Как да се разделя с нея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се разделя с нея?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 3024 пъти
Здравейте, на 25 години съм от град Пловдив приятелката ми е на 21 също от Пловдив и не мога да повярвам, че пиша в подобен сайт, но наистина не знам как да постъпя. С приятелката ми сме заедно вече от 5 месеца, но имам чувството, че е минало много повече време. Някак много бързо се случи всичко и имам чувството, че връзката ни се изчерпа много бързо... Имам предвид това, че се познавахме от 1 седмица, бяхме се виждали два пъти и вече на третия път спахме заедно. Набързо се запознахме със семействата си и след 1 месец заживяхме заедно двамата и започнхме да правим по сериозни планове за сватба и дете. Отначало всичко беше перфектно, но започвам да се хващам, че не изпитвам същите чувства към нея и това супер много ме тормози, защото тя е здраво хлътнала и буквално не може да живее без мен. Не зная как да постъпя и как да й кажа, че имамчувството, че живея чужд живот и че не искам да съм с нея без да я нараня. Тя си прави планове как ще имаме дете и как сватба ще направим, а аз се чудя как да се разделя с нея. Другата кофти ситуация е, че нейните родители ме приемат за част от семейството и спрямо тях също ми е супер тъпо, че така се развиха нещата. Имам и още един проблем в момента тя има здравословни проблеми и ако и сервирам това, че вече не искам да сме заедно не знам как ще й се отрази. От гледна точка на мен и моите чувства отначало много я харесвах след това я обикнах, но с времето открих неща от характера и държанието и като цяло манталитета й които супер много ме дразнят и ненавиждам. Със сигурност ще ми е гадно и на мен ако се разделим, но не знам какъв човек съм, но съм научен да се справям сам с всичко и такива раздели не ми влият не че съм безчувствен, но някакси много спокойно приемам реалността и при положение, че не се чувствам добре с даден човек, не мисля че трябва да си губим времето. Благодаря Ви предварително, ако ме посъветвате нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: c7492d6b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят приятел ме заряза след почти две годишна връзка поради една много тъпа причина, а аз не можех да дишам без него, не можех да си представя живота си без него, обичах го и все още е така но някакси след два-три месеца спря да ме боли. Естествено той е с друга и това ме наранява до някаква степен, но аз нямам какво да направя по въпроса. Мисълта ми е че след като го преживях и тя ще успее все някак. Колкото и да е хлътнала няма незаменими хора.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c7492d6b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моят приятел ме заряза след почти две годишна връзка поради една много тъпа причина, а аз не можех да дишам без него, не можех да си представя живота си без него, обичах го и все още е така но някакси след два-три месеца спря да ме боли. Естествено той е с друга и това ме наранява до някаква степен, но аз нямам какво да направя по въпроса. Мисълта ми е че след като го преживях и тя ще успее все някак. Колкото и да е хлътнала няма незаменими хора.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c7492d6b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моят приятел ме заряза след почти две годишна връзка поради една много тъпа причина, а аз не можех да дишам без него, не можех да си представя живота си без него, обичах го и все още е така но някакси след два-три месеца спря да ме боли. Естествено той е с друга и това ме наранява до някаква степен, но аз нямам какво да направя по въпроса. Мисълта ми е че след като го преживях и тя ще успее все някак. Колкото и да е хлътнала няма незаменими хора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6213d69cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тръгнах да ти казвам, че си допуснал сериозна грешка - ама на - сетих се, че и с моя мъж заживяхме заедно на втория месец, пък и секса бързо стана, само че се познавахме от много време - просто не бяхме гаджета преди това. Къде е разликата - аз не тръгнах с големи очаквания - казах си ако се получи - супер, ако ли не - няма да е сефте - то какво стана - вече 8 години сме заедно. Смятам, че приятелката ти много пришпорва нещата и ти е изкарала акъла до степен, че искаш да си събереш багажа. Тя също прибързва - няма как да знае на 5 месец, че иска да бъде с теб до края на живота си и ти да си баща на децата й - нищо, че сега така си мисли. Моят съвет - говори с нея - охлади й малко ентусиазма. Кажи й, че след 5 месеца такива решения не се вземат и че ти (пък и тя) не си готов за брак и бебета. Ще поживеете няколко години, ще се порадвате на връзката си и ще я оставите да се развие, пък каквото сабя покаже - може да остареете заедно, може да срещнеш друга, може и тя да реши да те остави - не се знае. Това всичко, в случай, че не си решил да късаш твърдо. В случай, че си сигурен в решението си или разговорът не подейства, ще трябва да го направиш по старомодния начин - искам да се разделим. Това е.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1462105611
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Режи направо Авторе, да така много ще я боли, но пък по бързо ще те забрави. Ако продължаваш да я лъжеш, е в пъти по лошо, отколкото да и кажеш истината. Ако си човек Авторе, просто и кажи истината.

Просто не мога да разбера как за такова важно нещо като една раздяла, толкова хора се колебаят, и то като нямат деца. Бъди човек, Авторе моля те.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8e5d8349b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От патил

Не бързай с изводите. Мисля, че това, което ти се случва е добре за теб, но все още не можеш да го оцениш. Човек често оценява нещо, едва когато го загуби. Съветът ми е да изчакаш и да не бързаш със заключенията.

Аз преди време бях в твоята ситуация и едва не скъсах с прителката си. Така че напълно те разбирам как се чувстваш. Е, сега от дистанцията на времето си давам сметка, че щях да направя голяма грешка.

Сега сме женени с деца и за мен си е най-добрата и красива жена и ще си остане такава винаги, дори и на 80 да стане. Но е факт, че ми трябваше време (сигурно около 2 г. ) да разбера, че именно тя е точния за мен човек.

А и иначе чувствата ти според мен не са изстинали, а само е минала тръпката от новия партньор. Сега чувствата ти са просто по-различни, а не по-малко. Просто са по-зрели, макар и не толкова бурни.

Зрелите чувства са такива. Да, малко са скучни на моменти, но пък това е възможност вече да видиш истинския човек зад първоначалната и не много реалистична еуфория. Възможност вече да градите доверие, взаимност, взаимопомощ, взаиморазбиране.

Това е едва първата трудност, с която се сблъсквате. И точно преодоляваянето на трудностите създава ценността на връзката. А и тръпката можете винаги да си я създавате, когато го искате. Заведи я на почивка примерно, запишете се на някакво хоби заедно (примерно рафтинг или подобно), правете нови неща заедно.

Ти нали не очакваш, че дори тя да е идеалната за теб, чувствата ще ти бъдат все така бърни цял живот.

И помни - връзката не е даденост, тя се изгражда във всеки момент, дори и да сте заедно от 50 г., нищо не ти е гарантирано и дадено.

Мисля, че това ти е първата сериозна връзка и нормално да си объркан. С която и да си, винаги ще има такива моменти сле допрделено време, но вече от вас зависи как ще отрагирате и как ще изградите отношенията си. Няма жена на света, с която да се чувстваш акто напърва среща в продължение на години.

Дори и да не се окаже любовта на живота ти, просто се отърси от това мислене, че цял живот любовта ви ще е бурна. Дори и да не се получи, поне трупай опит в преодоляването на подобни трудности, защото това ще ти е от полза за следващите връзки, ако има такива. Иначе просто цял живот ще търсиш все нови и нови тръпки и на края ще и умреш сам или с някоя усойница, колкото да не си сам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 38baabd1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   разкарай я бързо. не бъди груб, но не се и размеквай ако реве. няма да се самоубие дори да го твърди. няма да се промени, такава си е. и друг път внимавай повече като "правиш планове", защото не е хубаво да си играеш с чувствата на хората.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cb74065bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пич, докато връзката ви не удари поне 2 лазарника, то никакви смели и окончателни планове за бъдещето недей да си правиш! До този период всякакви влюбваници преминават и много добре лъсва кой-кой е... Ако човекът до теб не ти е приятел, съмишленик, не се уважавате взаимно и още ред други неща - никаква сериозна връзка не можеш да изградиш с него.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2208d362d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Разбирам изречението тя е здраво хлътнала и буквално не може да живее без мен - трябва да ти кажа че и аз го приемам напълно буквално.
Също разбирам и изречението - Не зная как да постъпя и как да й кажа, че имам чувството, че живея чужд живот и че не искам да съм с нея без да я нараня. Аз също съм така.
Но да мислиш, че нещата трябва да са винаги перфектни - че да си заслужава връзката - то тогава няма как да имаш продължителна връзка. Не бих казал, че приятелката ми не е идеална - но именно защото когато е идеална - сякаш живея два живота и при мен нещата не са съвсем идеални. Да я зарежа - с другото момиче, нещата ще са същите. Но ми е писнало от сегашната.
Не мога да кажа някакъв съвет - и аз бих писал подобна тема.
Карай си с тая докато не си сигурен, че вече така не можеш, че не си намерил нещо със сигурност по - добро.
И на мен от 6м. вече толкова ми е писнало, че изобщо не ми се прибира, но продължавам, ей така малко на инат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2208d362d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 - Много ще я боли, вероятно, автора казва, че това му тежи. Решението да нараниш някого и да го гледаш как страда, за да си свободен, не се взема лесно. И да автора е самостоятелен и той лесно би се справил с нея - но казва, че ще му бъде много съвестно.
Бързо щяла да го забрави - но пък гаранция за това няма. Тук е пълно с истории как години след това единият партньор мисли за другият, и в живота познавам не малко подобни истории.
Ако продължи да я лъже щяло да е по - лошо. Аз продължавам да лъжа партньорката си - от това страдам аз, добър актьор съм и тя не знае, че има някакъв проблем. Само че още по - силно се привързва и някой ден ще я заболи още повече, то не че сега няма. За да я нараня обаче трябва да продължа да играя ролята си на идеален партньор до живот, чудя се възможно ли е. И докато се чудя вече минаха 6м. така.
Ако си човек зарежи я - обаче дали е човешко, да се каже истината, да се опиташ да се избавиш от тази ситуация, знаейки че реално може да отнеме живота си.

Номер 7 - Обикновено бързото разкарване става с признание, че не искаш да сте заедно и спиране на контактите с досегашният партньор/ка. Но ако сегашната партньорка не е готова да се откаже, и направи всичко за да те има отново. Чак това се превърне в преследване. Ако ти все пак не си безчувствен към нея и ти пука дори малко за нея?
Да не се размеква ако реве - и въпреки това не е много лесно за постигане, иска ти се да я утешиш, можеш и да издържиш, със силна воля.
Да не бъде груб - знаеш ли и най - малкото мило държане може да и даде стимул да продължи да се държи така и да се опитва да те върне, и дава надежда, че нещата ще се оправят.
Няма да се самоубие - тук обаче гаранция няма - защото моята се опита, и за малко да успее. В болницата трябваше да взема решение - дали съм чак толкова инат, че да я оставя въпреки всичко, нищо че следващият опит можеше да е успешен. Тоест реално трябваше да избирам да се върна при нея или да ѝ отнема живота, да но още ми пукаше за нея.
Не е хубаво да си играеш с чувствата на другите - понякога това е напълно несъзнателно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker