Вреди ли злобата на човешкото здраве? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вреди ли злобата на човешкото здраве?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1822 пъти
Здравейте. Когато ся ядосвам понякога или се озлобя към нещо и започва едно сърцебиене и ми е гадно след това и ме боли глава. Но когато не обръщам внимание и се смея или съм в добро настроение се чувствам много добре.

Пиша тази тема, защото всеки един от нас вероятно доста често е изправен пред стресови ситуации и напрежение.

Четох в някои родни сайтове за медицина, че недоспиването, напрежението и озлобяването водят до сърдечно-съдови и стомашни проблеми, както и глъвоболие и проблеми на нервната система. Наистина ли е така? Пише също, че по-голяма част от проблемите на сърцето са на нервна почва.

Когато отида да потренирам и се чувствам много добре, понякога в обкръжението ми има доста неприятни хора и ми се случва да ме боли глава после или да имам сърцебиене.

Интересно ми е дали и на вас ви се е случвало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1d7dac5c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вреди, и то много вреди. Злобата си е вид стрес за организма. Тя е като ревността, вреди на този, в чиято глава се завихря. Най пресен и много точен пример е случката с онова момче от Враца, което почина при лична свада. Имало е здравословен, вроден проблем още от малък, но 18 години не му се е отразил. След скарване(сбиване с по силни от него), сърцето му не издържало на стреса и момчето починало. И това е станало само от стреса, то толкова се е ядосало, че не може да победи противника си, че нервната му система не издържала и то рухнало на земята, покосено от сърцето. Затова не трябва да се ядосваме, като се знаем колко сме нервни, трябва да избягваме местата където може да ни ядосат, иначе ще навредим на себе си, а понякога досаждаме и на околните, с нашата сприхавост. Към автора: съвсем нормално е да те боли глава, след като си ядосан, или когато някой ти е противен. В такива моменти мен ме стяга в стомаха, сякаш съм глътнал топка. Давай го споко, живота е кратък, не си струва да се хаби за глупости!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f84e35c261
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, разбира се, че вреди, както и всички останали негативни чувства и емоции.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 11701a59c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е как да не ни се е случвало. Аз когато започна да се нервирам примерно на някой колега и вечерта не мога да заспя от прилошаване и сърцебиене. Завистта също е разрушителна. Двете понякога вървят заедно. За това трябва да се развиваме духовно и да не завиждаме или да злобеем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ef1d8186f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да. Вреди и то много!
Лекар

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bf248de155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора

Благодаря ви, а получават ли се сериозни здравословни проблеми от това?

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3a89d11bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, да умира се.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ffba81821
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено, че се получават здравословни проблеми. В основата на заболяванията са нашите мисли и то негативните, както и негативните емоции, които те предизвикват. Всичко това подлежи на контрол, но се иска първо да го схванеш и после да тренираш да ги елиминираш и да започнеш да мислиш и реагираш правилно на това, което ти се случва.

Без значение е какво ти се случва. Важна е твоята реакция на случващото се, защото ти имаш контрол върху реакцията си, а не върху нещата отвън.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ec47b3cca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Обстановката с неприятни хора вреди. Аз все все още живея с такъв човек. Ако човек няма шанс да си иде остава му да търпи. Но аз не съм такава. С злобни хора няма да живея. Хора който искат да си жив само за да можеш да страдаш. Та и при роднините е така.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 71d027c716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Всичко написано е вярно, когато ми се случи нещо такова винаги гледам да се прибера и да се успокоя с нещо приятно за мен занимание, което да ме разтовари. Музиката е много добър вариант за разтоварване, а също може да действа и като терапия. Важно е да се грижим за себе си и да поддържаме психиката си. Винаги ми става тъжно и болно отвътре когато видя на улицата пиян човек, който тръгва да крещи и да критикува без причина. Това е опасно не само за него, но и за околните. Злобата е част от всичко негативно като гняв, тъга, омраза и много често се получава в резултат от липсата на комуникация между хората или неразбиране, изкривяване на истината. (според мен) Грижи се за себе си, защото никой друг не може да го направи вместо теб! Има начини за справяне с негативното, но се изисква огромно усилие и непрекъсната борба, в днешния свят да запазиш здравето си е сякаш голямо предизвикателство, защото никой често не обръща внимание на това. Всеки иска да успее, да учи и работи, но какво като завършиш като този човек от улицата, който е изпълнен с омраза и гняв, който е загубил себе си и вече няма какво друго да прави освен да критикува и да търси причина за всичко извън себе си? Още по-лошо, нервната му система е рухнала в резултат на гняв и омраза и не може да реагира на нищо нормално? Всичко е свързано и за всичко си има причина. Това е само пример, но от части мисля че обяснява какво може да доведе омразата. Другото което е, този човек дори няма да се опита да се поправи, защото всяка част от него е изпълнена с негативизъм, защо трябва да се грижи за себе си изобщо? Понякога не можем да пренебрегнем хората, които провокират това в нас, но трябва да се борим за да не "откачим" и да издържим по "някакъв" начин на напрежението. Винаги ще има негативно, но трябва да намерим позитивното дори и в себе си. На мен лично, често ми се случва да изпитвам омраза и гняв, което е нормално защото винаги около нас ще има дразнители и провокатори, дали на работа, училище, семейство. Лошото е че усещам здравето ми как се влошава. Затова се затварям сама изолирано от всички и всичко и правя нещо приятно, дори и разходка в парка също е добър вариант.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker