Как да поддържам редовно изхождане? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да поддържам редовно изхождане?
преди: 8 години, 1 ден, прочетена 4112 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото сигурно има и други като мен та да споделят опит.

Имам хроничен запек още от дете. Майка ми се чудеше как да ме оправя, то какво ли не е опитвала - та топла вода на гладно, та круши, та накиснати сливи, та розово сладко с топла вода. Накрая само клизма ме оправяше, защото стигах до 10 дена без изхождане!

През годините се оправях криво-ляво с какво ли не, но като цяло бе чудо повече от 3 поредни дни да ходя по голяма нужда. Минал съм през всичко - та пробиотици, та дуфалак, свещички, билки, накиснати сливи, псилиум, активия, сена... Махнах от диетата всичко запичащо, бял хляб, сухи храни, сладки неща, месо и т. н. Смених дори тоалетната чиния с клекало. Ходех по 2 км. пеша на ден. Наливах се с вода. Но ефект нямаше...

Само който е минал през това знае какъв ад е да ти е постоянно тежко на стомаха, да се чувстваш отровен, да имаш газове от гниещите дни наред в червата отпадъци...

Наскоро се преместихме да живеем в къща, която има голяма черница в двора. Сутрин закусвам с черници. И стана чудо - за първи път в живота ми всяка сутрин с лекота се изхождам. Цял месец вече!

Никога в живота ми не е било така, родих се направо, толкова леко и хубаво било да ти е винаги празен корема, че не искам да свършва!!! Но черниците ще презреят скоро... :-(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: b45a32b228
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, опитвал ли си ленено семе? Досега няма човек, който да няма резултат след няколко дни хапване сутрин на гладно :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 31cfbce0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно са ти подсказали черниците, че ключът е в начина на живот. Казваш, че всичко си пробвал, но постоянно ли го правиш или за да се справи с настъпал запек? Т. е. фибри (пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци), течности и движение като част от твоето ежедневие?
Ж 29

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 31cfbce0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами започни от там да я поздравяваш всеки път, когато я видиш. Ти не я поздравяваш, а очакваш същото от нея, че се надяваш и на повече. В планината е така - поздравяват се хората при разминаване, а тук във Франция и непознати се поздравяват по улиците.
Ж 31

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 60096e3409
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробва ли с разделно хранене?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8c02f9cfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз пък съм забелязал, че от ядене на хляб и тестени (особено с типово брашно) повече ходя по нужда. Зависи и какво количество ядеш. Ако преяждаш, повече храна няма да се усвои и ще се изхождаш по-често. Също и от това колко добре усвояваш даден вид храна, ако не се приема добре от организма ти, ще се изхвърли по често. При мен ядене на сладки, в които са приготвени с олио или масло, се получава даже разхлабващ ефект. Друго нещо, което влияе е енергоразходът. Ако си натоварен, като новобранец в казарма, ще ходиш веднъж в седмицата, защото всичко, което ядеш се усвоява почти напълно. Според мен, при разумно хранене, едно изхождане средно на около 2 дни е най-добре. Като изключим евентуални здравословни причини, по-често изхождане означава преяждане и недобро усвояване, а по-рядко недохранване или физическо, или емоционално, претоварване.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aeede151bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Н 2 е права, но аз ще допълня още към това, което тя е казала, а също и мои лични страдания в миналото. Кажи на колко си години за да имам на предвид (горе-долу) общото ти здравословно състояние. Аз бях на около 34 г. когато също като теб не ходех по голяма нужда по цяла седмица. Разбирам те през какви мъки си преминал. Споделял съм си тогава проблема с един колега, но той се оплакваше от същия проблем, даже и по-зле от мен. Тогава случайно попаднах на списания в които имаше статии за всякакви здравословни проблеми, включително и за запеци. И като си спомних каква ми е била основната храна, ами точно рецепта за запеци. Аз съм се хранел най вече с кремове, сладкиши от бяло брашно, кисело млеко, месо и все храни в които е нямало почти никакви фибри. Като осъзнах грешката си, направих 180 градуса завъртане. Започнах да ям само сурови плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб и много най-разнообразни ядки-с други думи само храни в които има много ФИБРИ. И само след нянолко дена запека ми изчезна. От тогава до сега макар, че съм доста по-възрастен, аз не зная какво е запек. Дори някои дни се изхождам по два пъти на ден. Всички храни с много ФИБРИ като зеле, карфиол, целина, моркови, всички видове зелени салати, боб, леща и т. н. Много е важно всички плодове и зеленчуци да се консумират сурови, защото в суровите плодове и зеленчуци има живи витамини и най вече ензими, които вършат голяма работа за храносмилането и за доброто усвояване на хранителните вещества. Компромиси с храната не трябва да се прави. От правилната сурова, натурална и екологична харана зависи нашето здраве. Усещам, че си разумен човек и ще направиш пълна промяна на начина ти на хранене и ще видиш, че проблема ти ще изчезне завинаги, както стана и при мен. Недей забравя, повече сурова храна с много ФИБРИ. Когато свършат плодовете от черницата, седмица-две след това пиши пак как се чувстваш без черничеви плодове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker