Чувствам се много самотна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се много самотна.
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2113 пъти
Вероятно няма голям смисъл да пиша или е глупаво, но го правя.
Скоро минах двадесет, живея в малък град в провинцията. Нямам приятели тук, не познавам никого защото отсъствах повече от пет години. Красива съм имам тренирано тяло. Умея да общувам, но не завързвам контакти с връстниците ми защото ми е скучно с тях. Където и да съм винаги се намира някой мъж, който прави опити да ме омае, обаче за мен няма значение. Харесвам жени.
Осъзнах се още, като много малка, винаги съм мечтала да си имам приятелка. Не мога да си представя, как ще се случи, когато съгражданите ми са едва няколко хиляди, дори да има жени харесващи жени, не им пише на челото. Дори да срещна такава и по някакъв невероятен начин да разбера, не е гаранция, че ще се харесаме.
Случвало се да харесвам някоя съученичка, но съм прекалено срамежлива, че да направя нещо. Още от училище това, че няма с кого да споделя чувствата си ме подтиска твърде много. Излизам и виждам хора държащи се за ръце, целуващи се на някоя пейка, пазаруващи двойки да спорят, какво да купят за вечеря, а после същите тези двойки да се отправят заедно към дома си. Това много ми липсва.
Нямам възможност да следвам, а и близките една две години няма да мога да се преместя в по-голям град. Понякога се чудя дали няма да живея по този начин винаги. В такива моменти съществуването ми се вижда напълно излишно. Просто искам да споделя с някого, благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: f4778e91b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, знам какво е... ЗНАМ! Всички, независимо дали на 20, на 30, на 40 и т. н. минаваме през този период и повярвай ми - временно е. Аз съм на 19, мога да споделя, че съм преживяла БУКВАЛНО историята, която ти разказваш в момента. Знам какво е изпитаната самота, знам колко е страшно... И най-вече колко боли. Преди време и аз живеех в малък град, чувствайки се по абсолютно същият начин. Бях контактна, имах желание да излизам, да се забавлявам, но хората като цяло просто ми бяха безинтересни. Един ден се събудих и се взех в ръце. Преместих се... и нещата се промениха. Истината е, че всичко опира до гледната точка и до теб самата. Това, на което решиш да обръщаш най-много внимание (в твоя случай на всичко негативно), това ще има най-голяма власт над теб... и ще бъде така докато ти самата не го промениш. Знаеш ли, че щом се преместих, живота ми се преобърна. АЗ го накарах да се преобърне. По-смешното е, че и аз разбрах преди няколко години, че си падам по момичета. Имах дълга връзка, която наскоро приключи, затова знам как се чувстваш. Но човек винаги на първо място трябва да си е самодостатъчен. Когато си щастлив със себе си, тогава ще си щастлива и с други. Когато не зависиш от чуждото мнение, когато не се нуждаеш от нечия усмивка или прегръдка, когато се чувстваш комфортно и добре сама - тогава живота започва да ти се случва в истинския смисъл на думата. Тогава едва осъзнаваш колко много си загубил. Бъди себе си. Опитвай нови неща. Поемай рискове. Преследвай това, което искаш. Не гони масовата идея на всички за щастие. Щастието започва от теб самата. Направи промяната, от която се нуждаеш, за да си добре. Аз я направих... и то изведнъж. Един миг на осъзнаване може да преобърне целият ти мироглед. Застани пред огледалото, огледай се, ако не харесваш това, което виждаш - промени го. Може да отнеме ден, месец, година, но на кой му пука? Направи го за себе си... Тогава всичко е пълноценно. Обичай себе си първо. Хората идват и си отиват, накрая само ти оставаш.
Прегръщам те :)))))))))

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 75c2e4236d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърси aлтернaтивни нaчини, сaйтове зa зaпознaнствa с момичетa. Едвa ли дa нямa място и в твоят грaд, където дa си ходят момичетa кaто теб- бaр, дискотекa. Не виждaм обaче зaщо дa не се огледaш и в сaйтове, те не сa сaмо зa хетеросексуaлни.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e1804276a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Представям си какво ти е.Ако искаш може да початим в скайп или някъде другаде.Момче съм.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a3d9e1ff64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей , аз съм момиче на 19, и имам две годишна връзка с момиче но не съм сигурна че такива връзки имат бъдеще, много е трудно :(

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ac496d7655
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се отказвай от живота, момиче! Още си едва на старт линията. Намери си работа, натрупай някакви средства и с тях се запиши да следваш. Така хем ще се развиваш, хем ще срещаш нови хора, между които може да е любовта или приятелството, които търсиш. Тежко ти е сега, но трябва да се бориш, за да може бъдещето ти да е различно. Най-големият дар на човека е неговата свобода -това да бъдеш, да правиш, да избираш и да чувстваш каквото мислиш за правилно. Така че съдбата е в твоите ръце-ДЕЙСТВАЙ!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5994c85374
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря ти, номер 5.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 14a9593f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен пък ми прави впечатление нещо малко в страни от темата.

Как така над 90% от хората, които отварят теми за проблемите си в този сайт са: красиви, интелигентни, със страхотни тела, образовани, грамотни, забавни, високи, солидни финансово, с чувство за хумор, страхотни в общуването, постоянно им се лепят от другия пол и не им липсва внимание и т. н. и т. н.

Как един не излезе и да си признае - аз съм беден/а, нисък/а, грозен/а, глупав/а, задръстен/а, неграмотен/а, дебел/а и т. н.

Аз ли съм в грешка или в реалния живот 90% от хората не сте такива каквито се описвате анонимно във виртуалния?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d6a0d2fd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре, номер 7 аз бях красива външно, сега вече не съм чак толкова, бях горе-долу нормална, а сега съм една емоционална развалина, съсипах си нервите.. не съм достатъчно умна и определено не съм и от най разумните-ето признах си! Просто народа се сдоби със по голямо самочувствие, къде със покритие.. къде без, на всеки му се иска да е по по най.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 14a9593f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм номер 7.

То, че на всеки му се иска да е по-по-най, това всички го знаем. Но аз лично като прочета, че някоя е красива, умна, забавна и прочие и прочие, бягам надалеч. За мъжете важи същото, но те като че ли една идея по-малко наблягат на хвалбите от този сорт. Също е вярно и че от години ни набиват в главите да имаме самочувствие и да вървим с гордо изправена глава, но истината е, че малко са тези на които им отива. Най-много ценя скромността в един човек без значение от пола му.

А иначе по темата, знам колко е трудно в малкия град защото съм живял 20 години в такъв. Тези, които ти дават съвети да използваш сайтове явно си вадят клишираните съвети от ръкава без да мислят особено. Но ти прекрасно знаеш, че дори и да намериш някоя, с която да си допаднете тя ще е или от София, или от Варна, Пловдив, Сливен, Благоевград и т. н. и т. н. тоест от голям град далеч от теб. Всъщност дори да живее в съседния град на 50км. пак няма да те устройва. Едва ли ти или тя ще разполагате личен транспорт, време и пари да сте постоянно заедно, а ти търсиш точно това - човек с когото да бъдеш, а не човек с когото да се виждаш веднъж седмично. Не си споделила дали живееш сама или с родителите си, къде си била преди това тези 5 години (може би имаш шанс отново да отидеш там), родителите ти знаят ли, че си обратна, как го приемат и прочие и прочие.

Като цяло истината е, че малкият град дава малки възможности във всяко отношение, любов, работа, стандарт, социален живот, развлечения. И пак ще кажа - давайте го по-скромно, със самохвалство няма да привлечете правилните хора. Ако наистина сте такива каквито се описвате, то оставете другите да ви хвалят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ba77ff5b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Живея с майка си, която е болна, възможността да се преместя е малка. Преди да се върна при нея за мен се грижеше роднина. Сменяла съм няколко пъти училището си и това не ми помогна да имам приятели. Ако трябва да съм точна нямам нито един близък човек.
Вероятно това, че съм била сама винаги ме е изкривило по някакъв начин. Връстниците ми имат малки компании и не е лесно да влезеш в такава, дори нямам, какво да си говоря с тях. Обичат да ходят на дискотека, но аз категорично отхвърлям чалгата. Събират се вечер и пият алкохол в големи количества, но аз не пия и не пуша. Във фитнес залата ме заговарят различни мъже, но няма как да изляза на подобна среща.
Един единствен път събрах смелост да поканя момиче на среща, тя прие, но беше обвързана, което ме подтикна веднага да се отдръпна. Вече дори не мисля за сайтове за запознанства защото попадам на фалшиви хора, а нямам нужда от това. Предполагам, че освен да се оставя на времето, друго не мога да направя.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ba77ff5b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Живея с майка си, която е болна, възможността да се преместя е малка. Преди да се върна при нея за мен се грижеше роднина. Сменяла съм няколко пъти училището си и това не ми помогна да имам приятели. Ако трябва да съм точна нямам нито един близък човек.
Вероятно това, че съм била сама винаги ме е изкривило по някакъв начин. Връстниците ми имат малки компании и не е лесно да влезеш в такава, дори нямам, какво да си говоря с тях. Обичат да ходят на дискотека, но аз категорично отхвърлям чалгата. Събират се вечер и пият алкохол в големи количества, но аз не пия и не пуша. Във фитнес залата ме заговарят различни мъже, но няма как да изляза на подобна среща.
Един единствен път събрах смелост да поканя момиче на среща, тя прие, но беше обвързана, което ме подтикна веднага да се отдръпна. Вече дори не мисля за сайтове за запознанства защото попадам на фалшиви хора, а нямам нужда от това. Предполагам, че освен да се оставя на времето, друго не мога да направя.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 14a9593f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А обичаш ли да си сама? Това не е задължително нещо лошо. Аз самият съм интроверт и също винаги съм бил сам. Дискотеки, алкохол, наркотици и т. н. също са ми чужди. Но на мен това не ми е тежало по никакъв начин защото характерът ми е такъв. Интровертът се натоварва емоционално от срещите с хора и има нужда от доста време да е сам със себе си. Ако ти си такъв човек задължително търси подобен на себе си. Клишетата, че противоположностите се привличали, дори малките деца не им вярват вече.
Ако пък самотата ти тежи и искаш да се забавляваш, компании, групички и т. н. тук вече излизаме от зоната, в която се чувствам компетентен да давам съвети, но аз лично бих си взел няколко книги тип "самоусъвършенстване". Някои хора може и да се присмеят на този съвет, но от личен опит знам, че помагат.
Както сама си се убедила във фитнеса, в днешно време е много по-лесно на една жена да се справи с подобни проблеми отколкото на един мъж. Вниманието, интереса и желанията към вас са в пъти по-големи. Ако не се цениш толкова и си склонна да си продадеш душата, тялото и всичко останало (както болшинството от днешните жени) за нула време можеш да си подобриш материалното състояние, да помогнеш на майка си по-добре, а защо не и да се измъкнеш от там където си. Просто влез в роля и си избери един от кретените, който те заглеждат и след 10 минутен флирт, ти гарантирам че вече ще имаш предложения и варианти, с които да подобриш живота си.
Ако пък си една от нищожно малкото жени, които ценят себе си, не се продават и за тях любовта е над всичко, тогава само мога да те съжаля, защото си изпаднала в доста кофти ситуация.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b5892c506c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Идеята да съм с мъж заради финансова подкрепа не ми и минава през ума, не бих понесла физически контакт, ще лишавам и него от истинска връзка. Не ми липсва самото човешко присъствие, а обич. Нуждая се от любов, като от храна и вода. Просто съм прецакана с обратната си ориентация...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker