Към всички жени, претърпели ужаса на споннтания аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Към всички жени, претърпели ужаса на споннтания аборт
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2056 пъти
Пиша тази тема защото знам, че не съм единствена. Защото познавам болката и огорчението от загубата на дете и защото знам, че всяка една от нас има неизяснени въпроси и притеснения. Минаха 4 месеца от моя спонтанен аборт, от моята така желана и дългоочаквана бременност.

4 месеца от които няма и ден в който да не си спомня ужаса от онзи фатален ден. С тази тема се обръщам към жените сполетени от моята съдба и се надявам да получа подкрепа и повече информация. Моята бременност беше първа и приключи в края на 6та г. с. Не се наложи кюртаж и организма ми се възтанови много бързо.

Причината за аборта не се изясни (както може би и при повечето от вас). След загубата си, реших да си направя всички изследвания. Оказа се, че съм напълно здрава и съветите на лекарите бяха да пробваме отново след 2 месеца. И по техни препоръки така и направехме. Притеснява ме факта, че първият път се получи веднага още при първия опит, а сега вече 2 неуспешни. Менструацията ми също се промени. Стана по-болезнена и по-алено червена на цвят, също така и по-продължителна. Изследванията ми показват, че всичко с мен е наред, на идеална възраст съм (24г. ) и немога да си обясня къде е проблема и дали въобще има такъв или си внушавам. Знам, че 2 месеца не са нищо и, че има жени които са чакали години. Но въпреки всичко това ме притеснява, изчислявам овулацията си, отпускам се напълно и въпреки това не става. Моля, ако някоя от вас е по-наясно и има някакво обяснение на проблема ми, да ми даде съвет в коментарите, ще бъда адски благодарна. Съжалявам ако темата ми е малко объркана и разхвърляна но я писа сърцето ми, това което излиза на момента от мен. Благодаря на модераторите, ако са публикували историята ми и на всички прочели я.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8644da8a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам за загубата ти, но всяко зло за добро -всеки знае, че до 21 седмица не се казва на никого за бременността, защото спонтанните аборти не са рядкост. Тялото отхвърля просто зародиши с много големи малформации, несъвместими с живота. Случва се често. Съжалявам за този случай, но това не значи, че имате някакъв проблем. В 6та седмица плодът не е имал нервна дейност и не е чувствал нищо, но не мисля, че трябва да се притесняваш.
Погледни само ако не сте го направили за кръвните групи - ако си резус фактор отрицателна, а мъжът е положителен има проблеми, но най-вероятно и това вече сте го изключили като възможност. А сега не се притеснявай, всичко ще се нареди и ще видиш, че всяко зло за добро - ще родиш едно здраво и хубаво детенце скоро, просто не се притеснявай.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1a35fa7e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм сигурна, че ще си родиш здраво бебе! Интуиция.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7bbccae554
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Майка ми е преживяла спонтанен аборт и от нея знам че е било болезнено и травмиращо изживяване. Знам, че има жени, които през цялата бременност трябва да лежат, за задържане на плода. По време на бременност не трябва да ти липсва фолиева киселина, но не знам дали липсата й може да е причина за спонтанен аборт. Дано със следващото бебче всичко да е наред!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1fe47d794b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, допреди да прочета тези думи "написа я сърцето ми" като млада жена, направила аборт, щях да ти обяснявам за състоянието ти по един начин, но след като ги прочетох, всъщност, осъзнах, че именно там е преживяването - в сърцето ти, поради което трябва да подходя с повече разбиране. Аз загубих първата си бременност в 9та г. с. с т. нар. мисед аборт - плодът спира да се развива. Лекарката не беше сигурна дали наистина е спрял, или съм забременяла по-късно, отколкото смятахме. Поради което каза да изчакаме, и ако получа кървене да и се явя. Получих силно, спешно кървене една нощ, мислех, че ще умра, защото всичките ми вени колабираха и почнах да губя съзнание от кръвозагуба. Кюретираха ме спешно през нощта. Бях на 35 тогава, много стресирана, с току-що починал баща и съкратена от работа. Много се чудех какви са причините, стрес или възраст, съдба... т. н. Питах и ми казаха, че статистиката показва, че 25% от всички бременности завършват несполучливо в първите седмици. Представяш ли си - 25%, а аз интелигентна, осведомена жена за първи път чувах за тези ранни физиологични аборти. Ми това е една на всеки 4 бременности! С мен в стаята лежеше момиче на 26 години - по същите причини. Когато след аборта страдах и разказвах на приятели и познати /това е моят начин- споделям/, почти всяка втора жена ми сподели, че е имала по една такава неуспешна бременност и никой не знае за това. Не вярвам да са ме лъгали. Моя най-добра приятелка - има 2 такива. Изчакахме с мъжа ми 6 месеца след аборта, до пълно възстановяване на стената на матката. Чух, че след кюретажа, тя става по-кръвоснабдена и здрава, и нова бременност настъпва по-лесно, и да! при нас се получи и вече имаме здраво хубаво момче на почти година. Така че, може да звучи клиширано, но ТИ СИ МЛАДА, ЗДРАВА, ще забременееш и ще родиш прекрасно дете. Виж, мила, знам, че страдаш и с цялото му уважение към болката в сърцето ти - не се увличай в това страдание, не вярвай на всичко, което преживяваш и мислиш. PS. Това, което споменава но. 1 за малформациите, несъвместими с живота, ми го казаха и на мен. Драх се една седмица, че съм дефектна и съм предразположена към малформации на зародиша. Не знам колко е вярно и как са го проверили, но е страшно тъпо обяснение за спонтанна загуба на плод в толкова ранна седмица. И не на последно място, повярвай в Бог. Той прави дечицата, имай му доверие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker