Имам ли въшки?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Имам ли въшки??
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2134 пъти
Здравейте, момиче на 13 съм и напоследък имам чувството, че имам въшки. Преди около два месеца, докато правех прическа на най-добрата ми приятелка забелязах нещо в косата й да пълзи, не бях сигурна дали бяха въшки, но не й казах. Сега много често съм в близкия парк (нещо като гора) и съм с нея. Пред няколко дена нещо малко пълзеше в страни на лицето ми и аз го махнах и го убих. Тази сутрин си махнах ластика от косата и на него имаше косъм по който лазеше малка буболечка. Убих и нея. Опасявам се, че може от нея да съм хванала въшки или от някъде другаде. Според вас тези гадини въшки ли са били? По косата ми често намирам нещо бяло залепнало по косъма, но не знам дали са обикновени прашинки. Никога до сега не съм имала въшки и много ме е страх. Косата ми е дълга под кръста и страшно гъста, редовно я мия. Възможно ли е да имам?? Моля ви, споделете мнението си и ме посъветвайте. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 228adadf85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-вероятно действително имаш въшки. Можеш да кажеш на майка ти да види, тя знае какво да прави. Купува се шампоан от аптеката и той ще те предпази и от нови въшки, но не е зле да вземеш и 1 за приятелката си. Не се панирай. Въшките са досадни, но не пренасят болести. Вземи мерки веднага обаче, защото плъзват бързо и ще заразиш цялото ви семейство

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 322d2f240e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е, но най-добре ще е да споделиш с майка си. Тя ще провери косата ти и ако евентуално имаш въшки ще вземе незабавни мерки. Не се стресирай, на пазара има подходящи продукти. Сещам се, че има и народни рецепти, потърси в нета. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fa3a1ed2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Послушай номер 1.
Кажи на майка ти че те сърци главата.
Явно те е срам щом пишеш тук и не си и казала.
Обаче кажи.
Навярно си пламнала цялата. Трябва да те сърби главата.
Въшките се виждат и се ровят из главата. не искаш да ти се подиграват нали.
А гнидите залепват на косъма и с нокът се махат.
Само с пръст не падат.
Вземи мерки да не ти отрежат косата накрая.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dca57420ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да това са въшки. Аз съм фризьор и скоро заради една такава като тебе въшлясаха няколко мои клиенти. От тогава почнах да си почиствам инструментите, вяра вече никому.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2b97b0f493
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   не са въшки! За два месеца знаеш ли за какъв сърбеж на главата щеше да става въпрос? Като ставаш сутрин по възглавницата ти щеше да има няколко въшки. Щеше не да намираш прашинки, а всеки косъм шеще да е бял в първите си 5 см и прашинките нямаше да падат да ги бъркаш с гниди.
За проверка да се провериш сама заставаш пред огледалото, разтваряш си косата и търсиш "бяла прашинка", знай гнидата не можеш така лесно да я отлепиш от косъма пробвай да я пукнеш между два нокътя, ако пукне, то се чува значи е гнида, ако не пука значи е просто пърхот. Знай също че гнидите имат определена форма, те не са прашинки, приличат на миниатюрни капки, като са захванати за косъма с острата част на капката.
Не се стресирай така не всяка мушица е въшка.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 20ea095264
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това, че я миеш често, за съжаление няма нищо общо с въшките. Най-вероятно си хванала. И аз като бях колкото теб едно лято бях хванала. По същия начин забелязах - един ден като си решех косата от главата ми падна буболечка, след няколко дни видях нещо да лази в косата ми и вече се усъмних (2 пъти за няколко дни едва ли е съвпадение). За съжаление ми отне почти 2 месеца да се отърва - през няколко дни миене с всякакви специални шампоани, пробвахме и със смес от газ, маз и оцет и какво ли още не. Накрая се махнаха, но ми пооредя малко косата от тва постоянно миене с всякакви гадости, ресане и т. н. Ако имаш баба, направо я питай за стария метод - газ, мас и оцет, защото ще стане още от втория-третия път, а не като с шампоанчетата от 10тия. Голяма гадост е, ама действа.
Хайде късмет! Като си помисля, че точно тази сутрин майка ми ми каза да си проверя за всеки случай косата, защото братовчедка ми (с която допреди 1 седмица бях заедно на вилата) пак е хванала въшки, и ми призлява направо...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 26e403822f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има шампоани и лосиони с гребенчета, които отстраняват и гнидите. Само е много важно инструкциите да се спазват точно и всички в семейството да се проверят. Дори да се третират профилактично, даже и да не се открие нищо. Спокойно. И аз съм с дълга и гъста коса и се отървах. Кажи на майка си и приятелката си. Не е срамно, не е до хигиена или липсата на такава, естествено е. По-добре да кажем и да ги унищожим по-бързо. Защо не споделяте, деца? ! :(
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 48f1fe0b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спокойно! Аз от личен опит ти го казвам няма място за притеснение. Имах същия проблем преди два месеца. Сърбеше ме косата, имах нещо бяло по косъма и така установих че имам въшки, а и аз съм с висока лична хигиена, но може би знаеш че въшките ходят по чисто. Сподели притесненията си на своята майка тя ще те погледне и ще ти каже ако съмненията са ти се оправдали. Има спрейове, лосиони, шампоани, специални гребени и куп други средства са лесно, бързо и ефикасно премахване на тези гадинки.
По принцип от 2 години има БУМ на въшките и вече всеки втори има. Съветвам те да кажеш и наприятелката ти която също е застрашена. Късмет надявам се да съм помогнала :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 273c7098dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: благодаря много за коментарите, майка ми уж ме проверяваше и казваше, че нямам, но днес вече намерих четири и се проверих сама и видях, че имам и преди малко с някакъв специален шампоан и гребенче махнах около 40 въшки . Отвратително просто. Утре пак ще се измия със шампоана. Наистина благодаря много за помощта!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker