Трябват ми съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябват ми съвети
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2210 пъти
Здравейте колеги и колежки! Имам нужда от това да споделя с някого моят проблем, а той е следният - не мога да комуникирам нормално с дамите.
Това не е нормално, вече съм на 21 години, а все още не съм имал приятелка. Като по-малък наблягах на ученето, но сега вече моят проблем взе да ми тежи и започнах да отдавам по-малко внимание на така нареченото четене (студент съм в 3-ти курс, гр. Варна).
Понеже съм срамежлив/притеснителен и това е като бариера за мен.
Дори да си харесам някое момиче, не се решавам да отида при нея и да я заговоря, а и дори да го направя, какво ще й кажа?
Наскоро докато пътувах в автобуса ми се случи - едно момиче ме погледна, дори май ми се усмихна, но аз съм толкова притеснителен, че ме беше срам да я погледна в очите. Все си мисля - какво ще кажат хората ако видят, че съм я погледнал.
А когато не я погледна, тя губи интерес, което е съвсем нормално, просто си казва - той не ме забелязва и така...
До сега съм опитвал с 7-8 момичета, но успехът ми винаги е бил нулев, просто ме режат.
Преди около месец за първи път се реших да действам и да заговоря дадено момиче. Е, получи се, чувството беше невероятно, така да се каже - успях в дадения момент да надделея над да го нарека страх може би или и аз не зная от това какво ще стане....
Ама дотам. Аз не съм от тези хора(то се подразбира де), които свободно общуват и винаги си се шегуват, няма значение кой стои до тях. Трябва да можеш да накараш момичетата да се усмихват, а аз не го мога.
Приятелите ми казват, че не трябва да се притеснявам и да си говоря свободно, все едно си говоря с тях.
Обаче, добре де ама няма как схващате, да я питаш "Хей мацка, какво става? Вчера гледа ли мача? " или нещо от този сорт.
И така като цяло общувам само с момчета, с момичета - не
Нямам проблеми с външността, смятам че си изглеждам добре. Ръст и тегло са ми в норма 168см, 60кг. Тренирам си, имам си и коремни мускули. Ама каква е ползата от това, след като нямаш човек до себе си....

Моля кажете какво мислите/посъветвайте ме нещо....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6bc46df84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Студентка 4 курс Варна (МУ) с подобни проблеми, а "светът е за двама" уж...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 55e86024ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ще е интересно да има дискусия на тази тема. Авторе, четейки твоята история, виждам отражение на себе си. АБСОЛЮТНО същият съм и аз - е, нямам добре оформени коремни мускули, но това е друга тема... :D Проблемите ми са същите: и аз съм опитвал немалко пъти без успех, и аз се притеснявам от това какво биха казали хората и дори самата дама, и аз не смея да направя крачката...
Въпросът ми вече не е как да си намеря приятелка, а как да не преживявам неприятностите от това, че си нямам.
Естествено, не бих те съветвал да спреш. Не мога да дам добър съвет, защото нямам никакъв опит с жени, но съм чувал нещо любопитно. Примерно допадне ти някоя красива дама - иди и се опитай да говориш с нея, като си кажеш на ум нещо от вида: "И да ме отреже, голяма работа/боли ме фара" или нещо такова, без да се впрягаш. Казвали са ми, че това помага за преодоляване на страха, но не мога да ти кажа от личен опит. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 96073a8c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Относно неприятностите от това, че нямаме половинки и аз бих искала да тръгне дискусия.

Защото от една страна за съжаление тогава може да се достига и до депресивни състояния, но пък от друга без тези неприятни чувства човек би спрял да се бори в един момент и рискува да стане безчувствен и равнодушен и вечно сам :(

Какво да правим тогава? или да приемем, че така ни е писано просто?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5b6d2f1afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторът: До номер 4, Съгласен съм с теб относно тези " депресивни състояния " почти постоянно съм така. На моменти се чудя какъв е смисълът на живота дори... Демотивиран съм, ужасно е, а когато се чувстваш така, как би могъл да бъдеш щастлив?
Нямаш подкрепа, е ясно е, че имаш, но в един момент подкрепата, която идва от семейството ти не е достатъчна и за това търсиш точно това, което смяташ, че ще промени теб и най-накрая ще бъдеш щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0ac8325cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 до автора 5. - и ти какво търсиш тогава? И знаеш ли дали това, което искаш е наистина това, от което се нуждаеш?

Според мен разликата нужда-желание води често до нещастия.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5b6d2f1afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4
Търся сериозен човек ( дама ), която да бъде с мен, да се подкрепяме, да се уважаваме и най-важното е да има доверие помежду ни. Ако не си имаме доверие един - на друг, тогава каква връзка можем да имаме?
Когато има разногласия (със сигурност ще има такива ), като големи хора трябва да седнем и да споделим - какво и защо не ни харесва нещо, за да може да го променим. Компромисни решения също ще присъстват често, но това е съвсем нормално, във всяка една връзка ги има. Ще има и трудни моменти, но вярвам, че заедно ще успеем да преодолеем всичко.
Необходимо е и да има неща, които да ни свързват. Точно тук е мястото да спомена, че трябва да имаме сходни интереси.

Определено се нуждая от това, смятам че точно това би ме направило щастлив. Ако това не носеше щастие, удовлетворение, радост, нямаше да има толкова много хора, които да са заедно, просто погледни на улицата една влюбена двойка, как изглежда, това трябва да ти е достатъчно.


"Според мен разликата нужда-желание води често до нещастия. "
Това пък според мен се отнася, по-скоро за хора, на които не им пука особено много за тяхната дружба, просто те не отдават твърде голямо значение на нея, а са заедно за да не са сами съответно имат някакви изгоди... Познавам много хора, които са такива, не казвам, че са лоши хора те са си сериозни, отговорни, мислещи за своята кариера, но преди всичко те ИМАТ ЗДРАВА ПСИХИКА, а аз трябва да призная, че
( Идва една фирма - Stargate Maritime, която е в топ 15 в целия свят по развитие. Търсеше хора, които да вземе на стаж и да бъдат обучение съответно да бъдат готови кадри и когато завършват да работят за нея. Искаха да държим психо тест ; хората, които го издържат, отиват на интервю и оттам вече, който си преценят, него взимат. ) не издържах психо теста, съответно моята психика е по-слаба от тяхната. Това също има голямо значение за дадения човек, сиреч мен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 704193b43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ходете на фитнес!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5b6d2f1afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Фитнесът е добър вариант наистина, но аз съм си свикнал на лостове.
Трябва да се поддържа форма : )

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c870ebe91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прочетох историята ти, както и коментарите под нея и ще карам направо. Аз бях срамежлив като теб в отношенията с жените доста години и логично бях сам. Идва един момент, в който се замислих каква е ползата от това да ме е срам да говоря с момичета, които харесвам или да не предприемам действия, когато забележа погледи на момичета визирайки се в мен. Няма причина да се срамуваш от нищо и да се отказваш, защото са те отрязали 7-8 момичета приеми като мъж, че не си им симпатичен и толкова. Научи се да бъдеш уверен, но не нахален и невъзпитан, дръж се добре с девойките и там някъде сред всички ще е твоето момиче. Нямаш представа колко е приятно, когато премахнеш задръжките на срамът и повярвай ми момичетата забелязват това. Когато някое момиче те гледа и ти се усмихва направи същото и ти, имаш един живот и една младост-не ги пропилявай. Георги-28

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker