Алтернативната "медицина" ми съсипа живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Алтернативната "медицина" ми съсипа живота
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1305 пъти
Така, преди 3 години ми откриха Хашимото след години на странни симптоми. В началото заложих на науката и си пих Еутирокса, аспирин и селен. С времето започнах да се чувствам нормален човек за първи път от детството си насам, дори можех да чувствам неща като щастие и любов, нещо което по принцип не мога от тийн годините когато е започнало Хашимотото.

Но понеже се бях запалил по простотии от рода на конспиративни теории и алтернативна медицина ми набиха в главата че всички болести идват от психиката и от диетата. Преминах на безглутенова диета, въпреки че обожавам тестени изделия (мразя зеленчуците и всякакви меса). След 2. 5 години на религиозно спазване на тази диета не само че не се чувствам по-здрав, ами напротив - подуването в гърлото нарастна и тръгна нагоре към ларинкса. Не само това, но цялото това ядене на меса и треволяци ме накара да намразя храната и сега съм на прага на анорексията, слабея без причина, въпреки че ям огромни количества. През цялото това време постоянно медитирах, вярвах че оздравявам и си внушавах хубави неща, милслих положително. И какви ли не добавки не изпробвах, нищо не ми помогна - все повече и повече затъвах в умора, депресия, дори косата ми започна да окапва. Нещо повече - сега дори да поискам да започна да ям отново тестени и сладки неща не мога защото получавам шок от тях, дори ябълки вече не мога да ям, нито банани, въобще дори от всякакви сладки плодове ми играе кръвната захар, та това палео не само че не ми подобри здравето, а май ми разстрои метаболизма още повече.

Та сега пак ще правя изследвания и този път ще пия Еутирокс. Вече разбрах, че не трябва да се вярва на разните блогъри, които хал хабер си нямат нито от физика, химия и биология, нито от медицина, но го раздават големи специалисти. Лампичката ми светна като започнаха да ми препоръчват да пия белина! Не видях никаква промяна като избягвах глутена и бях само на месо и зарзават сготвен у дома. Че повечето доктори са некадърни е така, но анонимните в интернет не са по-кадърни и знаещи от тях. И винаги болния сам си е виновен, е аз имах прекрасно детство и се изразявах с лекота, та не виждам кое е блокирало гърлената ми чакра. Просто един ден в тийн възрастта се събудих в летаргия и липса на енергия, не съм преживявал никакви драми и стресове. Вината НЕ е моя, че жлезата е решила да спре да действа. Яденето на полезна храна не ми навреди, но не ме и излекува, а трябваше сега да съм супер според обещанията на алтернативните откачалки.

Моля публикувайте тази тема, за да може повече страдащи хора да я прочетат и да не отлагат лечението си за да пробват разни илачи и магически ритуали!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 59f8dde564
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Още като прочетох заглавието на темата, без да съм чела текста знаех, че ще се говори за Хашимото. Явно някаква интуиция. Значи - и с обикновена медицина, и с алтернативна, изходът е от лош, по-лош. Просто два заобиколни пътя, водещи към кофти изход.
Аз съм с Хашимото, знам как се чувстваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker