Трябва ли всичко да е толкова сложно и объркано? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ли всичко да е толкова сложно и объркано?
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 4037 пъти
Откакто се помня ми се случва все едно и също нещо. Повтаря се непрекъснато и вече започвам да губя душевно равновесие и сила за живот. Винаги някой мъж, към когото аз не изпитвам привличане решава, че иска да е с мен, и аз си казвам - да пробвам - по-добре отколкото да съм сама.

А вече не съм и особено млада, на 31 съм. Нали зрялото поведение изисквало да пробваш, да направиш компромис с някои неща, да знаеш, че хората се напасват с времето и т.н. Обаче как да пробвам, като после изпитвам такава душевна болка и изпадам в такава самоомраза и дива паника....

И ето - пак се случи - с приятел, когото познавам от много години. На няколко пъти му казах, че не е подходящо, че е по-добре да не преминаваме границата. Но не му отговорих категорично. Пак защото той е единственият реално съществуващ мъж, който в този момент се интересува открито от мен.

Стигна се до целувки. Както и предполагах, не изпитах онова разтапящо и превземащо чувство, което знам от опит, че съм способна да усещам. И ми е гадно - и за мен и за него. Все едно извърших насилие над себе си, защото се съгласих. А той се привързва, знам, че иска връзка, а не само секс. Аз съм достатъчно непрактична, че да не мога да правя "просто секс", но дори и да можех, нямаше да искам да му го причиня. Никога не се знае кой колко може да хлътне разбира се, но има достатъчно причини да не съм с него. Като изключим главната - много красив и умен е, но не ме привлича като мъж.

Трябва ли всичко да е толкова сложно и объркано? Знам, че много хора ще кажат, че сама се поставям в тази ситуация, но и обстоятелствата ми помагат доста.

Кажете, има ли и други които знаят за какво говоря, които са изпитали тази болка от безмислените опити за любов? Вече започвам силно да вярвам в кармата и в горчивите уроци на живота, които са неизбежни.....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: 70f434c08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е толкова зле при тебе. Има много хора, които НИКАКЪВ не могат да намерят.
Ти сама си видяла къде грешиш - има едно правило: винаги когато правиш компромис със себе си, губиш.
Това, според мене, е грешка - да се съгласяваш от немай къде на отношения само за да има нещо и да не си сама.
Като не те привлича физически, кажи му, че не искаш любовна връзка, а да сте приятели, ако е съгласен и го устройва.Така ще е по-честно и към него, и към тебе.
А дали се случва, да, случва се. Случвало ми се е някой да иска отношения с мене...но аз да не търся нито съпруг, нито любовна връзка. Не ме е било срах, както и не ме е страх, да съм сама. Обикновено една ситуация се повтаря, когато трябва да научим нещо от нея.Ще се повтаря докато го научим.Запитай се в твоя случай какво трябва да научиш? Излез наясно със себе си. Не се страхувай да заявиш позиция, не се съгласявай на нещо само за да угодиш някому, или, както казваш, за да не си сама.
Тия грешки съм ги правила, и си платих с лихвите за тях. Говоря от личен опит...

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 6a9f126722
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Само глупаците повтарят едно и също действие , очаквайки различен резултат"
АлбертАинщаин

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 17dc18ab03
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Годините нямат значение.Може голямата любов да те споходи и на 50!Страхът да останеш сама те тласка в ръцете на някои мъж,когото ти не харесваш реално,па бил той умен и красив.Просто недей да насилваш себе си непременно да си с някого,само да не си сама.Отпусни се и живей живота си,любовта ще дойде когато не я чакаш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 341c5b3222
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още в началото сърцето ти е казвало, че тези мъже не са за теб, но ти си слушала разума. Виж, че сърцето не те подвежда, защо не му се доверяваш? Колко пъти трябва да се опариш, за да разбереш, че така не става?

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: cffd81c263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хората преди мен са прави. Грешно е да се впускаш във връзка, ако не харесваш мъжът. В крайна сметка, не можеш да пускаш на всеки, който си поиска, нали? ;] Изчакай, ще дойде някой, който ще те привлича и ти него. 31 все пак не е някаква катастрофална възраст.

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 92a635b4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сърцето, голямата любов, дрън-дрън. Мисли с главата си. 31 не са много, но са стабилна възраст, на която трябва да се ориентираш какво искаш. Ако чакаш голямата любов, която описват по книгите и идеалния, ще си останеш завинаги сама. Аз те съветвам да дадеш шанс на човека. На твое място бих постъпила така. Всъщност аз преди време бях на твое място и реших да дам шанс. Сега не съжалявам. Имам много повече от "голямата любов" - доверие, рамо, на което да се облегна, уважение и бъдеще. Ти си решаваш де, твой си е живота.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: ce82b4089d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз подкрепям №6, то си е много индивидуално де, но все пак ти си решаваш.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 6a9f126722
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Послушай страхливците по-горе ,онези със стабилното рамо и сигурността , направили компромис с чуствата и цял живот или ще страдаш ,понеже не желаеш физически мъжа си ,а той иска да правите секс ,или на 35 ще си щастливо разведена ,защото си намерила любовта ,но не си я изчакала

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 9be8799a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласна съм с номер 8, то затова и напоследък от толкова стабилно рамо и сигурност броят на изневерите главоломно расте.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: daaf0131de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами да доста е объркано и те разбирам напълно.

Мисля, че трябва да си изясниш , кое те подтиква да се захващаш с мъже, които не те привличат.Според мен причини има много.Както казваш на 31 си , предполагам познати или роднини те питат защо си още сама.Малко или много под този натиск , започваш да се комплексираш , все едно нещо не ти е наред и си казваш хайде сега да пробвам с този да не съм сама.

Друго, което пак идва от околните (те между другото са много виновни и съсипват доста животи с тъпите си съвети), примерно харесват те разни мъже и те ти казват - проблема е че си много претенциозна , какво избираш и оттам пак мислиш , че грешката е в теб и хайде пак се хващаш с неподходящия.

Третият вариант е пак самозаблудата- ако го опозная може да започна да го харесвам и да свикна с него и дрън дрън.Има и такива случаи , но според мен са малко.

Лично аз когато съм се срещала с някой веднага ми е ставало ясно , че не ми допада и не ми е интересен и просто не съм се виждала повече с тях.С тези с които и аз съм си казвала може да е добър човек , трябва да му дам шанс да се опознаем и т.н в крайна сметка пак накрая се оказва , че първоначалната ми преценка е била правилна и не е трябвало да се захващам с този човек.

Не знам какво да ти кажа , просто като не харесваш някой- не го харесваш и да се насилваш просто рано или късно се провалят нещата, затова по-добре не се занимавай за известно време, иначе ще стане по-лошо.

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: af4be2fd23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ...а часовникът тиктака. И когато срещнеш подходящия, ще бъде късно за други неща. Няма такива без кусури /и от двата пола/, въпросът е да са по-малко и да са търпими или подлежащи на промяна. както пише номер 11 още от първата среща става ясно допада ли и ще излезе ли нещо от това. Често обаче по-късно се чува "Ми той не беше такъв". И много станаха напоследък старите моми и ергени, изневеряващите и "щастливо разведените"- предпоследното е модна тенденция, а последното - бих искал да видя наистина щастливи след развод, щастливи не само на оправдателни приказки. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват, лошото е, че връщане назад няма, а всеки си знае него си.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 2ce5af21b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз знам какво ще направя. Наистина немога да се насилвам и разсъждавам и се чувствам точно както номер 11 казва. Струва ми се, че хората, които са на противоположното мнение са прагматици, които не се интересуват с кой са, едва ли не - да има нещо женско. Казвам го, защото съм забелязала, че мъжете са по-склонни да не подбират. То и затова са толкова напористи. На една жена обаче и е необходимо много неща да усети и много да бъде предразположена, и това не зависи от кусурите, а просто дали трептите на една и съща честота. Пък за часовника тиктака - може и в мен да е грешката, ама никога не съм се чувствала като инкубатор, като тяло, което трябва да произведе друго тяло, за да изпълни дълга си. Благодаря на всички, които коментираха, дори на Мечо Пух :).

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 373b7819b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А на мен знаеш ли какво ми хрумна, докато четях?
Може би още не си срещнала Истинския.

Аз съм от онези(на 40 съм, да вметна)- разумните, със стабилното рамо- брак по разум, без големи чувства. И когато срещнах Любовта, животът ми стана сложен. Имах спокоен живот преди да я срещна, сега е сложен, но не мога да се откажа от Любовта ...

Във всички случаи обаче е ясно, че срещу сърцето си не трябва да вървиш- след като някой не те привлича, не се насилвай, изчакай съдбата да ти даде друг шанс и не брой годините. Нали в карйна сметка хората се женят, за да са щастливи, а не за да не са просто сами...

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: b93f010b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 8 прави изказвания без да чете!Пълно с такива капацитети!Специално обърнах внимание на мненията на ония"страхливци",никъде не видях някои да споменава нещо различно от номер 8,но да обидим все пак...Страшна работа е това!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 2ce5af21b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ами всъщност не ме притеснава дали ще се омъжа или не, по-скоро се чувствам като създадена да бъда сама и напоследък това взе много да ми пречи. А направо ми се вижда малоумно, че се повтаря ситуацията за незнам вече кой път. Определено обвинявам себе си и подлагам вече на съмнение собствените си чувства и се опитвам да чувствам по "правилния" начин, което не е на добре.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 373b7819b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От номер 14: Срещнеш ли сродна душа, няма да мислиш, че си създадена да бъдеш сама. Може би душата ти чака своята сродна душа и не я разпознава никъде досега.
Мисли си,че твоята половинка е някъде, също толкова сама и че въпрос на време е да се срещнете.
Може би животът те учи да приемеш самотата и когато я приемеш напълно, ще ти даде шанс да бъдеш щастлива.
Сигурна съм, че много неща в живота ни за изпитания, макар ние да ги тълкуваме като ''липса на късмет'' , например.Тук не сме дошли ''да си живеем живота'', а да се учим.

Мислила ли си например защо много жени, бездетни години наред, са имали родни деца едва след като са осиновили? Познавам жена, заченала буквално месец-два след като е осиновила!А преди това е чакала години...
Това за изпитания в живота- приемаш едно, жертваш се, за да ти се случи друго - по-хубаво.

Приеми сегашната ситуация, колкото и да не ти харесва - може би смирението е твоят урок. Аз вярвам, че като всеки човек си родена да изпиташ щастието и то ще те споходи....

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: e19adb3d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не е болка за умиране, че човек може и да не се задоми, нито пък да създаде трайна връзка, болното е, че самотни хора с възможности отглеждат и глезят кучета и котки вместо да осиновят изоставено дете. Иначе за голямата любов - http://spodeli.net/6/story-638.html .

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 8b8ffc49a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   По-добре сама,отколкото зле придружена!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker