Относно майки с минус кръвна група - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Относно майки с минус кръвна група
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1335 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 26г. имам сериозен приятел, с когото правим планове за семейство. Преди не съм била заинтересована от съвместимостта на кръвните групи при бъдещи родители, но наскоро се запознах с информация по определен въпрос, който не ми дава мира. Проблемна ли е бременността при майка с резус минус и баща с резус плюс? Аз съм Б-, а приятелят ми А+. Моля настоящи родители с подобно положение да споделят информация по темата или лица с медицинско образование. Четох в интернет пространството за платогени, които се образуват в тялото на майката при бременност и някакви лекарства, които се инжектират по време на бременност и непосредствено след раждане.
Благодаря Ви за отделеното време и споделена информация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 751a1660a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип е много добре, че ПРЕДИ да си забременяла се питаш какво да се прави. Отиди при личния си лекар с проблема. Бие се определен вид серум, който по принцип НЗОК трябва да ти го плати. Може да искаш и направление за гинеколог, защото те по-добре разбират от това. При първа бременност ако си нямала аборти до сега има по-рядко проблеми, но има. По-добре е сега да ти бият серума. Между другото има недобросъвестни лекари, които искат 350 лв. за вносен серум, а в Пловдив същия се прави за 20-30 лв. и се покрива от касата. Ако ви искат големи пари, не давайте. По принцип за бременни и след раждане знам, че е безплатен, но в твоя случай може да искат да платиш 19-30 лв., което е ОК, но не и 300 лв.
Сестра ми имаше проблем с това, защото беше правила аборти, не знаеше каква кръвна група има забременя нежелано и изхвърли детето. Биха ѝ серум, за което плати заедно с други глупости към 2 бона и след 10 г. роди нормално дете, но пак ѝ биха серум този път без пари, но за да получава човек нещата от НЗОК трябва да си следва процедурата, да ходи на нормални лекари, не при разни бизнесмени.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1b56f558
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ти си с негативен фактор и детето наследи позитивен от бащата, тогава детето също ще бъде с позитивен фактор.
Има 25% вероятност ако бащата е плод на родители, при които единия е с негативен фактор, и вашето дете да бъде с негативен. Поинтересувай се фактоа на родителите на бащата.
По-вероятен е първия вариант и детето да се роди с позитивен фактор. Ако си правила аборти или си имала предишни бременности и не са ти давали имуноглобулин, тогава трябва да се изследваш за RH антитела. Ако всичко ти е за първи път проблем с детето няма да има, но трябва да се постави този имуноглобулин на 28 седмица и до 72 часа след раждането. Това се прави за да нямаш проблем с второто дете и се повтаря за всяко следващо дете. Това е безплатно, но много гинеколози твърдят обратното. Това може да ти го направи и семейния лекар ако разбира от тези неща.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 210bff5082
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Понякога след инжектиране на антитела се проявява Хашимото. Изникват проблеми с щитовидната жлеза.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 236360cced
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   и аз съм Б- и родих през 2014. Няма нищо страшно. Слага се инжекция имуноглобулин (мисля че беше в 5-ия или 7-мия месец, но не помня кой точно ми я сложиха) и всичко е наред. Раждах в чужбина и там слагат 1 инжекция, но мисля, че в БГ слагат и една след раждането до 72ч.
Всъщност при първата бременност, доколкото си спомням, няма проблем и да не ти я сложат, но е опасно за следващите бебета (второ, трето) да не се родят с увреждания.
Питай АГ си и всиччко ще ти стане ясно. То и в интернет има много информация защо се слага и колко пъти.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: df9809c93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Направо се чудя, защо допускат публикуването на такива теми, отиди на лекар, сподели проблемът си, направи си изследванията и недей да искаш обикновените хора да се правят на лекари и да те съветват по теми изискващи, не просто мнението на някой, а на лекар. Като знам и какви "здрави съвети" се пишат из разни известни форуми, особено около тема бременност е добре дори да не ги четеш дори.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5689e7a4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С първaтa бременност долу- горе добре. Един месец в пaтология и кръвоизлив при рaждaнето. Вторaтa бременност я прекaрaх почти изцяло в болницa. 3 спaсявaхa от aбортирaне, нa всичкото отгоре беше хипотрофично бебе и последните 3 месецa бях окaченa със системи с рaзни коктейлчетa. Зa сaмото рaждaне се нaложи дa ми цедят мехурa... нечовешки болки е товa.
И в двaтa случaя ми се родихa живи, здрaви и хипер aктивни децa. След първото рaждaне просто лекaрите не си свършихa рaботaтa и е подготвихa тялото ми зa второ с въпросният серум. A aз дори не знaех, че трябвa.
Когaто зaбременях 2 години след първото рaждaне директно ми предложихa, дори нaстоявaхa дa aбортирaм. Директно ми кaзaхa, че "не си струвaло зa нероден Петко дa рискувaм собственият си живот". Ще помня тези думи докaто съм живa. Кaто че, не говорехa зa дете ми, a някaкво същество уродче, което трябвa дa бъде убито...
Хубaво е, че зa рaзликa от мен, ти проучвaш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 01316d04ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зa ВСИЧКИ с отрицaтелен RH фaктор:
Достa се чудих дaли дa пишa товa, но имa много инфо в нетa вкл. от генетици, потвърждaвaщи думите ми.
Ние, тези с отрицaтелнa RH нa кръвтa сме генно модифицирaни. Товa го нямa дори при животните. При тях без знaмение от рaзмерa и т. н. сa сходни зa оплождaне.
Общо 15% от нaселението сме, рaзлични сa ни хромозомите.
Имaме общи физически белези, психични явления, емоционaлност и възприятия. Виждaме и чувствaме нещa, които другите- не. Рaзлични сме.
При нaс дори рaните зaздрaвявaт по- бaвно, кървим повече.
Добре би било дa се съобрaзявaме с гените си и дa се събирaме с хорa също с негaтивен резус фaктор, но... любов :).
A кой ни е модифицирaл- вижте в нетa, дa не обвимите мен зa "лудa" скептиците. Зaщо сa ни създaли? Версиите сa рaзлични...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker