Имам депресия и социална тревожност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Имам депресия и социална тревожност
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3513 пъти
Здравейте, имам депресия и социална тревожност. Много съм притеснена, защото пия Золофт почти два месеца и половина и не чувствам никакъв ефект освен, че не изпадам в силно безпокойство, което придружава депресията (но причината да не получавам такива "кризи" е възможно да не е и от хапчетата)... Нямам възможност да посещавам психолог... Този АД беше моята силна надежда ;((( Какво ще правя сега... Много ви моля, утешете ме малко, кажете ми ще ми подейства ли наистина??? Направо се отчаях, много вярвах, че с тяхна помощ ще се почувствам мааалко по-весела или че ще усетя някакво облекчение на синптомите... Моля, ако някой е имал нужда от АД да ми каже да зная поне истината, има ли смисъл да ги пия, ще почувствам ли поне мъничко ефект :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 70ccb9b80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, да уточня че въпреки че имам известна опитност в твоите проблеми (депресия и тревожност), това е само едно мнение, и от теб зависи да си прецениш доколко е полезно, истинно и т.н.

Не виждам как хапчета и медикаменти биха ти помогнали - това е в главата ти и в начина, по който мислиш... дори и да има някакъв ефект от хапчетата, аз съм определено скептично настроен, че човек може да има пълноценен живот при такова положение - защото ако спреш приема на медикаменти е много вероятно призраците от миналото да те връхлетят изведнъж, и то по-силни от преди, защото те ще си останат там. Друг вариант е цял живот на хапчета като зомби...

Мога да ти препоръчам да се насочиш към психотерапевт, но за тази цел трябва да спреш всички хапчета (колкото и безвредни да ти се виждат - просто трябва да си в пълно осъзнаване на ситуацията си и с бистра глава). Потърси в нета, питай приятели и ще намериш специалисти, мисля че даже имаше и списък с практикуващите в национален мащаб (виж google примерно). Да уточня, че става въпрос за психотерапевт, НЕ за психиатър или психолог!

Всичко зависи от теб - да имаш нагласата и желанието да си щастлива (а много в твоето положение доста често - и подсъзнателно и съзнателно - просто нямат реално желание да се оправят и да живеят пълноценно), да не зависиш от странични неща като хапчетата, а на себе си (и на нещата, които научаваш на психотерапията примерно).

Някаква заетост - спорт, работа, танци е идеална опция да те откъсва от това състояние - дори и да има тревожност в някои ситуации, така ще имаш много по-малко време да мислиш за тях, и по този начин ще спреш да ги подхранваш. Дори и най-малкото - примерно да ходиш често на фитнес, или повечко до магазина си е плюс, стига да нямаш агарофобия естествено, но пък и сигурно щеше да си кажеш ако имаш. Спорта иначе е препоръчителен и най-вече заради това, че изгаря различните химични предпоставки в тялото за тревожни ситуации, така че това може да е удачен вариант вместо хапчетата;)

Уф, изгубих си мисълта, та освен да ти пожелая успех:) И още нещо - хората са изключително силни и гъвкави създания - може би след време няма да можеш да се познаеш, толкова ще са далечни тези сегашни моменти, че даже ще си изгубила чувството за тях... Пожелавам ти наистина да стане така, но и да запазиш уроците, които ще научиш през това време; и просто действай - решавай си проблемите, защото те сами няма да се решат:))

М20

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 084ae4fa9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря М20, оценявам съвета и желанието за помощ

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 473bb9c94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Говори с лекар, но аз вземах 2 месеца Xetanor и ми помогна, бях изпаднала в тежка депресия. Доколокото знам препаратът не е силен, защото аз не исках да вземам нещо силно, и лекарят ми препоръча това, защото според него нямаше как да се измъкна сама. Ето тук можеш да прочетеш листовката:
http://www.medicine.bg/public/listovka/29125s.pdf
Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 084ae4fa9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   мерси, ще погледна листовката

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 198705e5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не знам дали хапчетата са полезни за здравето. По-добре започни да се отпускаш,мисли позитивно,разхождай се сред природата и си събери мислите.Ходи и на йога. Живей с усмивка.Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker