Сноуборд и бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сноуборд и бременност
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1907 пъти
Моля модераторите да публикуват историята ми.

Наближава зимния сезон и просто няма начин да се откажа от това удоволствие? В края на зимата вече ще карам без да си давам много зор и по-внимателно разбира се, ще е възможно най-безопасно. Как да говоря с мъжа си обаче, който ми се разсърди и ме нарече луда?

(Той не кара сноуборд и няма как да разбере какво е чувството просто. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3f4c8b4212
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми, просто не ходи да караш ски, когато си бременна се предполага да си по-внимателна, избираш си едно от двете и това е. Няма какво да се правиш на интересна. Мъжа ти те е нарекъл луда с право, ако трябва да бъда честен. Не можеш да имаш двете. Ако предпочетеш сноуборда пред безопасността на детето, което очакваш не ставаш за майка imo.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: db09d22bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   чувството у хубаво, но това не променя факта, че си луда и че можеш да убиеш детето си и с това да съсипеш психиката на можО си

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: db09d22bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   а, да, това е провокация

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4da010ef13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съчувствам на мъжа ти, че живее с егоистка като теб. Дори едно леко падане може да причини травма на плода, а и на теб.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6faa0fc6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прав е.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0ad3055726
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Звучи като играчка-плачка!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0ad3055726
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да поспестите малко пари за детето вместо да хвърляте за потенциални скандали и опасности.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 098722e389
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, аз няма да те съдя само ще те попитам на колко си години и раждала ли си преди?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf3cb53c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Карам от 12-годишна и знам как да се пазя, досега не съм имала сериозни травми - счупвания и други.
Имам си компания навици, планове за сезона, чакаме това цяла година, за това живеем.
А той знае, че не може да ми казва какво да правя, нито да ме спре когато съм решила нещо, но ще е тъпо през цялото време да ми се цупи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f58cecb509
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Oсъзнаваш ли, че едно потенциално падане може да убие бебето ти. Не те разбирам, честно. Това е като да се напиеш и да седнеш да караш - вината за смъртта на човека срещу теб, в случая в теб, ще е изцяло твоя. Можеш ли да отидеш спокойно да караш и да се забавляваш с ясното съзнание, че носиш такава отговорност?

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 827fa7de7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   н8, на 26 години съм и не съм раждала преди (попринцип не беше и планирано да забременявам толкова рано, но се случи просто).

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 098722e389
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 8, е ти си млада и според мен и няма чак такава опасност, просто трябва да внимаваш повечко, а на съпруга по добре не му казвай защото много ще се ядоса. Аз не бих рискувала, но щом ти го правиш от години може би знаеш как да се опазиш-има риск но решението в крайна сметка си е само твое!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c75926663a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке ти за мен неставаш за майка не се обиждай но е така.
На 19год. забременях исках го заразлика от вашето не планирано дете пазех се повече от колкото трябва накрая го загубих.
Никога не съм си помисляла да направя нещо с което да го застраша дори минимално, а ти каква майка ще ставаш като оставяш живота му на карта с тези твой расъждения.
Колко жени забременяват твърде млади живее им се и на тях и те искат да ходят тук и там, но мислят, защото носят дете това не е шега озъзнай го това е човешки живот.
Може да си майка, но това дете което ти носиш е и на твоя мъж неможе сама да си решаваш какво ти искаш. Забременяла си искала неискала това е факт сега неможе да си позволяваш своеволия за сметка на едно дете.
Добре караш от малка, но момиче и при най-добрите стават грешки никой не е застрахован сети се колко най-добри в дадени спортове и т. н. вече не са сред нас или са получили сериозни травми и са прекратили завинаги. Защо ти си мислиш че нищо няма да ти стане винаги има 1ви път и това може да е сега, може да рискуваш живота на детето Ви да подчертая не само твоето а и на мъжа ти заради глупсотите си.
Казал ти е, че си луда не само спестил ти е много повече ти не си нормален, мислещ и разсъждаващ човек незнам къде ви намират такива безотговорни същества.
Ти наясно ли си колко жени копнеят да имат деца и немогат а ти искаш да изложиш живота на твоето в опастност това е безумие.
Никъде да не те е пуснал, защото това може да е края на твоята бременност осъзнай се едно съвсем леко падане или удряне може да сложи край на живота на вашето дете как може да си толкова безотговорна.
Планира ли сте го много време искаш да идеш добре разбираме, но как може да сложиш това малковажно нещо пред човешки живот и то не на кой да е на теб ма*на ти, и да паднеш и да се пребиеш ако не си бременна нищо ти няма ама ти носиш дете отговорноста за него е твоя не постъпвай толкова самоуверено не си господ, че да знаеш какво ще стане, но не си господ и станалото неможеш да го поправиш.
Замислисе какъв товек си в такъв случай щом не ти пука за собственното ти дете и рисковете, който ще поемеш заради един тъп спорт. Ненормална работа е това лудост няма какво повече да каже мъжът ти за да те опише, ти не си добре психически това се вижда хората ти обясняват а ти като дете си занеш твоята ама сноуборда, ама колко време, ама това, ама онова стига си циврела осъзнай отговорностите си като майка.
Това дете заслужава разумен човек за майка, бащата е прав а трябва и да не те допускат бременна никъде ти застрашаваш живота му бе разбери това не е игра ако нещо стане може, и да нямаш повече деца защо си толкова сигурна разсъждавай малко жена си.
Като роди прави каквото искаш сега твое задължение е да мислиш за това дете не само за теб.
Ти си егоистка не ти пука за другите мислиш само за себе си жалко, че сте създали живот който скоро може и да прекратиш.

Дано господ да пази това дете и всички други деца на такива безотговорни майки. :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 931e58ae07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Според мен това бебе е на двамата и трябва и двамата да вземете това решение - риск или не.
По принцип нищо няма да се случи, но до момента в който не паднеш лошо. Лошото е, че ти не знаеш кога ще паднеш лошо и не зависи всичко от теб - някой може да се блъсне в теб да кажем, снегът да е зле или да попаднеш на лошо място, да се разсееш и така нататък. Случва се и на професионалисти да паднат зле, а ти ще си изгубиш детето и не знам дали ще ти го прости мъжът ти. Аз лично не бих поела такъв риск какъвто и да е кефът. Аз карам ски и разбирам за какво говориш, НО в случая рискът трябва да е поет и от двамата и ако се случи нещо и двамата да сте еднакво виновни. Дори 1% да е вероятността да се случи нещо... ти готова ли си за това?

н.13 - мисля, че си несправедлива към Авторката и не е редно ти да даваш точно съвети как се пази бебе. По принцип спортът не е риск за една бременност, а точно обратното - да водиш заседнал начин на живот. В случая обаче има известен риск заради риск от сблъсък и падане и тук двамата родители са в правото си да вземат решение, не ти.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf3cb53c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   н13, не съм казвала, че детето е нежелано, просто си го представях в по-късен момент, но и сега да е, така или иначе искам само едно, така че това ще е.
Не съм съгласна с това, че мъжа ми участва в решението, защото това е моето тяло все пак.
Разбира се, че риска ще е минимален, така или иначе караме най-вече в пудра (т. е дълбокия сняг, любимото ми каране) и там за какво падане да говорим, като човек ако падне, е до средата на бедрото в сняг (понякога и до кръста) и после няма тръгване докато не излезеш от пудрата, но това е извън темата де. :D В дълбок сняг почти няма риск от травма или удар (стига разбира се да не паднеш върху по-голям камък или нещо твърдо, затрупано под снега, но шансът това да се случи наистина е минимален, на мен никога не ми се е случвало, нито на някой от компанията ми).

Обясних всичко това на мъжа си, той нищо не каза този път, държи се хладно, но ще го изтърпя някак.
Казвам му да дойде с нас, че ще го учим, така хем ще е с мен и няма да се притеснява, хем ще споделя с него най-любимото си нещо на света, но той не ще и не ще. :( За 5 години така и не успях да го навия веднъж да се качи.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 931e58ae07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, 14 съм, но не съм съгласна, че това е „твоето тяло“. Детето, което носиш е и на твоя съпруг - ами ако го загубиш или увредиш - той ще страда поне толкова колкото теб, но няма да е имал право на избор и решение
Отделно малко наивно подхождаш. Не знаеш какъв сняг ще има тази година, не знаеш кой къде как ще падне върху теб да кажем, дори може без да искаш да паднеш накриво и така нататък, а ако нещо се случи с детето ти губиш и мъжа си.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf3cb53c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   14, принципно през зимата вали сняг постоянно :D Тоест като превали цяла нощ на сутринта има пудра, гледаш за седмица напред прогнози, ставаш рано, караш в горичките и по пътечките, където никой не го е утъпкал и така. Миналата зима почти всеки път в който карахме си имаше пудра. Освен това караме на много места, тази седмица ако на Витоша е слаба работа, някъде другаде ще е валяло и натрупало до кръста и така. Това е извън темата знам, но се изнервям, че повечето хора дори не ме разбират за какво говоря.
Вече съм го решила и все пак благодаря на всичи за коментарите ви. Чудя се ако мъжът ми беше сноубордист дали щеше да го възприеме различно.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d424223ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторке, това че ще раждаш, не означава, че трябва едва ли не да сложиш кръст на досегашния си начин на живот и да се откажеш от всички удоволствия - напротив! Детето трябва да стане част от начина ви на живот, а не вие да се нагаждате по него - там е разликата между успешните и неуспешните бракове и родители.

Знаеш ли защо процентът на разводите и изневерите след раждането на дете е толкова висок - именно защото масовата българска майка е още със мислене от средновековието и като роди дете едва ли не се затваря в килия (умствено включително).

Имаш спортна и двигателна култура, поддържаш мускулен тонус - според мен това те поставя в здравослновно отношение в много по-добра позиция от средностатичистическата, "пазеща се" и отлежаваща като картоф на дивана бъдеща майка, при която в следствие на месеците обездвижване мускулатурата постепенно атрофира и при която наистина и най-малката травма или подхлъзване се превръща в огромен стрес за организма.

Недей да живееш в страх. Всъщност няма никаква гаранция, че като се пазиш и въздържаш от спорт, няма да попаднеш в битов инцидент, да се подхлъзнеш итн... В крайна сметка, всичко е въпрос на късмет - и на най-предпазливите се случват беди Вслушвай се в себе си, в инстинктите си, в тялото си - то знае най-добре. Няма правилно и погрешно

И за теб и за бебето ще е добре, ако останеш активна и поддържаш тонуса и позитивната си нагласа, доколкото и докогато това е възможно.

Не се вкарвай сама във позицията на жертва - никой не го изисква от теб. Напротив - мъжът ти се е влюбил точно в активната и жизнена жена, която си - няма да му хареса, ако загубиш тези си качества. Децата ти също не искат един ден да разберат, че заради тях майка им се е отказала от начина си на живот и от нещата, които обича и да се чувстват виновни затова. Направи услуга на себе си и на всички останали и остани активна и щастлива през бременността, а и след нея :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1c514e234b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Искам да попитам, авторката на темата дали все пак кара докато беше бременна? В същата хипотеза съм и макар бременността да е желана и планувана, се случва точно в началото на сезона и имам планирана ваканция в чужбина? Иска ми се поне мъничко да покарам този сезон, защото за съжаление пропуснах миналия и нямах търпение за този :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker