Нормално ли е това тяхно поведение? Аз ли греша някъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е това тяхно поведение? Аз ли греша някъде?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2109 пъти
Здравейте, моля възможно най-бързо да беде побликувана тази история. Имам наистина нужда от помощ. Както знаете учебната година започна и онзи ден ми върнаха входното по биология. От както казах на нашите за оценката си до днес ми крещят всеки ден как може да имам толкова слаба оценка. Аз лично не смятам, че 5 на входно (+, че аз съм 9 клас и в8 учих само анг. ) тоест аз получава "много добър 5" на нещо учено преди две години. От сряда досега (петък) седя в къщи и плача сама сутринта... , защото родителите ми са се съюзили против мен, а не мога да кажа на приятелите ми. Казах на баба, но знам, че ако тя говори с тях ще стане по-лошо. Всяка сутрин все едно и също аз седя мълча те двамата се надвикват да ми обясняват как не струвам и ще си проваля живота с толкова слаби оценки. Помогнетеми наистина не мога повече. Нз какво да правя... но според мен не е нормално да ми викат за 5 и да се чудят, защо ме е страх да им казвам колко имам и защо крия понякога оценки от тях. Не е нормално според мен докато плача аз да мисля все как искам да отида на сигурно при баба ми... за разлика от всички нормални деца които се молят за мама и плачат за нея... нормално ли е всичко това... нормално ли е да реагират така... Аз ли греша ако знаете къде кажете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 34a9291871
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей,
родителите ти НЕ са нормални. Естествено, че оценката е страхотна и ти много добре го знаеш! Не се тревожи и не взимай присърце толкова техните думи. От описаното не мога да преценя на какво се дължи това тяхно грешно поведение, но едно е сигурно - то много ти вреди, особено ако им се връзваш.
решението е едно - не им обръщай внимание или потърси помощ (социални служби или баба ти).
Поздрави!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c38b8022b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е какво да ти кажем? Хлопа им дъската на вашите. Това е.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8337bf85b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   мисля, че 5 си е супер оценка. все пак над 5 е 6. не е като 3 или 4. не знам родителите ти що са такива бележкари. да не говорим, че оценяването в нашите училища и университети доста често е под голям въпрос... но това е друга тема. важно е какво знаеш и да не си тъпа или проста. а реакцията на родителите ти е мега малоумна. не трябва да се притесняваш за оценката си.
бих казала, че някои родители се нуждаят от превъзпитание.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 09d737d64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история не е за отдел любов и изневяра... и първо се научи да пишеш. Относно "проблема" ти, може би родителите ти имат високи очаквания към теб. И как така са се "съюзили" срещу теб? Те просто ти мислят доброто и искат да имаш отличен успех. А и това, че си учила материала преди 2 години не е оправдание... Ако си имала желание за отлични оценки можеше да си припомня материала отвреме навреме също така сте правили и преговор предполагам, но явно ти просто толкова си можеш. Не хейтвам, но родителите ти са в пълното си право да ти се карат точно, защото си имала толкова много време, за да си припомниш нещата. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a6d9a81553
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се, че не е нормално. За съжаление същестуват хора-перфекционисти... и твоите родители са едни от тях. Предполагам имат представа за твоето бъдеще като лекар или някоя професия свързана с биологията. За съжаление дори и да им кажеш, колко глупаво звучат родителите ти в момента, те изобщо няма да те чуят, именно заради техния перфекционизъм, който едва ли не ги заслепява. Нямам никакъв друг добър съвет освен този... научи се да ги игнорираш в тези моменти, остави ги да си викат. Плюс това, доколкото разбрах учиш в езикова гимназия. Ти си влязла там за да учиш ЕЗИК, а не биология. Освен това почти никоя г-жа не взема входното на сериозно, особено след като си 9-ти клас... тя го е дала, за да разбере горе-долу кой на кое ниво е по биология. За г-жата е по-важен материала, който ще вземете през тази учебна година. И имам един въпрос... само за входното по биология ли ти крещят или и за другите предмети?

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 05a2cf859c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спри да ревеш, спри да им обръщаш внимание! Порасни, учи и един ден ще се изнесеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b59fcfdbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Те са в грешка, родителите така и не проумяха, че е по-важно детето им да е добре психически и да не му се карат и натоварват, оценките са по-малко важни от здравето. Не си виновна за нищо, 5 е супер оценка за входно.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5be2eed602
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нищо лично, но какви са тези побъркани родители? Те какви оценки искат да имаш - 9, 10, 11, 12, 13..? Запознай ги с факта, че оценките са до 6, а ти имаш 5 за бога и то на входно ниво.. дооооста амбициозни са явно ама това не е оценка на матурата или нещо такова, че да е толкова важна. Какво си мислят, че ще постигнат с караници? Най-много да ти сринат самочувствието и да ти внушат, че наистина няма да успееш, докато ти всъщност имаш потенциала. Не знам какво повече да ти кажа.. опитай се по някакъв начин да ги убедиш, че оценките ти са хубави, че до 12 клас има много време и ще се стараеш до колкото можеш, а те могат само да те подкрепят за твоите решения. Може и да ги накараш в 7 вечерта да си пуснат новините, вместо да викат и да чуят за нещастията по света и у нас и да се замислят правилно ли е държанието им относно една 5ица, защото най-важно е здравето, а щом човек е здрав и има желанието да постигне нещо и има уменията-няма невъзможни неща.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c2c161fb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не им обръщаи внимание, те да не са били отличници, живота си е твой и оценките също, да идат те да изкарат по-хубави...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d0e1f9d9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Естествено не грешиш. Те явно са откачалки. Повярвай жевотът не е някакви оценки в училище. Той изисква много и различни качества.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 76be1e679f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Зa съжaление родителите ти не сa нaред. 5 не е слaбa оценкa. Имa много по-вaжни нещa в животa от оценките, товa не ознaчaвa че човек трябвa дa е нехaен и дa не си учи уроците, но е добре дa знaе, че много от необходимите нещa в животa не се учaт в училище. Не им обръщaй внимaние. Гледaй дa изкaрвaш добри оценки зa себе си, не зa тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker