Мнението на зрелите мъже.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мнението на зрелите мъже..
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 9880 пъти
Ще съм Ви искрено благодарна, ако споделите искреното си мнение по следния въпрос:

Може ли, възможно ли е според Вас, мъж, който има 4 годишна извънбрачна връзка със жена, да изпитва чувства към нея т.е за толкова време.. как мислите, или след толкова време може да е само заради секса? Защото според мен, жена си не може да обича иначе що му трябва всичко това!?

Ще се радвам умни и зрели мъже да ми отговорят, като Мечо Пух, Дядо Торбалан, Ray..и мн други, които не се подписват......:))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 10763c8afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За разнообразие в секса

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 8da95f475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ако оставим настрана сантиментите като (често доста изкривените ни и незрели представи за) любовта, възможностите двама (или повече) души да останат за по-дълъг период от време заедно не са чак толкова много. Ще се опитам да изброя по-основните:
- следване на общ път на развитие (житейско, професионално, духовно);
- съвместна мисия (създаване и развитие на някаква организация, школа или фирма, отглеждане и възпитаване на деца, ...);
- отношения "учител-ученик" (или "майстор-калфа");
- задоволяване на някакви специфични потребност (нужди на тялото, на егото, нужда от "кошче за душевни отпадъци", ...);
- изпадане в някаква тежка форма на зависимост (психическа, финансова, страхова, енергийна... напр. когато смятаме, че другия/другите трябва да живеят живота ни вместо нас, ние сме слаби/малки/безпомощни/без късмет и от нас на този свят нищо не зависи, и ако той/тя/те си отидат светът ще се срине, и т.н.);
- сигурно има и още..

Нерядко два или повече от тези фактори са смесени в някакво съотношение при конкретния случай. От тези, които са налице пък, някои или всичките остават неосъзнати. Често опростенчески наричаме тази неясна за нас и не изцяло осъзната смес "любов", "приятелство" или "привързаност". Като прибавим към това и чисто физиологически подплатения процес на влюбването - кашата става пълна. Влюбването обаче не може да продължи повече от (изследванията показват, а и практиката го потвърждава) - 2 години. Така че след 4 години да очакваме, че още е налице влюбване, е малко несериозно. По-скоро трябва да търсим причината в някой (или в смес) от гореспоменатите фактори.

Една извънбрачна връзка гълта много ресурс (време, енергия), особено ако човек се е ангажирал емоционално (а не е "само за секса"), което поставя полученото от нея (връзката) под въпрос. "Любовник"/"любовница" е една от най-неблагодарните роли на Земята, особено ако човекът който я изпълнява е по-неосъзнат, понеже в него/нея неволно се задействат процеси и инстинкти, които в много малък процент от случаите получават развитие. Това е като да започнеш да пишкаш и някой/нещо да те сецне по средата - усещането е много неприятно и процесът много трудно се овладява (поне при мъжете).

В края на краищата всичко е експеримент и всеки сам си знае.. Някои хора не могат да разберат, че пламъкът на свещтта пари, докато не си заврат пръста в него и сами не се изгорят, на други пък им харесва да се парят, трети така каляват волята си, четвърти пък знаят, че пламъка пари и с него си топлят супата до приятна температура, и т.н. и т.н. - разни хора, разни идеали.

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 7c9e91adef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че има чувства. Иначе нямаше толкова време да е с теб. Но лично аз не приемам такива двойни игри. Всичко трябва да се казва. Ако е решил, че иска да е с теб, да каже на жена си. Иначе не е никакъв мъж.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: fd4a403f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Независимо че търсиш мнение само на мъже аз ще си дам мнението от позицията на жена. Мъжът може да продължи и 10 годишна извънбрачна връзка и пак да държи на сигурността с жена си. Естествено е че когато не го натоварваме с грижи а само с хубав секс и разнообразие му изнася този вариант. Ако мъжът има чувства няма да тъче на два стана, а ще избере в крайна сметка. Горчивият ми опит показва че в повечето случаи всеки твърди че не обича жена си и няма интимни отношения с нея , но когато нещата опрат до избор - винаги предпочита сигурността. Така че ти си прави изводите сама.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 63917901b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторката: ..не съм героиня в това,което съм описала,но се отнася за много близък човек,нарочно не уточних кой от коя страна е,за да ми отговорите честно без нападки,като се оприличавате на едната или другата страна:)..а,по темата,жената-съпруга доста го тормози-непрекъснато мрънка,все не е доволна от нещо,все света и е крив а никога не потърси причината и в себе си..
..ще се радвам на повече мнения,благодаря на отговорилите:)

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 63917901b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ралф,кажи и ти нещо по въпроса,извинявай,че те пропуснах:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a1b20892da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ами,мислиш ли че е има чуства,щом това положение продължава вече 4г.и нищо не се променя.не месеци не дори година,а 4г.нищо не се променя.чуства едва ли,навик и удобство,нищо повече

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 6cca3cb1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нямам личен опит с извънбрачните връзки, но любовта има толкова много лица, че е невъзможно да кажеш: Той вече не обича/още обича жена си. Понякога хората търсят извън дома това, което не получават от половинката си. Което не е пречка, да обичат жена си/мъжа си. Имам приятел, който обича жена си, но не получава от нея достатъчно интимност, а на човекът му се ебе, та две не вижда и... кръшка. Ако знаеш, какви угризения има след това, но плътта си иска своето.

Абе къде се бутам и аз при зрелите, жена ми все ми повтаря, че в главата съм 8 годишен :), най-лесно е да поговориш с него, колкото и да е труден подобен разговор - започни го направо, без заобикалки и намеци. Питай въпросния какво точно иска и какво очаква.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 687b4ac590
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извини ме, авторке, но тук по-скоро ти е нужно мнението на жени, оказали се в подобна позиция. И особено на такива, излезли от нея със съответната поука. Мъжете тук няма да ти дадат добрия отговор, първо, защото не всички преживяват или са го преживели, и второ- защото и те могат да си мислят,че се касае за чувства, а то да е само ''спасяване във сигурното''.

Мъжът може много да ''обича'' другата жена и даже никак да не контактува със законната- сексуално или емоционално, и все пак да не е готов на развод. По това ще го познаете колко ''обича''!

! Удобно му е хем на сигурното място- в общия дом, хем с наваксване на тръпка навън. А че е за сметка на друг, това не го касае, докато някой не го разтърси- било законната с иск за развод, било другата с натиска да се ожени за нея.

Ако няма синхрон в чувствата - и неговите, и на външната жена, тоест ако не е готов да се раздели с жена си, заради другата, това е истинско използвачество от негова страна.Жалко, че много жени не го разбират....(че биват използвани като безплатни проститутки).

Но... всеки си извървява пътя. Лошото е, когато това отнеме най-хубавите години на някои жени, докато мъжът (ха- мъж ли) си гледа дом, жена и дечица и сипе обещания за любов.... без покритие! Дайте го това да го прочете засегната, заради която пишете тук, дано го разбере, особено ако е свободна жена (без семейство)!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c9106088f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А ти семейна ли си? Или си сама? Уточнявайте тези подробности, ако искате по-адекватни отговори. Защото имаголямозначение в някои случаи. Ако и ти си обвързана и не искаш нещо повече от ебача си любовник, за къв хуй ти пука дали те обича. Наслаждавай се докато можеш. Ани

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a50c0a0295
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Чувствата ти, разбира се, не мога и няма да коментирам - те са си твоя територия.Никак не се съмнявам, че са истински.

Онова върху което мога да изразя мнение е единствено разсъдъчната част на нещата.А там има сериозни въпросителни.

Печалната действителност е, че хората нямат никаква представа за същността на любовта и не знаят как да обичат нито другия пол, нито света, нито самите себе си.
Има много начини, по които човек се оставя да бъде ръководен от инстинктите си. Обикновено любовните чувства и страсти между мъжа и жената се оставят да потекат и да се слеят и двамата се отдават на удоволствието от усещанията си. Резултатите от тези изживявания често съвсем не са задоволителни и това се потвърждава от високия процент на разводите и разделите.
Хората не познават истинската любов и по тази причина едва ли са способни да постигнат очакванията си за щастие. Любовта е една от основните потребности на човешкото същество, затова индивидът се опитва да се осъществи чрез този нагон.

Но когато човек няма развито, силно и зряло Аз, той търси подкрепа отвън. Такъв индивид подсъзнателно знае собствената си слабост и се отъждествява с обекта на любовта си, но не за да дава любов, а за да използва силата на другия.

Любовта между двама души с много слабо Аз е само тъжна игра, започваща, когато всеки търси в другия липсващите му елементи и това търсене неизбежно завършва с разочарованието на хора, способни да си предложат взаимно единствено телата си.

Такъв човек е неспособен да оценява обективно външната действителност, защото проектира върху нея собствения си вътрешен свят. Изправен пред любовни разочарования, той има само две възможности: да търси заместител който пак „да надуе балона", за да облекчи временно тревогата му, или да се изправи пред действителността, че е слаб, инфантилен и лишен от вътрешна сила човек. Втората възможност не трябва да го плаши - възприемането на действителността е главно условие за истинско развитие и сила. Всъщност, невъзможно е човек да бъде силен, ако не разбира.и приема собствената си слабост и няма ясна представа за положението си.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5ef11c66a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Е,някои имат такива връзки и оцеляват!Например-аз.Обичаме се.И не е само секс,повярвай!8години вече...Това не е връзка,а афера.Ама отвътре като ти се иска...Всички по-нагоре вече са го казали-мъжът в крайна сметка залага на удобните стари пантофи-стари,ама удобни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: b9cc9ebd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Незнам какво да кажа. Или има чувства или е само заради секса, но каквото и да е, определено тази жена не му е безразлична и определено този човек живее в хармония със съвестта си.
Ралф

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ea4cf3f3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 14 - адски ми хареса коментара ти!!! Ти отговори директно на много мои въпросителни чийто отговор съм знаел , но ми ебило трудно да ги назова конкретно и ясно! Изключително стойностен коментар! -БРАВО!!!
М28

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 297012b02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Малко материал даваш и е трудно да се каже, но някакви чувства все има - друг е въпросът дали ги е имало още в началото или са се появили по-късно, в процеса на опзнаване. Постове за извънбрачни връзки бол, причини още повече, обикновено се изтъква сексът или липсата на такъв. Изключително ряко някой споделя, че е щастлив от такава връзка, най-често настъпва разочарование - идеалът се оказва не толкова идеален. В този смисъл най-щастливи са неангажиращите връзки, за единия секс. Появят ли се чувства, един господ знае как ще завърши такава връзка, най-често има страдание. Не съм имал извънбрачни връзки, съдя от познати и прочетено, но се впечатлих от анонсите на едно от многото олигофренски ток шоута - един от участниците се интересуваше дали бъдещата му съпруга ще му прощава изневерите...
Мечо Пух

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a48b5c58b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Такава дълга връзка, не може да няма чувства, иначе бързо омръзва. Не е задължително съпругата , да е досадна или, да е погрозняла.... Просто за някои мъже като мен, си е вътрешна потребност да хапват от забранения плод....

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a0d603c723
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   И аз мисля,че толкова дълга връзка не може да няма чувства,мъжете в такива връзки рядко показват чувствата си,защото това предполага някакво развитие на нещата,а всъщтност не е възможно да има,но това не значи че не обичат.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 63165cfe44
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Щом я има тая любовница от толкова време,то няма как да не я обича.Че,то иначе може да си ги сменя,защо му е една постоянна!?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 29fb93225f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   При всеки е строго индивидуално. Аз когато сложих край на такава паралелна връзка (и то по имейл, което е по-гадно), човекът отсреща не реагира по никакъв начин, а преди твърдеше че има чувства.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 48002b1329
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Като човек преминал през такава връзка ще кажа, че чувства има определено, но те както и в един брак са претърпяли промени, осъзнаване, привикване, т.е. не са така бурни както в началото. Но се привързваш към този човек, както към всеки, който ти е близък, получава се зависимост, нещо без което не можеш или ще ти е много трудно да се разделиш. След 4 години определено всеки си е дал сметка, че ще продължи живота си с присъствието на този човек

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 8f1f565b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Момчета това се нарича - MАГНЕТИЗЪМ, олицетворен в конкретен индивид, към когото изпитваме влечение.
Ироничното е, че тази ситуация обикновено се окачествява като „идеална любов"' и заема високо място в романтичната класация. Много хора са толкова неориентирани по отношение на любовта, че идеализират и приемат за истински връзки, в които не съществува истинска любов.

При определени психически състояния, ние получаваме магнитно въздействие от човек, който ни привлича физически. Тогава неговата енергия ни „пронизва като стрела".

Ако първият контакт е последван от по-дълбоки и чести контакти, най-вероятно двамата влюбени толкова ще се магнетизират един спрямо друг, че ще изпаднат в състояние на опиянение, подобно на опиянението, предизвиквано от алкохола. Този магнитен вид опиянение причинява състояние на еуфория, добре познато на всички, които са имали подобни изживявания. Това обаче не означава, че присъства любов, защото става въпрос за чисто електрическо явление. Опиянените по този начин влюбени изпитват чувството, че летят във въздуха, а сетивността им е необикновено изострена. Те мислят, че светът е по-красив от всякога и че с всичките им тревоги е свършено. Докато трае магнитната възбуда, а тя може да продължи дни или години, влюбените хиляди пъти се кълнат един на друг, че това е най-страстната, нежна и силна любов. Когато изчезне въздействието и се появи вакуум, влюбените са объркани и неспособни да разберат какво се е случило и си разменят взаимни упреци и обвинения, като напразно се мъчат да си обяснят станалото.

Това обяснение е прекалено реалистично, за да бъде прието от търсачите на илюзии, които живеят с неудържим копнеж да придадат романтичност на всичко. Ето защо те търсят мотив и щом е неизвестен, измислят нещо подходящо, което би спасило гордостта и себелюбието им, често се използват изрази като „любовта умря", защото партньорът рязко се е променил. Трудно е да се приеме далеч по-обикновената действителност - любовта липсва по простата причина, че никога не е съществувала.
Първоначално нещо е накарало двойката да вибрира. Независимо дали е било истина или лъжа, илюзия или действителност, те са вкусили плодовете на връзката си и в резултат е избухнала „страст" (една дума, която сякаш е измислена специално, за да опише какво става с индивида, когато магнитната енергия го връхлети и въвлече във вихъра на чувствата или действията), той става пасивен и се превръща в инструмент на външна енергия. Страстта е пасивност, тя означава да бъдеш обладан или обзет от нещо, надвишаващо собствените ти сили. Любовта не влиза в сметката, защото се пораждат само пасивни чувства, усещания и инстинкти от съзерцателен характер. Възникването на тези чувства е извън контрола на Аза. Този начин на влюбване, подобно на много други, няма нищо общо с истинската любов.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1b99ea482a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Жена съм:)
Бях в твоята ситуация. Бях много руса и вярвах в едни очи:)

И ще ти кажа нещо...
Има много хора, които искат нещо ново и по-хубаво, но им е добре със старото, познатото. Има си спокойствието в къщи и защо му е да си разваля рахатлъка, както се казва.
Ако искаш нещо намираш начина да го направиш, ако не искаш си намираш оправдание...

Надявам се да съм ти била полезна, но за мен, за този човек ти си удобното разнообразие. Съжалявам, ако това те наранява

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: aaf140c700
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Мъж съм. 7 годишна извънбрачна връзка, да кажем основана на невероятен секс. И двамата сме семейни. Е след 7 години се желаем както и в началото. А по отношение на чувствата през този период ту аз съм бил влюбен в нея, ту тя. Обаче никога не сме поставяли това нещо пред брака. Просто се забавляваме без някакви очаквания от моя или от нейна страна.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: e0c90afeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Към 27. Въпроса не е за очакванията,кажи след седем години,обясни,какви са ти чувствата към любовницата и какви са към жена ти,интересно е,отговори. Ако примерно любовницата ти каже че иска да се разделите,как ще реагираш,ще опиташ ли да я спреш да не го прави,или пък жена ти..т.е какви са ти усещанията за всяка от тях?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: efd994eba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Страхотно обяснение н 25! За малко да те харесам ,ако не беше отрицанието ти на страстта и грубото и определяне като не-любов . Нищо в природата ,уважаеми ,не е излишно независимо дали ти харесва на теб.Страстта възниква там ,където има генетична съвместимост . Магнетизма е механизъм ,чрез който ние сме привлечени към потенциалният партнъор . Дали ще се развият по-нататък отношенията зависи от обстоятелствата и решенията на двамата .Но любовта не е навик и привързаност ,най-малкото нямаше да е различно понятие. Затова има "Легенди за срастта " и никой не е възпял битовизма и навика . Тъжно, но факт.Номера е да откриеш баланса за себе си ,да поддържаш страстта и да развиваш отношенията си . Отричаики и омаловажавайки природата си ,след време поглеждайки назад ще виждаш пропуснатото щастие от страх ,безмислен самоконтрол и в името на другите хора и криворазбраният морал . Хванал сигурното сам себе си лишаваш от възможността да си много по-щастлив .Любовта обича смелите

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 70b5e79f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Здравей авторке!Аз смятам че при връзка от 4 години няма как да не са вложени чувства,иначе ако е само страст би омръзнало за толкова време.Но според мен това не значи че той би си разрушил семейството си ,без значение чувствата към теб.Все пак 4 години не са малко и ако е имал такива намерения поне да сте го обсъждали или да ти е намекнал в разговор.А ти какво очакваш от тези отношения? Имам такава връзка от 1 година ,но още в началото се разбрахме да не нараняваме никого.Обичаме се,но повече от това не можем да имаме-по много причини- и сме наясно и двамата.Тъжно е понякога но....Така че отговори си на въпроса ти какво искаш от връзката ви,удовлетворява ли те това положение или очакваш повече.И най-добре поговори с него директно.Той най-добре ще ти каже какво чувства към теб.Ж37

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: d20cc6813d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   №30 нямам никакво намерение да изхабявам каквото и да е количество духовна енергия - физически изразено в нервиране и желание за победа в дискусията , за да те опровергавам. Предлагам , поне от чисто любопитство да си поиграеш малко със знанията за всичко очевидно.........и да потърсиш нещо, което в унито и училище не са ти казали, защото в този живот не може всичко нагатово да получаваме.Трябва да преоткриваме света непрекъснато.

Може би ще те разочаровам, но аз съм жена а не мъж.
Ако си прочела внимателно коментарите ми , щеше да забележиш, че никъде не съм отричала страстта.
Напротив.......любовната връзка между двама души се основава на сексуален или емоционален контакт, или на комбинация от двете, но те са само нейно допълнение от същата материя, и вникакъв случай не са ЕДНОЗНАЧНИ на любавта.

Доводите които изложих бяха провокирани от коментарите които прочетох.
Ако двойката не създаде истинска любов, двамата ще се съвкупляват като животните и физическата им връзка ще бъде празна и механична.

Защото истинската любов е нещо, което обхваща целия индивид, а не само емоциите и хормоните му. Мъжът и жената са инструментите на любовта и те трябва да участват в нея с цялото си същество.
Невъзможно е да разберем любовта, без преди това да сме овладели вътрешния си свят чрез духовна еволюция. Духовната еволюция и любовта са две понятия, които вървят ръка за ръка. Те са неделими. Без духовност може да се постигне само имитация на любов - тъжна комедия, чийто неизбежен край е разочарование и празнота.
Любовта не може да бъде „безсъзнателна", тя трябва да е „мъдра". Истинската любов, истинските сексуални отношения не са достояние на мнозинството- те са запазени за победителите в процеса на духовния подбор, извършван от майката-природа. Все пак вратата остава отворена за всички, но повечето хора се лишават от любов и щастие по свой собствен избор и съображения.

№22 нали не смяташ , че ще те пропусна просто така......:) :)
Вече посочих /в коментари 14 и 29/, че истинската любов е „отношение между цялостните същества на двама души от противоположен пол". Това може да се разбере добре, ако разглеждаме тази цялостност в пълния обхват на сетивата - от най-плътното и материалното до най-неосезаемото и духовното. Самата любов обаче не е неосезаем, а съвсем конкретен процес.

Висшето Аз трябва да управлява съзнателно и интелигентно с цялата скала на усещанията на индивида, за да се свърже възможно най-пълно с другия във връзка, основана на конкретната действителност.

Волята за любов не трябва да се насочва към човек, с когото не сме истински съзвучни. Необходимо е да направляваме този процес колкото може по-интелигентно, така че любовта да донесе оптимално общуване и най-големи възможности за успех. Затова човек трябва да положи усилия, за да разбере другия, без да бърза с преценките си. Не съществува любов от пръв поглед, тя е само сексуално привличане и „влюбване", дължащо се на обикновен животински магнетизъм и на влиянието на „призрака на илюзиите", тоест на идеализирания образ, чрез който виждаме в току-що срещнатия индивид образ от собствените си сънища. Ето защо ако някой ни интересува, трябва да общуваме с него достатъчно дълго , за да го опознаем и да определим дали може да бъде обект на нашата любов, дали е способен да ни отвърне със същото и дали желае това. Докато трае този процес, трябва да избягваме прибързани заключения и „сексуални проверки". Това не означава, че сексуалната връзка е забранена, но не може да определим успеха на общуването само въз основа на нея. Тя показва степента на сексуална съвместимост, която е само една от допирните точки на двойката. Погрешно е да приемем задоволителния коитус като доказателство за възможностите в любовта. Индивидът чрез волево действие трябва да пренебрегне външното за сметка на същественото. Познаването на другия изисква да проникнем зад маската му. Това не е лесна задача, защото всеки разполага с широк репертоар от маски и никога не излага на показ истинския си лик. Волята за любов не трябва да се насочва към човек, с когото не сме истински съзвучни. Необходимо е да направляваме този процес колкото може по-интелигентно, така че любовта да донесе оптимално общуване и най-големи възможности за успех.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 94382ed8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Еее,много дълги коментари,разпъваш локуми и нищо съществено не казваш-дървен философ!Ми направи едно заключение към тази тирада и отговори на авторката с 2 думи кратки!!То,затова момичето се е обърнало към мъжете,а не нещастни и неслучили женички да и пишат-това беше до 31.

Хубаво си го разказала всичко,но май забравяш,а може би и не си го изпитала и затова не знаеш,че когато човек се влюби той не знае защо и не му се въртят в главата тези сложни думи а той ЧУВСТВА

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 07e6c717cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Ами така е!
На някои им харесва селския джаз, а на други не.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: efd994eba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   аз съм мъж ,не знам защо си решила обратното.Толкова много думи ,а логика няма .Противоречиш си .Защо трябва да се въздържам от страстта,не разбрах?За да проверявам духовното ниво на жената?Да и поставям изпитания ,да я карам да ми се доказва по някакъв начин?Да я карам да се измъчва от незадоволените и желания ?Ако ти го направя на теб ,ще се признаеш ли за мазохистка?Я си представи да гориш от страст ,цялото ти тяло да пулсира ,мозъка ти почти да се е изпарил и някой да ти говори за духовност и воля за любов?

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: afafade088
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   №34 :) :) Как можеш да надскачаш компетентността си с такива изцепки?

Само защото съм жена ли, мнението ми е нелогично или защото разпозна собствения си емоционален пейзаж, собственото си поведение , поведението което обществото одобрява , което е на мода и задължава човек да разглежда определени външни цели като желани или защото се стремиш да осъществиш онези от тях , които смяташ за положителни като отхвърляш всички други , които не се вписват в културния модел........
Не очаквам да ме разбереш, а и не настоявам.
Четеш това което ти изнася и се стремиш всячески да изопачиш думите ми.

Тук става въпрос за любовта и любовните връзки. Да разпознаем кога е любов и кога е само нагон.
Учудвам се на невежеството ти!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: c72bdd2678
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   34,тя не може да си го представи това,защото не го е изпитвала!Тя "направлява " процеса на влюбване интеигентно!Че,..това любов ли е ,бе маце??Той,този "процес",както сухо го наричаш,ако е истински не може да се направлява!Или ти можеш!?Този го бива ще се влюбя ей сега в него,защото със него съм "съзвучна"
Не ме разсмивай ,моля те,не знаеш какво е любов.
И докато мислиш и разсъждаваш в самотните си нощи,защото можеш да "направляваш волята си за любов",гледай да не остарееш сама.
от 32 номер

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 50bb6a142f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   №36, прекаляваш и ставаш повече от смешна .......
Това е резултат от процес на дълбоко разбиране и самопознание, качества които на теб явно са ти чужди.
Щом си решила да живееш в самоизмама с мигновента любов , твоя си работа..

За да те успокоя ще ти кажа , че имам съпруг и изпитвам трайна любов към него , но това не е чувство, в което съм изпаднала внезапно , не се е родило за "една вълшебна вечер, прекарана на дансинга". Трябваше да го опозная, за да мога да оценя дълбочината и стабилността на характера му.

Не можеш да обичаш някого, когото не познаваш, независимо колко е привлекателен и сексапилен .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a4f6c65a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Спорът идва от това, че огромна част от изневеряващите бъркат секса с любовта.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: c39ee4edaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Съгласна съм 38, но не винаги, не винаги...просто някои хора се срещат прекалено късно, това е, а не че бъркат секса с любовта.

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 61e77c550d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ейй,какви спорове какво нещо,тука!
Че,кое му е толкова сложно на отговора,че да буди подобни спорове.Ясно е,че има чувства,ми как не!4 години са си това !
Безмислено и нелогично е да продължава 1 връзка толкова време ако няма чувства,че светът е толкова шарен и необятен,че да си губят времето само един с друг!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker