Помощ за отглеждането на мишка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ за отглеждането на мишка
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 9100 пъти
Здравейте, ще дам направо. Купих си китайска мишка "панда" но в интернет не пише почти нищо за това как да я гледам.. Приемам всякакви съвети. Най-вече за това кога и как пият вода и може ли да си я набавя от плодовете и зеленчуците? .. Може ли да пие от поилката в ръката ми? Може ли да яде само плодове и зеленчуци ако спра да му давам микс от семена? .
Ядът ли кашкавал? Това е за сега ще съм много благодарна някой да ми помогне. :) Благодаря предварително ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 дни
hash: 95e45faeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Давай й всичко - микс семена за дребни гризачи, плодове и водичка в поилката.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: fff6ed60e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   "кога и как пият вода" - ами когато им се пие. Добре е водата да е престояла около две денонощия, като капачката на шишето, в което престоява, трябва да е махната, за да се изпари хлора. Сипваш водата в поилката и я оставяш да си пие когато поиска. Защо трябва да я държиш в ръка? Давай му плодове и кашкавал, но трябва и твърда храна (нали е гризач, трябва да си пили зъбите). Семена, ядки, препечен хляб...
И не - не е достатъчна водата само от плодовете, твърдата храна трябва да преобладава в менюто. Може да даваш и морков.

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 4e1274b806
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи й и колело за бягане, за да не се обездвижва, почиствай редовно аквариума и почиствай талаша ако има по. едри частици, избягвай да я храниш с краставица, маруля и мерудия, защото ги пръскат с вредни химикали и може да умре, когато й даваш ябълка гледай да няма обелка поради същата причина и не я храни с цитрусови плодове. Можеш да й даваш парченце белтък от сварено яйце и не й давай често кашкавал, когато й даваш й давай малко парченце, защото е доста солен. Месо също и давай рядко и то по малки парченца и задължително неосолено. Можеш да й купиш солно камъче, продават в зоо магазините, от там си набавя витамини и си точи зъбите, можеш да и вземеш и сено - полезно е и си правят гнездо от него. Сменяй водата редовно, но можеш вечерно време да махаш поилката, защото някои се катерят по нея е прегризват силикона и може да се наложи непрекъснато да купуваш нови поилки. Не дръж мишката в стая, в която се пуска силна музика. И зимата я дръж в по-топла стая, за да не изпадне в летаргия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: ef48048781
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 4, хубави съвети си дал/а, ама от "солното камъче" няма да си набави никакви витамини. Иначе наистина солени неща почти не трябва да се дават, или в минимални количества и много рядко. Пак казвам - трябва твърда храна, а за твърдата храна трябва много вода. Не я оставяй без вода. И е много тъпо да е в аквариум. Аквариумът е за рибки. За мишките си има клетки - с метални решетки, по които могат да се катерят. Има едно-, дву-, три- етажни. Едноетажните са около 10 лв., триетажните - около 20-25. Зимата наистина внимавай да не измръзне - видиш ли я омърлушена и с бледи уши и опашка - изпада в хипотермия, не в летаргия.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: daa029c2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Колко време мишките панда могат да оцелеят без вода и храна

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 82166d6652
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте, вземете им клетка, но с тесни решетки или стъклен аквариум. Купете им поилка, малка със стъклено чучурче. Колелото е задължително да могат да тренират и да изразходват енергия. Давайте им люспеста храна, плодове но не и кисели и не екзотични, може само банан и кокос от екзотичните. Купете им зърнени висулки да си чистят зъбките. Много са умни и не хапят. Също така може да им направите някакви къщички от декоративни сухи тикви, от дърво и т.н...
Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a9507f512b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До коментар 8:
Задължително трябва да имат твърда храна. Продава се храна за гризачи. Може да им се дава и морков примерно. Не си чистят зъбите, а ги пилят, защото те растат постоянно.
Клетката най-добре да е с решетки, за да се катерят (в аквариума няма да могат). Има си клетки за гризачи - те са си с тесни решетки.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d08b487f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Може ли информация колко храна да давам на мишките ми защото чух, че се дава по 1 щипка храна на ден на мишка и вярно ли е това

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 172a89304e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А трябва ли да се обезпаразитяват?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7434418a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не й давай пресни плодове и зеленчуци - може да умре от нитратите в тях. От опит.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cf1358ffc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравейте,имаме 2 мишки панди,които родиха и постъпиха с бебетата си по един и същ начин-убиха ги. Дори едно от бебетата беше наполовина изядено... Взимани са по различно време,като разликата е 5 дни,от едно и също място,един и същ аквариум,едно и също кучило. Гледаме ги на топло,имат постоянно храна и вода,лакомства,витамини и минерално блокче. Раждат в укритието и до вечерта бебетата са мъртви. На едното почти му беше отхапана главичката,а другото,както казах е изядено на половина. Сутринта бяха живи и издаваха звуци. Някой знае ли каква може да бъде причината да имат такова поведение?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a3270107ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз лично първо взех клетка за хамстери но те се промушваха през отворите и се катереха и падаха от тавана и им взех пластмасова клетка за гризачи много важно е да имат колело за си изразходват енергията и да не са на тъмно място защото имам 2 мъжки и когато временно бяха в кашон заради кледката почнаха да се бият и аз не знаех но е по-добре да са женски ако са мъжка и женска и женската забременее е добре мъжкия да се отдели докато не пораснат или не се раздадат бебетата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker