Напълняване след започване на работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Напълняване след започване на работа?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1484 пъти
Преди година и два месеца започнах работа във фабрика за производство на лекарства, на три смени... сутрешна, вечерна и нощна. Отначалото бях около 72кг. А след четвъртият месец започнах рязко да напълнявам, като в момента съм 98кг. Работата изисква постоянно движение почти няма ден, в който да не се прибера изморен. Преди 1 година си търсих работа, и не напълнях а сега като започнах и се появи този ужасен проблем :( Не ям много, и почти нямам време да спортувам, заради натоварващите смени. Има ли някаква причина, за това напълняване, и как бих могъл да отслабна :( Момче на 21г. Съм и това ми е първата работа

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: df452c0f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, има две основни причини да напълняваш така

1. Стрес и безсъние
Работата на смяна е доказано, че пречи на нормалния сън, стресираш се зради тези смени и отделя тялото ти хормона „кортизол“ - това причинява надуване, напълняване. Познаваш хора с астма или алергии - те са винаги подути и напълняват със 7, 5 кг. за 1 година дори да приемат с 300 калории по-малко на ден. Кортизолът е хормон, който мобилизира силите на тялото примерно ако си в опастност, но ако хронично си стресиран, този хормон води до разграждане на мускулната маса, увеличава се инсулина в кръвта и напълняваш. Този хормон ако се отделя хронично те унищожава на практика отвътре и това е само началото.
Трябва да намериш начин да се успокоиш. Не можеш да премахнеш стреса, но можеш да промениш своето отношение към него и да внедриж в живота си периоди на почивка, йога ако щеш и така нататък.

2. Физическото натоварване
Да, пълнееш от физическото натоварване в работата си, защото ти отваря апетита, а не гориш реално много калории. Сигурна съм, че изпитваш ужасен глад през деня, след смяна и ядеш повече от преди, особено ти се яде сладко, вредни храни, става ти хубаво от тях.....временно

Какво да направиш?
За начало спри хляб, всичко тестено, СЛАДКОТО, фаст фуд, чипсове и най-вече соковете и безалкохолните дори без захар. Пий вода.
Спи 8 ч. на ден, а ако не можеш си вземи мелатонин таблетки БЕЗ РЕЦЕПТА СА от аптеката. Това е телесния ти хормон, който ще те накара да ти се доспи. С времето няма да имаш нужда от него. Не е психотропно или преспивателно, без рецепта е и няма странични действия. Може да пиеш и валериан...
Яж не по-често от 2-3 пъти на ден и ако не си гладен не яж дори да е обедно време. Най-лесно е да пропуснеш закуската и да ядеш в 12-1 и после пак в 18-20 ч., но със смените не знам как стоят нещата при теб
Намери си работа, която не е на смени.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d72b2f87c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заблуждаваш се. Само от храненето е.
Помисли и се върни назад във времето, явно нещо си променил в хранителния си режим. Може като количество да не си увеличил храната, но може да си преминал към различни храни. Голямо влияние оказват и наглед дребни неща, като това да почнеш да пиеш кафето си с захар или съответно да го пиеш с повече захар от преди или пък да пиеш по-повече на брой подсладени кафета на ден, ако примерно ти е трудно заради смените да се събуждаш.

Носиш ли си храна от вкъщи за в работата или си купуваш от будките дюнери, баници, безалкохолно и подобни?
Ако си минал на подобни храни, нищо чудно, че си качил толкова много. Движението няма как да компенсира.

При тези храни приемаш ужасно много калории в малко количество храна, да не говорим че това са празни калории, т.е. в тях няма хранителни вещества нужни на организма ти и хем ядеш хем много скоро пак си гладен.

Опитай примерно в продължение на седмица да си записваш всичко, което ядеш и пиеш, ама наистина ВСИЧКО. Даже и само един фъстък да е или с бонбон да те почерпят, пак го вписваш. Накрая сам ще видиш къде евентуално е проблема.
Ако ти е трудно, то тогава на края на седмицата калкулирай колко са общо калориите за всичко изядено и през следващата седмица намали с малко. Не брой калории всеки ден, че е досадно и писва. Ползвай го само като ориентир, докато откриеш с какво количество и каква храна можеш да поддържаш желаните от теб килограми.

Отслабването е тягостно и бавно, но не се отчайвай и имай търпение. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2383a1b85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Основната причина е безсънието. Работата нощем доста ти обърква режима и тялото си отмъщава. Освен това, най-вероятно ядеш нещо "на крак" и то със сигурност разни нездравословни храни. А ако и работата ти е отговорна и доста натоварваща, направо си става класика. Липса на достатъчно сън бързо хранене стрес= кг отгоре. Единственото ти спасение е да спортуваш всяка свободна минута, да се опитваш да се храниш малко по-здравословно и най-добре да си намериш нова работа, без нощни смени. Защото проблема с нощните дежурства не се изчерпва само с кг отгоре... ами след години на такъв режим имаш и доста по-сериозни здравословни проблеми. За това хич не е добре да работиш на такъв режим години наред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d72b2f87c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От стрес, безсъние и физическа работа не се дебелее, а тъкмо обратното. Ако ще какъвто и хормонален дисбаланс да имаш.
За справка може да разгледате снимки или да видите някой документален филм за концентрационните лагери...

Без наличие на излишък на храна/калории дебелеене е невъзможно.
Разбира се не казвам, че гореизброените неща не влияят на метаболизма, но ефекта е минимален и не може да доведе до такова напълняване при нулева промяна на хранителните навици, та ако ще човек и цял ден само да лежи.

"Намери си друга работа" в днешната реалност е малко смешно да му го казваш. Сигурно настоящото работно място едва ли му е мечта. А и по тази логига никой не трябва да работи на смени.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d19cd6c274
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да бе да, не ял много, 27 кила не се качват от слънце и въздух. Я спирай да се тъпчеш с безплатната храна във фабриката.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: df452c0f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От 1 до 5
Ами не е точно така. Кортизолът води до покачване на инсулина в кръвта, а този хормон казва на клетките „хайде да трупаме мазнинки“. Ако не ми вярваш - бий си инсулин само 1 седмица без да променяш хранителните ти навици -не само ще почнеш да качваш мазнини и то много, но и в следващите 2 седмици ефектът ще продължи, защото ще си станал с 20% повече инсулинно резистентен. Бий си 3 месеца инсулин и ще качиш почти 10 кила без да ядеш повече!

Има изследвания, медицински изследвания, публикувани в медицинските научни списания, които доказват този ефект със здрави хора, на които е бит инсулин. Кортизолът е същата работа - всички познаваме деца, които имат астма колко са надути и дебели и като израстнат астмата свалят и излишното тегло, защото спират да взимат кортизон.
Всеки лекар го знае това, който се занимава с хора на кортизон или диабет.
Метаанализ на медицинската литература може да прочетете в книгата на Dr. Fung The obesity code. Има я в Амазон.

Диабетиците качват 7, 5 кг. само за 3 месеца след като почнат да си бият инсулин.

Забравете за принципа „Яж по-малко, спортувай повече“. От 1970 г. насам в САЩ са на този принцип и са станали от дебели по-дебели и всяка година са по-дебели. Там всичко е „fat free“, обработено и „здравословно“.

Те са най-спортуващата нация в света, забележете ядат дори 170 калории по-малко от преди, НО ядат повече захар, прости въглехидрати, джънк фуд и спят 1,5 ч. по-малко от преди 10 г.

Калория не е равна на калория.

Различните храни се обработват по различен начин от организма, а стресът те кара освен това да се тъпчиш с храни, които награждават - шоколад, чипс, сладко като цяло

500 калории от броколи просто не са равни на 500 калории от шоколад и чипс!

Аз ви го казвам това като човек, който отслабна 15 кила с ниско въглехидратна, висока на мазнини диета.
Ям сланина, ям масло, ям цели яйца понякога по 4 бр. за закуска .. но по-важно е какво НЕ ям - НЕ ям по-често от 2 пъти на ден, не ям хляб и всичко с пшеница, ориз, картофи, сладко, всякакви модефицирани и пакетирани храни, олиото съм заменила с масло, зехтин и кокосово масло, ям много зеленчуци и малко плодове, НЕ ям когато не съм гладна и понякога цял ден забравям да ям, защото мазнината засища, не води до покачване на инсулина и не изпитваш глад..
Ям истинска, необработена храна.
Консумирам повече калории от преди, защото преди ядох по 1000-1200 калории на ден като не консумирах никаква сол и никакви мазнини и дебелеех, защото си бях сисъпала метаболизма. Това се случва на ниско калорична и богата на въглехидрати диета. Днес не броя калории - слагам доволно сланина в тигана, яйца, кашкавал, а за вечеря огромно парче месо, често тлъсто свинско с огромна чиния зеленчуци. И слабея 1 кг. на седмица без спорт. Пия само вода!

И да, от стрес се пълнее, не се отслабва. Затова и тлъстеем като нация... Отслабват от стрес само хората, които са до такава степен вече унищожени от стреса като организъм, че са близко до Диабет тип 1, което означава, че не произвеждат инсулин и са започнали да се самоунищожават от вътре. Който слабее без причина веднага да отиде на лекар и да си види дали не е вече диабетик тип 1.
Диабетиците тип 1 не произвеждат инсулин и слабеят до скелет, умират като скелети колкото и да ядат. Затова преди да се открие инсулинът се е умирало от тази болест.
Диабетиците тип 2 пък произвеждат прекалено много инсулин и са станали резистентни към него.... произвеждат много инсулин заради стрес, ген, прекелено много въглехидрати преди всичко захари.... тези хора пълнеят много и се затваря кръгът - дебелите са по-често гладни, имат по-високи нива на инсулин и стават все по-дебели/

Ако Авторът от раз не направи нещо, ще дебелее експоненциално дори да намали калориите и да почне дори спорт...важно е не колко, а какво ядеш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d72b2f87c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, ти си робиня на собственото си хранене. Тъжен живот е това. Поздравления, че си свалила 15 кг, но си тотално вманячена в изчисления и изследвания.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6a8bcf8bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей,

Силно ти препоръчвам да разгледаш сайта за хранене, т. н. диета "Зона" на Бари Сиърс. Ако имаш възможност прочети и книгата, за да ти стане по нагледно, но неговия оригинален вариант, а не бг версията на Папазова. Знам, че звучи сложно от първия прочит, но ако вникнеш е многоо, многоо лесно и приятно. Гаранция, че проблемите ти ще изчезнат. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker