Кариеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кариеса
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1980 пъти
Здравейте! Имам много спешна нужда от помощ. Свързано е със зъбите ми. Имам два ужасни кариеса на предните зъби, върху тях съм сложила памук. Имам и дупка на кътник. Понякога ме боли супер много, но много ме е страх да отида при зъболекар. Днес в тази "дупка" се появи проразваща болка. Моля помогнете ми! За колко време биха били готови, ако отида на зъболекар? Ще боли ли ? Ако има значение съм на 15 и никой не знае за проблема ми....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: ade07b8cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи му да ти сложи упойка и няма да усещаш болка. Наистина не си струва, защото болен зъб, е едно от най-гадните неща, които са ми се случвали. А ако отлагаш твърде дълго, може и да ти ги умъртвят и с течение на времето да потъмнеят, което е доста грозно особено за предни зъби. Стават и по-чупливи... изобщо ужасна работа.
Като прецениш какво те чака, ако не действаш, изобщо няма място за съмнение. Пак казвам - искай упойка изрично. Имах един, който не ми слагаше и дълго време смятах, че не се слагат упойки, защото той така ми беше казал. Ходих с ужас при него. По-нататък смених зъболекаря и направо се преродих. Даже ми е приятно вече да ходя на прегледи.
За предни зъби ще отнеме малко повече време, защото трябва да се нацели точния цвят и изобщо е по-пипкаво, но докато ти слагат пломбите, нищо няма да усещаш. Неприятното е почистването на кариесите, но с упойката, не се усеща нищо.
Успокой се и отиди на зъболекар, после ще си си благодарна. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 91d554252d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи на близките си и да те заведат на зъболекар. Няма какво да чакаш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 64bc88e81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На зъболекар, ще те сложат упойка и ще те оправят за месец - два вероятно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 64bc88e81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   На зъболекар, ще ти сложат упойка и ще те оправят за месец - два вероятно.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 101c94829d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И как никой не знае? Живееш живот без усмивка ли? А зъбът, който те е заболял прорязващо почти сигурно е за умъртвяване.
Кариес се чисти и слага пломба на едно посещение. За преден зъб ако отнемат много и пломба не би се задържала стабилно може корона да сложат.
На зъба за умъртвяване ще извадят нерва с упойка, запълват се каналите и ако не е много разрушен зъбът може да мине с пломба. Ако липсва прекалено голяма част ще сложат метален щифт в най-големия канал, ще изградят пънче за корона, взимане на отпечатък и временна пластмасова корона. Отпечатъка го изпращат в лаборатория, там правят короната за няколко дена и на следващото посещение я циментират върху зъба.
Значи като чуя такива неща от млади хора направо се вбесявам. Българите масово нямаме дентална култура и ходим на зъболекар когато дойде яйцето до дупето. Само да ти спомена: от нелекувани зъби може инфекция на мозъка да се получи, а и нещо по-лошо. Малко вероятно е, но ми разказаха за един човек, страх го било, изпоразвалени зъби и една нощ му прилошало. В болницата се оказва, че от някакъв зъб е стигнала гной до мозъка. За няколко часа не могли да го спасят и си заминал от тоя свят.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b2a93d6ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никой тук не може да ти помогне с нищо. Единствено ти можеш да си решиш проблема. Питаш дали боли, а сега не те ли боли, как търпиш? Така ще е и при зъболекарят, защо си търпяла толкова време, а не си отишла навреме? Кариесите не са станали за два дни. Ако още отлагаш, положението ти, може да стане още по плачевно. Може да се развие гангрена и да те удари в мозъка, затова веднага бягай на зъболекар, докато е още в началото. Милиони хора са изтърпели, ще изтърпиш и ти, но после ще имаш здрави зъби и намали сладкото.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4d2316b817
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Веднага отивай на зъболекар, защото ще си загубиш зъбите! Това не е шега работа! Падне ли един, пада втори-трети, все по-бързо и по-бързо, докато не станеш на 25-30 и не сложиш протези за 300 лв като на баба ти, защото имплантите са скъпи, а ти едва ли имаш 30 000 лв. в излишък, за да си ги позволиш? ! БЯГАЙ НА ЗЪБОЛЕКАР, МОМЧЕ!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 98609d402c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отивай веднага! Ако отказваш да ходиш на зъболекар в един момент положението ще стане много лошо и ще загубиш зъби. Да не говорим, че и възпаление ще си докараш. И болки, много по-страшни от тези, които ще получиш при запълване на кариес...
Отивай и искай да ти сложат упойка. Така няма да те боли, само ще е неприятно. Аз самата, без да го искам, скачам от заболекарския стол, ако ме заболи. А това си е опасно и затова винаги искам упойка.
Да ходиш на зъболекар не е болезнено и страшно, а е само неприятно. Но отказвайки да отидеш, можеш да си докараш много проблеми, за които цял живот да съжаляваш. Затова се стягай и не позволявай на страха да контролира живота ти!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3908bb610d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Просто ще ти извадят нервите от двата зъба защото са вече много възпалени. Може да стане веднага, но може и поне 5 пъти да отидеш отново. Повечето зъболекари умъртвяват нерва на зъба с Арсен, ама има и такива които ти слагат упойка и със специална игла веднага го махат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8969919653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей. Аз съм момче на 19 г. и имам сестра на 15 г. Еднаа вечер сестра ми от ужасна болка и се държеше за бузата и ааз казах на нея, че трябва да отиде на зъболекар утре. Тя като чу това изпадна в рев и ми каза много ме е страх сама и ме прегърна. Казах искашли да дойда с теб и няма да казваме нашите за зъболекара и тя каза обещавсш ли, че ще дойсдеш с мен и казах да нали си ми все пак малката ми сестра и тя заспа при мен и отидохме с колата до зъболекаря. Тя се претеснявдше тогава. Докато чакахме отвънка тя стоеше до мен и ме държеше и не ме пускаше. Влязохме вътре и каза й зъболекаря мила седни да те и тя седна и той каза , че има един развален зъб и той каза нищо не може да се направи , но ако бяхме дошли по рано можело да се спаси и аз казаах ако трябва да се извади ще го извадим и тя каза не не ще боли много ваденето недейте моля ви и той насилаа боцна венецаа 2-3 пъти и после дойде до мен и ме прегърнаа и каза моля те бъди до мене като ми вадят до теб ще съм и 10 минааха и упойкатая хванаа и зъболекаря каза батко ти е до тебе не се тревожи ваденето бързо става и хванах ръката й и зъболекаря почна да й вади зъба голям рев направи сестрами тогава. После платих на човека и излязохме със сестра ми от кабинета и тя ме прегърна и каза ми моля те не казвай за днес и аз споко нямааа. Питах я как се чуства и тя бивам и я погледнах цялатаа се тресеше под стрес беше още. Пребрахме се вкъщи и майка ми пита къде ходихте заедно и сестра ми ме погледна и аз казах бяхме до нейното училище за малко. Пребрахме се в стаята и седнаах при нея и казах й на никога няма да кажа за днес и не гго мисли вече тоя зъболекар важното е, че си добре и тя каза не искам да ходя и започна да реве и аз я прегърнах и я оставих да поплапе малко и вечерта като легнахме казаах й лягам при теб. Не искам да сее делим. Цялата вечер спа много добре. Ако имааш брат, сестра или братовчед да те заведе.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 37021f8db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11 доказва, колко зле е днешното младо поколение. Освен неграмотно, то е и невъзпитано. Какво лошо е станало, че са ходили на зъболекар, защо трябва да го крият от родителите си, сякаш са направили престъпление. Ако всеки спазва правилата и ходи на профилактични прегледи редовно, до подобни драми няма да се стига.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fc1d5563fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Значи при мен оправянето на кариесите не болеше, но случеят ми е различен. Долните ми седми зъби не растат правилно и половината са покрити от венец. Зъболекарят ми помогна да се открият и се оказа че отдолу имам два кариеса. Не знам дали бяха големи, но почти не болеше. Значи нищо не усещах, когато ми премахваше кариеса, но на единият зъб леко заболя, когато ме докосна с инструмента за да провери дали всичко е махнал. Иначе нищо друго не усетих. Както и да е важното че не е страшно и болката не е непоносима, а пък ако е толкова зле работата зъболекарят си знае и ще ти сложе упойка, въпреки че аз не исках и не ми сложиха, но упойката също не е нещо за което да се притесняваш.Боли само докато ти я слагат, а болката е все едни да си забиеш силно нокътя във венеца. Не е страшно. Но отивай бързо да ти го оправят!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker