Постоянна тъга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянна тъга
преди: 8 години, 4 дни, прочетена 2216 пъти
Здравейте, момиче съм на 25 години. Напоследък съм много тъжна, постоянно страдам, въртят ми се лоши мисли в главата, постоянно мисля за смъртта. Най-интересното е, че през деня ми нвма нищо, а през нощта тези чувства се усилват, нямам спокоен сън, случва ми се дори да получавам сърцебиене и гадене от тази мисъл за смъртта... Наскоро загубихме баба ми, дали това се дължи на нейната загуба, не знам и дали това е депресия нямам никакво обяснение защо ме обладават такива чувства. Просто животът няма никакъв смисъл и рано или късно всички ще умрем. Случвало ли му се е на някого да изпитва такива тъпи чувства и има ли лек за това без медицинска помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 дни
hash: 84c04886c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има лек и той е много прост. Добре де, може би не съвсем прост, но... Когато ти изникнат някои от тези мисли, просто трябва да затвориш очи и да вдишаш дълбоко. Не трябва да се концентрираш над мислите, защото това ще увлече съзнанието ти в дълги, изтощителни и в случая не особено здравословни размишления. Когато ти ги игнорираш, те сами ще си отшумят. За да се улесниш, може дори да си представиш, че всяка глътка въздух се зареждаш с положителна енергия, а когато издишаш, изхвърляш всичко отрицателно. Звучи леко откачено, но всъщност на доста хора помага. Опитвай се да мислиш за хубави неща.

"Просто животът няма никакъв смисъл и рано или късно всички ще умрем. "
Чупи ги, тези мисли! Животът има смисъл. Какъв точно? Хъм... Кой знае? Според мен, смисълът на живота е човек да се усъвършенства и да бъде щастлив. Да, накрая всички умират, но това не е важно, важното е как ще живеят. Трябва да гледаш по-положително на нещата.

Колкото до останалите варианти... Медициската "помощ" не виждам как би могла да ти помогне, освен като ти предпишат някаква тъпа дрога с изчанчено име. Може да отидеш на психолог, но ако човек сам не си помогне или не иска да го направи, то те няма как да оправят магически нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: e23e7353f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично съм го изпитвал и ще ти кажа как се справих.

Просто си направих един Дневник на благодарността. В началото идеята ми се стори глупава, но прочетох, че много помагало и реших поне да пробвам.

От личен опит наистина има ефект, а и то си е доказано с изследвания, че намалява депресията и стреса, както и има лечебни свойства. Просто вечер преди лягане си пишеш най-отгоре на страницата датата и се опитваш да се сетиш за дребни неща, които са ти се случили през деня, за които си поне мъничко благодарна. Например на работа някой ти е помогнал за нещо, след работа има къде да се прибереш да се наспиш, имаш храна, сутринта си се събудила жива и здрава (защото някои по света не са успели), изчистила си си дома и ега ти е чисто и уютно, на улицата си видяла изключително лъчезарен човек, който поне за миг ти е подобрил настроението, че не се е случил някакъв инцидент и всякакви такива.

Въпроса е всеки ден да измисляш поне 3 нови неща. Хубаво е да са нови, за да не свикнеш да благодариш механично, а да се замислиш. Отделно можеш да благодариш на вашите (не лично, а в дневника), че са те отгледали, че си жива и здрава, че имаш партньор, деца примерно, че си имала възможността да се образоваш, че има какво да облечеш, какво да ядеш, къде да спиш, че можеш да се разхождаш свободно по улиците (колкото и да ти се струват даденост, не всеки ги има).

Това го правиш 7 дни, после почваш само веднъж седмично. Благодарността е навик - ако веднъж благодариш за нещо, втори път ще ти е малко по-леснод а си благодарна, третия път още по-лесно и така създаваш навик. В един момент ще си благодарна дори без причина, просто ще стане твое състояние. Дори в трудните моменти ще си благодарна, вместо да се депресираш.

Депресията също е навик. Един път се депресираш, втория път е по-лесно, третия още по-лесно и така създаваш навик да се депресираш, докато не стане нормално състояние, дори без причина.

В живота никога не е 100% хубаво или 100% лошо, винаги има и от двете, но ние избираме върху кое да се фиксираме. Не казвам да се правим, че лошото го няма, а просто отреагираме правилно на него - вместо да му позволим да ни създаде лоши навици, умишлено да си създадем добри.

Има един човек роден без крака и ръце Ник Вуйчич. Той е изклучително щастлив човек въпреки това. И въпреки това се е научил да плува и играе футбол и изнася лекции по цял свят.

„Често хората ме питат как успявам да бъда щастлив, въпреки че съм без ръце и без крака. Отговарям им набързо, че имам избор. Мога да бъда ядосан, защото нямам крайници, или мога да бъда благодарен, че имам воля и цел. Аз избрах благодарността. " – Ник Вуйчич

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: c5ade90b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всеки в даден момент в живота се замисля за същите тези неща. Изходът от депресията ти е много лесен, но трябва да прочетеш една-две книги по въпроса.

Истината, е че не живеем един живот. Душата е безсмъртна и вечна. Целта на всеки един живот е да учиш уроците, които животът ти предлага. И Исус го е казал, Буда е говорел за това, всички основни религии говорят за същото.

Смисълът на живота е трупането на опит и удоволствието от споделянето на доброто с другите. Прави добро и ще получиш добро. Радостта от това че си помогнал някому ще повдигне настроението ти и ще те извади от всякаква депресия.

Трудните моменти в живота са за да ни учат. Загубила си близък роднина, но помни, че реално тази душа е продължила по пътя на своето развитие. Нищо реално не е изгубено, може в следващ живот пак да се паднете в едно семейство.

Помисли си само за потенциалните нови души и хора, с които можеш да се запознаеш в този живот, истинските приятелства продължават дори в следващи животи. Никога нищо не е загубено, може само да се спечели от живота. Всичко е опит, материалното е временно, душата остава винаги, това си ти, това сме всички ние.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 67a4a10f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   паническо разтройство се нарича прочети в интернет, не е лесно да се измъкне човек понякога от това, но всичко зависи от собствените ти сили и мотивация да се измъкнеш. Много хора ни засегна това състояние явно днешното ни ежедневие доста се е отклонило от това което ни е заложено в началото на човешкото развитие

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 010b9841ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами това е от мъка. През дения имаш занимание и не мислиш за това но като дойде ноща, ти нямаш със какво да се занимаваш и започваш да мислиш за смъртта и т. н. Ще мине време и ще се оправиш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 дни
hash: bdc5b58a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това не е нищо "тъпо" а нещо съвсем нормално за нас хората.. понеже ние сме най-емоционалните същества затова и мислим толкова задълбочено за нещата в ежедневието които ни тревожат .. без значение какви са те и от каква важност.. обикновено се тревожим за неща които ни застрашават (физически) това е инстинкт.. неизбежно е.. смъртта е една от най-дискутираните теми в цялата човешка история.. много хубаво е това човек да се замисли за неизбежното което един ден му предстои..докато има някои които не го правят.. Хубаво е че мислиш по тази философска тема.. дано си извадиш полезни изводи от нея.. и на мен ми се е случвало да мисля за смъртта.. но в състояние на тежка депресия..тогава си мислех че съм прекалено стар (а съм едва на 18) че живота ми е безсмислен..че съм похабил годините.. че ще умра и нищо не съм постигнал.. гонеше ме параноята.. обикновения човек не се замисля за много неща.. докато не се случи нещо крайно в живота му или нещо не го засегне емоционално.. тогава настъпва депресията.. и тогава се раждат в главите ни подобни мисли..
Не знам дали си била много близка с баба си.. но мисля че смъртта и ти е повлияла емоционално и сега си депресирана.. но не се тревожи.. на по-голямата част от хората им се случва да изпаднат в депресия поне веднъж в живота..
Факта че това ти се случва вечер е може би поради самота вечер.. аз също се чувствам така през късните нощи.. тогава непрекъснато мисля за неща които ме тревожат.. именно тревогата или уплахата са причините за това твое сърцебиене.. гадене и неспокоен сън..
Това е опасно понеже стресът е сред основните фактора в здравословното състояние на човека.. Аз съм може би живото доказателство.. както и да е..
Най-добре ще е за теб да се опиташ да намалиш нивото на стрес и да избегнеш подобни черни мисли..
Знам как се чувстваш.. :) Дано ти мине.. успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: 22371b5ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   прочети в интернет за паническо разтройство описано е доста подробно

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: b5309f9bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Звучиш, като човек който няма човек до себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: bcb5e96356
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се притеснявай всичко ще отмине. Още когато бях в 4-ти клас почнах да мисля за това, защо е такъв живота, защо трябва да умрем. От тогава бях изпаднала в депресия, получавала съм паник атаки заради това, но всичко се оправя. Не казвам, че този твой страх ще изчезне, но ще се появява от време на време. Посъветвам те да започнеш да спортуваш, да си сред любимите ти хора и да си настроена положително. Всичко отминава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dd36dc3722
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря ви за съветите, вече се чувствам малко по-добре, дано тези негативни мисли да изчезнат веднъж завинаги. Ще се опитам да мисля само за хубави неща.

(Авторката)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker