Проблем с изхождане в тоалетната. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с изхождане в тоалетната.
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 9425 пъти
Здравейте,

Проблемът ми се състой в това, че като ходя по голяма нужда и си върша работата, никога не е напълно. Винаги остава някакво малко количество, което не мога да изходя (а се усеща, че е там, особено като се трия). Не знам дали това е някаква форма на запек или нещо друго, но за мен не е нормално. Ходя си иначе сравнително редовно, през ден-два. Някакви мнения по въпроса? Извинявам се предварително, ако има вече такава тема някъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: cde1b219a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди и аз бях така, сега стана още по-зле... няколко месеца на лаксативи. В момента гледам да намеря някакво решение, при успех мога да напиша нещо, като коментар, но засега е частичен.
Индустрията просто ни трови - бял ориз, бяло брашно, и след години неприятности.
Сега гледам в авокадото, семена чия, ядките има доста фибри, пък да видим.
За да не стане по-зле не прави моите грешки, като често и системно преяждане, наблягане само на месо и яйца, и кисело мляко, наблягане в друг период на джунк храната, сладките и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 001c27ff46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Изхождането през ден, два не е редовно. Не разбрах " а се усеща, че е там, особено като се трия". Извинявай, но как се "триеш"?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dbd629c179
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако имаш хемороиди, те създават чувство за непълно изхождане, защото по време надефекация се пълнят с кръв и уголемяват.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 20909bd5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Мисля че нормалното е всеки ден. не през ден през два.
Яж всеки ден някакви разхлабващи неща за да си помагаш.
Примерно сливи праскови круши.
Напиши разхлабващи храни в интернет и виж какво ще ти излезе.
По принцип ако ядеш разнообразна храна не би трябвало да имаш проблеми. Но не е задължително.
Пий и повече течности.. 2 литра на ден

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aa39e5abb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   " Ходя си иначе сравнително редовно, през ден-два." - това не е нормално изхождане. Нормално е всекидневното. Щом започваш нормално, без големи напъни, значи не е запек причината. Как разбираш, че нещо остава? Това не може да се разбере с усещания или мислене. Ако това е отскоро, промени си хранителният режим, ако е отдавна, изследвай си ректума, възможно е да имаш мегаколон.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c3b786b787
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен проблемът е в неправилно хранене и заседнал начин на живот - оттам лениво дебело черво в комбинация с различни по състав екскременти. За решаване на проблема са необходими фибри (пълнозърнест хляб, бобови, зърнени, сурови зеленчуци и плодове) достатъчно движение. И това да се превърне не в терапия, а в начин на живот.

(Като не казвам менюто да се състои само от тези храни, а част от тях ежедневно да са включени в него.)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 442b745ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Как през ден два, бе човек? ! Аз серем по три пъти на ден. Промени си диетата, че от такива неща се хващат болести.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1a0d89cc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Най-вероятно става въпрос за синдрома на раздразненото дебело черво. не че е останало някакво количество, а просто имаш чувство за недоизпразване, предизвикано от спазми. Съветвам те да се обърнеш към специалист гастроентеролог просто за по-сигурно, можеш първо и към личния лекар да се обърнеш за проблема и той ако прецени може да ти даде направление. Имах почти същия проблем, но нещата като цяло бяха доста по-зле, отидох на въпросния специалист и ми казаха това. Това не е някакво заболяване и не е състояние, което те предразполага към по-сериозни заболявания, просто е неприятно и обикновено е свързано с емоционалността или начина на хранене. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a9ac9f8dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Редовно е всеки ден. Даже г-жа Лидия Ковачева в книгите си пише, че нормата е 2 пъти на ден. През ден-два, както пише авторът на темата, не е редовно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9dc8251a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нормално е да се изхождаш всеки ден, помисли за начина на хранене. Ние бяхме на едно гости няколко дни, каквото се готвеше това ядях, беше вкусно, но далеч от моят начин на готвене, винаги здравословно, задушено и т. н. Имах проблеми, като теб. Промени храненето, чети и прецени.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 89bb54a068
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Определено мисля, че страдаш от запек. Трябва да смениш хранителния режим и да консумираш повече фибри и целулоза, да намалиш максимално месо, теста и млечни продукти. Овесени ядки, мюсли, трици с кисело мляко и мед, плодове между храненето. Вечер две лъжици парафин от аптеката.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 69a2714584
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Опитай се да си съставиш някакъв режим, например всеки ден в удобен за теб час да ходиш до тоалетната. Може да опиташ и да спиш по - корем. Движи се по - често ако не го правиш. Може да опиташ разни хранителни режими, лютите храни също помагат. В крайна сметка ако нищо не друго не помогне и нещата станат по - зле, винаги можеш да се натъпчеш с някакви химикали (които няма да ти помогнат особено, но пък ще ти навредят достатъчно) или с душа ( или каквото там друго имаш под ръка) да си направиш клизма. Последното не е особено приятно, но при всеки действа безотказно. XD

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dbd629c179
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Щом се отклонихте към лирични отклонения, и аз ще се отклоня малко в началото. Няма определен нормалнен период за дефекация, защото за всеки е индивидуално и зависи от количеството и усвояването на храната, двигателна активност, условия на живот и т. н. Тия норми от 1 път дневно може да важат за някой, но за друг да не важат, защото консумира по-малко, има малък разход и не е гастроном. Измислените норми само паникьосват невежите. И аз, като ям стабилно сутрин, обед и вечер, на другата сутрин не пропускам, но когато нямам физическа работа през деня, не ми се яде, не се тъпча насила и ходя веднъж на 2-3 дни. То като си ял малко какво да изходиш - всичко се е усвоило и не се е събрала критична маса за появяване на позиви за изхождане. За мен не е нормално преяждането и честото ходене - по-лошо усвояване, голяма фира на храна, затормозяване на организма. Най-правилно ми се вижда веднъж на два дни за такива, които не работят или тренират тежко. Но последните две не смятам за здравословно. Но най-важното е, че авторката пита за съвсем друго - за чувството за непълно изхождане, къде се отплеснахте за честотата.

номер 3

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6fe2dfb4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   пробвай с една супена лъжица ленено семе накиснато в три супени лъжици вода.От вечерта за сутринта го слагаш да се кисне и го ядеш заедно с водата.Няма да я хвърляш.Сам ще видиш разликата.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cde1b219a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Попадна ми метод, изчистих се изцяло, но не мисля, че ще помогне на констипацията. Като цяло щом ходиш, по-добре си оправи храненето, все още не си тежък случай. Другият вариант е кафето, ако не пиеш по принцип ще усетиш, че те разхлабва. Кафето ме разхлаби, но остана, като при теб неизходена маса.
Моят съвет към теб е да преминеш към повече зеленчуци, да ограничиш брашната, тестените, газирано, сокове, картофи(зависи как ти влияят), месо по-рядко.

Методът Шанк-пракшалана. Затопляш 2 л вода, да е с температура близка до тази на тялото. Слагаш по 1 супена лъжица сол на литър. Аз ползвах хималайска и слагах по една чаена на литър.
След това си сипваш една чаша вода. Изпиваш я.
и правиш следните упражнения:
https://www.youtube.com/watch?v=3KieDLNiprs
х12 на всяка страна.
Солената вода не позволява водата да се всмуче и да отиде, като урина. Целта на упражненията е след, като изпиеш чашата, да се отвори пилора на стомаха и водата да мине през червата, и накрая да излезе.
След всяка чаша правиш упражнението, после пак пиеш чаша и така. От 4-8 чаша отнема, докато усетиш нуждата да отидеш то тоалетна. След, като отидеш продължаваш пак така, целта е докато започнеш да изкарваш чиста вода, това показва, че червата са изчистени. Отнема време, няколко часа.
Прави се сутринта, упражненията се правят плавно. Ако водата почне да остане в стомаха може да ти се доповръща, това не е добре.
След, като завършиш процедурата, трябва да имаш подръка сварен кафяв ориз(пълнозърнест) с масло(краве) или зехтин. Един час след процедурата ядеш. После чак минимум след 3 часа повторно хранене. 2-3 денонощия само подобна храна. Второто ти хранене може да е и леща. Това се прави тъй като с процедурата и солта се отмива и естествената флора на стомаха и червата и докато се възстанови не е добре да се ядат определени храни, а маслото дава изкуствена смазка.
Не трябва да ядеш в тия 2-3 денонощия, сирена, меса, продукти образуващи ферментация, плодове, зеленчуци, мед, захар. После само растителна храна поне 1 седмица.
Ето информация:
http://prakshalana.ru/shank-prakshalana-procedura.html
http://drugata-realnost.com/моят-30-дневен-шанк-пракшалана-експери/

Това се прави 3-4 пъти в годината.
При мен до 8мата чаша ми отне час, после изкарах и каквото съм ял в детската градина, но не продължих защото не знаех, че трябва докато стигнеш до този етап да излиза само чиста вода. Методът се използва вместо клизма.
Трябва да се прави сутринта, на гладно. А предния ден да си яла лека храна до 18:00. Задушени зеленчуци или нещо подобно. Но пак ти казвам, ти не си толкова тежък случай, оправи си храненето и трябва да се подобриш. Има хора, при които водата вместо да се стича по червата, остава в стомаха и повръщат. Всичко е на твоя отговорност, дал съм ти линкове с информация. На другия ден е нормална мускулна треска.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker