Българските болници - съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Българските болници - съвет
преди: 8 години, 26 дни, прочетена 1294 пъти
Здравейте, съвсем накратко ще ви опиша ситуацията.
Моля, модераторите да одобрят историята ми, защото е буквално на живот и смърт.
Моя дядо е с рак на белите дробове. По-миналия понеделник му правиха изследвания и ракът беше овладян, събота започна да се души, не можеше въздух да си поеме, извикахме линейка, дойде една жена и му би някакви лекарства - урбазон и нещо. През нощта стана се влоши. В неделя отидохме в една частна болница, в която ни казаха, че има пневмония и оттам идвал проблема! В тази болница ни казаха, че не бил за там, а за белодробното, НО в неделя не приемали. Предупреждавам всеки, които чете това да се разболява от понеделник до петък! Следвайте графика!
И отново в тази болница нямали средства, с които да го лекуват! Закарахме го в друга болница, в която едва го приеха, защото лекарите от различните болници си прехвърляха топката - " нека този го вземе, не, нека онзи" - на никой не му се занимаваше,защото имал много заболявания. Остана там една вечер, от тази новата болница ни съобщиха, че проблема не бил от пневмонията, а от рака - съответно не в белодробното, а в онкото! И ОТНОВО РАЗБИРАЙТЕ, ЧЕ НИЕ ЗАГУБИХМЕ ЕДНА ВЕЧЕР, В КОЯТО ТОЙ МОЖЕШЕ ДА УМРЕ! Той не диша, не говори нормално. Диша 80 пъти в минута, което не е нормално, никак даже.
По едно време главата не спираше да го боли, адски много, никакви лекарства не помагаха. Решиха да му правят рентген, но не го направиха - машината била развалена....
Сега от вчера е в онкото, съвсем малко е по-добре. И все пак разбрахме, че има право само на 20 дни, в които да лежи там, дори не можем да си платим за повече, ако се наложи, разбирайте, че ако след тези 20 дни пак му стане нещо - ще трябва да го гледаме как умира, защото нито сме лекари, нито имаме нужните неща , системи , кислородни маски, упойки ..
Аз съм потресена от това отношение от лекарите и болниците! Знам, заболяването е коварно, нелечимо, знам! Не се надявам на чудо, а на малко повече загриженост. Това са лекарите на България , бъдещето ни. Ние поверяваме здравето си на тях...Много съм разочарована, една с една не си приличат версиите им..както се изразих буквално си подхвърлят топката, да не споменавам колко време сигурна час ги чакахме да се разправят, че ако не го приемат в едната болница, линейката ще го върне в предната! ИГРАЯТ СИ С ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ, и не бяхме само ние....
Искам само да кажа, че това се случва в град Бургас, нявярно някой от вас може да сте се сетили, нямаме възможност да го местим в друг град, той няма да издържи!
Искам да чуя вашето мнение и вашите съвети, защото аз съм юрист и сериозно обмисляме да заведем дело за грешна диагноза към някои от лекарите, заради които ние изгубихме 3 фатални дни за него!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 26 дни
hash: 097e6dff1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление, нито съм изненадан, нито нищо. Кадърните лекари заминават в чужбина, тук остават... е сам си видял.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: fd86012bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо дядо ви няма да издържи, нали има и летящи линейки, наскоро писаха, че пуснали още няколко болнични хеликоптера. Христо Мутафчиев как го спасиха, и той около Бургас пострада, но го спасиха в София. Хеликоптер го транспортира в София и му спасиха живота, защо това не го направят за дядо ви, той втора категория човек ли е? Москов защо не категоризира прослойките, кой има право и кой няма!? Тези двойни стандарти са най убийствените в държавата ни.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 7837a86920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами да допълня, няма да го приемат никъде докато не мине 1 месец от последното хоспитализиране. Ако издържи един месец, ще го приемат там където е лежал първия път, ако се наложи по-рано, ще го приеме само спешно, но понеже ракът не е спешен, няма да го приемат. Моят баща не издържа този един месец. И още нещо, възрастните са оставени на доизживяване, никой не се интересува да ги приема и лекува активно. Съвет - към някои частни болници има отделения за палеативно лечение, с други думи хосписи, там има лекарска грижа, но контингента е умиращ. Настаних моят баща в такова, за има лекар наблизо и сестри и лекарства. Издържа 3 дни и на 4тия почина. Не пожелаха да ни приемат в никое болнично заведение за да му прелеят кръв, която бях купила на баснословни цени заради рядката група. Той не дочака кръвта. Съжалявам за дядо ти, дано го закрепят за по-дълго.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: d2bef74ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има един проблем в българските болници и лекари - не са честни към пациентите и близките, не смеят да ви кажат, че дядото няма има малко да живее и не могат да му помогнат
В частната болница пък и в понеделник да го бяхте откарали нямаше да го вземат, защото те смъртници не лекуват - дори викат линейки от Пирогов като видят, че някой е на умиране, за да си нямат проблеми после с медиите и пациентът да е умрял в Пирогов.
Ще ви кажа истината вместо лекарите - рак на белия дроб не се лекува. Има само 1 вид рак на белия дроб, който до някъде е лечим в МНОГО РАНЕН СТАДИИ и това са много малка част от пациентите - млади, здрави иначе хора със специален вид рак на белия дроб, но много малка част.

Рак на белия дроб е смъртна присъда за 70-80% от хората- най-често дори става дума просто за разсейка в белия дроб от друг вид рак. Лекарите са източили НЗОК по всичи пътеки за дядо ти, но знаят, че лечение няма.

В Германия ако бяхте отишли на лекар щяха просто да ви предложат настаняване в хоспис, където да упоят човека, за да си умре спокойно. В Холандия, Белгия и Швейцария щяха да ви предложат евтаназия.

... моят дядо е починал на 33 г. от рак на белите дробове. И тогава нелечимо заболяване. Знам за какво говоря, защото знам, че в семейството ми белият дроб си е проблемният орган и затова никога не съм пушила и се пазя до колкото мога. Дядо ми е пушил 3 кутии Арда на ден и не са знаели обаче тогава, че цигарите причиняват рак... умрял е в линейката за път за София, където уж щели да го лекуват.

През 60-те години е било повече от ясно, че никакъв рак не могат да лекуват, но пак са го тормозили, защото просто българските близки на болни не могат да разберат, че лекарите не са Богове и до последно са го тормозили човека. На 33 г. да си отидеш е ужасно!!! Оставил е сираци, вдовица, основи за къща и кредити!


Дядо ти е имал своя живот, изпълнен с радости, имал е деца, внуци. Оставете го да си умре спокойно и стига го мъкнете по болници, защото ще умре и той в линейката към поредната глупава болница. Нека личният лекар дойде да му бие всеки ден болкоуспокояващи и се сбогувайте с човека в достойнство.
Лечение просто няма и който ви е казал, че ракът бил овладян просто е искал да се оттърве от вас!
Ей тук трябва нашите лекари всичките да ги задължат да ходят на обучение как да се отнасят с болните и близките им и как да съобщават истината!

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 35905d4af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До автора:
И при мен беше така! Когато извиках 112, лекарите само констатираха смъртта на моя роднина, болен от рак! Не искам да казвам повече подробности, но лекарите по принцип си прехвърляли топката, защото ги в страх болния пациент да не умре при тях!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 500f26138f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами ако сте попаднали на място в което няма какво да се направи и трябва да е другаде е нормално, да не го приемат. Има състояния в които няма какво да се направи, недейте да си мислите, че има вълшебни хапчета и лекарите могат всичко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: ee43a00478
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На кратко за болниците и лекариъе в България...
-ослепиха ме в едното око
-погубиха баба ми
-предписват мазила за гъбички дето са по една торба пари, а на ОЧЕН преглед в Германия оптометристът по ириса разбира какво е и въобще не са гъбички.
-Правят ненужни интервенции само за $
-колко ли още има за изброяване... Моите деца ще ги израждам в Германия или в някоя нормална Държава

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 96eb6b387d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Гарван, гарвана око не вади... , като заведеш дело, колегата от университета трябва да даде становище. Агенция Медицински одит, прави проверки, можеш да подадеш жалба там, но какво от това. Все пак е добре понякога да бъдат притеснявани, защото иначе се самозабравят.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 4c466a885a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ужас! Но тук е така! Баба ми, Бог да я прости, умря от същия рак преди няколко години и когато видя, че си отива, просто ни помоли да не я мъкнем от болница на болница, ами да я оставим да си отиде вкъщи. Точно защото преди това я бяха побъркали от мотане насам натам и от всякакви административни простотии. Много ти съчувствам, но в България като се разболее човек става страшно! Или плащаш много пари в някоя частна болница и те лекуват горе-долу добре или се започва една мъка, едно обикаляне по кабинети, едно носене на листчета, едно "докторът не може да ви приеме сега", "елате утре, ама по-рано", "ама вие не сте за тука, а сте за... ", "а къде ви онова розовото листче с печата от личната? " и т. н. докато накрая имаш чувството, че ще умреш пред някой кабинет преди някой изобщо да благоволи да те прегледа.
За това не знам какво да ти кажа, освен смелост и дано всичко е наред.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: 111693e4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, нали търсиш да помогнеш на дядо си, не да ти даваме акъл за болниците?
Извинявай, не искам да звуча грубо, но ти сама казваш, че човека е на предела на силите си... мойто скромно мнение е, не го оставяй в ръцете на чужди хора.
Болници, лекари, сестри - те са чужди на твоя дядо и на теб.
Може да са професионалисти, но чувствата които ти изпитваш към твоя дядо, те не ги изпитват.
Затова, ако вече не е късно, най-добре ще е в последните му мигове да си бъде при вас в къщи - и за него, и за вас.
Само за миг се постави на негово място... където и да е, той диша с усилие и отгоре на всичко трябва да е сам с чужди хора в болницата. Повярвай, по-добре ще е и за теб, и за него да си около него, да му държиш ръката, да му дадеш чаша вода, да го изправиш да седне в леглото... отколкото някой друг да върши тази работа вместо теб(дали ще го направи, така както ти искаш? )
После болката е огромна и никой няма да те разбере, така поне знаеш че си направила всичко, което е зависело от теб.

 
  ...

...
преди: 8 години, 23 дни
hash: e689758a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Христо Мутафчиев... еми да, то тук само който е известен и "Някой" ще му обърнан внимание и то адекватно и на време.
Ами ние простите люде какво да правим, аз като се разболея в петък или събота ми стане неочаквано нещо да не би да съм си го поръчала. То не че и през седмицата някой ми обърна внимание като бях зле-личната без да си болен те разболява с антициотици, които " по по грешка объркала... " или докато си чакаш реда да влезеш припадаш, понеже там едно ромско бебе настинало и цялата му рода и махала дошли за нуго а седят пред лекарския кабинет да си прават дернека и стоят в тея болници сякаш са на хотел, а ти се разболяваш докато им правиш ред да минат първи само и само да не мрънкат и да свърши по-бързо и да си идеш вкъши да си легнеш -нали нищо расистко-ама това някои "лекари и болници", не са каквото се водят "а са и пълна лудница буквално и само те гледат в ръчичките- ми да си измираме всички обикновени хора тогава ли какво? !
На два пъти ми причернява в болницата, докато чаках за документи и не цях болна, а нямаше саже и къде да седна като се сруми и седнах на земята, защото не можах да си остана на краката-някой възрастни седят по цял ден на пейките и реват, че са болни и чакали за рецепта, а седят и оправят градските клюки- аз ако бях лекар в такава болтица щях да напусна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker