К'во му е толкова великото на тоя "бал" бе ??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

К'во му е толкова великото на тоя "бал" бе ???
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2138 пъти
Момче, 11 клас съм. Още от 10 клас повечето повдигаха темата за бала, най-вече кифлите и батките (surprise, surprise) Сега вече и сериозно обмислят, кое как, къде, какво да бъде. Аз им гледам сеира, понеже не можаха даже 8 клас да минат без да останат на минимум 2 поправителни, сега пак 3-ки не могат да хванат, ама за бала са готови. Но знам, че и за други балът е толкова "специален" Е добре, кое му се специалното. Наистина питам, какво му е толкова якото. Ще пръснат парите на мама и тати, ще се напият като свине и ще "танцуват" на най-новите "хитове" на Азис, Фики, и още 100 да не казвам какви. За по-малко пари го правят във всяка чалготека, така че явно изпускам нещо. Мразя чалгата, от повечето ми съученици ми се гади, другите не ме вълнуват. Съмнявам се да си заслужава дори разкарването.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9dfe2a01c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма нищо яко в бала! Миналата година завърших и това беше най-голямата ми грешка. Момиче съм и под натиска на майка ми трябваше да отида на бала. Казвах й, че нямам желание, че няма да ми хареса, а тя ама как няма да отидеш, на всички колежки децата ще ходят, ще им избират рокли... а ти какво, вкъщи ли ще си стоиш? Трябваше да бъда по-твърда и да си настоявам на моето, но се пречупих и за това ще съжалявам винаги. Самият бал беше върховна глупост-толкова неорганизирано, да не говорим, че менюто не беше това, което бяхме избрали, пуснаха няколко песни на английски и почнаха чалгата-предимно Азис. Ужас просто! Може би щях да се питам един ден защо не съм отишла, можело е пък да ми хареса, но определено съжалявам, че се поддадох на глупавите приказки на майка си, защото излиза, че ще я злепоставя, ако няма снимков материал, който да показва на колежките, но всъщност това на мен ми навява неприятни спомени, защото на бала умрях от скука и повечето рано започнаха да се изнасят и аз тръгнах с тях, вместо да е ззабавно-дори "готините" не одобриха бала и организацията, и другото, което също ще ми тежи-че майка ми го направи, заради себе си и не помисли за мен, а ме задължи.
Та, не знам при теб как е, но не се оставяй на семейството да ти налага какво да правиш, защото много ще съжаляваш, че си се поддал.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ae77074fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   и аз съм на твоето мнение. Това са безсмислени пари за една вечер, а какво остава и ако се мразиш с повечето от класа си. Аз лично с повечето не се разбирам и не виждам какъв е смисъла да ги търпя там и да им гледам цирка. От миналата година почнаха да събират пари, т. е 11 клас и даже искаха да е в една чалготека, да можели да се напият, че чак трябвало и да припадат от пиене, това викат, че им било забавлението. Сега още не са минали и три месеца, кифлите вече си уредиха прическите и роклите, удължители щели да си слагат на косата и всякакви такива простотии. То не бяха албуми, дискотеки, покани и какво ли още не. За мен това е поредната българска простотия, честно. Толкова пари на вятъра, а повечето даже ще теглят кредит, за да си позволят тези рокли и глупости. Айде момчетата са по-лесни, ама при момичетата не е така- то трябва прически, рокли, простотии и т. н. А като някоя почне да се вживява, смятай... пълна глупост е това.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a86247c511
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Абсолютно си прав. Една вечер аху-иху, потрошават парите на мама и тате и после се хващат на работа за 400 лв, защото са избутали едвам 12 клас с тройка и после 10 г. мама и тате плащат кредити за бала, а те бачкат колкото за цигари и чалготеки и разбира се, не напускат бащината си къща, защото няма с какво да си плащат квартирата и яденето. И естествено за всичко ще им е виновна държавата, но не и тяхната безотговорност.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 56db61c7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората, който имат интерес ходят, защото все пак това е 1 път в живота и да припомня 1 живот живеем ама твоя работа забучисе в градината на село слушай си твоя стил музика, и ще е върхът супер празненство, вместо с ''кифли'' ще е с кокошки.

Плюс това какво обиждаш хора, който са постигнали много повече от теб (Азис и Фики визираш) ама много им дреме кой ги харесва и кой не, те нали си изкарват парите пък вие си ги тварете.
Не съм им фенка дори не слушам чалга ама тъпо изказване правиш, обиждаш кифли а темата ти започва с (К'во) ако беше добавила още 2 букви надали щяха да те заболят пръстите и не, че се заяждам, но просто поддържам твоя тон на изказване.

В чалготеките се правят други неща явно не си ги посещавала, защото там се събират ''ку*ви и наркомани'' за да ти стане по ясно уточних иначе и те са за хора, който обичат да се забавляват и не им пука за мнението на шепа хора, който си стоят сами в къщи.
А на ''великия бал'' както ти го каза там ще се забавляваш с класа си за последна година ама то винаги ще има кифли и селски пръчки, който да имат притенции мислейки се за велики оплювайки неща, който не ги засягат дори.
Делиш се, неспоменаваш за приятели, алтсайдер ли си?
Лек ден и не търси проблема в тях ти се делиш, тоест ти имаш проблем.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7f6bd9cf20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В България всичко е изродено, дано за моите деца тази простотия е вече отминала, какво толкова се случва повечето взимат заеми за да се изфукат пред роднини, а дечковците им се излагат повръщайки по центровете на градовете.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 387f98c038
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Имаш правилно мислене. Не хвърляй парите на родителите си за глупости. По-добре ги вложи в образование. На бала можеш да отидеш и без да похарчиш пари, колкото за една сватба.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c4d4d4ae0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз като завърших направих две неща:

1. ) не отидох на бала, за*бах го просто. Родителите ми ме питаха "защо не отидеш, за нас не е проблем да ти вземем костюм". Аз просто им казах, че на такова безсмислено мероприятие, с клас който не мога да понасям, няма да отида. Искам един ден като имам деца, да им кажа "татко ви навремето не беше като другите и реши да не се поддава на общото мнение и не отиде".

2. ) Второто, бяха почнали да събират пари от класа за подарък на класната. Две от момичетата били взели това решение от името на целия клас, купили подарък и решили да си върнат парите като изнудват всички останали да платят по 10лв. Познайте какво им казах: "Аз не съм участвал във взимането на това решение, а дори и да знаех - никога нямаше да съм съгласен да дам и стотинка за класната, която освен че беше безкрайно безотговорна към проблемите на класа, ами дори лично имаше против мен. Хайде сега, плащайте си го с ваши пари този подарък и предайте много здраве и на класната!!! ".

Съответно, получих невероятна помия от негативизъм към мен, някои дори посмяха да ме нарекат нищожество. Аз обаче, до ден днешен съм невероятно горд с тази своя постъпка, понеже отстоях успешно своята воля, не платих и не се поддадох на манипулациите и заплахите. Целият клас беше скочил срещу мен тогава.

В заключение - моля модераторите да пуснат коментара ми, тъй като смятам че изразява едно полезно лично мнение. Имам единствено за цел да споделя личен опит, не да подстракавам никой да действа по същия начин.
Авторът сам да прецени. Но виждам че доста добре е описал сутиацията с бала и кой защо иска да отиде на него.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6a10c35fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Как какво му е специалното БЕ?? Това ще ти остане един от най-хубавите спомени от младостта. Това може би ще бъде последната вечер с някои от съучениците си. Някои от тях ще заминат и никога повече няма да видиш. Това ще бъде вечерта със хората, с които си прекарал последните 4-5 години... Чрез края на гимназията ти започваш един съвсем нов етап от живота си. Бала е нещо невероятно, което ще си спомняш и ще те топли в дни, в които се чувстваш самотен и безпомощен. И хайде стига с тази теория за харченето на парите на мама и тати, напиването до безпаметност и мазната чалга. Защо не започнеш някъде работа, за да облекчиш родителите си поне при покупката на костюм примерно. Баловете вече са по-цивилизовани, особено пък ако учиш в елитна гимназия(което определя самия теб;)) стига с тези стереотипоеве. Отпусни се и се наслаждавай на живота

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a6b00d4e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никой няма да те помъкне на сила с въже. С теб или без теб все тая. Кой изобщо те кара да ходиш, че търсиш съчувствие тук? ! Съжалявам, че съм груба, но ми се струва странно да се оплакваш за нещо което изцяло зависи от теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3d6f0dfd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не ходи на бала си, аз не отидох. Не ме кефи идеята да взимам костюми и коли под наем, за да се правя на гъзар за една вечер.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf5236b241
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо.

Просто поле, където win-овете да се изяват - кой колко чужди пари може да похарчи, как квартарната к*рва и на баща си е готова да го набузи, само за да се изфука с рокля, която ще тури 1 път.

Начин на фукня, батко. Иронично, след като се контят вечерта, след която няма повече да се видят.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fff3f3b494
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   4- Какви градини, какви кокошки говориш, нямам представа. Азис не го обиждам, той си прави парите. Бих обидил феновете му. Значи щом не съм безмозъчно същество, което не може да завърже друга тема освен "колко ми въри мерджаната" "коя пу*ка съм е*ал" и "нагърмях са кат животно братле" (говоря за повечето, не за всички) аз имам проблем?
Казваш, ще се забавлявам. Е добре на кое? На просташките чалгии, или на гюбеците и мятането на салфетки, от "колектива"
10- Никакво съчувствие не търся. Питам, защо хората го харесват този бал. И ме карат да ходя, и съучениците, и класната, и нашите

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5078420c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз ходих, ама като се сетя каква тъпотия беше... добре, че бяхме заедно с най-добрата ми приятелка, че иначе щяхме да умрем от скука. Още към 10 и нещо почти всички бяха пияни и се почна с повръщането и простотиите. Казвате оставали спомени, е да остават. Ама какви? Как един мой съученик повръща в коридора? Как една друга съученичка е хвърлила луди пари за рокля, а след това се е напила като свиня, качила се е на масала и танцува върху храната? ... и все едни такива "мили" спомени. Е, струва ли си да дадеш толкова пари за такива спомени? Така, че ако днес ми беше бала, без съмнение нямаше да ида или щяхме да си се организираме няколко приятелки и да идем да си празнуваме отделно от другите вместо да ставаме свидетели на грозни гледки на пияни и повръщащи.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 23a5312bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е лошо да се замислиш защо не можеш да понасяш повечето си съученици, а другите са ти безразлични. Човек трябва да прави усилия да бъде достатъчно контактен и да може да си създава приятели във всякаква среда. Помисли дали въобще имаш приятели и ако не - нормално ли е това? Дали всички са толкова лоши или ти си с толкова ниско самочувствие, че страхът от отхвърляне те спира да контактуваш нормално. Толкова ли не можеш да изтърпиш една вечер, дори и да не ти е чак толкова приятно? Тепърва ще има да правиш неща които никак няма да са ти приятни. Но е хубаво да имаш приятели - те са коректив както на поведението ти, така и на мечтите ти. Иначе има опасност да летиш твърде високо и съответно - да паднеш от там.
А колкото до парите на мама и тате, щом декларираш, че не искаш да ги харчиш - не ги харчи, знаеш приказката - човек може и с 2, и с 200.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ef2cfb3f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами аз ви съжалявам, всички коментирали тук. Защото няколко човека пишете колко мразите класа си и колко са ви противни хората. Аз пък си обичам моя и ще отида заради спомените които ще ми останат с тях. Да, сигурно ще се дъни чалга и най-вероятно с най-добрите ми приятели ще се изнесем по-рано да правим нещо друго, но няма да си попусна бала.

Нито имам намерение да харча луди пари. Роклята съм си я измислила отдавна, ще ми я ушие шивач по мой модел (мен дизайна на дрехи ме влече и го мога така че :D), a прическата и грима ми ще искам да са семпли.

Не всички искат да се правят на гъзари, някои хора просто искат да си прекарат добре последния купон с класа.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 484ab365b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16 ти обясни авторке и на всички останали все още чудещи се, купона си го правите вие като се забучиш на един стол и цяла вечер недоволстваш няма как да ти е забавно. Музиката също не е от значение ако върви метъл какво ще танцувате просто ти се делиш от тях, всички ги слагаш под общт знаменател и сама си правиш тъпо.
Ако се беше сприятелила с тях можеше и да ревеш, защото повечето ги виждаш за последно и това щеше да е един от най-щастливите моменти в живота ти, и последни спомени с някой от приятелите ти (съученици).
Ти не ги харесваш и не си близка с тях, това е проблема ти не ги харесваш, но неможе всеки да е идеален и да мисли като теб сприятели се с тях всъщност половината просто се забавляват, и не са това за което ги мислиш 100% все поне с 1 човек от целия клас ще имате еднакви разсъждения над нещата неможе всички да нестават а само ти да си най.
Защо роклята трябва да е скъпа и грима силен?
Повечето ми познати си взеха рокли, който да могат да носят и след бала а тези с префърцунени прически и т. н. почти ги няма вече. Също така защо трябва да се напивате ''като свине'' никой не те кара и да се кълчиш на чалга и т. н. ти избираш как да бъде. За останалите да кажа, че не са ви нужни коли под наем за една вечер много мой познати от последните години ходиха с тяхните коли не им трябваше да се фукат с това което нямат за 1 вечер. Вие определяте какво да похарчите съдейки по другите ли? Всеки избира сам тези, който имат ходят с скъпи неща останалите според джоба не е нужно да харчите сумати пари за да сте най просто бъдете себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker