С капки за нос от 3 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

С капки за нос от 3 години
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3711 пъти
Здравейте! Вече около 3 години носа ми се запушва по 2, че понякога и 3 пъти на ДЕН! В началото дори не помня кога почна вече, но предполагам си мислих че е просто настинка, но в последствие разбрах, че няма оправия.. Ползвал съм всякакви капки за нос от 2 до 40 лева без ефект. Ходил съм на УНГ, когото ме препрати към изследвания за алергии, но са прекалено скъпи за да си ги позволя а и не мисля, че е това след като съм бил и в планината и в Дания в страшно чист град, и в Германия като носът ми остава без промяна. Някакви съвети? Като да не повярваш все още имам обоняние и от край време съм се отказал и си копувам най-евтиният вариант ксилометазолин..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1b99788cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Като да не повярваш все още имам обоняние и от край време съм се отказал и си копувам най-евтиният вариант ксилометазолин. “

Ами честито - ти си развил зависимост към активното вещество на капките - тук цената няма значение - Xylometazoline. Скъпита капки просто имат друга марка, впръскване, аромати, но е едно и също
Има много информация за тази зависимост в интернет, но и на самата листовка на медикамента.
Общо взето зависимостта е дори сходна с наркотичната и затова изрично се казва, че 2 седмици се ползват такива капки най-много. Отгоре на това се видоизменя и атрофира самата ностна лигавица.

„За съжаление кръвоносните съдове стават резистентни към лекарството след продължително приложение. Броят рецептори намалява и след спиране на лекарството може да настъпи хронично запушване. Освен това предозирането може да предизвика дегенеративни промени в носната лигавица, които представляват друг здравословен проблем. “

Зависимост се развива, защото лекарството действа като адреналин и се свързва със същите рецептори в мозъка. Зависимостта е силна колкото зависимостта от цигарите и другите наркотици!

Решението знаеш сам какво е - спираш от раз капките. Можеш да си купиш от DM дрогерия, Лили дрогерия или дори от аптеката капки с морска вода - има и помпички за промивка, защото ще ти е много трудно отначало изобщо да се откажеш от всякакви капки чисто психологически, но да - 3 седмици някъде ще имаш нещо като ремисия.

Вземи си отпуска от поне 2 седмици и отиди в някое село без аптека, за да не се изкушиш, защото ще ти е действително като вид ремисия, ще имаш огромен проблем с отказването от Ксилометазолина!
Имаш хронична хрема заради него, не заради алергия и глупости. Отиди обаче на МЛАД лекар, който е чел нови неща, не при някой дърт „знаменит“ лекар, който от 70-те години не е отварял учебник. Млад лекар УНГ веднага ще ти каже, че си зависим, ще ти каже какви са промените на лигавицата, но не може да ти спести волята да спреш сам с лекарството.
Темата е за „Наркотици и алкохол“ и съвсем сериозно го казвам това. През лигавицата на носа не случайно се приема кокайн - това е много бърз начин. Ти като си сложиш отново капките изпитваш почти мигновенно облекчение, защото реагираш като при адреналин - зависим си прост.

П.П. Много ще ти е трудно! Моят зет е също зависим от капките за нос и от години се бори с проблема, но на ден една опаковка си отива и има цяла аптека у дома. Подобри се като отиде да работи в чужбина и там беше скъпо в аптеката да купува тези капки спряха да му ги дават аптекарките в целия малък град и се пооправи, но като се прибере се зарежда задължително и пак същата работа. От теб зависи дали ще се освободиш или ще си зависим цял живот.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 59e13a3f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря Ви!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6054058f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   И аз ползвах повече от месец капки за нос, просто не можех и пет минути да издържа със запушен нос. Ядосвах се, защото знаех, че не е полезно. След месец и нещо реших, че е време да спра да ги ползвам. Когато отново ми се запуши носа пих чай, загрявах кърпи и си слагах на челото, правих си масаж на синусите, всичко това в рамките на 2 часа. Бях се побъркала, реших че няма да издържа и пак ще си сложа. Реших обаче да отида да изчистя банята и тогава да си сложа. Докато чистих ваната ( главата ми съответно беше постоянно надолу ) усетих как ми се отпуши носа от само себе си и от тогава не ми се е налагало пак да ползвам, а дори когато ми се наложи, надявам се, че няма да му изтърва края отново. Не знам дали помогна това, че главата ми гледаше половин час надолу и че докато чистих се загрях, но факт е, че банята ме спаси от запушения ми нос. :D

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 56d8729f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз бях по същия начин, но се излекувах с хапчета РИНИТАЛ. Не са скъпи и ти обещавам, че ще ти помогнат. Пиеш по 1 хапче на час (максимум 12) няколко дни докато не усетиш, че си по добре. После започваш по едно сутрин, обед и вечер докато се излекуваш. Ще ти помогнат!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dc52315972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм така от 5 години. Имам алергия към прах, която се влияе добре от лекарства, но запушването е налице. Няма спасение, не знам какво ще правя и аз. Издържала съм по 2 дни, при което запушването е толкова сериозно, че очите ми започват да текат, не мога да говоря и преглъщам като хората. Изразходвам по 2-3 флакона месечно и е ужасно вредно, знам, но просто не виждам изход.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 59e13a3f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към човека който е така от 5 години.. Пробвайте да отидете на лекар и да се консултирате с него за подобни хапчета като РИНИТАЛ, тъй като те са специално за борба с алергии на горни дихателни пътища, а защо не точно тях. Може да ви помогнат!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7ae4ce12e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей веднага спри капките за нос. Аз година и половина слагах капки за нос поради постоянна хрема. Накрая се оказа че имам алергия започнах да взимам кларитин нещатата се оправиха, но година по късно започнаха постоянно стичащи се секрети в гърлото. 3 години страдам от това постоянно храча, задявам се, повръщам, не мога да и да спя, задушавм се, храна в нoса от постоянната кашлица. Ходих по доста лекари и всичко лъжи, лъжи целият ми живот рухна тотално. Започвам да мисля че, от тези капки за нос се подредих така а веднъж стане ли това няма управия умираш. Спри капките за нос веднага!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fad6456c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ксилометазолин са наистина проблемни капки, като дете и аз ги ползвах много като се разболеех след това няколко месеца си капех капки за нос от страх, че през нощта няма да мога да спя от запушен нос въпреки, че ми нямаше нищо. Един ден капките ми свършиха и нямаше други, а нашите се заинатиха да ми купят... лягам аз и уж всичко е наред и през нощта се събудих и не можех да дишам-буквално. Носа ми беше адски запушен, а през деня бях наред и баща ми тича до денонощната аптека за капки... проблема ми се оправи от самосебе си когато се стопли и спрях да си капя капки самичка. Следващата зима вече ми купуваха някакви други с морска сол... сега като съм сама като се разболея пак си взимам ксилометазолин, но ги ползвам три дена докато съм болна и спирам.
Имаше една смешна случка с един приятел той така да се каже взимаше друго вещество през носа, за настроение, а аз си капя капки за нос зад него(наистина бях болна този път) :D Всеки с маниите си, общо взето!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 086c938fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм номер 5. Пила съм Ринитал без абсолютно никакъв положителен ефект за съжаление. Единственото, което имаше минимален ефект, беше някакъв спрей за 67 лв, който в момента в който го спреш, всичко става по-зле.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 18f61715a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам защо някои мнения не се публикуват...
Писах преди няколко дена за лекарството "Зиртек D", че би се справило с проблема. Исках да помогна, защото щом успя да пребори Моята хрема, значи наистина е много ефикасно.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3a541d7ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Капките за нос не се ползват повече от една седмица.
Няма ли ефект - хвърляте ги.
Солена вода да се шмърка през носа и да се изплюва през устата. Колкото е солеността на морската вода. Отделно слагайте загрят предмет(като варено яйце, платнена торбичка с нагрят пясък или сол, или нещо подобно върху челото и синусите, като се завиват с някаква кърпа да не пари, но да се усеща топлината) всеки ден в определено време, например преди лягане - би трябвало да помогне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker