Постоянно недоспиване.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянно недоспиване..
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2014 пъти
Здравейте. Значи хора моля ви помагайте щото вече не се издържа.. Имам проблем със съня. Смисъл не страдам от безсъние, спа си добре. Но когато и да си легна, колкото и часа да съм спал, на другия ден винаги съм супер изморен, спи ми се и съм неадекватен.. Независимо дали съм спал само 4 часа или 7 часа, винаги е така.. Само да вметна че като завърших училище, доста дълго време не спазвах режим и си лягах когато ми скимне. Понякога и цяла нощ не съм си лягал и си доспивах през деня. Дали пък от там не съм си развалил режима? Но откакто почнах работа е така.. Ето днеска пак съм така.. Снощи съм заспал към 23 часа и днеска пак ми е некво неадекватно.. Спи ми се и всичко ми е като на сън в момента.. Моля ви помагайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4cc50202cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да ти липсват витамини или да имаш дори анемия.
Пробвай първо с магнезий - купува се от аптеката. Пий много вода и се опитай да се движиш повече. И всяка вечер спи по 7. 30-8 часа, като си лягаш и ставаш по едно и също време, независимо дали е работен или почивен ден.
Ако след седмица-две няма промяна може би не е лоша идея да си пуснеш изследвания за анемия.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3830c67af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   вземи си някакви билкови за сън от аптеката и си нормализирай режима
"Сладки сънища " - сироп е подходящо, ама струва 8 лева някъде.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a26c949a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имах и още има подобен проблем. Ето какво го предизвиква.
- Прекалена преумора през деня. За мен някак ис бе нормално, да работя по 6-7 часа, да тренирам по час и да бягам по час и половина, след което да се прибера, да чета книга, да уча нови неща и да творя. Намирах и време да излизам с приятели. В края на деня не си ляга. Просто припадах върхо леглото. Не се пренатоварвай.
- Недостатъчна почивка. Понякога е просто добр да седнеш за половин час и да гледаш орпез прозореца. 20 минутно "прехъркване" може да те зареди наново.
- Неправилно хранене. Съветвай се с лекар за храненето си. Не вярвай на случайн и рецепти. Дори и да ядеш "закуска за шампиони" може да постигнеш обратния ефект. Имах висококалорична диета, и организма ми привикна да получава много калории. В момента, в койот намалих храната, ми отне известно веме да се пригодя. Бях силно изненадан от липсата на енергия, когато намалих храната.
- Стимуланти. Ако привикнеш с кафето, се налага да го взимаш редовно. Аз взимах не само кафе, но също така имах кофейн на таблетки, редовно си слагах свръхлюто нещо за закуска, защото ме будеше, имах таблетки с таурин и валериан в зависимост от нуждите ми. Исках да съм в пълен контрол, но просто подобно нещо е недостижимо със съвременните ни понзания. Избягвай кафета и енергийни напитк.
- Липса на почивен ден. Осъзнах, че нямам почивни дни. Да, имах дни, в които нямах задължения, но те не бяха почивни. Щеше да е цял дне във фитнес, на излет в планината, последван от излизане в кафене, ресторант, бар, секс с приятелка.
- Като заговорих за секс - секса може да те умори. Ограничавай секса, когато си капнал от умора. Особено ако няма да си почиваш след това. Правих гешката, да не си почивам след секс. Просто си слагах панталона и продължавах със същите темпове, все едно нищо не е станало.
- Неудобно легло/възглавница. Това е много важно. Вземи си най-хубавия матрак, най добрите възглавници. Сменяй чаршафите възможно най-често. Ако имаш голяма пералня, сменяй завивките всекидневно. Ще усетиш разлика.
- И последно - преди да заспя, винаги си мисля за деня. Един вид, проеекция в ума ми. Какво е станало, как това рефлектира върху мен, моите стремежи, какви действия трябва да предприема, какво може да стане утре, как да реагирам, как да се пиодготвя. След което съпоставям ситуациите спрямомминалото си, търся адекватно решение на всички проблеми. - Не прави това! Това просто ще ти изпържи мозъка. Прави го сутринта. Не вечерта. Ще започнеш да сънуваш предния ден и това е много натоварващо.

Няколко неща които НЕ помагат.
- Витамини - Честно, може да ги гълташмсъс шепите. От тези, които са лев за шишенце, до онези, които са лев за хапче.
- Ранно ставане/ранно лягане. - Няма значение, кога си лягаш. Важно е да си лягаш в едни и същи часове и да си получаваш 6-7-8 часа сън (строго индивидуално е).
- Диети за отслабване - някой от тези, просто ще те уморят.
- Излежаване. - Когато имах време, се будех в 6 сутринта, но се излежавах до 7-8-9. Това допълнително ме събаряше. Не се излежавай. Стани веднаги и си измии лицето с хладна вода.


Груб метод за събуждане - пусни горещата вода на душа и се намокри за половин секунда. Внимавай да не изгориш. За разлика от студента вода, няма да се сковеш, но е оклоло 4 пъти по неприятно.

Е възможно е да имаш и здравословен проблем - отиди на лекар.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ce18afa0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   витамини и е възможно болест на очите.
аз имам подобна и ивестно време ставах с главоболие и недоспиване, капки за очи.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e57e207ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз съм на мнение, че може да имаш анемия, майка ми има доста тежка форма и се изморява крайно бързо, не може да стои права дълго време, все спи...

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5d0c3af6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Щом си спиш нормален брой часове, т. е. 7-8 и пак си уморен, можеш да имаш някакъв проблем, липса на витамини, анемия, хронична умора... за това първо си купи витамини, после почни да спортуваш (колкото и да е странно спортът помага при умора), гледай да се храниш здравословно, да си лягаш преди 12 и да спиш поне 7 часа и ако нещата не са оправят, иди на лекар. Обаче най-вероятно просто си си разбъркал режима и сега ти трябва време пак да влезеш в норма.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fbf8dc4647
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз като студент (бакалавър и магистър) имах проблеми със съня, защото си наруших биологичния съновник, като учих и през нощта (тогава не работех! ). Сега като започнах работа като общ работник с по 8 часово работно време, всичко си дойде на мястото! Лягам си в леглото като пребит и заспивам още в 21:00 часа вечерта!
Работа здрава трябва, а не учене ;)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0c7705cc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Провери си щитовидната жлеза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker