Много съм самотна - имам нужда да споделя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много съм самотна - имам нужда да споделя.
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3557 пъти
Здравейте... аз съм едно тъжно 24 годишно момиче. Не зная дори откъде да започна, но просто имам нужда да споделя. Все пак сайта е за това.... Отчаяна съм и не виждам надежда. На 24 съм, завърших преди около 2 месеца и сега търся работа но без успех. Имах едно предложение, но отказах... явно беше грешка. Но просто почувствах, че мястото ми не беше там, но всъщност мястото ми явно не е никъде. Повече от 4 години съм сама - не съм имала връзка, преди това имах две подобия на връзка. Едната беше няколко месеца, но той спря да ме обича. Вторият беше само 2 срещи. Дойде, използва ме и си тръгна без обяснение или причина. Просто се изпари, както и да е за щастие не се бях вклюбила в него. Нямам приятели, приятелки.. нямам си никого. Попринцип не съм контакта и не излизам. Това ме мъчи най-много. Усещам как младостта и годините ми се изплъзват, но няма какво да направя. Стоя си само у нас и не излизам - че къде да ходя сама? Няма с кого да изляза, нямам работа, нямам мотивация за нищо. Каквото и да опита не става. Баща ми ме заряза още като бях на 5 години и общовзето не поддържам връзка с него. Преди отвреме навреме се виждахме, но вече една година никакъв го няма, дори за рд-то ми не звънна а аз звънях и разбрах, че всъщност си е вкъщи и просто не му пукаше достатъчно за да ми се обади дори. Майка ми ме мрази и тя.. постоянно ме упреква за външния ми вид /имам да свалям килограми/, за това че нямам работа. Тя знае, че търся работа, но постоянно ме обижда - наричала ме е как ли не през годините: търтей, животно, чудовище, боклук дори... усещам, че наистина съм и пречка и бих се изнесла ако имах къде да отида или поне ако имах пари... Най-много ме мъчи самотата. Нямам си никой, който да ме обича, никой на когото да му пука. Днес си говорих с баба ми и я питам толкова ли съм лоша и ужасна и тя ми каза: не, но си нещастна, нещастна си.... Попринцип аз не разкривам чувствата си пред никого, но дори баба ми забелязва очевидното, колкото и да го прикривам. А и разбира се забравих да спомена... на 24 съм, а не съм била интимна с мъж... как биха реагирали мъжете ми е ясно и се срамувам от себе си... Чувствам се толкова изолирана, забравена от света и не си въобразявам, което е по-лошото. Аз наистина не съществувам за никого. Вечер си лягам и си питам защо живея изобщо, сутрин се будя и се питам за какво се будя.... Ако някой може да ми даде надежда или съвет ще съм благодарна и много моля модераторите поне този път да не изтрият историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 556bcac481
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравявам те, че не си почнала работа, която си знаела, че не е за теб
Имаш нужда от смяна на тапета. Звучиш като много.. земен човек, който никога не е правил нещо лудо в живота си
Идва зима, зимните курорти са пълни, има нужда от персонал - заминавай. Да, няма да е по специалността, но за 1 сезон ще смениш тапета, ще се запознаеш с нови хора, ще изкараш някой лев и ще се научиш да цениш важните неща в живота. Не пести парите - карай ски.. ако не можеш се научи, изобщо си доставяй удоволствия - СПА, излизания - замини сама.... почукай на ХУ произволни хотели и ресторанти и ще си намериш работа за 2 дни, особено в Банско - смени тапета. Баба ти живее живот като теб....
Да ти имам и пробемите, честно - сега започва голямото парти, всички места почти са продадени по празниците, ще бъде огромно парти - заминавай - дори да си на 0 след сезона ще си сменила тапета, ще си имала някакви различни преживявания, ще си имала колеги - приятели, врагове, ще си се запознала с типове, ще си зарясала типове, ще си карала ски, ще си падала от ски, ще си се напивала, ще си правила секс за 1 нощ, за 2 нощи - за всяка нощ
Имаш време да живееш като баба си - сега стягай багажа и към Банско!
Какво имаш да губиш?
И това е нещо
Най-яко е човек като няма какво да губи и има всичките свободи на този свят точно като теб - за Бога 3/4 от народа навън би се сменил с теб, млада си, образована, без ангажименти - купи си куфар и си стягай багажа.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 74c294a153
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, ако някъде навън видя момиче, като теб и знам историята й, бих отишла да й стисна ръката. Ако знаеш колко пъти вървейки по улиците, си мисля с колко много хора се разминавам всеки ден, а няма поне едно момиче, с което да си дадем подкрепа... Да бъде нещо, като гадже в женски род ;д, да изпитваме нужда да си говорим с часове и винаги да има какво да си кажем, да се караме, само за да се намерим отново... И аз съм почти като теб, иначе.. Естествено такива като нас никога не могат да се намерят в реалността, защото си стоим вкъщи, позабравени. А тези думи от баба ти, ме просълзиха, не знам защо. Някак си има голяма болка в тях, без надежда..
Бъди силна!

Желая ти много късмет.

Ж21

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0792dfb62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Какви времена дойдоха - да се срамуваш от девствеността си!
Момиче, ако знаеш колко млади мъже си мечтаят за такава като тебе!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9709836dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Замисли се какво искаш от живота. Каква е най-голямата ти мечта. Формулирай я ясно и се съсредоточи върху едно нещо за момента. Така ще имаш цел, ще намираш смисъл в нещо и ще ти е по-лесно. Започни да бягаш в парка, запиши се към Червения кръст, стани доброволец в някой дом за деца или възрастни хора, напиши книга, абе каквото се сетиш. Просто прави нещо и ще видиш сама, че вече няма да ти е така тежко. Естествено може и да греша, всеки е различен, но лично аз така се опитвам да се справя с нещастието,... което малко по малко те води към депресия и куп други ужасни неща. Просто прави нещо, каквото и да е, за себе си, за другите - важното е да не оставаш сама с мислите си.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d279899097
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ще се съглася с всички 4 коментара, пуснати преди мен.
Понеже ще се повторя, нека ти синтезирам "баналните" истини:
- Не давай да те тъпчат!
- Каквото отношение имаш към себе си, такова ще имат и към теб. Но това не значи, че ако обичаш себе си, всеки ще те обича - няма такова нещо. Нека те мразят, ако щат (че и това се случва в живота), но да те УВАЖАВАТ!!! Имай здравословно саночувствие.

И да ти дам пример от другата страна - аз съм на 20 и не съм имала дълга връзка. Много съм контактна, но благодарение на това преценям кой става и кой - не. И не се страхувам да казвам истината на хората. Това е най-правилното решение. Освен това - ако досега не си попадала на читав младеж, който да се влюби в тебе - значи нищо съществено не си изпуснала. В тоя свят, който е станал достатъчно жесток, поне близките ти хора да са свестни. Ако ли не - на техен гръб се пише!

П. С. Моя много добра приятелка е девствена, а е едно от най-чаровните, , усмихнати и ведели момичета, които познавам. И не бих я посъветвала да се даде лесно, защото е и умна. ;))

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d85947fffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До коментар 3 - а къде са тези мъже? Аз такъв не съм срещала до момента, колкото и да съм се раздавала. Къде могат да бъдат намерени тези свестни мъже, които все още могат да обичат... Със сигурност не и по сайтове за запознанства, нито по дискотеки...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7fe5eb1d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тъкмо влизам, за да постна разкаянията си и виждам твоята изповед. За мое удивление разликата ни се състои в това, че аз отдавна не тая надежда.
В общи линии смятам, че има какво да си кажем и да се подкрепим. От опита, който съм придобил знам, че такъв шанс е рядко явление и мисля, че няма по-велико от това да споделяш с човек, който усеща същото.
За разлика от другите "психо терапевти" и "лекари" в сайта, ще ти предложа да се запознаем. Оставям информация, как да ме намериш, тъй като имам правото да не запазвам анонимност по свое желание. Надявам се, драги модератори, ще уважите тази моя молба?
Ако смяташ за разумно, можеш да ме потърсиш на facebook "Melpomene Nighon".
Ще сменя името в събота.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2be13fb5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Стегни се!!!! Ясно е, не ти е лесно, на много от нас не ни е лесно. И аз съм интроверт, повечето ми приятели се обвързаха, преместиха се в друг град или в чужбина, но търся някакви контакти и ги намирам. Да, за интроверт е наистина много трудно! Но не и невъзможно. А като не правиш нищо по цял ден защо не отслабнеш поне? Тичай, тренирай, трябва ти много движение... ВОЛЯ! Всичко си зависи от теб самата, чети, информирай се по специалността, това че нямаш работа не значи че не можеш да си правиш някакви 'сухи тренировки'
Успех и не се предавай, никога!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 560422ce9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Момиче, момиче, съжалявам те, искрено. Ти не си сама, има още стотици хора като теб, аз ги наричам паразити, защото хем нищо не правят, хем се оплакват. Изгубила си най-ценното в живота, а може би и никога си го нямала - това да се бориш, със себе си, със света. Ти лежиш на гърба на майка си, която ти осигурява живот, храна, компютър, пари, но в същото време я упрекваш и я виниш за твоя статут. Виновна си, обаче не си виновна само пред себе си, а и пред родителите си, защото си вкопчила задника си в стола и това, което правиш е само да мрънкаш и да се оплакваш. Била самотна, нямала работа, ах, горката.
Ако си от София ще те заведа на поне 10 места, където търсят активно персонал, само че ти не искаш да работиш, защото ти е по-лесно да лежиш и да се оплакваш. Никога, ама никога човек, които има нужда от пари няма да откаже работа. Всичките ми приятели се борят със зъби и нокти, за да си осигурят самостоятелност. Давам ти пример себе си, аз пристигнах в София с 2 куфара и 200 лв, нямах къде да живея, даже още не си бях взела дипломата за средно образование, не бях изкарала матурите, когато пристигнах. Стоях на тъмно и на студено, месеци наред нямах пари, имах си само един приятел тука, ама никога не съм сваляла усмивката от лицето си. Баща ми е алкохолик, а майка си не съм я виждала от 7 години, нито пък чувала.
Животът, мила, не е само оплакване и сменяне на стола, животът е борба. Не дай си Боже, утре майка ти почине какво ще правиш, как ще оцелееш?

И за да не прекалявам с грубостите ще спра до тук. Сама си направи изводите.

Ето ти и малко съвети как да си стъпиш на краката:
1. Приеми живота си такъв какъвто е. Спри да мрънкаш и бъди горда, че си преминала през всички трудности в семейна гледна точка. Учи се от грешките на родителите си, изпитай тяхната болка, така че един ден като създадеш семейство да знаеш какво да не правиш. Това аз наричам урок на тепсия.
2. Намери си работа, ако ще и флаери по моловете да раздаваш, с парите идва самочувствието и самостоятелността.
Съветите относно курортите не ти ги препоръчвам. Ти си лабилна психика, там ще те изпържат като в огън. Не ти трябва да сменяш обстановката, не ти трябва и да харчиш пари в несвяст, даже напротив ти трябва да събираш, за да се отделиш от майка си. И не защото те обижда или ти натяква разни неща, а защото ти трябва да се научиш ДА СПРЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА НЕЯ за каквото и да е било, така се гради характер, а не с оплакване.
3. Никъде, миличка, няма да се чувстваш на мястото си и на най-прекрасното място да си, не се ли научиш да работиш, не се научиш да разчиташ само и единствено на себе си, нямаш ли цел в живота, нямаш ли за какво да се бориш. Е, ти в момента нямаш, затова се стреми да си намериш, защото само и единствено тогава живееш, като знаеш, че си един ден по-близо до целта си.



Коментиралият под №1 е абсолютен паразит, също като теб, от него няма какво да научиш. Само от първото му изречение можеш да разбереш що за стока е. Няма работа, която "не е за мен", има работа, която не искам да работя поради Х причини.
Госпожата, от коментар №2, си търси оправдание за това, което е. С нетърпение очаква да намери човек като себе си, за да не и тежи толкова, че е слаба и безхарактерна, очакваща някой да я носи на гръб цял живот.
№4, остана само да цитираш и Библията. Глупави съвети, няма да ти бъдат от помощ.
Най-голямата глупост и статуетката за простотия грабва №5. Картинката е следната, жената, нямала никога дълга връзка, не може да намери причините защо. Вътрешно и тежи, само че тя отказва да приеме, че си е виновна само и единствено тя, но разбира се в нейните очи тя "разпознавала хората какви са".
"Не давай да те тъпчат. " - Важното е никой друг да не тъпче, ама че ти сама се тъпчеш и потъпкваш като за 100 човека няма значение.
Нямам думи да изкажа възмущението си. Спирам до тука, че ще нагрубя някой жестоко.


Merriyah

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 45a1cfa29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всичко е във вашите глави и всеки може да промени бъдещето си.
Следете мислите си преди да станат думи.
Следете думите си преди да станат действия.
Следете действията си преди да станат навици.
Следете навиците си преди да станат ваш характер.
Следете характера си преди да стане ваша съдба.

М50

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a8cd772785
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей. Според мен всичките ти проблеми идват от майка ти. Аз цял живот съм без самочувствие, не съм контактна, мразя се. Всичко това е благодарение на майка ми, която още от малка ме обижда, бие, крещи постоянно, не ми даваше да излизам никъде, дори и тя не ме водеше с нея, защото също си стоеше по цял ден вкъщи. Освен това постоянно чувах упреци, че съм и съсипала живота. Моят съвет- като за начало прочети книгите "Отровните родители" и "Излекувай живота си". Има ги безплатно в интернет. На мен ми помогнаха, поне до колкото може да помогнат при толкова увредена психика. Успех и не се предавай!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9e2fd62a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо-това, че не си била интимна с мъж е много хубаво. Ние мъжете си мечтаеме за такава жена.
Второ-относно килограмите-еми аз ако съм на твое място както нямам работа и имам време ще се скъсам от спорт. Аз имах един период, в който нямах работа и започнах да тренирам. Всеки ден тренирах и четях книги. Използвай си времето! Относно майка ти, мисля, че тя се излага. Млада си, имаш здраве, спортувай и по-нататък ще си намериш и работа. Ти така ще се побъркаш. Научи се да уважаваш себе си! Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 703779c7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Номер 9, я се спри, недей да сравняваш твоят живот със живота на авторката. Авторката може би има някаква психическа травма от дете, не е успяла да си намери приятели защо сигурно е попаднала в кофти среда. Много е трудно и тежко да си самотен, ако и ти си била така щеше да я разбереш, но не си. Хората са станали толкова лоши че всеки гледа как и със какво да те обиди и да ти срине самочувствието, такива сме си българите, злобна нация. Нали за това влизаме да пишем тук за да искаме съвети, а ти по скоро тръгваш да я упрекваш!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 68f33bb3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Ето ти откъде да започнеш :
1: Започни да спортуваш редовно - примерно 3-4 пъти в седмицата, не е нужно да ходиш на фитнес, може просто да пробваш джогинг или бягане сред природата - не струва никакви пари, а и го има полезния ефект, че се разтоварваш и си помагаш за депресивното състояние! Пояснение - не очаквай резултати на 2-та седмица, ако си системна - ще дойдат на 2-3-4 месец, няма лесно ама си струва - като го постигнеш ще разбереш, че съм бил прав! Ето ти мотивация - за да си подобриш външния вид, за да докажеш на себе си, че постигаш целите си! Но не с глупави диети и от сорта а с движение... е, излишно е да пояснявам, че ако не ограничиш сладкото и тестяното - няма да има кой знае къв резултат, щото колкото и да спортуваш- като ядеш по 12 вафли на ден ще е все тя ;)
2: Намери си някаква работа - може да не е за много кинти, но да се чустваш полезна и донякъде самостоятелна;
3: Спри да ровиш ФБ и да се сравняваш с тези, на които на пръв поглед всичко им е наред - и при теб ще се получи, просто трябва да положиш усилия;
4:Ако постигнеш 2 от гореизброените три неща, погледът ти ще започне да се прояснява защото ще си повярвала в себе си;
5:Докато нямаш сериозен здравословен проблем - всичко е поправимо на тоя свят, така, че... замисли се и се навий да си мръднеш дебелото дупе :))))

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 74c294a153
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Merriyah, защо не си изтъкнала и коментар номер 3? Или всичко, което е близо до теб е правилно, всичко далечно - грешно? Аз съжалявам теб.

Едно правило гласи, че обидните квалификации не са аргумент. Не ти прочетох целия бълвоч, който си надробила.. отвратих се. Влизат ли ти в работата коментарите преди теб? Като съдница ли се явяваш или избиваш собственото си неравновесие? Нагрубяването вкъщи, мъдростта си я пази. Бъди полезна или се скрий! Даването на съвети посредством враждебния тон, е все едно извинение посредством принуда. Със здраве!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 074e230469
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторке, а помислила ли си си, че този, който казваш че си е тръгнал след втората среща всъщност истински те е обичал? Може би майка ти го е отблъснала от теб. Сигурен съм, че все пак имаш глава на раменете и ще знаеш къде да го намериш. ;)
- В. -Endymion

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8ff0815509
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Защо не си направиш профил във фейсбук ( социалната мрежа)) може да изпратиш покани на необвързани мъже от твоя град и да потърсиш да им пратиш покани за приятелство. Смисъл да завържеш контакти с човек, който ти допада да го опознаеш и нищо чудно да се харесате.
Аз така се запознах с мъжа си бях го добавила той все ми пишеше, но аз не го отразявах един ден реших да отговоря писахме си решихме да излезем и то моя приятелка ме накара понеже аз не го харесвах, но излязохме и се оказа много добър човек на живо беше, и доста по хубав и така
нещата от самосебе си се получиха иска ми тел. номер звънеше ми и просто като го опознах се влюбих в него.
Сега след 5год. съвместен живот все още съм обедена че е най-хубавото в живота ми.
Сестра ми също така се запозна с приятеля си самоче той беше в доста далечен град от нашия и след като завърши реши да иди да учи там хем да си деляли квартирата.
Отиде при него и сега е щастлива даже след 4 месеца заминават за чужбина на двуседмична екскурзия и виждам в нея един доста по лъчезарен човек.
Ако искаш опитай и ти..
Относно девственноста ти моя мъж винаги ми казва защо е нямал този късмет той да ми бъде първия такаче невярвам за някой да е проблем.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 864c9815b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ами и аз съм самотен на около 29 години мъж. Ето ти един, който има съвест да не използва. ( аз също бях с наднормено тегло но със слушане на музика и разходки САМ, бързо свалих около 15 кила). Няма как да се засечеме защото сайта има правила. Като за капак господ ми отне скъп човек за мен. Почнах да ходя на танци. Виж във фейсбука хора за хората всяка неделя в София ( пред народния ) и други градове, от 16 часа. Безплатно е и все с някой ще се запознаеш. Харесах си два танца с който мисля, да се опитам да впечатлявам хората и се записах на народни. Все пак си намерих работа, макар и не социялна но поне е нещо. Лошото, е че ако не си от СФ е много трудно да си намериш работа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0b406a9e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Младо момиче :) искам да ти кажа че всеки, е имал трудни моменти така че, не се ядосвай. Мисля че не гледаш от правилната позиция това с интимността, защото ако лягаше с всеки срещтнат... нали. Не бързай намери този който те иска такава каквато си, девствена, с килограмите си и всичко това което си! С работата ситуацията на всякъде е много зле, всеки 1 отрасъл има сериозен спад. Само запази спокойствие стегни се и другото ще дойде от само се беси

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a83eabe0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 9, ти добре ли си? даже не ти четох до край простотиите, защото не мисля, че това, което казваш е вярно. Само като прочетох думата "паразити" ми стана кофти, нима тези хора нямат право на нищо??
До авторката: съчувствам ти наистина. И аз съм като теб, не виждам смисъл в много неща, сама съм и нямам подкрепа от никого, но не искам да се предавам. Колкото и да ме тормозят, съм решила, че ще си мълча, все някога ще бъда щастлива макар и сама. Не искам да се тормозя сама, да си съсипвам живота, защото знам, че все някой ден ще бъда добре, дори и за малко. Няма вечно да си нещастна, все ще дойде и твоят миг, само трябва да не се отчайваш. Един от коментарите беше, че мъжете харесвали такива хора. И къде са тези мъже, или само аз виждам, че повечето мъже, да не казвам всички харесват развратници и такива, които нямат грам възпитание.. Дори един мъж да е грозен и за нищо да не става, той пак се взема за голямата работа и търси лесното и изкуственото. Изобщо в днешно време, мъжете са толкова повърхностни, че като видят едно по-скромно и добро момиче като авторката, не му обръщат внимание, което е кофти, сякаш ние не заслужаваме да сме обичани... Авторке, ти си прекрасна, винаги си го повтаряй и колкото и да те мачкат, мачкай и ти, не им се оставяй и знай, че не си сама. Има и други като теб, но не се отчайвай, каквото и да става. Няма да ти казвам клишета от сорта на "за всеки влак си има пътник", защото не е съвсем така. Запомни, че винаги може да си щастлива дори да си сама. Важното е ти да се харесваш и да правиш най-доброто за себе си, зарежи другите и си гледай живота, така ще успееш. Не е нужно да бъдеш харесвана, важно е ти да се харесваш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0bd8a7a5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Здравей :) Много бих се радвал да се запознаем, да си говорим, жалко че това не е възможно от тази платформа. И аз съм на 24, мъж, не съм срещнал истинската любов.
Желая ти успехи и да си намериш някой достоен, който да те подкрепя ( заслужаваш го! ). Не губи надежда сега имаш труден период, но и неговият край ще настъпи!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b2a6d0214f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   мило момиче, и аз подкрепям мисленето на 1, и 2, наистина самотата е най страшното нещо в живота може би, но дотук колкото си се оставила да властва над теб, , , до тук да е.... Вдигни глава, потърси си работа в сезонните курорти, , , дори бих те посъветвала ако и със сигурност ще си намериш сродна душа... не се връщай в майчиния дом, в който си се чувствала, , самотна, некомфортно, обиждана, необичана, , ... аз го сторих преди доста години.... е в живота има мнооооого трудности, неуспехи, падаш, ставаш, изтръсваш се и продължаваш, но... винаги си има, , но, , аз съм цяло десетилетие пред теб но ако искаш да си говорим и споделяме на среща съм... успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b2a6d0214f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   мило момиче, и аз подкрепям мисленето на 1, и 2, наистина самотата е най страшното нещо в живота може би, но дотук колкото си се оставила да властва над теб, , , до тук да е.... Вдигни глава, потърси си работа в сезонните курорти, , , дори бих те посъветвала ако и със сигурност ще си намериш сродна душа... не се връщай в майчиния дом, в който си се чувствала, , самотна, некомфортно, обиждана, необичана, , ... аз го сторих преди доста години.... е в живота има мнооооого трудности, неуспехи, падаш, ставаш, изтръсваш се и продължаваш, но... винаги си има, , но, , аз съм цяло десетилетие пред теб но ако искаш да си говорим и споделяме на среща съм... успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6c043b8970
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   9 имаш готин харакатер, харесвам те, само че не се прави на много сурова дори и да си, защото не е полезно. :) До авторката стани и направи нещо, ясно е, че намериш супер работа и да постигнеш супер форма за един ден, но започни малко по-малко да действаш. Мълчиш и действаш, реването нощем в кревата, където не те вижда никой. Не си давай много зор, почни някаква работа, давай някой лев в къщи, изгуби девствеността си щом ти пречи. Всеки ден трябва да правиш поне по едно нещо, което те доближава към успеха какъвто и да е той и не забравяй, че най-стойностния успех е да се чувстваш добре в настоящия момент и ако може това да се запази и за в бъдеще. Последното се получи много сладникаво, но кво да направя. Дерзай

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0d8e23d2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Най - важното е да започнеш работа. Да станеш финансово независима.
Почнеш ли да имаш постоянен собствен доход от самосебе си ще започнат да ти се случват разни положителни неща.
Ти си много сломена психически сега и много трябва да внимаваш да не допускаш хора да се възползват от твоята емоционална лабилност!!!
Старай се да разчиташ повече на разума си, а не толкова на чувствата. Знам, че това е много трудно, но е много важно, особено за теб в момента.

Ще ме извиняваш, но на майка ти явно не й се отдава майчинството. Не й се връзвай какво приказва. Ти сама си знаеш, че си с наднормено тегло и неуверена, но тази жена определно ти вреди повече с поведението си към теб.


Ако не ти се спортува активно, поне излизай на разходка да вървиш 1-2 часа на ден пеша, в някой парк например, или ей така по тротоара- пак става, а като се стопли, ако имате планина, гора наблизо - отивай събота и неделя на разходка там. Какво като си сама, няма нищо срамно.

Желая ти спокойствие и увереност.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7f4f6d752b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Да, да приемем че имаме сходна(но не същата)история. Така аз съм на 28 мъж вече сам, но не и самотен, защо ли ами защото разбрах (може би малко късно )че от нищо няма смисъл т. е. майка ти ти говори лоши неща(и при мен беше подобно)а на теб трябва ли да ти пука, все пак тя вижда светът по един начин и съди според нейната гледна точка, ами... добре нека тя си живее в нейния свят но защо на теб трябва да ти пука как вижда света тя, ти имаш свой живот в който е важна Твоята гледна точка ти живееш твоя живот а не живота на майка си или на който и да било.
Като осъзнах това след раздялата ми, ми олекна и започнах да живея моя живот, в който аз съм щастлив, обичам си работата защото виждам само хубавото в нея, обичам си родителите(по точно майка защото баща ми почина докато бях малък), обичм да се разхождам дори и сам, защото преди време претърпях контузия на десния крак и трудно ходих сам дори до тоалетната, обичам да чета защото все още виждам, обичам си тялото защото когато аз се грижа за него то ми се отплаща.
И най накрая ще ти поставя интересен въпрос над който си помисли добре:Ако аз ти кажа че си красива а друг че си грозна... каква си красива или грозна????

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9a6b1852f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Номер 9 е доста рязка и крайна, но и доста права. Със самосъжаление и вайкане нищо не се постига. Животът е борба.
Авторке, никой не обича да контактува с нещастни, мрънкащи и вайкащи се хора. Всеки иска да конткатува с позитивни, оптимистично настроени, енергични такива. Работи в тази посока и нещата ще се оправят, мисля аз. Ще излезеш от дупката, в която сама си се напъхала.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1258565b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Здравей!
Аз съм момиче на 20 и мога да ти кажа, че те разбирам доста добре за повечето от притесненията и проблемите ти. Аз също като теб съм израснала в кофти семейство, а уроците на живота съм ги научила по трудния начин съвсем сама, дори не ми бяха обяснили за менструацията или за секса (като за пръв път ми дойде, се стреснах, бях чувала за това нещо, но не знаех подробности), като цяло бях доста объркано младо момиче години наред. В моето семейство, което се състои само от баба ми и майка ми, най-важното е да има какво да се яде, къде да се живее и какво да се облече. Не обръщаха внимание на психическото ми здраве (за което не ги обвинявам, защото просто дотам стига тяхната култура на отглеждане), никой не ми беше казал, че трябва да се уважавам, да се ценя, да се обичам, не знаех как да се държа с хората, не знаех и как да се отнасям със себе си. Което доведе до ниска самооценка, търпях неща, които не трябваше да търпя, ставах агресивна, изпадах в депресии, правих грешки, които можеше да не сторя, ако ги знаех тези неща по-рано... Но, ето - на 20 години се сетих, че от всичко най-важно е това как ти гледаш на себе си и се възприемаш. Няма значение кой какво ти казва, ти ако имаш стабилна самооценка нищо от това няма да ти повлияе. Не позволявай на другите хора да определят колко струваш ти. Знам, че е трудно, може да ти звучи, сякаш ми е лесно да го кажа, но аз също се боря с това. Първата година в университета много се бях уплашила, не говорих с никого почти (имах си приятел, обаче), но ето година по-късно, борейки се със себе си аз имам приятели от университета, събираме се, правим си партита, говорим си... имам още дълъг път да извървя, но за себе си знам, че и това е много. Първата крачка винаги е най-трудна, да, но направиш ли я, от там нататък всичко ще се нареди. Опитай се да създадеш някакви контакти, дори съвсем повърхностни, но е много важно да общуваш с хора, иначе никога няма да излезнеш от това състояние. А, относно това, че никъде не ти било мястото... погледни този клип https://www. ted. com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are много внимателно го изгледай и си направи изводите сама за себе си. Всичко е поправимо, а дори не е нужно да ходиш на психолог. Просто се вземи в ръце. Лека полека, не е нужно да постигнеш нещо грандиозно, но дори да се почне от усмивка към непознат. Намери си работа, ако ще най-простичката да е, да свикнеш да общуваш и да си сред колеги, важно е.
Нека си говори майка ти каквото ще, сложи си я някъде на фон и да не ти пука.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3858d9dadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Toлкова злоба лъха от коментара на н 9, че чак се изумих до къде са стигнали хората, забравили са човешкото в себе си, а може би никога не са притежавали качестото наречено ДОБРОТА. Момичето иска съвет, не упреци, н 9 замисли се над Твоят живот и над твоето поведение, че меко казано е доста грубо и СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ПОЛЕЗНА НА МОМИЧЕТО, НЕДЕЙ И ДА ВРЕДИШ! ... Мило момиче, не се отчайвай, имам сходния проблем, имах доста здравословни проблеми, които по един или друг начин ми създаваха пречки за да си намеря работа и имах много дълъг период, в който бях без работа, без приятели, без мъж. Благодарна съм на семейството ми, което бяха до мен и не ме оставиха и за секунда сама в този толкова труден период за мен. Чувствала съм се виновна, затова, че ям от храната, които те са ми осигурили, дори бях стигнала до там, че започнах да не се храня... няма да говоря за самотните нощи, когато се раздирах от болка, че съм безсилна в този момент, че искам да променя животът си, а обстоятелствата ме спираха. Разбирам те напълно, само човек минал по този път може да разбере за какво става въпрос.... Ккакво да ти кажа, все още се лутам в един омагьосан кръг, вярвам, че всич ко ше се оправи, както при мен, така и при теб. Казват, че нещо което не ни убива ни прави по силни.. клише, но е факт. Ще видиш, че от това изпитание, ще излезнеш много по силна, по борбенаа и ще бъдеш шастлива! Жеаля ти го от все сърце! Жалко, че не можем да разменим координати тук, доста са сходни историите ни. В мое лице имаш приятелка, макар и анонимна. :)))))))

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: df6ac4644a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не се притеснявай, Бог има план за теб той не закъснява ние не можем да чакаме. Ще видиш че всичко ще даде точно

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d182b36088
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Майка ти те е травмирала - много глупаво поведение от нейна страна. Баща ти и той. Това не пречи ти да се вземеш в ръце, живота си е твой в края на краищата, да се чувстваш добре физически на първо време - вместо да си стоиш нон стоп вкъщи, много полезно ще ти е за сваляне на килограмите и за самочувствието ти, а и за това да бъдеш харесвана от хората и мъжете да почнеш да правиш някакви кросове или просто разходки с бързо темпо. Не забравяй че физическата ни форма е пряко свързана със самочувствието ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker