Страх от болест - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от болест
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1523 пъти
Здравейте, няма да обръщам нещата на сълзлива история и ще карам направо. Аз съм момиче на 17 години, от няколко седмици постепенно започнах да усещам някои странни неща в краката ми. Първо беше някаква стегнатост на мускула на левия, после и на десния, после започнаха потрепвания, които ме влудяват. Сега левия крак си го усещам изключително странно. Някак слаб, все едно го няма. Още в началото в главата ми се появи мисълта за една болест, за която бях чувала- ЛАС (латерална амиотрофична склероза). Е, прочетох всичко за нея в интернет и открих че имам всички симптоми. От тогава се почна с рев по цял ден и мисли за това как ще умра. Казала съм на нашите за страха ми и това, което получих бяха подигравки и смеене в лицето ми. Нищо ми нямало; ква съм била хипохондричка, как им писвало от мен и заболяванията ми. Наясно съм, че понякога се вглавявам в някои неща които усещам, и да ходила съм по лекари заради малки неща, ни никога досега не съм помисляла за нещо толкова сериозно, нито пък съм вярвала че съм болна. Не си въобразявам симптомите, наистина усещам всичко, което се описва като начален етап на ЛАС. Наясно съм, че никой от вас не може да ми каже какво ми е, искам просто съвет. В главата ми е каша, от седмици живея 24/7 с мисълта " боже, ако го имам, не искам да умра, не искам да умра". Вече не знам дали си въобразявам симптоми те или не. Моля за съвет, възможно ли е всичко да е в главата ми, мислите ли че нашите са прави за това, че съм луда? Страх ме е толкова много че не мога да ям, нито да мисля за нещо друго. Правено ми е ЕНГ изследване, не иглено. С енг се проверява нервната проводимост. Всичко беше ок с изключение че има данни за преднокоренчева увреда на L5 двустранно и С8 Т1 на ляв крак.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5faef3127b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чета и не вярвам просто колко глупави хора има в наши дни! За медицински проблеми се ходи при лекар, не при Гугъл. Ако беше отишла при личния си лекар, щеше да ти се изсмее.
Просто заради лятото и жегата навън си изгубила много течности, а с тях и минерали - соли! Не си хипохондричка и не си въобразяваш - просто си се обезводнила и си загубила много соли, много магнезий!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си купи прапарат Магнезии 400 мг. от аптеката и почвай да пиеш Магнезий дори по 2 такива таблетки 1 седмица. После пий останалите таблетки 1 таблетка на ден в продължение на 1 месец. Купи си за след това по-ниско дозирани таблетки, но пий магнезии. 80% от хората имат недостиг на магнезий, желязо, витамин Д, а без магнезий и витамин Д не можеш да обработваш калция да захраниш мускулите си.
Също пий вода с половин лъжичка сол лимон докато не усетиш, че потта ти е станала солена. Намали млечните продукти до минимум за 2 седмици.
Воала! И най-важното - пий много, много вода. Минерална вода пий със силна минерализация - 2-3 литра на ден в жегите. Също пий айрян, яж таратор - да си върнеш електролити. Може и БЕЗАЛКОХОЛНА бира да пиеш, но е калорична. Задължително безалкохолна!!!!

И също си виж диетата - с какви боклуци се тъпчиш? Елиминирай всички преработени храни, сладкото, тестеното и яж колкото можеш зеленчуци, особено зелени - спанак, зеле, броколи, каквото се сетиш.
И стига паники, моля ти се!!!
Напиши „мускулни спазми“ в Гугъл и ще видиш, че има много инфо за дефицит на магнезий...но това почти всеки го знае и всеки го е имал.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3f2c5e307b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До номер 1 : "За медицински проблем се ходи на лекар" искам само да попитам Вие лекар ли сте? Защо давате излишни предписания на момичето, с което още повече да се притеснява и най-вече да си уврежда черния дроб напълно излишно? !
Мило момиче, не си луда, както си мислиш, че си, само защото си страхлива и притеснителна относно "болести", нормално е. Млада си, здрава си (бъди сигурна, за което) и искаш всичко да наред, за да можеш да се наслаждаваш пълноценно на живота.
Глупаво е да се ровиш в интернет за симптоми и да търсиш коя е видиш ли "твоята болест".
Вместо да се тормозиш и притесняваш ИЗЛИШНО излизай с приятели, чети книги, слушай музика, танцувай, забавлявай се!
Тази мания е временна, а пък може би е и нормално на тази крехка възраст да се вманиачаваш така.
Мислиш ли, че родителите ти няма да усетят, ако ти има нещо? Щом те са ти се изсмяли и са ти казали, "ти луда ли си, всичко ти е наред" бъди сигурна, че е така. А самият израз "ти луда ли си" не значи, че имаш психически проблем, а просто, че говориш глупости.
А относно крака ти, напълно нормално е да изтръпне, да се случи да се стегне някой нерв и да доведе до това притреперване на крака, наричат се мускулни крампи, спазми! От там нататък ти си решила да си поставиш диагноза и прочитайки я в интернет започваш да си внушаваш симптомите от страх.
Наслаждавай се на младостта си и се забавлявай разумно!

~Пам~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker