Проблем с цикъла и противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с цикъла и противозачатъчни
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1470 пъти
Здравейте, аз съм на 25 години и имам няколко въпроса. Дано да можете да ми помогнете. Преди година и половина ме оперираха от киста (наложи се отстраняване на целия яйчник). Преди месец поради силни болки в яйчника се наложи да отида на гинеколог. Каза ми че имам киста и на другия яйчник и ме прати на ендокринолог. Оказа се че имам инсолинова резистентност и проблем със щитовидната жлеза. Започнах да пия Глюкофаж и Еутирокс. Болките в яйчника продължиха и се наложи пак да отида на гинеколог. Изписа ми Жанин с цел регулиране на цикъла и подтискане растежа на кистата. Започнах да ги пия от втория ден от цикъла както ми каза лекаря, само че вече 11 ти ден цикъла ми не спира, имам болки от време на време (режещи и силни) и има големи съсиреци кръв. Лекаря ми е в отпуска и не знам какво да правя. Нормално ли е това? Предпазват ли противозачатъчните, защото в момента с приятеля ми не искаме дете? Да потърся ли друг лекар или да изчакам моя до понеделник?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2cab4f00ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почвам от зад напред - противозачатачните са измислени с цел предпазване от нежелана бременност! Това е най-сигурният контрацептив.

Ти си преддиабетна или вече имаш Тип 2 диабет. Това е болестта, причинена от инсулинова резистентност. Лекарите не са ти казали просто в прав текст. Питай в прав текст „Преддиабетна ли съм?“ и ще ти кажат ДА.

Поликистозните яйчници, другите проблеми са също свързани с това и са симптом, който ще си отиде ако си реверсираш диабета. Огромните количества инсулин, които произвеждаш прецакват целия ти организъм, правят те дебела (обзалагам се, че пълнееш „от въздуха“)
Добрата новина е, че ТИП 2 диабет може да се обърне, можеш да се излекуваш от него, но трябва радикално да спреш с ВСИЧКИ въглехидрати до 50 гр. и под 50 гр. въглехидрат на ден
Тук видео на ТОП световен лекар от Канада, който ти обяснява простичко какво се случва с теб и как можеш да реверсираш твоето състояние и да се излекуваш БЕЗПЛАТНО без медикаменти и скъпо лечение!
The Perfect Treatment for Diabetes and Weight Loss, Dr. Jason Fung

https://www.youtube.com/watch?v=oLs8_pLiI9w

Гледай всички видеа на Dr. Jason FUNG в youtube, гледай и чети www.dietdoctor.com и дори покажи специално горното видео на лекаря си ако е млад и знае английски.


Тоест спираш ОТ РАЗ сладкото ориз, тестено, хляб, всичко от пшеница от царевица, картофите, повечето плодове поне в началото - освен капини, малини, касис, ягоди и костилковите.

Ти си млад човек, разбираш английски, а ако не разбираш намери англоговорящ човек и чети, защото става дума за живота ти.
Твоите лекари няма да четат вместо теб - ще те натъпчат с хапчета, ще ти изкарат и другия яйчник!!!! и Диабетът ти ще става все по-зле докато минеш на инсулин.
Излекуваха ли те лекарите до сега???
Не могат, просто защото е в твоите ръце, не в техните - те могат да кълцат, да дават хапчета. Това могат. Ти можеш да препрограмираш тялото си.
Диабетът е болест на прекалено много захар. Близко е до акъла, че трябва да махнеш захарите от системата си.

Много важно е да минеш на строго ниска въглехидратна диета, но БОГАТА НА МАЗНИНИ и с БЕЛТЪЧНИНИ 0, 5 до 0, 7 гр. на 1/2 кг. телесно тегло (ВНИМАВАЙ С БЕЛТЪЧИНИТЕ, ТЕ СЪЩО ПОВИШАВАТ ИНСУЛИНА)
Ядеш много месо, включително тлъсто, яйца, риба, зеленчуци цветни, зелени, спанак, кисело мляко пълномаслено.

Чети и гледай клипчетата на www.dietdoctor.com
Има много ЛЕКАРИ там с многогодишна практика, които реверсират диабета.
Чети и гледай клипчета в youtube за LCHF, ketosis diet и ако не разбираш английски -искай някой да ти преведе, защото това е единственият ти шанс да се излекуваш от ТИП 2 диабет.

То е логично - станала си резистентна към инсолина, защото произвеждаш прекалено много изулин, а произвеждаш много, защото се храниш с много въглехидрати и не само сладко, а като цяло имаш генетична предразположеност. Понеже си резистентна, панкреасът ти произвежда исолин като побъркан - ставаш още по-резистентна и колелото се върти.
Дали са ти хапове, обаче няма да ти помогнат, а трябва просто да отстраниш първоизточника на проблема - въглехидратите.
Можеш да живееш и съвсем без въглехидрати! Ескимосите примерно живеят само от месо и риба, но не е нужно - яж зеленчуци и бедни на захари плодове.

Хранителните вещества са мазнини, въглехидрати и белтъчини, но калория не е равна на калория
Мазнините са единственият източник на енергия, който се преработва без инсулин!
Белтъчините са нещо като тухлите на организма ти - те не са източник на енергия толкова, колкото се използват от тялото ти за нови клетки и тъкъни, но може тялото от тях да си направи и нужната глюкоза за мозъка. Внимавай с белтъчините, защото излишните се преобразуват в глюкоген и имаш проблем тогава пак с инсулина!

Искаш ли да спреш от раз с хапчетата???

Гладувай 2 дни - тоест само на вода, чай, кафе. Можеш да гладуваш дори 5-8 дни. Лекарят много добре обяснява във видеото - само като гладуваш ще намалиш много ефективно инсулина, тялото ти ще спре да произвежда инсулин, ще изгориш гладувайки всички глюкогенни резерви в тялото си и инсулин не му трябва вече. Ще почнеш да се храниш от мазнините в собствените си телесни резерви и от храната. Това ще е твоята енергия, не вече захарта.
Прочистваш си тялото от захар, цялото тяло!

Не се притеснявай, нищо няма да ти стане и не можеш да изпаднеш в състояние на хипогликемия, защото ти просто няма да ядеш и няма да ти играе инсулина. Ще се чувстваш зле в началото, но в края на 2та дни ще си много по-малко резистентна към инсулина вече. И все пак трябва до живот да спазваш строга ниско въглехидратна и богата на мазнини диета
И да, никога вече сладко и тестено. Никога!

Алтернативата ще ти я кажа каква е - Диабет ТИП 2, който ще напредва, докато панкреасът съвсем откаже да работи. Тогава минаваш на инджекции и отделно никой не ти е казвал, но ще напълнееш мноооого. Ти и сега най-вероятно си пълна, но това е от мега производството на инсулин, чакай като почнеш да си го биеш...
Лекарите го знаят това - ставаш двоен.

И съвсем естествено ще изчезнат и кистите! Те идват от инсулина, който е кралят на хормоните.

Аз говоря от собствен опит. В моето семейство всички от бащина и майчина линия са диабетици, а аз имах проблеми с яйчниците и качвах 2 кг. всяка година
От 1 година спазвам строга LCHF диета и отслабнах 10 кг., нямам женски проблеми вече. Имам просто ген и ако не направя нещо ще свърша като тях по точно описаната схема - първо им предписваха куп хапове за ТИП 2 диабет, после всички до един минаха на инджекции и това вече не е обратимо състояние.
Сега можеш все още да сториш нещо, после ще е късно

И не се притеснявай за забременяване - ти не можеш да забременееш с този 1 поликистозен яйчник. Още по-зле - ти не можеш да износиш здраво дете с това преддиабетно състояние.
Явно не ти е ясно, че си 1 мини крачка пред диабета. Питай лекарите си, не са ти казали жестоката истина, защото не им се занимава, но я ги питай какво точно значи диагнозата ти и я виж за какво се изписват твоите хапове - ДИАБЕТ ТИП2.

Нямаш какво да губиш. Опитай 21 дни LCHF начин на хранене и сама ще се убедиш и гладуване.

Аз за закуска ям 4 яйца със сланина, гъби, лук, не обядвам, а за вечеря им 250-300 гр. ТЛЪСТА паржола или ТЛЪСТА риба тон, сьомга салата или тиквички ПЪРЖЕНИ в масло и отслабвам всяка седмица с 500 гр. БЕЗ СПОРТ.
Бях в твоето състояние почти, но без изкарания яйчник
2 седмици бяха много трудни, но след това СЕ ПОЧУВСТВАХ УОУ. Супер.

Кръвната ми захар е при 2!
Твоят лекар би казал, че съм припаднала при толкова ниска кръвна захар, но не съм - мога да тичам маратон дори, защото не горя въглехидрати за енергия, а мазнини!
Мога сега да спортувам, свалих 2 размера дрехи, издръжлива съм. Също гладувам като ям само в прозорец от 6 часа дневно - в 12 и 18 ч. и това е.
не изпитвам глад...мазнините засищат отгоре на всичко.
НЕ ВЗИМАМ НИКАКВИ МЕДИКАМЕНТИ.

Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker