Проблем с яденето на ядки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с яденето на ядки
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 6348 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16. От около 3 седмици започнах да ходя на фитнес и да се храня здравословно. Засега ми се отразява много добре и съм доволна. Треньора ми каза, че мога да ям ядки, но сурови. И понеже обичам бадеми, пък и знам, че са полезни и засищат, реших да си купя. Но започна да ме боли корема, да изпитвам една тежест, да ми се повръща. И така 3-4 часа. Реших, че може би е било нещо моментно и тези дни пак реших да си взема. Пак същата работа само че този път и повърнах. Не мога да разбера на какво се дължи това. Реших да рискувам и да си купя и слънчоглед, който беше обаче печен. Исках да видя дали и с други ядки ще стане същото. Всичко се повтори. Боля ме корема 3-4 часа и ми мина. Повече едва ли ще се осмеля да си купя ядки. Може би, защото ядките по-трудно се храносмилат? И преде съм яла и сякаш се е усещал пак лек дискомфорт, но чак като сега не. Между другото има и още нещо. Когато ям плодове на гладно, също ме боли корема. Но когато съм яла нещо друго преди това, не. Като цяло нямам други оплаквания. По принцип не ме боли нито корема, нито стомаха. Но нямам идея защо се получава така като ям ядки. Възможно ли е организма ми да не ги понася или е така, защото сега се храня по-леко и здравословно? Според вас има ли някакъв проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 83761ec60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Накисвай ги във вода за 24 часа и после ги яж. Стават много вкусни, освен това така се маха и съставката им, която обикновено е причина за дразнене на стомаха. Има много статии, виж например тук:
http://www.zdravei.org/nuts-and-seeds/

Браво за тренировките :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 89097e258b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В суровите ядки се въдят най различни плесени, които ги отравят. То за това ядките се печат и осоляват. Пробвай печени и ще видиш че нищо няма да ти има.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e0f4aacce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Вероятно си яла бадеми и слънчоглед от старата реколта, новата обикновено се прибира края на лятото. Ядките лесно гранясват, като от това се получават токсични вещества. Добре е ядките да са минали през лека термична обработка, за да се унищожат бактерии, вируси и други твари. Лятото има предостатъчно друга прясна сезонна храна, ядките са по-подходящи за есенно-зимния сезон.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f4640b8e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Възможно е да имаш алергия, възможно е ядките да са били развалени, възможно е да си яла нещо друго, много неща са възможно..
Отиди на лекар и кажи, какво ти се е случило.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3490c54ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Горкото дете, толкова млада си, а вече имаш "проблеми" с яденето на ядки. Първо искам да те поздравя, че си решила да се храниш здравословно и да ходиш на фитнес. Всеки преди мен се е опитал да ти даде съвет, малко или много, според тяхните разбирания. Сега и аз ще ти дам моя съвет от личен опит. Нали си чувала поговорката:"Не питай старило, а питай патило". И аз като теб обичам да ям всякакви ядки;бадеми, орехи, тиквини семки, слънчогледови семки, фъстъци, макадамия, кашу, бразилски орех и за каквото още се сетиш. Аз ям ядки защото съм почти вегетарианец. Знаеш, че в ядките има много протеин и още много други полезни вещества. Твоя треньор е прав като те е посъветвал да ядеш ядките сурови, защото всяка печена или готвена храна е полумъртва, защото много от витамините и ензимите са унищожени. Сега тук идва развръзката;ядките трябва да са от най-новата реколта, например от тази идващата есен. Както № 1 беше казала накисвай ги не за 24 часа, а за 48 часа. Така правя аз, след което ги обелвам, измивам ги добре и ги ям, но не повече от 30, 35 бадема. Разрежи наполувина 2, 3 бадема и виж какъв е цвета вътре, ако е жълтеникав не ги яж, това означава, че олиото в бадема е започнало да гранясва (да се разваля). Това е правило за всички други ядки. На пресните ядки месото вътре трябва да е бяло. Това е мой принцип. Аз купувам орехи в черупките винаги от последната реколта-никога по-стари. Тази есен през октомври пак ще си взема една торба за да ме изкарат до октомври 2017. Сега ще ти разкажа за моите патила, когато и аз като теб си имах проблеми със стомаха. Аз много обичах да ям фъстъци и винаги след това имах болки в дясната долна страна на стомаха и това продължаваше 3, 4, дори понякога 5 часа. И аз като теб понякога повръщах, толкова гадно се чувствах и затова спрях да ги ям. Но след дълго време така ми се преядоха фъстъци, че реших пак да си хапна, макар и след това да ме боли стомаха. Изядох цяла шепа само фъстъци около 100-120 грама. След което почувствах, че ми се яде нещо сладко. Отворих хладилника и видях, че имам пресен суров АНАНАС (не от консерва) и изядох една четвърт от него. Започнах да чакам болката да се появи пак. Изминаха 2, 3, 4, 5 часа, а никаква болка не се появи. Тогава ми светна нещо в главата. АНАНАСА ИМА НАЙ-СИЛНИТЕ ЕНЗИМИ. Тези ензими смелиха фъстъците в стомаха ми. За себе си направих най-голямото откритие. От тогава каквито и ядки да ям, винаги след това ям суров АНАНАС. Болки в стомаха вече нямам. Ям си каквото ми се яде, но АНАНАСА винаги ми е за десерт след това. СЛАВА БОГУ, най-после рахатлък.
Малката, не казваш къде живееш, но където и да си пресни ядки винаги можеш да намериш. Трябва да си сигурна, че са от новата реколта. Дали можеш да си купуваш АНАНАС не зная, но поне можеш да си купуваш ГРЕЙПФРУТ. Грейпфрута няма толкова силни ензими като АНАНАСА, но и той помага донякъде за краносмилането. Обърни внимание на това което ти казах и ще видиш, че повече проблеми със стомаха няма да имаш. И никога не преяждай. Успех ти желая и пиши как се чувстваш след това.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: df5bd43572
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Суровите бадеми съдържад цианид, това може да доведе до отравяне и последствия от него, затова бадемите се пекат и тогава цианида се разгражда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 37291b1898
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това се получава само, ако се прекали с тях. Сурови са най-послезни. Номер 7, дозата прави отровата. От 2-3 бадема няма как да стане. Е, освен ако не е алергия, но който няма алергия е много полезно да се ядат бадеми и други сурови ядки.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 465c8584ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   може да иман непоносимост към бадемите, пробвай с лешници, треньора ти би трябвало да знае, че те ще те заситят за по-дълго и може да не си непоносима към тях.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b9e691dd5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №7 донякъде е прав, че ядките съдържат отровни вещества които им служат да се предпазват в природата. При покълване тези вещества изчезват и затова покълналите ядки и семена са много полезни, ензимите в тях се активират. При печене едва ли отровните вещества изчезват, но със сигурност полезни ензими загиват. Затова ядките се накисват за една нощ и тогава се консумират. Ако някой има чувствителен стомах, може да си прави мляко от ядки, ползва се блендер(нутрибулет), но от накиснати семена или ядки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 37291b1898
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, ако беше толкова отровно, всеки щеше да има проблем с ядките. Според мен просто трябва да се намали количеството. Е, ако става същото с няколко или с един бадем, вече явно е някаква индивидуална непоносимост...

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1c9bb83b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хора толкова ли не се сещате, че не е редно да ядете сурови ядки, сушени плодове, особено ако идват от дестинации като Индия, Китай, Пакистан, Турция и други подобни дестинации, откъдето идват 90 процента от тези неща на пазарът? Кой ще ви спазва хигиената там, кой ще ви спазва норми за пестициди? Сигурно циганите чупят ядките на земята с камък и ги събират и слагат в кофата, а сушените плодове ги сушат по земята. Как ще ядете неща от там които не са минали поне през термична обработка? Аз в България не смея салата в ресторант да си поръчам защото има не малка вероятност въобще да не е мита, и затова поръчвам само храна минала през термична обработка, вие сте тръгнали да ядете сурови неща от Мала Азия.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 34e94f03f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   99% от бадемите в България са внос от САЩ. Проверете произхода на опаковките и ще се убедите. А както се знае, в САЩ почти всичко е ГМО, особено евтиното за износ. Така че внимавай с бадемите - не по много и измити. Най-добре био (български) и то пак по малко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a2604bcc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж коментар №2 в тази тема http://spodeli.net/5/story-147789.html
Там един човек пише как се е справил със същия проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker