Последствията от аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Последствията от аборт
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 16929 пъти
Здравейте, мили хора. Искам да се обърна по-специално към жените и момичетата, които са изживяли ужасното нещо, наречено "аборт". Нямам нужда от съвет, моля само да споделите своя опит, да кажете как протича една такава процедура, как вие сте се справили с тази ситуация и как се чувствате сега...

Като цяло ми е ясно как стоят нещата, на 19 съм, не съм непросветена, но имам нужда да чуя споделен опит. Надявам се никога да не ми се наложи да преживея подобно нещо, но тези дни само това ми е в главата и имам чувството, че ще се побъркам. Някъде четох, че ако момиче направи аборт, когато е бременна за първи път (смисъл не е раждала преди това), после е почти невъзможно да забременее отново. Вярно ли е това?
Моля ви, без обидни и злобни коментари, нека отговорят само жени, които са преживели подобно нещо. Ще ви бъда много благодарна. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 147775fd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи аборт преди раждане не се прави. Правилно си чела.

Последствията - аз имам 2 аборта, след като родих дъщеря ми. При това бях със спирала. Как протича, първия път беше с пълна упойка и не усетих нищо, събудих се след около 40 мин. със страшна болка. Е, тази болка на другия ден минава, но тези упойки които слагат, а и самата манипулация, влияят зле на психиката.

Не прави аборт. Ползва се презерватив задължително. По правило не бива да се прави аборт, нито да се ражда дете "случайно". Моля те, недей да се занимаваш с хора /мъже/, които се отнасят безотговорно. Жена съм, на 51 г.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 44def363ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   няма такова нещо, бъди спокойна, трябва ти само кадърен лекар

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c07f60a698
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

4.   Аз направих аборт на първа бременност и мн съжелявам за това.него пожелавам на никого.незнам дали някога ще се радвам на този дар отново понеже от известно време се опитвам да зачена, но за мое нещастие без успех. аз съм на 20 г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f90416ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   на 19 бях студентка и направих аборт/убийство/съжалявах, че съм го убила, но от друга страна бяше важно да завърша, на 26 родих здраво дете, като забременях от 1-вия път....

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 949498b71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Имам един аборт зад себе си... всеки човек до приема и преодолява по различен начин. Аз когато разбрах че съм бременна бях категорична че няма да родя. Знаех че нямаше да му е никак розов живота. Щеше да е много нещастно и да се мъчи може би нямаше да издържа тази гледка. Затова реших да направятази много трудна крачка.

Процедурата при мен траеше 30 мин. Влезнах в една бяла стая легнах на леглото качих си краката на магрето вързаха ми краката и дясната ръка биха ми упоиката и в следващтия момент когато се усъзнах вече всичко беше свършило.

Казаха ми че кървенето продължава колкото една менструация. След тази процедура трябва много да се пази кръста да не го надухва. Станах облякох си дрехите и се прибрах във вкъщи. Нямах желанието да говоря с никого и си влезнах в стаята. Легнах си на кревта държеики се за корема и питаики се дали съм постъила правилно. Игнрирах всички негативни неща и се замислих как щяхме да си играем ... запитах се и каква ли щеше да му е първата думичка... Но после се сештах за нещтата както са и не съжалявам че го наравих

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e083e3abff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрaвейте тaзи вечер си нaпрaвих първия тест зa бременност и се окaзa положителен. Меко кaзaно е че съм в пaнимa от 4 чaсa не съм спрялa. дa четa във рaзни форуми зa aборт.... нa 22 години съм и съм в Гермaния... незнaм кaк дa постъпя и ме е стрaх дa няммa кaтaстрофaлни последици.... сегa не е нaй-подходящия момент и незнaм кaкво ще прaвя... дaйте ми съвет моля. ви

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cc651b2ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Н 7 Зaщо е изключен вaриaнтa дa си го родиш? !
Никой не може дa ти гaрaнтирa, че нямa дa имa " кaтaстрофaлни" последици. Не е моментът зa бебе?
Знaеш кaкви бихa могли дa бъдaт последствиятa и в двaтa случaя. Никой не може дa ти кaже кaк ти дa продължиш животa си. Всеки имa прaво дa си го усложни, кaкто нaмери зa добре.
Aз родих по- млaдa от теб. Неплaнирaнa бременост, при товa уж се пaзехме. Но дойде и си го родих. Не можех дa рискувaм другото. Сегa рaзбирa се, не могa дa си предстaвя животa си без него, и дори понякогa кaто се сетя, че въобще съм обмислялa вaриaнтa (2-3 дни) дa aбортирaм товa човече....

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3210c5d43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, ти си смела. Браво! Бог възнаграждава такива жени като теб. На другите ще каже-лекар съм, и недейте на по 15-16 години да спите с този и онзи, презервативите не са на 100% сигурни, а контрацептивите на такава грехка възраст не са полезни. Та единственият сигурен начин за предпазване от нежелана бременност е да се въздържате, но по-добре липса на секс отколкото детеубийство, защото при бременност около 18 ден, у зародиша се усещат сърдечни тонове и започва изцяло да действа обособената му кръвоносна система. Докато жената разбере, че е бременна и се извърши аборта вече е към 3 месец, когато малкият човек вече има напълно оформени външни и вътрешни органи. Имам колеги, които наричат бебчето-втори пациент, независимо от месеца на бременността, а за други, за които парите са по-важни от човешкия живот е просто ембрион, но не се мамете и не убивайте децата си и ще видите колко ще бъдете щастливи като ги гушнете.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f1a1afab18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не е вярно, че ако си правила аборт преди да забременееш после със сигурност никога няма да забременееш пак. Познавам момиче с 4-5 (!!! ) аборта, което накрая роди нормално (не че го искаше, но доктори казаха, че още един аборт ще е твърде опасен). Така, че шансът да нямаш деца след аборт е малък, стига всичко да е минало нормално и да е нямало усложнения. До тук с добрите новини.
Сега обаче следва гадната част! Колкото и да се правиш на силна и да твърдиш, че не ти пука, това ще ти се отрази катастрофално на психиката! Физически всичко може и да е ок, но психически никога няма да бъде. И винаги ще се терзаеш какво би било ако бях родила, дали не направих нещо ужасно и т. н. За това съветът ми е, взимай всякакви мерки, но никога не допускай да се стигне до там! Почти на 35 съм и поне с това се гордея, че каквито и щуротии да съм правила, никога не съм правила аборт. И дано никога не ми се наложи! Обаче около мен имам доста приятелки и роднини, които са правили, даже някои не само по 1. Ужасно е! До колкото съм чувала от братовчедка си самата процедура минава леко, особено ако не чакаш до 3-я месец, а отидеш рано, но угризенията на съвестта остават и просто след такова преживяване не си същата. Пък и лека или не тази процедура все пак си е операция и не се знае кога какво може да се обърка. Така, че ползвай презервативи, противозачатъчни, ако трябва даже и ЕСКАПЕЛ (хич не е полезно, но е по-малко вредно от аборта) и никога няма да имаш такава огромна психологическа травма. Просто в 21 век сме много облагодетелствани от към средства за предпазване и е доста безотговорно да се стига до аборт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 411db8cbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За психологическата (гадната) част в № 11 потвърждавам написаното на 100% - вярно е!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0d17264752
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Абортът не е чак толкова ужасно преживяване, както са го описали по-горе, защото са описали хирургически аборт, който се практикува много рядко в развитите страни и е значително по-натоварващ психически. В сегашните съвременни времена (в които България още не е влязла) се практикува медицински аборт с RU-486 мефипрестон. В развитите страни тези неща отдавна са под човешки контрол така да го наречем. Колкото по-развита е страната, толкова медицинският аборт е по-разпостранен, като в Скандинавия достига почти 95%. Условието е бременността да е до 7 седмици, но е възможно и до 60 дни, но пък ефективността намалява. Нищо много сложно няма в медицинския аборт, нещо като много силeн План Б - левоноргестрел ("Ескапел") та затова се налагат съответните прегледи от медицинско лице. И не, няма значение дали си раждала.

Най-добре е до такава ситуация да не се достига и е естествено, че емоционалните последствия от самия аборт си остават и всяка жена се справя с тях индивидуално! Думата аборт звучи стряскащо, но ако все пак гледаме на нещата логически, няма разлика дали ще вземеш "Ескапел" след 48 часа или мефипрестон след 48 дни. За хората обаче нещата не са толкова прости и се намесват емоции, психика, възгледи, философия, морал и т.н. Индивидуално е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker