Как да му кажа че го напускам окончателно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му кажа че го напускам окончателно?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2885 пъти
Заедно сме от близо 5 години. Запознахме се още като ученици в гимназията. Чистата, искрена, дълбока любов обаче с течение на годините се изчерпа. Променихме се като хора, израстнахме. Вече не сме същите. Човекът когото ми се кълнеше във вярност и любов, отдавна си потъпка обещанията и думите. Няма да изпадам в излишни подробности, но вече няма смисъл да продължаваме да градим нещо което във времето се разруши. Като човек и аз имам достойнство и лимит. Въпросът е че много пъти сме късали и аз много пъти съм му давала шансове. Той се е научил на това че ще му простя, каквото и да направи. Този път път обаче решението ми да го напусна е окончателно. Но как да му го кажа по толкова категоричен начин, че да спре да ме търси, звъни и пише веднъж завинаги? Искам да разбере че този път съм взела сериозно решение. Моля, дайте съвети какво мислите, вие с какви думи сте приключвали дадена връзка така че човекът с когото сте били да си даде ясната сметка че това е истинският край на вашата връзка?
Благодаря на всеки за отделеното време! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 882ad3299a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквато и да му кажеш, най-вероятно няма да ти повярва. Кажи му, че искаш да се разделите окончателно и че желаеш да прекъснете контакт, поне за известно време.
Така с чиста съвест ще можеш да не му вдигаш, ако ти звъни или отговаряш, когато ти пише. Ако е настоятелен, го блокираш навсякъде и така.
Много зависи от човека дали ще те остави лесно намира или ще досажда. Важното е да си твърда и постоянна в решението си.
Ж27

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 31b02b267a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъди искрена.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8dcb9c42ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Дела тук трябват, а не думи :) Събери си багажа, изнеси се и спри да си вдигаш телефона, изтрий го от Скайп и Фейсбук, и готово. Но ако мислиш, че ще си останете приятелчета и ще си говорите за времето - няма да стане - скоро пак ще сте заедно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3ba027c284
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   кажи му, че искаш да се разделите за да си изясниш дали искате да бъдете заедно. След месец му кажи, че не може да бъдеш с него повече и готово.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 20f7a33de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Как? Ами точно както си го написала тук.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9ffca19cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С някой, който е свикнaл дa му се прощaвa, нaчинът е един- кaзвaш му, дори не лично вече, зa дa не те товaри с обяснениятa кaк пък този път ще бъде друго. После блокaж отвсякъде- соц. мрежи, телефон, всички възможно връзки зa контaкт.
Хубaво е дa му кaжеш и че вече нищо не изпитвaш към него, че ти е нaпълно безрaзличен.
Aко говориш с него, глaсът ти дa бъде студен, дистaнцирaн, твърд, не покaзвaй никaкви емоции, дори гневa ще го помисли зa възможност.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0a70f64fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери си друг и го постави пред свършен факт.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0b85092fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Случайно да се казваш Николет?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8b9ef8eea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм била в такава ситуация. Много пъти повтарях на бившия ми приятел, че ще го напусна, но накрая все му прощавах. Той беше много красив, освен това интелигентен, богат, караше хубава кола... но така и не разбра, че това не го прави повече от мен и не съм му в кърпа вързана. Разбрах за негови изневери (не 1-2, а много) и окончателно реших да се разделим. Той не повярва. Изчака една седмица и пак ме потърси и се самопокани у нас, че и даже ми каза точен ден от седмицата, защото нямал време преди/след това. Бях шокирана от тази му наглост. Обясних му, че кога има време си е негова работа и аз не искам да го виждам. Той пак не повярва. И така още няколко пъти. Още при раздялата ни му бях казала, че е окончателно, но минаха няколко месеца, докато проумее, че сме разделени. Изглежда самочувствието му беше в повече. Той беше няколко години по-голям от мен, а аз - все още студентка, без сериозна работа, без реализация. Около него постоянно се навъртаха разни каки на по 30 г., засукани, готови да споделят хубавия му живот. Пък аз го оставих - пълен шок! :) Много пъти след това слушах обяснения колко съжалявал и т. н., но вълкът кожата си мени, а нрава - не. Няколко пъти след това сме имали сексуални контакти, когато съм била свободна, но така и не му дадох шанс за нищо повече. И да не съм луда - той винаги върти по няколко жени, станах свидетел как се крие от настоящите си приятелки, за да е с мен, както и че отношението към другата жена, а не официалната приятелка, винаги е много по-добро. Вече 5 г. имам друг човек до себе си, а той си сменя жените през няколко месеца. И сами можете да си направите извод що за стока е. Изключително съм доволна, че се разделих с него. А това да се разделиш с някой и да сте само приятели от женска страна е ок, но мъжът никога не го приема за окончателно решение. Нека авторката да къса рязко и категорично. С времето мъжът ще разбере, че е сериозна в намеренията си. Още по-добре ще е да си намери нов приятел, но тези неща не стават от днес за утре, а и няма смисъл да се насилва, ако не е готова.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0bce93b47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се прави така, бахти простащината е това! Първо говориш с него очи в очи и след това всички други неща-смисъл тръгваш си и ако започне отново да те притеснява блок от всякъде. Ей така се прави иначе е жестоко ако човека те обича, възможно да го издразниш много дори да го побъркаш. Коментиращите много знаят ама и на тях не би им било приятно да ги зарежат по този начин.. без обеснение!

 
  ...

...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 3f3472fec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От 6 години имах връзка, която вървеше добре до момента в който миналата годинаполучих предложение за брак от приятеля на бившето ми гадже. на път от летището към вкъщи -сухата река се чудех какво става. Питах се дали правилно съм чула или ми се е сторило. Прибрах се и изчаках бившия ми да се прибере от работа, за да му споделя какво е станало. Той се прибра и на масата в кухнята ме попита, защо гледам толкова шокиращо, а аз му казах, че Миро -неговия приятел ми е предложил брак. Той също се шокира, но каза, че това което Миро е направил не е редно, защото все още бяхме заедно. Седнахме да говорим и по време на дългия ни разговор забелязахме, че и двамата сме забравили да обръщаме внимание един на друг и всичко, което преди сме правили сега не го правим. Все по- рядко се виждахме покрай честите ми пътувания-стюардеса съм и това ни отдалечи един от друг. Затова решихме да се разделим, но все още се вижда, че любовта макар и малка я има. Отказах да се омъжа за Миро и предпочетох да не погубвам и малката останала частица любов. Мого фактори повлияха на отказа ми да се омъжа при това за приятел на бившия ми. Те двамата си прекратиха след тази случка отношенията, но ние не.
Извода е, че много по-добре е когато седнете двамата и изясните нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: 371ad093fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И какво стана, след три години пак ли е - идиси еласи?

"7. Намери си друг и го постави пред свършен факт. "

Умница, ама те всички жени правят така, не си го измислила. Първо се подсигуряват с друг мераклия (често е мераклия само за секс, а пък жената му вярва на приказките) и тогава случайно съвпадение открива колко недостатъци има настоящият.

Та авторке, кажи му истината, а не както на нас: не било същото, разрушило се... Въобще приказки на жена с любовник за да си оправдае съвестта.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker