Липсват ми социални умения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Липсват ми социални умения
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2197 пъти
Здравейте, мисля, че заглавието ясно показва какъв е проблема ми.
Винага съм бил по-затворен и много трудно допускам хора до себе си.
Имам 2-3 по-близки приятели и те са ми приятели още от ученическите години, а скоро ще навърша 27. Въпреки, че учих в 2 университета и работих на 3 различни места досега не намерих нито един приятел, само добри познати. Много ми е трудно да водя разговор особено с човек когото познавам отскоро. Усещам как това отблъсква хората.

Този проблем ми пречеше на образованиет и на работата, а най-вече на личния живот. За отношенията ми с жените какво да кажа - те на практика не съществуват. Единствените жени, с които водя по-дълъг разговор са гаджетата на приятелите ми! С всички останали провеждам формални разговори. Нямам усещане кога какво да кажа, за да разчупя ледовете.

Когато приятелите ми са заети нямам с кого да изляза и си стоя вкъщи. От 1-2 години всички започнаха да ми правят намеци за това, че съм сам. "Хайде кога ще си хванеш гадже''. Дори баба ми и дядо ми все пи повтарят: "Кога ще ни запознаеш с приятелката".

Това ме кара да се чувствам още по-зле и дори на моменти ме изнервя, а аз не съм нервен човек, дори бих казал, че съм доста спокоен. Много искам да се променя, да стана по-общителен, но ми е много трудно. Ще съм много благодарен за всеки съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9391d978f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм като тебе, брат, с малката разлика, че още съм 3ти курс и скоро ще направя 22. Ежедневно виждам много момичета в университета, но просто нямам подход, увереност, също съм и малко по-затворен, незнам как да създавам повече социални контакти. Надявам се и аз да прочета някой друг съвет! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 07cc591c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не бъди трезвен.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 56d10ce7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не го мисли,приеми се какъвто си,много ме дразнят хора които искат всички да им говорят много,е не става,просто ако ти се говори с някого говори си,каквото ти идва отвътре.А за приятелите-трудно се намират.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 295e0bda70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За вас отдавна има лек - "алкохол" се казва. Доказано сваля задръжките.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a5605f9191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има една бариера, която е трудно да се прескочи, но ако отделиш известно време и внимания, няма да имаш никакви проблеми.
Започни да говориш със случайни хора, за обикновенни неща. Времето, новините и прочие. Слушай какво си говорят хората, как се изразяват и разбери защо това работи за тях. И винаги се опитвай да станеш част от разговорите им. Дори и да не ти провърви отначало, не се отчаивай, ами се учи от грешките си. Рагововорите трябва да са приятен обмен на информация - събития, мисли, чувства...

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5f44331e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е напълно нормално! И аз съм на 27, като също като теб съм сменил много колективи (университети, градове и пр. ), а после... нищо... Хората са интересчии. На 100% от случаите ако ти звъни телефон да знаеш - на услуга ще е :)
Нормално е да се чувстваш така - свиквай, защото няма изгледи нещата да се оправят с този див капитализъм, който се е вкопчил в душите на хората като пиявица, която изсмуква всяко пламъче човечност! ...
Дерзай приятелю - не си сам! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 535a1eb6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мисля, че трябва да действаш крачка по крачка. Нищо няма да се получи изведнъж. На първо място, според мен, трябва да не се вглъбяваш в това, какво ще си помисли някой, ако кажеш определено нещо, как изглеждаш в очите му, дали ще те хареса или не. Дори да не си направил прекрасно първо впечатление, разбери, че на хората не им пука толкова, утре вече ще са го забравили. Но ти трябва да положиш усилие да общуваш с различни хора, на различна възраст, с които може и да нямаш нищо общо. Обшуването не означава приятелство, а просто опит.
Аз също не съм кой знае колко социална, но се старая да съм винаги усмихната и приветлива. Това е първото и най-важното нещо, за да предразположиш един човек да се държи така и с теб. Колкото и да ти е мрачно, видиш ли някой познат, постарай се да се усмихнеш. Така човекът ще е по-благоразположен към теб, никой не обича навъсени физиономии. След това, винаги първа питам върпосния човек : Как си? Въпросът е много банален, но все пак заявяваш някакъв интерес. Не е нито сложно, нито страшно. Ако не се получи разговор с първия, продължаваш да опитваш. Винаги можеш да говориш на стандартни теми, като семейство, работа, свободно време, ако искаш даже и за времето може да си говорите. Важното е да ти излезе нещо от устата, каквото и да е. И от най-простото изречение, може да тръгне разговор.
Освен това, защо не си намериш някакво хоби, което да те "принуди" да се занимаваш с хора? Може да се запишеш да тренираш нещо, например, където да се запознаеш с нови лица. Каквото и да е, ако стоиш по цял ден затворен вкъщи, няма да си намериш нови приятели. Трябва ти движение, да излизаш, дори и сам. Разхождай се, седни изпий едно кафе някъде, или гледай някой филм. Никога не знаеш къде може да се запознаеш с някого. Потърси някой стар колега, покани го да излезете, да се видите. Ей такива дребни нещица, които ако правиш редовно, в един момент ще се почувстваш много по-уверен в себе си. Помисли си, че може би другите имат по-добри социални умения от теб, но сигурно и на тях нещо друго им куца. Никой не е идеален. Това е твоят недостатък, с който можеш да се пребориш.
А относно жените... какво да ти кажа. Важат същите неща. Трябва да си имаш самочувствието и да се усеща. Може да си по-мълчалив, но ако от теб лъха самоувереност, това няма да е проблем. Не всички жени обичат приказливи мъже, които да са център на вниманието. Но пак, трябва да пробваш. Заговори някое момиче, което ти харесва. Какво толкова може да стане? Дори да те отреже, ситуацията няма да е по-зле от сегашната, нямаш какво да губиш, единствено можеш да спечелиш. И пак ти казвам, недей да преекспонираш чуждото мнение, хората не виждат твоите недостатъци толкова, колкото ти си мислиш.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 74cfa77577
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От автора :

Благодаря за съветите! Наистина прилагам вече някои от тях. От няколко месеца започнах сериозно да ходя на фитнес. Преди около година се върнах в родния си град (7 години живях в София) и мисля, че това ми се отразява добре. Възстанових някои стари познанства. Започнах да играя футбол отново, в София покрай учене и работа все не оставаше време.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 74cfa77577
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Запиши се на танци. Там може да си намериш приятели, може и гадже да си хванеш :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker