Проблем с концентрацията и съня! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с концентрацията и съня!
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 2805 пъти
Здравейте,

Аз съм момиче на 14 години. Проблемът ми не е кой знае колко сериозен, но доста ми пречи.

Въобще не мога да се концентрирам. А уча чужд език за първа година. Когато и да седна да уча- все за нещо друго си мисля. Не мога и не мога. Мъча се да мисля само за немски, но не става. Случвало ми се е да изписвам 3 листа с една и съща дума, без дори да го съзнавам. И накрая какво– пак не я знам, просто защото го правя напълно механично. Не знам дали ви се е случвало, но е супер гадно. И на тестове- неща, които знам идеално, не ги пиша, защото се отнасям. Преди си мислех, че е временно, но вече ми писва. + Това не мога и да спя. Ако си легна в 9- заспивам в 11. И през цялото време сънувам пълни глупости, които ме тормозят. Будя се през ноща. И то не е точно спане. И аз не знам какво е, но ми се случва като си ходя по улицата и се сетя за нещо, да се чудя реално ли е било или съм го сънувала. Пробрах с хапчета. Не знам колко време пих "Валериана". От два месеца пия "Саменто". Никакъв ефект. Обмислям и на Йога да се запиша. Не знам вече.. Ако някой може да ми даде съвет, ще съм много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1e1bba4364
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи в библиотеката, там най-малко неща ще те разсейват. Запиши се на някакъв спорт ще спиш по-добре и ще имаш повече кислород в мозъка т.е. чисти физиологично ще се съсредоточаваш по-лесно. Като цяло изисиква усилие човек да се научи да се съсредоточава. Пробвай да учиш на по кратки интервали но по съсредоточено.

Успех.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: de3d32b7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти явно си от Совичките като мен. Нещата, които помагат при Чучулигите (рано пеещите пилета), не помагат при нас. Ето как учех аз и после как се научих да регулирам и съня си.

Значи, открий точно по кое време на деня успяваш да се съсредоточиш най-добре. При мен например става предимно вечер. До обяд изобщо не ме търси. Вечер и дори нощем. Другото е, както е споменал номер 1, е да учиш по малко и начесто (с библиотеката обаче не съм съгласна - скуката само кара човек да се отплесва още повече). Сядаш да учиш за 15мин и като усетиш, че вече съвсем се разсейваш - пускаш си да гледаш или слушаш нещо за 15мин, после пак уроците, после пак релакс и така няколко пъти.

Спортът и активният начин на живот пък ще ти помогнат на съня, стига да не залитнеш в другата крайност, защото физическата преумора може да доведе до прекалена нервност и превъзбуденост, които също да пречат на съня. За последното най-много ми помогна едно упражнение, което учехме по психология и което е един вид медитация. Има няколко стъпки:

1. Лягаш по гръб и започваш съзнателно да отпискаш всичките си мускули, представяш си как натежават и се разливат, хлътват в матрака, мислиш си замо за това 1-2мин.
2. Започваш да си мислиш как се затоплят дланите и ходилата ти, как ги усещаш да парят, съсредоточаваш се върху това още 1-2мин.
3. Започваш да забавяш дишането си и го правиш за още 1-2мин.
4. Започваш да си мислиш как пулса ти става все по-бавен и по-бавен и го правиш още 1-2мин.
5. Започваш да си мислиш как коремът ти се затопля все повече и се съсредоточаваш в това за още 1-2мин.
6. Започваш да си мислиш как челото ти става все по-хладно, как някой поставя хладна ръка на него, как повява хладен вятър и те гали по челото. Мислиш за това още 1-2мин.

Отпуска страхотно, също може да се прави и в почивките, когато се учи, защото помага да се развие концентрацията да не мислиш за нищо друго, освен за изброените неща... А, сетих се и за една много полезна за мозъка и паметта смес: счукани орехи с мед - 50 на 50. Късмет и успех с езика.
Д.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker