Дали да не престана да търся? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали да не престана да търся?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2269 пъти
Здравейте на всички!
Реших да ви попитам нещо, споделяйки накратко моето положение. Сигурно на много от вас ви е писнало да четете за взаимоотношения, но ще се радвам, ако някой реши да окаже помощ с някой съвет. :D Както и да е... Имам проблем, който си ме тревожи - не е фактът, че нямам приятелка, а че никога не съм имал... Не съм в такава възраст, в която повечето хора още да са нямали. Карам 20-та година вече и съм студент по медицина... А даже не ми се е случвало да успея да изляза на среща с някое момиче, пък да не говорим за по-нататъшни опознавания, емоции и т. н... Ясно е, че съм излизал с момичета, но никога на истинска среща. Установих, че съм много емоционален, много лесно може да се случи да налапам въдицата и са ми доста дълбоки чувствата. Не е като да не съм опитвал, опитвал съм - и то много пъти, но все без резултат. Явно съм си въобразявал, че дамата пред мен би имала желание да се опознаем. Гафовете обикновено изникват още преди да предложа среща... Обичам да разговарям с хората, социален съм, стремя се към забавни разговори. Въпросът ми е следният: Дали да не престана да търся връзки? Дали да не обърна изцяло внимание на образование, спорт и приятели? От много време вече не вярвам в това "перфектната" току-така да се появи и вече губя надежди, че ще бъда като нормалните хора. Питам ви, защото вече смятам моята ситуация за тревожна. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: a33be046c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, брат. И аз съм студент, само че в Германия и също не съм имал "сериозни връзки" досега. Редовно правя секс, но нищо повече. Просто не искам да се обвързвам, защото има по-важни неща за мен от момичетата, като например ученето. Твърде млади сме за подобни неща. Студентските години са времето, в което се превръщаш от момче в мъж и започваш да опознаваш себе си и това какво точно искаш от живота. Излизай, запознавай се с хора, опитвай нови неща, вместо да търсиш сериозни приятелки на тази възраст. Всяко нещо с времето си. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c992666f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:
Благодаря за отделеното време да дадеш някой съвет. Но има и още нещо, което ме е срам да го кажа, но пък нали сайтът е анонимен... И твоето положение, така да го кажа, не ме огрява. Явно трябва да се стремя да гледам по-различно на нещата, по-безразлично да се отнасям спрямо познанствата с жените... Дали така да бъде на този етап?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 780ae76e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен нямаш проблем и малко мъже са като теб интелигентни и чувствени. Така че не се притеснявай, всичко с времето си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 755cfe48b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   задръстен си май

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: de903d2792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, да, да! Престани да "търсиш". Връзките не са стока, че да пообиколиш мола и да намериш своя цвят и размер. Успокой се, гледай си живота и жените сами ше се появявят. Обичаме спокойни и самоуверени мъже:) И не си престарял... Много време има пред теб, все за връзки. Успех!

Alpha, ж. 25

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c992666f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
Признавам, че номер 4 донякъде е прав. В смисъл, опитвах се с колеги да ходя на барове и дискотеки, както те обичат, но просто музиката, обстановката, алкохолът - все неща, с които не мога да свикна и които все ще ми бъдат поне леко противни... От няколко години си изградих ежедневие - учене, спорт и, ако има време, някое хоби през почивните дни. Сега е малко по-различно - ходя с колеги и приятели от време на време на кафе примерно, говоря си с хората. Но нещата все спират на такъв момент - колегиалност и приятелство. Знам, че и това би трябвало да бъде добро положение. Пък гледам как повечето ми познати на моите години вече си имат или все са имали приятелки или просто партньорки за секс, което явно също е нещо... Малкото изключения предимно не искат и смятат подобно нещо за загуба на време... Иначе благодаря за старанието да ме успокоите. :) Предполагам, че просто трябва да си трая сега.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b7ead5d3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не могa дa повярвaм, че все пaк съществувaт момчетa кaто теб - чувствителни и с по-сериозни нaмерения към жените. Със сигурност си готин човек. Но кaкто ти кaзaхa, връзките не сa стокa. Не е дa идеш в мaгaзинa дa си ги избереш по твой вкус. Зa дa се зaпознaеш с подходящия човек е нужно търпение, понякогa с години. От товa, което споделяш, си мисля че имaш нуждa от нещо повече от секс-любов, доверие, пaртнърство... Aми явно си по-зрял емоционaлно. Съветвaм те дa ходиш и дa се зaбaвлявaш с колегите, бaрове, дискотеки... Но бъде сигурен, че тaм нямa дa нaмериш подходящото момиче.
Зaпочни дa се събирaш с хорa, които се зaнимaвaт с нещa които ти хaресвaт. Обичaш спортa и здрaвословния живот? Потърси дa ходиш някъде нa екскурзии. Примерно. Възползвaй се от удобствaтa нa нетa. Със сигурност имa групи във фейсa, които оргaнизирaт събития по твой вкус. Порови се мaлко в чичко гугъл. И не се отчaйвaй. Със сигурност ще попaднеш нa прaвилното момиче. Просто не се измъчвaй кaто мислиш сaмо зa товa. Девойкaтa, която ще имa щaстието дa се зaпознaе с теб, ще бъде голямa късметлийкa.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 23a879961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като прочетох поста ти - не си много различен от повечето на твоята възраст. А номер 4 да се... Обаче в коментар 6 да се съгласяваш с него, трудно ще мина без да кажа нещо лошо за теб. Кой е номер 4, че да определя ти какъв си? Или може би неговото мнение за теб е по - важно от твоето лично? Ако е така - скоро няма да си намериш приятелка. Ще я намериш едва тогава когато поставиш себе си на първо място. Ти си най - важният и най - добрият. Друго мислене не трябва да имаш. И номер 5 също ти го е казала. Как ще си самоуверен като мнението на другите е по - важно за теб от твоето собствено. Трябва и да се отбележи, че една жена е силно привлечена от мъж който се впечатлява много от чуждото мнение и е неспособен да се защити (сарказъм).

В това положение пък и по принцип (защото за мен си все още незрял, нямаш достатъчно житейски опит). Е по - добре както казваш не се старай да завързваш връзки и се отдай на други неща, с времето мирогледа ще ти се променят вижданията макар бавно. На 25 мисленето не е като на 20.
Пък и щом се съсредоточиш върху собственото си израстване и развитие, тогава ще те погледнат и жените, тогава с тях ще се отнесеш както трябва с една партньорка, със загриженост, уважение и разбиране и тогава ще имаш пълноценна връзка.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 23a879961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Спокойно и на мене ми трябваше време да разбера, че ми трябва по - богат житейски опит за да ме загледат жените.

Но аз имам един въпрос към тебе - виждам, че четеш коментарите. Как би реагирал ако в това положение с теб се запознае 14г. момиче и в последствие направи всичко за да е с теб?

Бил съм в подобна ситуация, за това ми е интересно ако тя се бе случила на друг, подобен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c992666f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
Към номер 8 - имаш право да си "излееш гнева", тъй като не бях много ясен в шестия коментар. Реално леко иронизирах мнението номер 4, защото наистина се водя "задръстен" по днешната "мода" - барове, алкохол, цигари и безразборен секс на макс... Пък и според мен е нормално в някои случаи да се чудя дали аз не съм "кривнал" в грешна посока, като съм различен... Просто така си в по-голяма степен изолиран от хората, не си толкова близо до другите...
Иначе да кажа нещо още, хора. Написах този пост, защото след толкова много провали вече се отчаях. И аз имам вина, и то не малка - сякаш винаги си падам по момичета, с които по закономерност не може да се получи: имат си приятел, различни типове хора сме, не са заинтересовани и т. н... Затова питам дали да не престана - просто си личи, че това "изкуство" - свалянето на жените, ми е чуждо. :(
Към номер 9 - интересен въпрос. Първо бих се стъписал и бих се чудил с какво съм я впечатлил. После бих помислил малко, но сигурно бих отказал - естествено по най-нежния и безболезнен начин, по който мога да се сетя. Просто в 7-8 клас връзките са едни, а в 12 клас и в университета - други... Очакванията, изискванията между партньорите се различават. Нещата в подобен случай трудно биха вървели... Ако и двамата бяхме с по 4-5 години по-големи, разликата в годините не би била кой знае какъв проблем... Не мога да дам точен отговор, защото просто не съм много "навътре" в нещата. :D Пак казвам, интересен въпрос - може доста да се разсъждава върху него. :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b39bb6e978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   На всеки живота е различен. Учи, излизай, забавлявай се. Един ден ще срещнеш и твоя човек, но за това бъди търпелив. Успех. : )


Sunrise

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b8a2dff9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, благодаря за този пост, накара ме да се замисля за романтиката, чувствата, нежността... Авторе, понеже ти си притеснителен и чувствителен, то значи и момичета които са подобни на теб по характер няма да се свалят наред с момчета. Защо не отидеш в библиотеката на университета? Там би трябвало да има момичета, които са хем доста интелигентни, хем скромни и защо не чувствителни. :-)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 006aa81792
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Звучиш ми като нормално момче - няма причина да си сам. Казваш - все няма интерес от другата страна. Първата ти основна грешка е да мислиш, че има някаква голяма тайна, някакво изкуство за съблазняване, някакъв опит, който нямаш и това те кара да се чувстваш в непозната територия - все едно не знаеш какво правиш. Мистерия няма никаква - повечето хора нямат повече качества от теб, повече пари или повече умения в секса (това, че са го правили, не ги прави асове). С други думи - това, което предлагаш на жените е напълно ДОСТАТЪЧНО и няма нужда да се преструваш на нещо, което не си и да се оплиташ като пиле в кълчища. Моят съвет е да се огледаш не за много по-малка, а напротив за по-голяма жена. Ще те научи на доста неща и ще ти вдъхне самочувствие - после ще търсиш жената за теб.

Това с 'перфектната' е пълна тъпотия. Не, че няма добри връзки, но те не се градят от перфектни хора, нито дори от хора, които са перфектни един за друг. Всяка връзка се гради от двама несъвършени хора, които се напасват с времето и ако се обичат напасването е по-лесно, защото си прощават повече. Обикваш някоя и проявяваш сериозни намерения към НЕЯ, защото я познаваш и имате общи преживявания, а не защото подхождаш със сериозни намерения и чувства към ВСЯКА, която ти хареса - несериозно е и евтино - съгласи се.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c992666f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От автора:
Първо, искам да ви благодаря на всички, че се споделихте по нещо. Ако не друго, поне ме убеждавате, че не съм някакъв тип с изкривени представи, което също е успокояващо. :)
Към номер 13 - гледам повечето момчета са някак си по-наперени и имат по-голямо самочувствие (по-голямо дори от каквото би трябвало да бъде). И неприятното за мен е, че по този начин те изпъкват и стават желани обекти от страна на много момичета. Дали тези момичета са просто несериозни, или са леки, или са неразумни - все аз накрая съм с пръст в уста. Вбесявал съм се много пъти, защото знам от познати как протичат повечето "връзки" - секс, дискотеки, кафенета и подобни... Няма лошо в това, но да вземе момчето като водач да научи дамата на нещо, да и помогне по някакъв начин, да и даде насока в образование, интереси и други области в живота... Или пък той да потърси напътствие от нея... Не ми се вярва тези неща да са масова практика.
Иначе така е, номер 13, прав си, евтино е това със сериозните намерения към всяка. От случаите, в които съм се "опарвал" (предполагам, че ще ме разбереш какво имам в предвид), знам, че трябва да съм много предпазлив на тема качества...
Общо взето, май наистина трябва да седя кротко и да не се мъча повече на този етап, защото най-често, когато опитам да се сближа с някое момиче и нещата не се получат, после си разваляме и приятелските отношения. И аз се чудя защо, но често получавам сръдни и фасони...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5beba7999a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Нищо ти няма, а и си едва на 20 години. Проблемът на много хора, които се притесняват от контактите с противоположния пол, е, че несъзнателно се саботират. На всички са ни познати страховете от отхвърляне, от провал и т. н. Въпросът е да се озаптяват.
Колкото и банално да звучи, не трябва да го мислиш толкова. Започнеш ли сам да си привеждаш уж логични доводи защо трябва да го играеш пас, значи се е задействал механизмът.
Общувай, сприятелявай се, без тая предварителна нагласа, без директно да мислиш как ще стане заверката.
Ние, жените, си показваме кога проявяваме учтивост и кога имаме интерес. Разбира се, не толкова очевадно, колкото някои мъже смятат, че трябва да бъде.
Общо взето, ако не ти личи, че си го закъсал и се умилкваш само и само да топнеш чушката, нещата си идват на мястото. Това явно лицемерие много си личи при някои мъже и е дразнещо.
Предполагам, че се сравняваш с другите от компанията ти, което е нормално, но не бива да се прекалява. Всеки човек си харесва определен типаж, така че няма страшно. Ето ти например - свестен тип, студент по медицина, сериозен. Със сигурност има някоя жена в обкръжението ти, която харесва точно такива мъже. Оттам вече може да се получи, може и да не се получи. Няма мъж, па дори и много готин да е, който да не са го отрязвали.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f20292c0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора:
Здравейте отново, приятели, мина много време. Първо, искам да благодаря на всички. Помогнахте ми със съветите си.
Сега са малко по-различни нещата вече. Съвсем скоро ставам на 23, в обучението напредвам.
Случи ми се миналата година това, което се питах дали ще стане. След още няколко безрезултатни опити за заговаряне и сближаване с момичета се запознах с колежка от друг град, също медицинска специалност. Дълго си говорехме, пишехме... Наистина много хубаво и мило момиче... Нещата се получиха тогава, много си допаднахме и в деня, в който се видяхме. Станахме двойка, беше прекрасно всичко... Но...
Не можехме да се виждаме толкова често, колкото ни се искаше, въпреки това имахме страхотни преживявания, имаше чувства и при мен, и при нея (надявам се да е било така наистина). Никога не се бяхме карали в истинския смисъл на думата, бях отдаден на това на нея да и е добре във всеки един момент и правех всичко възможно да е така. Не мина и година (10-11 месеца), тя се запозна с момче от същия град, в който живее тя. Не след дълго това предизвика края между нас. Сега те са заедно. Това се случи преди месец-два. До тогава не мислех, че може да се чувствам толкова зле - момче да плаче толкова, чак някои от вас биха го приели за смешно. Много тежко ми беше, спомените все още ми създават едно неприятно усещане, че съм изгубил едно истинско щастие. Може би е така...
Сега исках да ви попитам... Как да върна по старому нещата? Как да бъда отново човекът, който бях преди? Как да направя така, да спре да ме интересува това, че съм сам отново... Казват някои хора, че едно нещо си тръгва от живота ни, за да дойде по-добро. Вярно ли е според вас? Мога ли отново да имам такова щастие? Не ми се ядосвайте, ако ви се сторя прекалено песимистичен. Просто не знам трябва ли да очаквам нещо и да имам нагласа, или да се оставя без мисли по течението. Благодарен съм ви за всяко ваше мнение! :)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0a0b9054d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей авторе
Първо да ти кажа че за мен не е смешно никак даже.. Преди около 2 месеца приключих дълга връзка.. Първата, голямата и според мен последната ми любов и оо как си поревах както се казва мъжката хахах..
Сега сериозно - не мога да ти отговоря точно на въпросите защото и аз си ги задавам, НО ще ти кажа че поне с времето при мен става по лесно.. По точно започвам да свиквам с мисълта ако ме разбираш и според мен е добре да не мислиш за нова любов поне в началото аз на лягам на работа и спорт...
Желая ти успех %)
- Скоти

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker