Пих Ескапеле и това беше най-кошмарната ми грешка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пих Ескапеле и това беше най-кошмарната ми грешка
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 12912 пъти
Здравейте..приятели..искам да споделя моята история с вас!! Наложи ми се да пия Ескапеле..в начакото на месеца по точно на 08.01 преди съм ползвала Постинор но беше много отдавна.. всичко си мина нормално дойде си ми нормално.. даже по-раничко..!

Но сега преживях ужасен кошмар получих всички странични ефекти от това хапче потдуване световъртежи..! Никога не съм взимала противозачатъчни..поличих след една седмица от проиема т.нар междинно кървене продължи 8 дена на 9-ят ден ми дойде с гъм и трясък много жестоки болки и адцки кръвоизлив..! Вдигнах под тревога всички..стигнах доо болница..бях на сиситеми а сега пия метергин!! Прегледа..при генеколог е задължителен..!!

Чудя се това значи ли че хормоналната контрацепция трябва да е забравя!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2c758a08af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на почти 17 и се е налагало да пия 2 пъти Ескапеле.. и беше през пролетта.. до сега не съм имала някакви проблеми.. а заради това хапче, на сестра ми и се бяха пооявили кисти на яйчниците, ходи на генеколог.. :(

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9bc6597a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз мисля, че тези таблетки действат по различен начин при различните хора. Така, че проведи консултация с лекар. Аз също получих всички странични реакции от едни подобни таблетки. После ги смених и сега всичко е ок.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6fae862662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да само да ми минне и ще отдида,,всеки ден се чувам с личният ми лекар..пия Метергин..и чакам края на този кошмар!!Малко ме боли корема но сигурно е от Меттергина..някой знае ли след колко време трябва да ми спре кръвотечението след като пия Метергин Калции и вит C?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 7282170750
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен е възножно да си заченала но "не съвсем" . Мисла че е възможно да си "уцелила момента" кога да изпиеш това хапче... противозачатъчните доколкото знам (поне това което аз съм пила) се пият редовно,всеки ден като постоянна предпазна мярка.... И в спешни случаи Постинор и еднократни хапчета,но те трябва да се изпият 24 часа след рисковия полов акт. Мисълта ми незнам дали съм достатъчно ясна е че е възможно да си заченала и след взимането на хапчето да се е прекъснал процеса на забренемяване рязко което е довело до този голям кръвоизлив... Аз лично съм взимала редовно противозачатъчни ,досега не съм имала такива проблеми... но то си е до човека,организма и конкретната ситуация :) Твърдо съм против противозачатъчни дори и без да съм имала такива случки! Човек не бива така да си рови в системата и да си обърква организма. Такива хапчета само в много краен случай :) Възножно ли е да си взела хапчето след 24 часа и още по-лошо повече от 72 часа след половия акт?

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6fae862662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами взех хапчето на 11 час веднага сутринтта..беше ми свършило преди 4-ри дена..но аз избързах мъжът ми се изпусна малко в мене..не свърши изцяло..опцията да съм бременна не беше много голяма,но аз трябваше да се информирам предварително за последиците от това тъпо хапче!!Трябваше да попрочета малко във форумите за него..а не като сляпа баба да се доверя,че ще го пия и всичко ще е ОК!!Грешката си е моя..!!Да не говорим ,че след 7 дена прокървих така 8 дни и после дойде кръвоизлива..а сега пия Метергин..от него ми върви нормално,нно не спира така вече 5 дни общо 13 това е пълен кошмар!!

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 23d4d93845
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хм... Наистина както казах е най-добре да се избягват всякакъв такъв вид хапчета. За предпочитане е или да се използват презервативи или наистина мъжът да гледа да не се изпуска ...

Ти каза че си ходила на лекар.. предполагам са те прегледали и знаят за какво става въпрос- дали са само странични ефекти или нещо по-сериозно ...? И все пак ако това кръвотечение продължава би трябвало пак да се посъветваш с лекар, гинеколог... Всеки човек има различна поносимост към различните медикаменти, но противозачатъчните са едни от типовете хапчета ,които за мен са "бъг в системата" . Благодаря че си предупредила всички нас за тях, споделяйки историята си...

Аз ти пожелавам скоро да забравиш за целия този кошмар и те съветвам ако не спира да отидеш на гинеколог. Витамин Ц не помага ли за намаляване на кръвотечението в случая?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 23d4d93845
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И още нещо като информация от мен, просто за да не се притеснявате толкова в такива ситуации. Възможността да забременееш е най-голяма (да не казвам единствена) няколко дни преди да ти дойде-по време на овулацията. Ако ти е свършило току-що, шансовете за бременност са минимални. Поради факта че тъкмо си изхвърлила неоплодените яйцеклетки, а следващата партида още не е готова :D Предполагам това повечето го знаете,но аз да си кажа :) Аз дори когато ми се случи такова нещо след като ми е свършило, не взимам никакви предпазни мерки. Но естествено всичко е възможно и е по-добре да не се екпериментира. Просто шансовете за забременяване са 3-4 дни преди да ти дойде или седмица. В противен случей, не си давай много зор . :))
Всичко хубаво от мен! :)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6fae862662
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Благодаря Ви много момичета..вече мисля че се пооправям..преминах на Децинон и той драстично намаля кървенето ми,в противен случей кюртажа не ми мтрдаше!Във вторник съм на преглед,моля Ви не правете същата грешка като мене..не взимайте това хапче..в никакъв случей!!В един форум споделих мнението си за това че това за мене си е чиста отрова за много пари а те ми се изсмяха!!Ескапелето и Постинора било едно и същи!!Не вярвам..преди 4-ри години ми се наложи да пия изобщо нямах проблеми с ПОстинора..!!Обиждаха ме направиха ме на нищо..сякаш на много хора не се е случвало това..да стане някакъв гаф!А за винтамин Ц да помага ама на мене щом Метергина не помогна та минах на най-силното Децинон направете си сметка!!Аз съм частен случей..със всички странични"екстри" от Ескапелето...,не вярвах че ще м ми се случи но стана!!Пазете се мили мои..и ми стискайте палци!!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 3e4404e9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   за да няма такива неприятни ситуации просто , лесно и по евтино е да се използва презерватив :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 42f6b5368a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам защо се оплаквате!Съвсем си е ясно ,че са възможни странични ефекти.Ако бебето за вас е по-удачният вариант -раждайте тогава!Правете секс с кондом и няма да ви се налага да пиете хапчета.Какво хленчите!
На никой не може да се угоди.

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6fae862662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Малко закъснях с отговора..на този коментар,но на този който го е написал ще кажа само,че сме хора и правим гафове..невярвам и на тебе да не се е случвало..или ако не е ще ти се случи някой път(винаги има първи път) и повярвай ти ще се оплакваш повече от нас!!Каквито и мерки да взимаш нилкога не са напълно надеждни...така че..нека сме толерантни към чуждите проблеми..МОЛЯ!!!А за Ескапеле..си е така..това си е пълен боклук и генекологът ми ми го каза!!Така че повече никакви такива..с това хапче..слава на бога не ми е нанесло поражения..!!ПОжелавам на всички с моят проблем..щастлив развой на нещата!!!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9edd2c4ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, както на всички вас така и на мен ми се наложи да приема Escapelle, след приема му 6 дена след това ми дойде с адски болки и силно кървене което продължи повече от 10 дена. Посъветвах се с гинеколог и ми изписа хапчета едно от които е Метергин (кръвоспиращо). Иначе прегледа и консултирането с гинеколог в такива случай е задължително!!! А това малко хапче е бомба за организма и обърква всички хормони в тялото. ИЗБЯГВАЙТЕ ГО!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker