Панически атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Панически атаки
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2065 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 21г. До скоро не знаех, какво се случва с мен отдавах го на това, че по принцип от дете бях срамежлива и претиснителна. Когато влязох в гимназзията се поотпуснах, имах приятели, общувах общо взето беше добре и така докато не завърших. Не ме приеха в Медицинскияя, а родителите ми бяха изтеглили заем и нямашв как да кандидатствам в друг университет. Затворих се в себе си. Изгубих връзки и приятелства не осъзнавах, какво си пречинявах до ден днешен. Един ден излязих с брат ми и приятелката му на кафе и започна една напрегнатост, някакъв вътрешен страх нещо в мен бъшуваше, а аз мълчах исках да стана и да се махна. Сякаш полудявах. Опитах се да се овладея и посегнах към чашата с кафе... вдигнах я, но не можах да отпия цялата бях скована и така до днес, всекк ден във ад не мога да изляза сред хора вие ми се свят, пада ми кръвното, сърцебоене.. Не мога да общувам, дори ме е страх да изляза сама... Моля за съвет и ако има хора преодолели това да споделят. Не искам да св тъпча с хапчета, а за психолог нямам възможност. Дори работа не мога да започна от страх. Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8b9864bf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   мисля че трябва да уточниш кое точно отключва атаките, за да разберем дали става въпрос за паническо разстройство или социална фобия, или комплексно. Когато си сама и няма хора получаваш ли атаки? Какво си мислиш когато получаваш атаките от какво се страхуваш

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 01df541b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   консултирай се с психиатър, колкото по-рано се хване, толкова по-лесно се оправят нещата
няма вълшебни лекарства, просто понякога се налага да се пият, но решават проблрма с магическа пръчка.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1b28088255
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж сега... Учителя Петър Дънов е на мнение, че страхът е на-лошото. нещо, апаническите атаки са свързани с него, както и с това, че ти имаш комплекси. Бъди по уверена в себе си. Това, което. изпитваш, поне по това, което. описваш НЕ са панически атаки или ако СА, то значи са минимални. Аз съм имал на два пъти, за съжаление ги потискам с пиене на бира, но наскоро сспряхи го почувствах. Това е за секинда все еднп умираш.... отиди на психиатър, той ще ти каже какво да правиш

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8096849c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще получиш различни съвети, от които трябва да избереш ти правилният. Ще дам аз моя, защото преди 3-4 години преживях Панически атаки в най-лошият им вариант с агорафобия. Колебаех се много за лекарствата, слушах какво ли не, за страничните ефекти от антидепресантите - ех сигурно трябваше да изживея цялата тази 6 месечна история с алкохола. По този начин потисках паническите си атаки, агорафобията, навсякъде където отивах го правих с алкохол - носих си го в чантичката. Пиех по всяко време, дори и сутрин преди изпит, докато един ден не почувствах и лошата страна на алкохола. Черният дроб беше уголемен, но хубавото е, че този процес беше обратим и след като спрях да пия с помощта на антидепресанта и ривотрила (сега клонарекс) за един месец се нормализира. Бавно по бавно и тревожността и депресията се оправяха - дори по рано от тези 2 седмици (дето ги говорят за антидепресантите). Вече ще станат 3 години от както пия Сероксат и Ривотрил ( по 1 мг). Каквото и да говорят ще си ги пия, не искам да изпадам в положението преди, не искам да си спомням за алкохола (който го спрях изцяло). Ако не беше сероксата и ривотрила не знаех как ще вляза отново в ритъм - сега карам магистратура и работя. Може да си зависим от лекарствата, но ще повторя, че е по добре, отколкото да си даваш парите било за ракия или бира. Ще дам и друг пример, който съм повтарял - хипертоника, за да няма високо кръвно си пие хапчетата нали ? Диабетика няма друг начин на спасение освен инсулина, така и за другите болести, свързани с нервната система. Няма нищо лошо, много хора пият лекарства. Някои ми казваха отиди на Психотерапевт - да обаче нито е сигурно, че ще те излекува, да не говорим, че заплатите са такива, че не е за всеки по джоба му. Това е за мен и аз имам подобни проблеми като твоите - в училище нямах много приятели бях затворен, в университета да приемем, че нещата бяха по добре, но сега и с бакалаврите се разделихме вече, но живота продължава.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8f6d9eceec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей имах същия проблем и знам колко ужасно е. Все си мислех, че ще умра, че ще получа инфаркт и тем подобни глупости. Истината е че това се получава от безделие и вътрешен тормоз. Спри да мислиш и се отпусни. На мен ми помогна заминаването в друг град с други хора излизания, работа. Просто спри да мислиш за тялото си и се концентрираѝ върху други неща. Нали??? Намери си гадже помага много, намери си хоби. Мен ме беше страх да пътувам да не умра в автобуса. Не съм умряла и вече пътувам всяка седмица по 800 км. Отпусни се и смело на пред!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c8e38c2029
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Симптомите са на паническо разстройство, но може и да е от проблем с щитовидната жлеза. Изследвай хормоните й и антитела. Ако там всичко е наред, няма да мине без консултация с психолог. Нещата само ще се влошават и един ден просто ще откажеш да излизаш изобщо дори и да си с някого, а не сама. Изключително трудно се излиза от това състояние - иска пренагласа на мислене и възприемане на света. Опитай да откриеш какво е отключило състоянието ти, но пак казвам, че сама едва ли ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 512c154147
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Серопрамче и ксанакс, ама за второто ти трябва зелена рецепта.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b889c01707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И при мен е нещо подобно. Не мога да излизам сама, защото си мисля, че всички ме гледат и се препъвам, паникьосвам се. Когато ходя на кафе с приятели, все мълча даже(знам, че е глупаво)ме е срам да си отпия от чашата.
Та.. моя съвет е да започнеш да излизаш с по-близките си приятели, на места където не е много претъпкано, няма много хора. И така постепенно ще се отпускаш :)
-без хейт-
Р. 16.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6f2015640e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм човек, който в продължение на близо година имах такива моменти който ти описваш. Ходих си със валидолчетата и когато получавах паник атака имах чувството, че получавам инфаркт... Най-важното е да започнеш да вършиш нещо! Намери си работа, това ще ти помогне много! Знам, че сега ти е трудно, но докато не започнеш да вършиш някаква работа да мислиш за други неща, това нещо ще продължи. Просто сега си си се вкарала във филма, че всеки момент ще ти стане лошо и гадно. Знам и аз бях така! Но в един момент си казах стига и просто престанах да мисля за това как ще ми стане лошо или че ще имам сърцебиене и т. н. Започни да спортуваш, но най-важното е да си намериш работа!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8f6d9eceec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ви благодаря за съвети... наистина!!! Разбирам проблема си и знам, че всичко е в главата ми... и при най - малкото главоболие започвам да ям, защото ме обзема страх да не припадна.. И когато изляза сякаш всички ме гледат и това сякаш ме изтощава... да тренирах преди, сега отново започвам. И родителите ми знаят за този проблем, дават ми кураж, но само човек преминал през това може да ме разбере. Аз също нося валидола с мен, както и нещо сладко. За тези си 21г. Преживях не малко лоши неща... Още от дете.. така, че не знам, кое от всичко е отключило този страх в мен. Колкото до нова работа.. не знам как изобщо сама мога да издържа 8 часа.. но знам, че това е единствения начин да преодолея страха... да се изправя лице в лице с него!!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c287f6c5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, много добре те разбирам какво ти е - аз също имам паник атаки, както и много други хора, но за мое щастие, донякъде успях да се справя с тях. Казвам "донякъде", понеже откакто си мисля, че ми минаха, все още не съм се качвала в автобус (за да се тествам) но спокойно си обикалям вече сред много хора и нищо, просто изчезнаха- слава Богу. Ето какво направих: 1. Осъзнах, че съм достатъчно силна, за да се справя сама - без психолог, без хапчета. 2. Установих кога точно започнаха тези паник атаки, размишлявах защо точно тогава, какво преди беше по-различно и как можех да стана каквато бях преди, какво ме е натъжило или психически изморило и т. н. 3. Реших, че трябва да споделя с близките ми хора, даже и с колегите какъв проблем си имам, след което доста се поуспокоих, но те играят важна роля, понеже никой не ме упрекна, а по-скоро всички се опитваха да ме успокоят и показаха разбиране. Когато получавах паник атаки просто казвах, имам паник атака и насреща получавах само успокоени, много ми помогнаха близките. Много е важно, според мен, да получиш разбиране, а не упреци и подигравки насреща, понеже по този начин би се затворила в себе си, което мисля, че само влошава нещата. Изгубих поредния номер, но продължавам- друго което аз направих е че прочетох в интернет тактики за справяне с паник атаките (примерно дълбоко дишане) още нещо намери си нещо с което да се занимаваш (примерно спорт, много ще те разтоварва) аз чета и позитивни книги -Аджам Брам-"отключи сърцето си" много лековата, смислена и разтоварваща книга и последно осъзнах, наистина осъзнах, че "каквото ти е писано, ще ти се случи" и че" всичко е в Божиите ръце".... Забравих да ти кажа, че досега няма човек, който да е умрял или припаднал от паник атака ( казваха го в едно предаване) ако си мислим, че само с натрапчиви мисли ще умрем или ще припадним, водещите посъветваха да си мислим и заа милярди и да чакаме да ни паднат от някъде - това, много ясно, че нуяма как да стане както и това с мисли да предизвикаме смърт. Накрая много се извинявам за допуснатити грешки, просто пиша от телефона и е неудобно! Надявам се поне мъничко до съм те успокоила или да съм ти дала добър съвет, мога още много да пиша но... Мисли позитивно!! Таня21

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c287f6c5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Забравих да ти напиша още нещо- много е важно да не се опитваш да се "бориш" с паник атаката, защото така само я потискаш и с времето стават все по-силни. Опитай се да я приемеш. Ти я имаш и това е. остави я да се случва ако можеш просто я наблюдавай отстрани и ще видиш, че няма абсолютно нищо страшно. Когато я приемеш, не й се съпротивляваш и я "гледаш" отстрани тя просто изчезва и периодите в коитъ идва са много по-редки. И още нещо за паник атаките - радвай се че ги имаш, като цяло са доста интересни, а и се случват само на много интелигентни и дълбоко емоционални личност. Таня21

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f6eac40405
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Напиши паник атаки в youtube или в гугъл и ще намериш много отговори. На много места пише че паник атаките са знак че трябва нещо да променим в нашия живот. Иначе аз лично не знам да е рядко, даже имаше статистика че всеки трети мъж и всяка втора жена са изживявали паник атаки, но истината е че повечето хора ги заглушават с хапчета, но после като ги спрат в един момент и всичко се връща и става доооооста по-зле. Наистина чети книги за позитивно мислене, спри да гледаш новини, и като цяло се занимавай с нещо. С течение на времето ще се научиш ги контролираш и ще отминат. Аз примерно онзи ден докато си карах колата спрях на свеофара и получих сърцебиене, та пийнах малко вода след което усилих музиката, за да се разсея и изчезна.... паник атака за около половин минута хаха :).

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ddd1f9c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей! Аз съм момиче на 18год и преди 2-3 години имах подобен проблем. Не излизах никъде, затворих се в себе си, не можех да спя и на моменти имах чувството, че се задушавам и умирам Аз също съм много срамежлива и притеснителна, но все пак успях да преодолея това състояние. Насилих се да излизам повече( никой не ме изяде навън), четях книги, гледах позитивни и весели филм, спортувах. Споделих проблема със семейството ми, които бяха голяма душевна подкрепа в този момент Не си единствена с този проблем на света има милиони хора ""жертви"" на това странно състояние. Стискай зъби, бори се със себе си, повтаряй си колко си млада и какви чудесни моменти ти предстоят. Всичко рано или късно ще се оправи. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a5e6357100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съгласна съм с всичко написано. Благодаря ви! ""

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker