Депресия, паническо разтройство или.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия, паническо разтройство или....
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 3884 пъти
Здравейте! Ще започна направо. От близо два месеца не се чувствам никак добре. Започна с леко сърцебиене, след това започна да ми става лошо (все едно ми се повръща), сърцебиенето се усили, усещане за силен приток на кръв към главата....високо кръвно.

Отидох на лекар. Пратиха ме да си видя щитовидната жлеза - нямам проблем с нея. Отидох после на кардиолог - нямало проблем и там. А на мен аритмията не ми преминава. Един ден почти не усещам, на другия си наваксва и за двата...Не знам...Сега от няколко дни трудно спя, стряскам се, пак ми става като лошо, едно неприятно.Докато заспивам и изведнъж някакъв прилив на страх, безпокойство или и аз не знам какво.... Ужас..... Взех си някаъв чай за сън, ама май няма позлза от него, някакви хомеопатични хапчета. Друго сама не смея да пия. А в този период не съм имала някакви големи проблеми. Не знам на какво може да се дължи, но искам да спре. Опитвам се да не мисля за това, но то като че ли постоянно изплува в главата ми. Чета книги за позитивнато мислене, но май трудно бих приложила написаното. Знам, че сама трябва да си помогна, но не знам как. Дори не знам какво ми има. Явно е някакво психическо разтройство. Замислям се, че ако скоро не започне да отминава ще посетя и лекар-специалист.На 26 години съм, нямам Бог знае колко големи проблеми. Може би най-големия ми проблем е, че се връзвам и ядосвам за дреболии.Но от това да стигнах то тук? Може... предполагам, че в един момент избива.

Моля, за помощ, съвет, разбиране...Не искам да е така..страх ме е. Трябва да се разкара това нещо. Искам нормален живот!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 27336eec9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

Първо да ти кажа, че няма смисъл да ходиш на "лекар-специалист"....специалист по какво... симптомите може би. ПРИЧИНА за това което споделяш има, но тя е подсъзнателна и със сигурност попадаш през последните два месеца (ако през този период се проявяват симптомите) под нейното влияние. Тялото знае и реагира но мозъка трудно може да предаде тази информация под формата на спомен, или анализиране на преживени случки и т.н. Според мен преминаваш през период на развитие (не е нужно сама да го осъзнаваш) и най-вероятно това което се случва при теб ежедневно по определен начин е в конфликт с твоят Аз. Това е съвсем нормално, най - важното е излишно да не се притесняваш.....знам че е трудно. Доколкото разбирам си ходила на лекар, измерили са ти кръвното а може и ЕКГ да си правила и са ти кажали, че всичко е наред. Прави ми впечатление позицията ти че "сама трябва да си помогнеш"!.! То действително няма друг начин, но знаеш ли срещу какво искаш да си помогнеш? Мога да ти препоръчам да пиеш чай от жълт кантарион - действа антидепресивно и успокояващо на нервната система, подобрява съня и куп друг неща. Има разбира се и други начин освен хомеопатията(няма да ги споменавам тук, за да избегнем рекламата) но ми се струва че с книжките за положителното мислене работата ще се свърши само наполовина - разбира се те много биха ти помогнали.

Ако позволиш ще те посъветвам нещо.

Направи си ретроспекция на изминалите събития - като посоката нека бъде най-вече към това какво искаш, към какво се стремиш, какво правиш по въпроса и как средата около теб реагира (приятели, роднини, колеги и т.н.). Горните симптоми в 99% се проявяват при амбициозни личности, които живеят в по-пасивна среда а от там те се чувстват като в желе - все едно искаш да направиш нещо и постоянно те спират и от там почват неврозите....и 1 % когато чувстваш, че си сама по Твоя Път. Получава се подсъзнателен страх, който заставя тялото да реагира все едно е във вражеска обстановка и е под заплаха. Накратко това е - на психо-емоционално ниво "преживяваш" някои неща и от там тялото реагира хармонично на тях. Не се плаши. Малко разнообразие - разходки сред природата ще ти помогнат допълнително. Преди време имах подобен период и те разбирам напълно. Изключително неприятно е а т.н. специалисти само стрелят на тъмно и още повече размиват нещата. Пожелавам ти успех и знам, че ще се справиш - не забравяй -това е ПРОЦЕС, а не СЪСТОЯНИЕ!
С най-добри пожелания - М.29

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 64e4dd9c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърси консултяция със специалист, няма страшно нещата ще се оправят. Но наистина гледай да не вземаш дреболиите навътре.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 27336eec9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм отново номер 1. Исках да попитам авторката как се чувства сега. Виждам че никой не е коментирал, освен препоръката към специалист :), та ми беше интересно да сподели има ли промяна при нея!

М.29

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: dab591c13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм авторката. По-добре съм определено. Не знам на какво се дължи, но в момента ми е по-добре. Получавам си ги екстрасистулите от време на време.Явно трудно преминават. Определено разнообразие си трябва, за да не се вглъбява човек. Имам смущения в съня, но поне сега не се стряскам. Не смея да се радва, че и преди като се почувствах по-добре, и след известно време пак ми става зле. Това човешката психика е сложна работа.Мнооого! Гледам тук, че и други хора пишат за депресии и подобни състояния.Много е жалко, че се докарваме до тук!
П.С. И мерси за заинтересоваността!!! :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: cb847d1fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Радвам се че си по-добре. Предполагам също така че си открила "нещото"... причината за дискомфорта, който понякога преживяваш. Понеже спомена екстрасистули (те медиците какви интересни термини слагат на някои симптоми :)...) искам да ти кажа, че ако не ме лъже интуицията след известно време ще се чувстваш много по-добре и от преди колкото и странно да изглежда.

Още веднъж радвам се че има промяна при теб. Чувствата и сърцето са пряко свързани. И ако не пушиш и не пиеш кафе то тогава всичко е наред.

С най-добри пожелания:
М.29

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: dab591c13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм авторката отново. Не мисля, че съм открила "нещото", което провокира тея състояния. Надявам се наистина да преминат тези неща, защото определено си е стряскащо в един момент рязко да ти се случи това.
Единственото, което установих със сигурност е, че няма по-хубаво нещо от спокойствието. То трябва да бъде целта!

УСПЕХ!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker