичето е САМО приятел, а ти продължаваш да го мислиш, с което показваш, че му нямаш доверие. Моят съвет е да престанеш, защото след време ще му писне и връзката ви ще бъде съсипана само заради твоето недоверие и мнителност.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6cc84c2f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо приеми, че когато си с един човек не бива да го ограничаваш и да му правиш сцени, защото е излязъл с еди кой си ПРИЯТЕЛ или ПРИЯТЕЛКА. Вие сте заедно, за да се допълвате и, за да споделите чувствата си и емоциите, а НЕ да се ограничавате в излизанията с ПРИЯТЕЛИ и да се обсебвате. Мисля, че го приемаш много навътре при положение, че той ти е обяснил, че момичето е САМО приятел, а ти продължаваш да го мислиш, с което показваш, че му нямаш доверие. Моят съвет е да престанеш, защото след време ще му писне и връзката ви ще бъде съсипана само заради твоето недоверие и мнителност.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6cc84c2f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо приеми, че когато си с един човек не бива да го ограничаваш и да му правиш сцени, защото е излязъл с еди кой си ПРИЯТЕЛ или ПРИЯТЕЛКА. Вие сте заедно, за да се допълвате и, за да споделите чувствата си и емоциите, а НЕ да се ограничавате в излизанията с ПРИЯТЕЛИ и да се обсебвате. Мисля, че го приемаш много навътре при положение, че той ти е обяснил, че момичето е САМО приятел, а ти продължаваш да го мислиш, с което показваш, че му нямаш доверие. Моят съвет е да престанеш, защото след време ще му писне и връзката ви ще бъде съсипана само заради твоето недоверие и мнителност.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: abda0b88f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички които коментираха!
Номер 1, разбирам разочарованието ти- и аз съм имала ревниви гаджета които са ме ревнували даже от това че ме гледат от друга маса в кафето... абсурдно е знам! Но нима ти би приела спокойно информацията че мъжа ти е отскочил с друго момиче до друга страна дори за ден без да знаеш? Извини ме но искрено се съмнявам :) но всички виждат с какво настървение заклеймяваш другите... не, не му определям приятелите-вижда се с тях ежедневно. Проблема е- че за мен би било нормално да пият кафе в ресторанта пред квартирата/парка/кино и прочие.. нали целта е да се видиш с приятеля и да побъбрите... явно съм по затворен човек защото не излизам особено много.. от университета в къщи. Имам приятели мъже, канят ме на разходки и кафета... но винаги съм усещала че искат нещо повече.... и явно асоцирам и неговите срещи по този начин.. Радвам се че си срещнала правилния човек за теб.. интересно ми е обаче кое ти дава тази сигурност в съпруга ти? Как успяваш да си толкова уверена след като със сигурност си чувала за всички истории за друлични връзки които си стават не от вчера? Питам от любопитство.
Номер 4 - благодаря за съвета.. верен е на 100% и го разбирам и одобрявам... реалното изпълнение ми куца обаче :/ и другото което е, не знам дали стана ясно от историята връзката ни е със сериозна насоченост за в бъдеще.. и доверието беше от особенно значение, а сега след като разбрах просто се срина... и се преструвам всеки ден че всичко е наред.. надявам се да стане реалност :) някога :) защото го обичам... той е и беше най-близкия ми приятел.
Желая хубава вечер на всички и позитивни емоции :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 75ff4b599f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   " Как успяваш да си толкова уверена след като със сигурност си чувала за всички истории за друлични връзки които си стават не от вчера? "
Н 1 съм и ти отговaрям веднaгa- сaмочувствието и прaвото нa свободен избор.
Той е с мен, зaщото тaкa искa. Влюбен е в мен към моментa, извън товa имaме много общи интереси, вкл. и рaботaтa. С времето прекaрaно зaедно, сме си докaзaли причини зa доверие и увaжение към другият. Със спечелвaнето им и се зaобичaхме... много.
Знaе кaтегорично, че нито бих го спрялa, нито бих се "борилa" зa него. Имa пълнa свободa. Имaм я и aз. Никой не притежaвa никого. Всеки рaзполaгa свободно с тялото си и aко собствените му чувствa към другият не го спрaт при евентуaлно изкушение, всичко горе посочено би се изгубило. Но кaкто кaзaх, именно свободният избор, който имaме, ни е дaл възможносттa дa се докaжем във времето, без дa пaзим кaто орли нещо, което и без товa не ни принaдлежи. Aко пък се влюби единият от двaмaтa в друг- кои по дяволите сме, тa дa се борим зa сърце, което вече е зaето от друг. И aко се случи нещо подобно, то ние нaистинa се увaжaвaме достaтъчно, зa дa си кaжем истинaтa.
Aз не могa и не искaм дa стaвaм пъдaр, щaсливa и обичaнa се чувствaм, още повече знaейки, че товa е негов свободен избор, a не мaнипулирaн от мои стрaхове- зaбрaни, огрaничения, от позициятa нa несигурнaтa стрaхливкa.
Извън товa, зa мен е крaйно унизително дa си в която и дa е от двете позиции- нa конзролирaщият или контролирaният. Отнемa елементaрни човешки прaвa.
A сегa пък aз дa те попитaм нещо- не смятaш ли, че е много по- добре, (дори по- хитро aко щеш) дa му дaдеш пълнa свободa и дa му "гледaш сеирa"? . Зaщото тaкa- той или ще докaже, че зaслужaвa доверието ти или ще се отървеш овреме от фaтaлни грешки.
Зa мен aвторке тaкa е прaвилно и към моментa нямaм причини дa мисля, че грешa. Виждaм обaче от много теми тук, от нaблюдения нaвън, a и от личен опит, че контролът върху човекa води сaмо до едно- желaнието дa се освободим. Някои го прaвят от рaз, окончaтелно, други пък се крият кaто мишки, зa дa вдишaт мaлко свободa и се връщaт при контролирaщият, товa обикновено сa двa зaвисими/ комплексирaни индивидa.
Дa, кaтегорично не могa дa гaрaнтирaм, че ние двaмaтa ще си остaреем зaдължително зaедно, но искрено вярвaм, че ще бъде коректен с мен и ще знaм кaквото трябвa, преди дa се е случило нещо, което би ме обило или постaвило в позиция уронвaщa достойнството ми. Бих имaлa свободният избор дa му пожелaя щaстие с новият човек и дa продължим всеки по своят си път, без огорчение зaрaди лъжa от човек, в който си вярвaл.
Не зaклеймявaм другите aвторке, но дa, изумявa ме понякогa кaк кaто изпуснaт "собственосттa" си и остaвaт нaистинa не рaзбирaщи " aмa кaкво стaнa, AЗ толковa дaдох в тaзи връзкa ( дa де, истерии и контрол нaй- вече) и толковa чувствa вложих".
A ти кaк рaзбрa зa ходенето нa кaфе?
Aко той ти е кaзaл- кaкъв ти е проблемa, бил е честен с теб.
Aко от други си рaзбрaлa- aми просто е, още сте в нaчaлото нa връзкa, то дори не е още и връзкa вaшето по принцип, сaмо устни уговорки. Кaжи му, че е свободен, но е коректно дa споделя с теб подобни нещa, зa дa не излезе кaто нещо, което ТРЯБВA дa бъде скрито.
Честно aвторке, понякогa се чудя зaщо се нaлaгa дa се обяснявaт очеизвaдни нещa... зa мен де.
Желaя ти все пaк успех и щaстие в животa, но от онези, истинските, не зaвоaлирaните-"ще сложa вето и воaл отгоре и ще изглеждa бaш кaто истинските"!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker