Невъзможно ли е да сме заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Невъзможно ли е да сме заедно
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2257 пъти
Здравейте. Нека ви разкажа накратко моята история.. момиче на 21 съм, студентка в специалност, която уж се води престижна. Скоро намерих любовта на живота си. Сигурна съм, че е правилният за мен, защото го познавам от много време, наистина е прекрасен човек. За първи път в живота си изпитвам такива чувства. Сигурна съм, че и той много ме обича доказа го по най- различни начини. Проблемът е, че аз съм туркиня, а той българин. И по- конкретно проблемът е, че моите родители няма да приемат връзката ни. Не съм им казвала само и само, за да не развалят щастието ни. Не са крайно вярващи и консервативни хора, но все пак си ги познавам и знам, че ще имам огромни проблеми, особено с баща ми. Не искам никой да развали това, което има между нас затова го пазя в тайна, но докога? Скоро ще усетят, че има нещо. Знам, че не съм първата и последната в такъв случай, но не знам какво да правя. Тежи ми на съвестта, че крия от тях нещо подобно, искам и те да се зарадват на това колко съм щастлива, но знам че вместо това те ще ми го развалят... не мога да мисля адекватно и да взема решение какво да направя по въпроса, така че всичко да свърши с малки поражения. Моля да ми дадете съвети, каквито и да са..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: d2a23fe5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си туркиня, намери си турчин. Свършиха ли се турците? Вие сте мюсюлмани, с други разбирания, с друг манталитет, така че и без това връзката ви няма да я бъде. Сега не сте женени и е лесно, но след време ще имате само проблеми, които няма да си струват. Не е добре българи и турци да се мешят, вашата религия е агресивна и нетолеранта. Освен това и историята винаги ще си казва думата - 500 години кланета не се забравят току така.

Вашите по-скоро ще се отрекат от теб или ще те убият, отколкото да приемат "неверник". За тях това би било кръвна обида и предателство. Дори родителското чувство няма да е толкова силно, колкото разбиранията им.

Замисли се, струват ли си всичките тези проблеми с години? И без това каква е гаранцията, че той е човекът за теб? Турци бо, намери си някой като за вашите разбирания.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2ca28ad707
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, ти си на 21 години и родителите ти нямат право да ти се месят в живота. Ти не зависиш от тях и можеш да вземаш сама решенията си занапред. Аз съм помак и съм 20 годишен, имах почти три годишна връзка с едно момиче - българка. Тя е прекрасна, но се разделихме. Не се отказвам и за миг от нея, та това което ти намеквам е, да не се отказваш от някой, който те прави щастлив. Ако вашите не те разбират, седни и поговори с тях, обясни им за какво иде реч и се надявам да те разберат.

-Данев

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 734addac77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Питай го, ако имате деца - те какви ще са - християнчета или мюсюлманчета
Ще обрязвате ли децата или няма
къде ще ги водите - на църква или в джамия.
та доста въпроси има да доуточнявате

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 66a5a34818
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
първото нещо което трябва да направиш за да разрешиш ситуацията е да разбереш, че НЕ си туркиня! Това, че говориш турски не те прави туркиня (аз говоря английски, но не съм американец), то, че си мюсюлманка не те прави туркиня (аз съм християнин, но това не ме прави французин)..
Това е. Всичко останало е лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 646e8028f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съветa ми е дa спреш дa се лигaвиш. Aко приемa, че е истинa, което пишеш, a не типичните провокaции, които пускaте от време нa време, не знaм от кое кюрдско село ще дa си, че в този век дa имaш подобни проблеми.
Следвaш щaстието, сърцето си и товa е.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e0b9ac9f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С тези религиозни възгледи може би да... трудно е да сте заедно

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f6be84152c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке напълно те разбирам. За съжаление турските бащи все още имат такова мислене - ако синът им си хване българка е добре, но ако дъщеря им тръгне с българин е лошо. Някои сигурно ще кажат, че проблемът е в религията - донякъде са прави, но турците са големи националисти и дори да си мюсюлманин ако не си турчин винаги ще гледат на теб като на по-долен. Има и свестни и модерни турци, но те са много малко на фона на консервативните които все още живеят в 15 век. Като например авторката която сега страда заради ограничения си баща.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d5910ef9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   4, престанете с тези глупави теории. Човек е такъв, какъвто се чувства. Ако момичето се чувства туркиня, тя си е туркиня и точка. Не си ти човекът, който да и казва каква да се чувства. То и някои цигани казват, че са българи, ама не са и изглежда смешно отстрани как се правят на нещо, което не са.

Да, по гражданство всички сме българи тук, но произхода и самосъзнанието са нещо съвсем различно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 10ea01f450
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Време да започнеш да отстояваш мнението си. Щом искаш нещо, значи ще се бориш да го имаш. И ако някои са готови да се откажат от теб, заради твоите желания, това е техен избор. Нека те да си решават за себе си.
Колкото повече поддаваш толкова повече, ще те управляват.
Време е да отстояваш своите виждания, и ако някои застанат срещу теб заради това, тогава ще се бориш и с тях.

Инак разбирам те - моята приятелка също няма умения, да отстоява волята си. Всъщност аз не знам дали тя изобщо има воля.

От една страна е каквото кажа аз, пък от друга е каквото каже баща ѝ. Просто от малка е научена да е послушна.

Аз разбирам как тя би се почувствала, ако аз застана срещу баща ѝ. Ако започнем да се караме. Тя е силно превързана към семейството си, но и към мен.
Все още се крием от нейното семейство, главно за да не ѝ създавам проблеми. Но един ден ще се изправя срещу баща ѝ, и каквото има да става ще стане.

Все пак не може родителите вечно да определят поведението ти, от друга страна аз не бива да съм наследник на баща ѝ. Та щом се отърси от неговото влияние да попадне под моето.
Да можеше и тя да го разбере.
Но тя не може да отстои себе си, а трябва да се научи. За съжаление, не знам как да я науча.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4d8489fa78
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Някога и аз бях пубер гонеха ме някакви патриотични чувства граничеши с някаква омраза, но се питам защо? Има ли нужда да мразим някого, когото не познаваме например. И така по самата тема казвал съм много пъти, какво значение има. Живеем в България - 21 век - и не виждам проблем за връзката. Освободи се от тези стари схващания от преди 100 години. Ти си туркиня, той българин или аз съм българка, а той турчин или аз съм българин тя туркиня и т. н.. Ех ех слушай себе си - не родителите. Моята нова теория е, че поведението и мисленето на родителя пречи само на децата. Не говоря за теб, говоря по принцип. В старанието си да направят децата си по някакъв свой образец правят най-големите грешки. На това съм свидетел и искам да разбия този мит, че на всяка цена родителя трябва да се слуша - не не трябва и зная защо. За мен религията е една от най-лесните преодолими прегради в 21 век. Има други по трудни прегради, които могат да направят една връзка трудна и това са парите - голямата разлика в имущественото състояние. Това е на мода 21 век.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker