Връзка със скандинавец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка със скандинавец
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3014 пъти
Здравейте!

Искам да попитам компетентните какво мислят за взаимоотношенията между българка и някой представител на скандинавските страни?

1. Как ги намирате по характер?
2. Какви са типичните черти на техния манталитет?
3. Как се отнасят към половинките си?
4. Какви са в секса?
3. Бихте ли сключили брак със скандинавец?

Много ще се радвам ако модераторите публикуват въпросите ми.

Предварително благодаря на всеки, споделил мнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7c9d51b8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   Аз не съм омъжена за скандинавец, а за друг чужденец. В Пловдив обаче познавам поне 3 такива двойки - две с норвежци и една с швед като и трите живеят у нас. Какво да ти кажа - хора като хората. Ти пишеш за скандинавците като за вид марка перални - сякаш са всички правени в един калъп - изливат ги и са идентични.
Едно да знаеш от мен - всички хора са си хора. Който е имал поне личен контакт с хора от различни държави ще знае, че на лично ниво хората не се различаваме - нищо човешко не ни е чуждо. В днешния глобален свят все по-малки са разликите и особено между европейците няма кой знае какви. Днес по-скоро има разлики в социалното положение, в образователния статус, в целите, кариера или не, интелектуалец или не, човек на изкуството? държавен служител и така нататък - тоест в попрището на различните хора, интересите и така нататък. Така както у нас има интелектуалци, така ги има и сред скандинавците и обратно - и при тях има простаци, пияници (И ТО МАСОВО), примитивни хора и така нататък
Затова не гледай националността, а да си подхождаш с даден човек. Ако се надяваш, че в Скандинавските държави животът е кой-знае колко по-добър ще се разочароваш - не случайно там имат най-много самоубийци - само 1 зима ти трябва там и ще се върнеш барабар с мъжа си. Доста хора има не само скандинавци, а холандци, руснаци и така нататък, които живеят вече у нас за постоянно заради климата, евтиния живот, храната и хората. Днес човек може отвсякъде да работи примерно в ИТ сектора...
Не се занимавай...националността не определя какъв ще е човека.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 94f79a6196
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам няколко приятели, които можеш да наречеш сакндинавци. За съжаление, е трудно да ги опиша.
Характер - От добри и отворени хора, до лъжливи нарциси.
Манталитет - От такива, който споделят всички, които обичат изкувство, до такива, които се интересуват от следващата бройка, новия айфон.
Отношение, към полвинката - Познавам хора, които твърдяха, че имат над сто жени и съм ги виждал да се прибират с по две различни, всяка седмица, и въпреки това, имат стабилни връзки, когато найстина харесат някоя. Разбира се, винаги ги има и изневерите, кавгите и дори и насилниците.
Секса - Освен ако не преспиш с поне 15 човека, е трудно да се определи.
Брак - Със скандинавец - не. Със скандинавка - ако тя е жената на мечтите ми, да. Но същото важи и за българка, индийка, американка и всяка друга народност, раса и етнос.

С две думи, хора всякакви.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 618049a2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Както каза номер 1 - скандинавските страни Швеция, Норвегия, Финландия, Дания са номер 1 по самоубийства в Европа въпреки, че там имат най-висок стандарт и се живее най-добре. Изводите оставям на теб...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3cbce70212
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм от 2 години с норвежец. Живеем заедно в Норвегия и съм живяла една година с родителите му. Предният ми приятел също беше норвежец. Като цяло номер едно е права, че от човек до човек се различават, но има и много типични за тях черти. Например те уважават като цяло повече жената. Давам пример аз пера и спростирам една пералня и пускам втора. Приятелят ми идва и ми казва да си почина понеже той ще спростре втората пералня, тъй като аз вече съм спростряла първата. Същото е и със съдомиалната. Аз не работя в момента. В България се сещаш, че никой мъж няма да реагира така. Те очакват от теб да вършиш цялата домакинска работа, особено ако не работиш. Имам позната българка тук, която ми разказваше, че мъжът й като се прибере (българин) и ако не е чисто и сготвено вдигал скандал. Тя е с малко бебе и понякога няма време да сготви например. Това с един норвежец никога не може да се случи. На тях буквално им е все тая какво ядат, сготвено ли е и тнт. Бившият ми ми е казвал, че няма нужда да готвя понеже той и кренвирши можел да яде. Беше ми казал и веднъж, че предпочита да ходя с него по баирите в студ и дъжд, от колкото да мога да готвя. Винаги благодарят за храната, която приготвяш. При тях няма мъжка работа и женска. Жените им са оправни и наравно с тях участват в ремонта на жилището например. Спортуват доста като нация. Казват, че пият доста, но лично моят приятел, както и бившият ми не пиеха алкохол въобще. Аз пия вино например, той пие кола или мляко. Колкото за секса си е до човека. Няма значение от каква нация е. По харектер са много тактични и спокойни. Ако им се крещи го считат за не нормално поведение. Разбира се пак уточнявам, че всяко правило си има изключения. Тук има много наркомани или алкохолици например. Колкото за самоубийците ще кажа на номер 1 да седне да провери къде са най-много самоубийствата понеже те не са в Скандинавието. Нещо повече по ранг Норвегия например е на 81во място, а България е на 61во място. Това си е чист мит, че тук се самоубивали много. И така ако трябва да ги опиша като хора са много любезни, леко студени може би, но само докато не ги опознаеш, тактични, уважават жената като равна на тях и са доста самостоятелни. Не са от онзи тип мъже, които биха те галили, милвали, гушкали, писали стихове за теб и тнт. Всеки си има свое лично пространство и цени това и на другия. Не си пъхат носа в личния ти живот. Още много бих могла да пиша, но стига толкова. Ти защо всъщност питаш? А да и номер 1 още нещо да добавя. На мен тук си ми харесва и днес температурата е 8 градуса :) Както виждаш не живеем сред белите мечки и не всички бягат от тук.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3ca37e20d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Taka, както си си изредила питанията, все едно ще си зимаш домашен любимец или по-лошото - ще се жениш по сметка, обмисляш да ходиш да живееш там, може би?
Много пият, езика им е шантав, слушат много метъл. Полигамни и полиандрични са, май т'ва е основното.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: da59b79da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Благодаря номер 4. Радвам се, че човек, който има истински опит по темата се включи. Разбира се, че хора има всякакви, но за всяка нация си има типични черти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3cbce70212
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 5, финландците слушат метъл да, но шведите, норвежците и датчаните слушат главно електронна музика, техно и подобни.
И хора айде като пишете нещо поне проверете информацията си. Стига с това, че се замоубивали. Българите сме преди тях по самоубийства. Още повече, че ние сме водещи и по бруталността им например самозапалване.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 18a5a95ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 в този форум само знае да плюе по скандинавските държави, чел съм я и в друга тема, свързана с това. Едни и същи глупости ги говори, че били най-големите самоубийци (всъщност най-големите са балтийските държави, ама като е решила, че скандинавци ще са... ), и едни и същи глупости плямпа - че в България било хубаво, климат IT-работа и дрън-дрън. Скъпа, не всички сме IT-специалисти и не всички искаме да живеем в мангалската държава България. Иначе не разбирам въпросите ти, авторке, защото в крайна сметка скандинавците не са серийни роботи с еднакви черти :д. Леко студени хора са, обичат да се черпят, изключително възпитани и ерудирани. Скандинавските държави са пример за обществена уредба и икономическо развитие - имат изкючително висок стандарт и уникални социални системи (за разлика от САЩ например, където нивото е по-зле от Третия свят, ако не си някое от богоизбраните богаташчета). Опознай човека, за когото мислиш да се омъжваш, без значение дали е от Америка, Швеция, Австралия и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d24b5dc30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 3, това е заради климата и най-вече - мрачното време там. По принцип има връзка между липсата на слънчева светлина и депресията.
Без нея нивата на хормона серотонин падат до критични нива, което води до така наречената "сезонна депресия". Само, че в случая този "сезон" трае целогодишно. Дори хората са измислили специални лампи с цел лечение на депресията, които трябва да гледаш определено време на ден.
Учителката ми по философия ходи в Норвегия за 2 седмици по една програма и ни каза, че това е една от причините. Плюс че когато всичките ти основни нужди са задоволени, човек се концентрира повече върху дребните ежедневни проблеми и собствената си духовност. Дори в едно местно списание имало статия по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8d31266826
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо, искам да кажа, че да се слагат всички под общ знаменател е глупаво въпреки че разбирам въпроса ти. Моят съпруг е швед и мога да ти кажа, че притежава купища положителни качества. Не зависи от националността му това, а от възпитанието, както и от самия него най-вече. На мнението на номер 1 съм - има и простаци, и пияници, и всякакви. Както добри, така и лоши.
П. П. Смятам, че да се свързва метълът със самоубийствата е абсурдно. Аз слушам рок и метъл, но не съм тръгнала да си режа вените, а съпругът ми като е скандинавец да не би да се е хвърлил от някоя скала... така че, ако си търсиш скандинавец или се занимаваш с такъв - мога да ти кажа, че въпросът е в това на какъв си попаднала/ще попаднеш, а не какви са всички като цяло, защото това не може да се определи!

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fcde560c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Нека и аз да кажа, че от човек до човек има разлика. Но аз конкретно имам опит с швед и знам там мъжете що за стока са. В Швеция има мъже, които използват жените за да им раждат деца и след това да се издържат от децата. Има мъже с по над 10 деца от няколко майки. Шведките повечето ходят с араби и други имигранти и поради изброените две причини има много шведски ергени, които си търсят съпруги от чужбина. Ако не попаднеш на някои от първия случай, което е в пъти по-лошо от това да попаднеш в харем на арабски богаташ, то над 90% е вероятността да попаднеш на мамино синче. Личното ми мнение е, че одобрявам тези български момичета, които си внасят някой скандинавски хубавец, за да родят красиви синеоки скандинавчета, но после се случва същото като с българските синковци - отново жената ги издържа. Не одобравям обаче смелостта на тези българки, които отиват на на Север и там ги чакат странните и доста неприятни нрави на скандинавците и още по-страните и плашещи методи за отглеждане на децата. За мен оптималното е, ако момчето на което си хвърлила око е достатъчно заможно да издържа семейството си с години напред и да го импортираш в нашата красива страна, къдито няма да ви се пречкат вездесъщата му майка и нацистките им социални служби.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker